Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

vrijdag 22 januari 2010

Herinneren jullie je deze nog ....????

Herinneren jullie je deze nog.....Ik ben de afgelopen week enorm aan het opruimen geweest, januari he.....en opruimen is heerlijk, het schept ruimte, letterlijk en figuurlijk,er is echter ook een fors nadeel, je komt weer van alles tegen waar je het bestaan van vergeten was.Kerst 2008 ben ik vol verve ( zoals altijd in het begin....) aan deze prachtige quilt begonnen, een pakket van petra Prins, de generation. Het ging als een trein, in het begin dus.......maar, ik was toen beslist niet zo bedreven in het maken van een quilt als nu, een mens leert steeds weer bij, dus de sterren in het midden hebben eerlijk gezegd wat teveel ruimte.....nu heb ik bij de AQ al 28 sterren gemaakt, en van de middenhoeken van deze quilt ook nog eens 12, dus oefening baart kunst en het gaat steeds beter, zeker na de AQ. Eigenlijk dacht ik gewoon bijna klaar te zijn met deze top, ik zou een schop onder mijn A.....ste moeten hebben, want het enige wat ik er nog aan moest doen is vier sterren op de hoeken, al de randen heb ik al af, de sterren zitten half in elkaar zoals jullie hieronder zien, alleen de tussenstukjes er nog in zetten, maar die bleken te groot uitgevallen, dus die zou ik over moeten doen, ga ik niet doen, ik zet er een blokje in, ook leuk ! Ondertussen steek ik wel steeds de zwoegers van de AQ een hart onder de riem......en kan ik er zelf niet toe komen om de laatste sterren te maken, is het erg of niet ?
Goed, goed,de eerlijkheid gebied me om te zeggen dat er in de laatste rand ook nog vier sterren zouden moeten komen, en daar neem ik de te groot uitgevallen sterren voor, gelukkig had ik ze nog net niet weg gegooid,de rand zelf is van de stof die ik hieronder heb liggen, dus gewoon sec de stof op maat snijden,alleen de sterren op de hoeken, en dan is het klaar, en dat ik nou na het maken van in totaal 40 van die sterren er zo tegenop kan zien! Het komt vast ook wel door de ruimte in het midden, daar baal ik van,maar ik zal het er mee moeten doen, het wabi Sabi gevoel oproepen bij mezelf ( niet perfect en toch goed....)
Ik ben er zeker van dat het een prachtige quilt gaat worden, ben nog steeds gelukkig weg van de uitstraling en de stoffen, dus meisjes, ( en jongens moet ik nu ook zeggen met minimaal één openbaar quiltende man...) pep me op! zeg dat ik moet doorzetten, stel een deadline of zoiets, want ik wil er vanaf !!

32 opmerkingen:

 1. OH,deze moet je zeker afwerken hoor,zo'n mooie quilt.Dus hup hup .

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, Jeannet, ik vind ook dat je deze af moet maken hoor, hij is erg mooi!
  Succes ermee en zet 'm op!!

  Groetjes, Erna K.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hallo Jeannet je quilt is erg mooi en het zou eeuwig zonde zijn als je hem niet af zou maken dus bij deze nu je het op internet gezet hebt moet je wel want wij kijken met je mee en denk maar aan Sommeke daar is het ook bij gelukt om de quilt af te maken waar ze zo kwaad op was.Dus alleeee jeannet zet hem op.groetjes Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Omdat je er naar vraagt :
  schup, schup, schup! Afmaken die quilt hoor! Veels te mooi om in de kast te laten liggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat moet toch niet te moeilijk zijn, zo'n mooie top verdient het om een mooie quilt te worden. Als je er nu elke week een paar uurtjes aan werkt is íe af voor je het weet! En dat het niet perfect is???ach wat maakt het uit, alle eerstelingen hebben van die foutjes en als je hem hebt gequilt zie je het niet meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ken dat, maar geen excuus meer. WAt stpreken we af? over 3 maanden na vandaag dus 22 april 2010 is ie af. Dat lukt je. Het is zo'n mooie quilt met warme kleuren. Heel veel succes. Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie kleuren.
  Zonde om te laten liggen.
  Even de zweep erover.( LOL )

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo'n mooie quilt moet je echt afwerken. Dus zet hem op, je kan het.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Allez Jeannet, in de startblokken. Geen gezeur!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo Jeannet,

  Wat dacht je van: als je de quilt af hebt, mag je weer iets nieuws kopen en beginnen :-)!!! Aangezien het niet zoveel werk meer is om de quiklt af te maken, moet dit je toch wel over de streep trekken ha,ha.

  Groetjes,
  Annie L. (die zelf niet over de stapel UFO's heen kan kijken)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Kom op je kunt het!!!
  Het is een mooie quilt, en niet aan iets nieuws beginnen voor deze af is.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Volgens mij heb je jezelf al een schop gegeven. Ik snap niet helemaal wat je bedoelt met de sterren, maar volgende vrijdag wil ik een foto zien van een quilt met een rand meer er om heen! Begrepen?
  En ruimte over, gewoon wat intensiever quilten! Dat vult een hoop op!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Niet zo moeilijk doen Jeannet, maar gewoon afmaken deze prachtige quilt!
  Ik zie graag binnenkort het eindresultaat...

  groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Deze is te MOOI om te laten liggen, dus hupsakee afmaken die quilt, moet toch lukken?? Succes en een fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Het valt me op dat je altijd veel lichtblauw in je quilts gebruikt. Daar ben ik nooit zo mee bezig geweest, maar ik vind het erg mooi. Misschien moet ik dat ook maar 's gaan proberen......

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Dat het hier en daar niet helemaal zit zoals het hoort, daar zie je niets van hoor! Dus kom op, je kunt het! Nog even en dan heb je weer een affe top!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hoi Jeannet,
  ik vind de quilt prachtig worden. Nog even doorzetten! Denk aan de voldoening die het geeft als een project af is.
  Veel succes ermee.
  Groetjes Ester

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik ken dat gevoel zo goed. Mij moeten ze iedere week een schop in mijn kont geven maar ik zal je lekker voor zijn en ik shot als eerste: die zit erin!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Nu je hem er op hebt gezet, mooet je hem wel afwerken. Hi,hi, we zien er op toe! Je komt er gewoon niet meer onderuit, sprak ze streng...
  Vond die foto met de lootjes en die lekkere bolle grijze van je weer zo leuk.
  Je hebt gelijk in de polder is het eigenlijk altijd winderig, maar ik begrijp dat jij zonnige vertier in het bos hebt gezocht. Ook héél lekker! Beetje lentegevoel toch?!Nou, Jeannet geniet van het weekend!
  Lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Leuk om zoiets in je kast te vinden, toch?
  Nogmaals bedankt voor de prachtige stofjes, ik ben er erg blij mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. het is een prachtige quilt, gauw afmaken en van genieten.
  alle begin is moeilijk toch.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Bij deze de schop onder je k..... Hij is veel te mooi om in de kast te leggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Oh wat mooi!! deze zou ik zeker afmaken. Wat een prachtige stoffen...

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ja, Jeannet, deze moet je vlug afmaken, zo'n mooie quilt. Kom gauw weer kijken of er al vorderingen zijn!
  Fijn weekend, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Zo, we zijn een dag verder, ben je al begonnen, ja toch zeker!!! Anders zwaait er wat hihi! Meis, je kunt het en je moet weten: een tussenvulling doet wonderen, echt waar!! De stof komt immers nooit zonder vulling op tafel te liggen en net wat Jantine zei, in de ruimere delen wat meer quilten en voila: een heuse AFFO!! Daarna een hele vervelende taak: iets NIEUWS!!
  Mooi weekend en zet hem op!! XXXD

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Het is echt een prachtige quilt. Kom op, lekker aan de slag !

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Kom op , voor de zomer het eindresultaat op je blog !!!!!
  Goed weekeinde , groetjes Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Och Jeannet , wat een mooi quilt zonde dat hij een tijd zo in de3kast heb gelegen.
  Succes er nog mee met de laatste loodjes. IK hoop dat we hem weer gauw mogen bewonderen, als hij natuurlijk af is.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Onze vroegere buurvrouw zou zeggen: Kiend tis sund! Oftewel doodzonde, als de gesmeerde bliksem die mooie quilt afmaken, dat verdiend hij zeer zeker, en sterren maken is nu een eitje voor jou! Dus succes met de laatste loodjes! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Ja wat is dat nou Jeannet??? quilters are no quiters!!! het is een prachtquilt...de kleurtjes en stofjes geweldig...dus "even"doorzetten...zet hem op...( hoor wie het zegt...heb zelf nog heel veel ufo's liggen) komt vast goed!
  groetjes Fracien.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Kom op afmaken die quilt, want hij is prachtig aan het worden.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Mooie quilt Jeannet, ik was em ook eventjes vergeten... Helpt het als anderen voor jou bepalen hoe en wanneer die af moet zijn? Wat wil je zelf, in een rustig tempo, elke week een stukkie?
  Het gaat helemaal lukken1

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet