Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

woensdag 17 februari 2010

Bunny en de mandjes

Mag het ook een halve mandjesdagupdate zijn, of een beetje mandjesdag.......ik ben nog druk bezig met de mandjes van de POP,s, maar het is best een heel klusje, het lijkt vaak zo simpel, maar juist in dat ogenschijnlijke simpele zit meestal het vele werk. Ik knip eerst de mandjes uit de stof en rijg ze om, dan maak ik hengseltjes met de clover baismaker, schuine repen snijden, Brrrr, wat zónde van de stof..... dan zoek ik er kantjes en bandjes bij, vervolgens rijg ik dat op een ondergrondje, en dan ga ik weer met het fraserpapier de patronen van de bloemen uitknippen en zoek daar de kleurtjes bij, dat is het leukste werkje !! vervolgens rijg ik de bloemen en de stelen om het fraserpapier en op het patroon en dan kan ik eindelijk ook nog eens gaan appliceren, maar ik maak ze eerst rijgklaar, dat neemt makkelijk mee ergens heen. Zo zien jullie maar...tis een klusje........maar dan heb je ook wat.En dan sprong er gisteren bijkans wat uit mijn brievenbus.....Ohhhhh, wat mag dat wel niet zijn...een eigenwijs konijn.....en hij gaat Bunny heten....... en hij is leuheuk....ik heb er over gedacht om s,nachts maar op te blijven om hem in elkaar te zetten ? het was wel verleidelijk.........als jullie je nieuwsgierigheid niet kunnen bedwingen dan is hij hier te zien ( en te koop....)Ik heb de patroondelen al allemaal uitgeknipt, maar ik moest van mezelf eerst de mandjes opgeregen hebben, anders weet ik het wel weer.......
Nou ja, jullie zien Bunny eerstdaags wel verschijnen op mijn bloggetje! fijne dag iedereen.

22 opmerkingen:

 1. Hoi , dat ziet er weer veel belovend uit en dat zo op de vroege morgen veel plezier vandaag

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt er toch al wat in de voorbereiding af joh! Ja, het is inderdaad een klusje!! Bunny wordt vast en zeker weer gaaf!! Mooie dag vandaag!! XXXD

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie mandjes, en ohhhhhh die Bunny is zo leuk ik ken hem live! Veel plezier met het maken. fijne dag, Else

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat ziet er goed uit en is erg verleidijk voor mij, maar ik moet eerst alles afmaken wat ik heb.....nou ja....alles ;-))

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een schattige mandjes en naar Bunny ben ik helemaal benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het lijkt me leuk worden, ik ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De voorbereiding kost altijd veel tijd maar de mandjes zijn nu al erg leuk aan het worden.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De mandjes worden mooi, schuin van draad knippen/ snijden kost heel veel stof, maar ja een mens moet wat.
  Ik wacht rustig af hoe Bunny wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja , die schuine biesjes. Ik leef met je mee, zo zonde. En die van jou zijn groot. Dan is er bijna een lapje doormidden.
  Maar het wordt wel heel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooie mandjes al, maar ook een heel werk......
  DUS JE BEGINT AL AAN DE PAASHAZEN TE DENKEN.......
  Veel sterkte en ik ben benieuwd...

  Zonnige groet van Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een mooie mandjes
  En die haas eh koijn is heel erg leuk ik heb even op de site gekeken.
  die beren ook jammie
  groetjes Dorine

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Veel werk hoor, die mandjes, maar het is zoals je zegt: je hebt dan wel wat, erg leuke mandjes.
  Leuk hoor dat konijn. Trouwens ook veel leuke beren op die site.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het is dan wel veel werk, je mandjes, maar ze worden wel héél mooi! En het konijn ziet er schattig uit op de foto! Ik ben benieuwd. Groetjes, Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat worden ze mooi, die mandjes!!! Maak je deze quilt daarna nog een keer voor mij???

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat zijn ze weer mooi en wat een mooie kleuren. Het is een prachtig patroon en appliceren is leuk maar idd erg bewerkelijk. Je Bunny zal weer erg leuk worden. Jammer he dat we soms gewoon naar bed toe moeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mooi, al die mandjes1 Als ik dat zo zie, zou ik er ook zin in krijgen. Maar ik hou me in. Die Bunny lijkt me erg leuk, ben benieuwd naar het resultaat.
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 17. fijn dat je beschrijft hoe je de mandjes maakt, weer wat geleerd!
  Groetjes berbel

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Leuke konijnen, ben benieuwd welke je gaat maken. De mandjes vind ik ook erg mooi, het leukste vind ik altijd het bij elkaar zoeken van lapjes, zal vast een leuke vrolijke quilt worden.
  Groeten Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Handwerk kost inderdaad veel tijd. Maar ze worden wel heel erg mooi. Ben benieuwd naar Bunny. Veel plezier met het maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Je mandjes worden sup-erleuk Jeannet, maar ik kan mij voorstellen dat de voorbereidingen veel werk kosten. Maar als je er een paar tegelijk voorbereid, kun je daarna lekker doorwerken, en zijn er aan het eind weer meerdere tegelijk klaar. Succes! En ik ben benieuwd naar je Bunnie ^_^

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet