Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

vrijdag 5 februari 2010

Bonnenboekjes, BEE en andere zaken

Jaaaaa, wat hebben deze bonnenboekjes nou met quilten van doen! Voor mij een heleboel. Ik ben vandaag naar de Ufo,s geweest in Zuidland om mijn laatste nieuwe affo te laten doorquilten, en jullie denken vast stiekem: is de grond daar in Rockanje zo vruchtbaar dat er geldboompjes groeien........want het blijft natuurlijk wel prijzig.....geldboompjes groeien er helaas niet, ( al blijven we het wel steeds proberen...) maar ik spaar sinds een paar jaar bonnetjes bij de plaatselijke super, de PLUS! en dat levert aan rendement 50% op! das toch mooi meegenomen, niet ? Ik heb me voorgenomen om van de bonnenboekjes jaarlijks een quilt te laten doorquilten en dat is goed te doen, en ik merk het niet in de portemonnee, een heerlijk gevoel. Elvire had ook weer prachtige quilts hangen, dit is een quilt van de basiscursus, was ik helemaal weg van.
Deze quilts hingen bij het quiltgebeuren in Brielle, waar ik afgelopen woensdag op de BEE was,dit waren cursusvoorbeelden, daar was ook weer veel moois te zien, dat staat al uitgebreid bij Danielle op de blog.Het viel op dat er een enorme BEE opkomst was, ik denk bijna wel 25 dames ( zo goed Hester...) dus de belangstelling voor het quilten lijkt alleen maar toe te nemen, toch de hang naar het eenvoudige, simplistische leven in deze hektische maatschappij waar je vaak over leest
We kregen van Jeanine allemaal een patroontje van deze quilt, helemaal geweldig, wel een klusje denk ik, met al die kleine stukjes, maar moooooi.......
Tot slot is dit weer een quilt van Elvire van de Ufo,s, zij heeft deze megagrote quilt gemaakt voor de heksenkring, als voorbeeld, het is een quilt van 2.75 x 2.75 (!) gelukkig heeft ze zelf een longarm machine en hoeft ze geen bonnenboekjes te sparen om hem door te laten quilten, want dat haal je niet in een jaar tijd.
Volgende week is mijn quilt al klaar, ik heb net de binding gemaakt en op een kartonnetje gerold, dus dan is hij ook echt helemaal AF! Iedereen een fijn weekend.

26 opmerkingen:

 1. Wat laat je ons weer genieten, ik zat weer met mijn neus tegen het scherm.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb je de Generation naar Elvire gebracht? Ben heel benieuwd. Je laat weer een paar verleidelijke dingen zien. En hoe zit dat met die bonnenboekjes? Wil ik wel eens weten. De zegels van AH geven niet zo'n hoog rendement ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig!!! heel mooi om te zien ..bedankt van het mee laten genieten:)
  fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Jeannet,

  Wat slim van je die bonnenboekjes van de Plus.....
  Ongemerkt een lekker kapitaaltje....
  Heb je op mijn blog jouw houten doos gezien , die je mijn gaf....
  Ik denk het niet dat je hem nog herkende...
  Fijne dag nog al werkt het weer niet mee.....
  Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige quilts, de jouwe wordt wel mooi snel omgetovert tot een AFFO, slim zo'n bonnen boekje !!!
  Groetjes Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie quilts laat je zien.
  En een goed idee met die bonnen boekjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zit je al in spanning, ben benieuwd wat voor patroon je laat gebruiken voor je quilt joh. Ja, het was woensdag zeker gezellig, hoef je geen kipjes voor aan te schaffen hihi! Mooie dag vandaag! XXXD

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat heb je heel goed gedaan met die bonnenboekjes. Anders gaat het toch weer met de knollen de pot in en nu spaar je voor iets zinvols. Verder zijn er weer prachtige quilts te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat laat je ons weer allemaal mooie projecten zien. Ben er eens goed voor gaan zitten. Prachtig.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat laat je weer mooie dingen zien Jeannet. Slim van je om met je bonnenboekjes geld te sparen om een quilt te laten quilten!Jammer dat wij geen plus super in de buurt hebben.... Ik ben benieuwd naar jouw bijna affo!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Goed idee die bonnenboekjes! Wat een prachtige quilts laat je weer allemaal zien! Om van te smullen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat weer een schitterende quilts op de foto!!!!
  En jij hebt een super-super!! Goed idee!!
  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oh help!!! Ik zit hier te kwijlen op mijn toetsenbord!! Wat een heerlijke quilts... een goed idee van je met de bonnenboekjes!! Daar heb je over nagedacht.

  Heerlijk koffie. Ja en doe er maar een heerlijke appelpunt bij. Lijnen?? Welke lijnen??
  ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een pracht van quilts laat je weer zien. Goed idee om bonnetjes te sparen dan voel je het niet zo. Ben benieuwd naar het eindresultaat van je quilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik geniet van de quilts die je laat zien. En wat handig van die bonnenboekjes. Misschien moet ik ook maar bij de plus gaan sparen.....

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Goed idee dat met die zegels, wij hebben hier de Poisz met gratis zegels, maar die krijgt ze altijd. Hoe kan ik haar hier even tactisch vanaf helpen????

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een mooie dingen laat je zien, dat kleine quiltje, om verliefd op te worden. En wat een slim idee van de bonneboekje, dat spaart hartsikke lekker zonder dat je het merkt. Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een mooie quilts, vooral die rode.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Haha wat denk je dat ik al een tijdje spaar! We zijn goed bezig, ik ben heel benieuwd naar je quilt. Fijn weekend, Else

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Oh wat mooi hoelang duurt het wel niet voor dat je zoiets kan maken vooral de eerste die is SUPER mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 21. hallo Jeannet ik kan niet anders dan net als de andere dames zeggen mooi mooie quilts die je ons weer laat zien en we krijgen er nog goede raad voor niks bij van je.Ben heel benieuwd naar je quilt die je laat doorquilten ik ga er ook over nadenken om er een door te laten quilten.groetjes en een fijn weekend van Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ah geeft niet zoveel maar ik spaar de boekjes ook voor en extraatje voor de hobby. Je hebt weer lekker kunnen tanken met al dat moois. Ik ben benieuwd naar het resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat een goed idee om zo lekker te sparen en er meteen een bestemming voor te geven. De quilts zijn prachtig. Echt genieten. Groetjes, Erna

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Hoi Jeannet,

  Ik was hier even niet, heb nog steeds een beetje last van een blogdip (dat bloggen te veel tijd kost en zo, daarom....LOL), maar ik moet zeggen dat ik veel mis als ik hier niet langs kom.
  Jeannet, die weer aan een mandjesquilt gaat beginnen en daarvoor weer de prachtigste stoffen scoort en Jeannet die prachtige quilts laat zien en dan nog Jeannet die even een tip geeft over die superlekkere appeltaart! Ohoh, ik kom weer vaker hoor. Het moet gewoon!

  Doei, doei,

  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 25. prachtige mooie quilts, leuk om mee te genieten!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet