Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

zondag 14 februari 2010

Rijswijkimpressie

Vanmorgen begon de dag al heel erg goed, door mijn twee lieverdjes werd ik verrast met schattige valentijnsattenties, we zaten al vroeg aan het ontbijt vanwege Rijswijk, maar dat mocht de pret niet drukken, we vieren altijd Valentijn, eigenlijk vieren we gewoon knusjes met zo,n drieen altijd alles wat er te vieren is, mijn lijfspreuk is dan ook: vier het leven, morgen kan alles zo maar anders zijn......Vandaag dus naar Rijswijk, we waren er al vroeg, rustig op de weg op zondagmorgen, lekker kopje koffie met een gebakje, Mmmmm, hoezo het leven vieren..... Eenmaal op de beurs was er echt heel veel moois te zien, ruim van opzet, je kon overal makkelijk bij, dat was vrijdag en zaterdag wel anders begreep ik, we zagen nu ook geplunderde halflege kramen volgens Bep en Joke ( van Jookies) het viel ons gelukkig niet op, er was nog genoeg over voor ons, wat je niet ziet kan je ook niet missen. Dit is een standhoudersimpressie, mooie gedekte kleuren van jeweetwel uit Hal....de twee eigenwijze haasjes zijn vanjeweetwel uit Neede ( Jookies)
En dit is wat ik gekocht heb in Rijswijk, natuurlijk dat vreselijke leuke kistje van Bep voor klosjes, ik heb er mijn wolletjes in gedaan voorlopig want ik heb nog niet zoveel klosjes van Venne, die maat past er precies in. Er waren wel heel veel mooie wolletjes, met name bij Petra Prins, even de foto vergroten en je ziet ze liggen en hangen, wolletjes......ik weet nog niet wat ik er mee moet, wie er een idee heeft....graag. Ik vond ze wel heel erg mooi. Verder natuurlijk nog stofjes, vanzelf, kantje en bandje, en op de foto zit Jeanine van het quiltgebeuren aan een kussen te werken, ook even de moeite waard om te vergroten, er komt een kussenproject aan geloof ik...belooft wat.....
De tentoonstelling vond ik erg mooi, ik was weg van de tweed quilts, zo simpel en eenvoudig, en je mocht er gewoon aankomen, sterker nog, dat werd zeer gewaardeerd gezien het bijpassende quiltje.Hier ging het echt om de kleuren, en zoals jullie weten ben ik dol op die aardetinten, je kon er een reis naar toe maken, een quiltreis.......ik heb de folder maar vast meegenomen, je weet maar nooit....
Waar ik zwaar van onder de indruk was, waren de quilts uit Egypte, zo mooi gemaakt door die vrouwen daar, wat een getob dan allemaal hier over onzichtbare steekjes en discussies over appliceren en opnaaien.Deze quilts waren geweldig in elkaar gezet, de één nog niet mooier dan de andere, en de steekjes zag je niet op afstand.Ze worden geïmporteerd en verkocht door een Mevr. uit Doesburg en al die kleine vierkantjes die je ziet zijn kussentjes. Ik heb er geen één gekocht al zou ik het wel willen, maar je kan nu eenmaal niet alles kopen op dezelfde dag, zoiets moet je over drie maanden nog eens ergens tegenkomen.
Al met al was het een zeer geslaagde en inspirerende dag in Rijswijk, ik ben één blogsters tegengekomen, Simone, met haar en Bep hebben we geluncht de anderen zijn vast vrijdag en zaterdag geweest. Moe maar voldaan tuften we met het auto,tje door: jawel.....het was weer zover....de sneeuw....terug naar huis. Maar dat laatste gaan we onderdehand aan wennen.....

37 opmerkingen:

  1. Wauw dat klinkt naar een super dag, eerst al die verwennerij thuis en later in Rijswijk. Fijn dat je ons laat mee genieten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Jeannet,
    Duizelde het je niet toen je daar vandaan kwam. Volgens mij moet je hoofd nu propvol zitten met ideeën. Het helpt natuurlijk dat je er foto's van hebt genomen, anders zou je sommige dingen straalvergeten. Vond het wel een leuke uitspraak: dat wat er niet is heb je ook niet gemist. Is echt de waarheid als een koe. Maar volgens mij bleef er nog genoeg over om geïnspireerd door te raken. Wij schoven vanmorgen op weg naar Rotterdam haast van de dijk. Als het hek er niet had gestaan waren we zo langs een ponny het huis binnengereden. Niet gebeurd, maar toch. Schrik zat er wel even in! Er had namelijk nog niemand over die dijk gereden, maagdelijk wit, maar wat een ellende. Ben het echt beu! Bekijk mijn Rotterdam avontuur maar even op mijn blog.
    Wens je een fijne dag en veel inspiratie! Want dat is ongetwijfeld het gevol van zo'n beursdag.
    Lieve groet, Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een heerlijkheden weer Jeannet! Kan me natuurlijk weer al te goed voorstellen dat je de verleiding niet hebt kunnen weerstaan. Het zijn ook allemaal zulke heerlijke stoffen, kleuren, patronen en nieuwigheden die ze daar allemaal anbieden!
    Ben erg benieuwd wat je er van gaat maken. Ik hou je in het oog! ;o)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat heb je weer een mooie aankopen gedaan. Had vandaag ook wel willen gaan, maar ja, dat weer.....
    En je bent vanochtend goed verwent.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. hallo jeannet,
    ik was vandaag ook in Rijswijk, was lekker rustig en je ziet weer zulke mooie stofjes en leuke ideetjes, je hebt leuke spulletjes gekocht en die kist is echt super.
    groetjes nicole

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Bedankt voor je verslagje. Het is voor mij iets te ver dus ik geniet van alles wat ik over de beurs kan lezen. Je hebt weer heel mooie dingetjes gekocht. En oohh dat kistje, helemaal te gek. Het sneeuwt hier al vanaf maandag, vandaag ook al de hele dag, dus ik blijf heerlijk mijn machientje gezelschap houden.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. WAt heb je er een leuke dag opzitten.En leuke aankopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Zo te zien was het een vruchtbare dag in Rijswijk. Het kistje is inderdaad erg mooi. De zondag heeft dus voor en nadelen. Het is een stuk rustiger maar ook de kramen zijn leger. Eind van de maand ga ik maar eens in Zwolle kijken. Ben er nog nooit geweest.
    Fijne avond en geniet van je aankopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Zo te lezen en te zien heb jij ook ruim genoten van de beurs. Het ene flanellapje dat je bij Bep miste dat heb ik vandaag al gesneden.
    De tentoongestelde quilts waren zeker mooi.
    Veel plezier met je aankopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Heerlijk zo schuiven van kraam naar kraam toch? Mooie buit heb je, gewoon eerst even een poosje aaien en dan bedenken wat je ervan gaat maken?! Mooie avond nog! XXXD

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een impressies en wat een geweldig mooie quilt en stoffen en andere zaken laat je zien. Mooie aankopen heb je gedaan en wat lief dat je zo verwend bent vandaag en wat goed dat jullie het zo vieren.

    Fijne avond en geniet nog even na.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Oh Jeannet heerlijk die buit. Dat kistje...... Voor volgend jaar gaat hij op tijd op de kalender...ik moet naar Rijswijk!!
    Je maakt me heel nieuwsgierig met je verslagje.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. je word nogal verwend zeg al die mooie dingen

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hoi Jeannet,
    Ik ben vandaag ook geweest en heb het meeste dat ik op je foto's zag ook gezien. Jammer alleen dat ik jou niet gezien heb.
    't Was een leuke dag en zoals bijna altijd op zondag niet overdreven druk.
    Groetjes, Jannie

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een leuke impressie! Je hebt heel leuke aankopen gedaan, zeg! Om te smullen!!
    Geniet ze nog; ook van je Valentijnsavond!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Uhhhh.... Geen bloggers tegen gekomen??? Ik voel me zwaar beledigd (of ondergewaardeerd?)! :D Daar ga ik alweer met m'n onzekerheden... ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Klopt, ik heb de boel zaterdag middag onveilig gemaakt. Ik was er pas tegen 3 uur (het is hier om de hoek!) en toen was het al heerlijk rustig, dus ik heb alles goed kunnen bekijken en genoten!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat een mooie wolletjes heb je gekocht.
    In Zutphen hebben ze een prachtig blok van de maand met deze lapjes maar jammergenoeg doen ze dat niet over de post.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat een leuek dingen heb je gekocht. Een heerlijke dag kun je er beleven. Heerlijk al die mooi lapjes en quilts om je heen.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Ik was er ook gisteren en heb nog naar je uitgekeken, maar je was zeker igcognito..............
    Leuke dingen gezien en uiteraard gekocht, gezellige dag gehad.
    Misschien een volgende keer een ontmoeting?

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wij waren er ook op zondag, maar je ziet dan ook zoveel mensen.
    Ik vond de Egeyptische quilts ook xo vreselijk mooi en inderdaad ook ik hoorde het gezemel over de steekjes, maar ik heb genoten en ook wat leuke dingen gekocht.

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Hè gelukkig, je hebt m'n dag weer goed gemaakt! Thanks!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wat een heerlijk verslag om te lezen.
    Wat heb je mooie aankopen gedaan en wat waren er mooi quilts te zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Je hebt er een mooi verslag van gemaakt en je buit ziet er ook héél erg leuk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Prachtig verslag!! Nu heb ik toch een beetje het gevoel er bij te zijn geweest...

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Als ik het goed heb worden die Egyptische quilts door mannen gemaakt!
    En je bent nog een blogger tegen gekomen, mij.

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Ik merk het al, jij hebt net zo genoten als ik en vrijdag was het ook zo hoor, lekker ruim en je kon overal goed bij en ook de tentoonstelling kon ik zonder veel moeite fotograferen. Ik ben dus wel met een Ierse quilt thuis gekomen, nu ja de lapjes dan, ga straks maar eens kijken hoe ik hem knippen ga en dan lekker puzzelen, het is wel een heel snelle quilt, hij wordt namelijk geknoopt. Geniet maar van je aankopen, ziet er allemaal gaaf uit! Groetjes en een fijne dag,
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  28. De Egyptische quilts worden door mannen gemaakt. In Sainte Marie zat een man op de grond in een kerk te demonstreren en daar hingen de quilts ook. Van ver zag je geen steken ja, maar wel mooie patronen!
    Leuke buit heb je gescoord en weer een fijne dag om af te strepen!

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Wat leuk je foto's te bekijken. Ik moest werken, dus kan op deze manier nog een beetje meegenieten.

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Wat een leuke aankopen ben benieuwd wat je er allemaal van ga maken.
    Groetjes Mascha

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Dat ziet er allemaal weer mooi uit wat zal je genoten hebben.
    EWn maar lapjes aaien..........
    groetjes Dorine

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Het klinkt alsof jij je ook prima vermaakt hebt Jeannet. En wat waren die applicaties mooi he!? Wat een werk, om die grote doeken te maken. En je stoffen en het kistje zijn superleuk. Mooie kleuren. Geniet ervan!

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Volgens mij was de verwarming nu wel aan in Rijswijk ben al een paar logjes tegengekomen waar niet over de kou werd geschreven. Wij hadden vrijdag gewoon pech. Maar inderdaad het was zeker de moeite waard. Je hebt een leuke buit gescoord. Groetjes, Erna

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Nou Jeannet, dat ziet er genoegelijk uit, deze impressie van Rijswijk.
    En die wolletjes, ik vind ze schitterend, heb ze nog niet gekocht, maar ze lijken met bv. zeer geschikt voor applicaties.

    Fijne dag!

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Zo'n superdagje zou ik ook wel willen. En je hebt zo'n prachtige aankopen gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Wat een fijne dag. Eerst Valentine, toen de beurs. Wat heb je een prachtige aankopen gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Bedankt voor je verslag Jeannet! ik zat in Parijs...je kan natuurlijk niet alles hebben hé?

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.