Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

woensdag 3 februari 2010

De bloemenmandjes van Tante Jeannet

Woensdag mandjesdag.....nieuw project, ik weet het nog niet helemaal zeker, maar ik ben er weg van, de bloemenmandjes van tante Cora, ehhh, tante Jeannet in dit geval. Van Jan Patek, het zal eens niet zo zijn, dol ben ik op het stijltje van Brannock en Patek, hoe heb ik ooit kunnen denken dat Jan Patek de buurman was van Carla Stok van wijlen de Stitchcottage.....omdat ze het altijd over Jan Patek had en ik er nog nooit van gehoord had.........Nu dus wel, het zijn wel hele grote blokken, 42 x 42 cm, grote stappen gauw thuis, toch ? En de quilt leent zich beslist ook voor de quilt as you go methode die we bij Els geleerd hebben, blok voor blok doorquilten en aan elkaar zetten.
Toen kwam er vorige week een mailing van Carly van Webfabrics binnen........waren de blessings van Moda in de aanbieding die week! Ook dat nog weer! Die prachtige geweven Blessings, allemaal in de aanbieding, 25 FQ voor slechts 50 euro......als dat geen consuminderen is dan weet ik het niet meer. En zeg nou zelf, ze zijn toch perfect geschikt voor de mandjes van Tante J ?De kleuren en de uitstraling,of het zo moest wezen. Enne, er is weer een project af, dus wat houd me eigenlijk tegen ?( misschien de grootte van de blokken, 42 x 42, zou dat nou wel mooi zijn zo groot ?)
Ik zie het al helemaal voor me, heerlijke plaid over bank in het tuinhuis van de zomer, verhuist mee naar de bank in het huis in de herfst, Mmmmm, ik moest er maar eens een blokje van gaan maken.....mochten jullie ook spontaan geinspireerd raken....het patroon staat in de Quiltmania van April 2008, nr. 64. Ik ga zo naar de BEE in Brielle, we Beeën wat af deze week......Bij deze nog voor wie wil weten waar de appeltaartmix van "granny"te koop is

23 opmerkingen:

  1. Wauw, wat een mooi jaloersmakend bundeltje, Jeannet, én een koopje!
    lekker bee-en zometeen......Succes met de "huge baskets", ideaal op de quilt as you go manier, hoef je hem later ook niet weg te brengen voor het quilten toch? Succes ermee.....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk ook hier mandjes!!! en wat voor !!..ze zijn erg leuk en dan dat bundeltje met lappies..(kwijl)..gezellig een bee...heel veel plezier!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Schattige mandjes!! Gauw even kijken naar het patroon! Fijne bee!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een leuk stapeltje stofjes.Mooi voor je mandjes en laat je niet afschrikken door ge afmeting van het blok,zal zeker mooi worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Goedemorgen Jeannet, Regelmatig lees ik je blog, en vind het gezellig om zo bij je langs te komen. Ben van plan om de appeltaart te gaan proberen.
    Maar wat me zeker ook boeit, zijn die leuke mokken met knoopjes, waar komen die vandaan, of van welmerk is dit?
    Wat betreft de stofjes van Jan Patek, ja dit zijn echte klassiekers, heerlijk om mee te werken. Fijne bee groetjes Ellen w.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hele leuke mandjes en prachtige stofjes.
    Geniet ervan !

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Die stofjes, daar wordt je toch helemaal vrolijk van! ik zou hem eerst een tijdje laten liggen en koesteren. Zonde om meteen de schaar in te zetten. Maar nu mijn lapjesdeken af is, ga ik toch de schaar in nieuwe lapjes zetten..Op naar een volgend project! Groetjes, Margreet

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Die lapjes, daar heb ik ook bij zitten kwijlen.
    Maar omdat er al een maand een bestelling bij de douane ligt ( hoop ik ) mag ik even niets kopen van mezelf al wordt de verleiding nu wel erg groot.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Jeannet wil je nu ophouden met steeds die vrleidelijke dingen te showen! Wat dacht je van een blogvakantie? Hier liggen alleen maar UFO's te roepen terwijl er weer een stemmetje heel andere dingen influistert.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dat je nu net die laat zien ik heb die quiltmania met die quilt ook al tig keer in mijn handen gehad en iedere keer gezegd tegen mezelf nee niet doen eerst iets af. Maar hji blijft trekken en de stoffen zijn er perfect voor. Dus je begrijpt wel dat het een wimmetje van me is en al heeel lang. Ben erg benieuwd hoe hij wordt.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Nee het quiltvirus is er nog niet uit. Als ik de lapjes zie moet ik toch weer extra slikken LOL Je heerlijke appeltaart staat voor dit weekend op het programma. Ik ben wel een beetje jaloers op die lekkere bee's bij je in de buurt. Misschien heb ik dat wel nodig!!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. veel plezier met je nieuwe project!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een mooie stofjes heeft moda toch altijd en het patroon zal er geweldig bij passen.

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Sorry kwam er te laat achter dat het vandaag bee was, dus nu maar even vlug op je blog gekeken en wat een schitterende stoffen heb je gekocht en die quilt is gewoon hartstikke leuk, toch de quiltmania maar eens opzoeken! Maar nog een project wordt wel erg veel, succes met je manden, groetjes
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Prachtige stofjes en ze zijn zeker erg mooi voor een mandjesquilt, succes met je lapjes en mandjes.
    Groetjes Hennie.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ben benieuwd naar je eerste blok.
    Mooie stofjes heb je gekocht. Een super aanbieding.
    Groetjes Mascha

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Veel plezier met je nieuwe quilt.
    Deze had ik nog niet gezien, wat zijn er veel mandjes variaties.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Hey Jeannet, oh wat ben je erg! (lol) deze mandjes zijn ook weer erg leuk. Gezellige bee, oepsie ik denk dat je al weer thuis bent wat gaat de tijd snel vandaag. FIjne middag Else

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Je kunt ze altijd nog verkleinen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Meis, heb je al besloten? Hoe groot het ook gaat worden, aan het patroon zal het niet liggen: het wordt een gave quilt!! Eerst nog even lekker de lapjes aaien voordat je het mes erin gaat zetten hoor! Mooie dag verder! XXXD

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wat een mooie stofjes!! Daat weet je vast weer iets moois van te maken. En gezellig toch zo lekker bee-en. Ik ga vrijdag voor het eerst naar een bee bij Laura Strating. Liever formeerde ik een bee aan de keukentafel maar ja, waar vind je die vrouwen? Heb al een oproep gezet op de site van het Quiltersgilde maar dat heeft maar 2 reacties opgeleverd. 1 te ver weg en deze dan. We zien wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Je hebt daar weer een leuk bundeltje stoffen. Daar kan je weer even mee verder!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. De opzet doet me een beetje denken aan de Country Calender van Ellen. Klopt dat een beetje? Ziet er wel leuk uit hoor. Ga er nou maar gewoon voor, kunnen wij uiteindelijk weer genieten van je werkstukken ;o)

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.