Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

zaterdag 13 februari 2010

De Kouwe kerel......

Dit is wat ik vanmorgen uit mijn raam zag, een kakafonie van honderden ganzen die boven het afgeoogste spruitenland van de buurman zwermde, het was een ijskoude noordoostenwind en ik kon haast mijn fototoestel niet vasthouden van de kou, even kreeg ik een Nova Zembla gevoel, helemaal toen ik die sneeuw zo zag stuiven over de velden, Brrrrrr, op naar de snorrende houtkachel,ik kom weer haast niet weg hier uit die polder, zout is op, weg is spekkieglad, het ieniemienieauto,tje moet alle toeren bijzetten om er door te ploegen, want ja, kind moet naar school en het eten wordt ook s,avonds op tafel verwacht.......... Op het freuleweekend bij Els kregen we dit grappige pakketje van een koudekerel, toen zaten we ook a b ijkans ingesneeuwd, het is een goeie gelegenheid om hem maar eens in elkaar te zetten vandaag, ik kan toch nergens heen.
Kouwe kerels houden gelukkig van sneeuw, dus hij was maar wat blij dat ik hem bevrijd had uit het zakje en het pakje en dat hij naar buiten kon voor de foto, de kouwe kerel mag het dan heerlijk vinden, ik ben het eigenlijk wel meer dan zat, van mij mag het warm water gaan regenen!
Morgen naar de beurs in Rijswijk, en vantevoren vast bij iedereen op zijn blog en op het PB kijken wat er allemaal te doen en te beleven was, of je makkelijk bij de koffie kan komen, of er genoeg broodjes zijn, of er rijen bij de kassa staan,en het belangrijkste, of er genoeg mooie "lappies" zijn....

21 opmerkingen:

 1. Wat schattig, die Koude Kerel! Vooral dat vogeltje op de neus (O:

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij is leuk die kouwe kerel van jou en ja ook ik ben die kou meer dan zat, maar morgen in Rijswijk kan ik die even vergeten en genieten van al het mooi's en veel lapjes door mijn handen laten gaan.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk, die kouwe kerel, Jeannet.Ik ben gisteren in Rijswijk geweest, het was er erg koud binnen, er was geen rij bij de kassa, (maar we waren er iets later), Het was ruim opgezet en ook toen het 's middags wat drukker werd, had je er geen last van. Het was niet al te druk bij de koffiehoeken en er waren voldoende broodjes, maar hoe het morgen zal zijn... Maar vast even leuk, dat wel!
  Veel plezier morgen, groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie kouwe kerel!

  Veel plezier op de beurs, enne...rij voorzichtig!

  Groetjes van Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie kouwe kerel. Het is wel een wintertje hé, zo één hebben we lang niet gehad.
  In Rijswijk was het gisteren op de beurs koud, zeker 's ochtends. Goede voorzieningen voor de inwendige mens en ruim gelegenheid om de voeten tot rust te laten komen.
  En ja, hééél vééél lapjes.............

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk uitgezocht deze dag om dit te maken succes !!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een pracht gezicht die ganzen. en wat een mooie kouwe kerel.
  fijn weekend.
  groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk naar Rijswijk! Het is wat met die sneeuw. Wat een geweldig gezicht zal dat geweest zijn al die ganzen. Maar of de buurman er zo blij mee was? De spruitjes zijn al geoogst denk ik?
  Heel veel plezier met die Kouwe Kerel en in Rijswijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Jeannet, Mooi hè, die ganzen. Ik kan er zó van genieten! Helaas hoort daar de kou een beetje bij...Maar gelukkig ga jij naar de beurs, bofkont! Ik ga niet, nog iets teveel in de voorraad. Fijne dag! Groetjes, Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooi gezicht, die ganzen! En dat je de kou getrotseerd hebt om voor ons die foto te maken!! Dank je!!
  Die kouwe kerel is een lieverdje, vindt het maar zo goed dat een vogeltje op z'n neus komt zitten; echt een schatje.
  Veel plezier morgen in Rijswijk en rij vooral voorzichtig met al die gladde wegen!!
  Geniet ze.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Schittered gezicht die gansen!!!
  Wat een mooie kerel en hij staat goed op zijn plek. Veel plezier in Rijswijk.
  Groetjes Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gisteren was ik op de beurs kwart voor tien niemand voor me in de rij van de kassa. Mijn jas uitgedaan maar mijn warme sjaal aangehouden. Geen last gehad van de kou, maar heb ook in de rondte gelopen en alleen bij de lezing van hilde van schaardenburg even gezeten en mijn boterhammetje opgegeten. Vond de gemaakte kunst van de zwanen zo geweldig. Genoten van stofjes kramen en vriendschappen. Zou de koningin moeten weten. Kwam mensen tegen die mij herkenden van mijn blog en heb daar een praatje mee gemaakt.
  Morgen een geweldige dag, groeten Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik hoop dat je een fijne dag hebt op de Beurs.
  En niet te veel lappies kopen hoor....................
  groetjes Dorine

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Een schattige 'kouwe kerel'. Ben toch blij dat mijn warme kereltje vanmiddag mijn daglichtlamp opgehangen heeft. Veel plezier morgen in Rijswijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. hallo Jeannet je kerel is weer helemaal geweldig. Rijswijk was heel erg leuk maar erg koud daarbinnen lekker veel lapjes en andere dingen gezien en gekocht je kunt je hart daar wel ophalen.Veel plezier morgen.groetjes Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een leuke kerel heb je gemaakt Jeannet ^_^ Mijn verslag van vandaag staat intussen op mijn site. Ik heb een heerlijke dag gehad, en ik hoop dat jij je morgen net zo vermaakt. Veel plezier, en pas op: het geld vliegt je portemonnee uit *haha*

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ja, hand op de knip houden valt niet mee!! Er is nog genoeg hoor! Hele fijne dag morgen!! XXXD

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Soms weet je niet wat je mist. En dan ineens schrijft er iemand dat de ganzen overvliegen. Ja, die mis ik hier. Toen we nog in NL woonde 'vloog' altijd, als ik ze hoorde naar het raam om ze zo lang mogelijk te volgen. Ik kijk al een heel tijdje bij je naar binnen en ik vond dit wel een mooie aangelegenheid om daadwerkelijk naar binnen te stappen.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Veel plezier in Rijswijk en wat een leuke kouwe kerel hij past zich precies aan aan zijn omgeving. Zo te zien woon je ondanks alle ongemakken en dat zukllen er vele zijn wel erg mooi. Doet me aan mijn opa en oma denken die op een prchtige boerderij woonden.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hey Jeannet, leuke kouwe kerel, al ben ik al die kou en dat wit en dus ook die kouwe kerels behoorlijk zat LOL
  Ben benieuwd hoe je het hebt (gehad) vandaag in Rijswijk en of het ook zo koud was als vrijdag.
  De mandjes van hieronder zijn ook superleuk!
  Kom gauw weer langs om te zien hoe het je vergaan is op de beurs en om te kijken wat je allemaal gescoord hebt.

  Groetjes,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet