Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 8 februari 2010

Tok, Toook, Toookkkkk..........

Deze dame heb ik het afgelopen weekend gemaakt, het was grauw somber en mistig buiten dus ik had even helemaal zin in allerlei gezellige kleurtjes. Ze kan voor Valentijn ook meteen meegaan. Het is een patroon van Bobbin, Raggedy Hen vanwege de staart en het hart, het hart is wel heel erg leuk, daar zit een ruche omheen genaaid, strook van 2 cm snijden, draad in het midden rijgen, aantrekken, rimpelen en er op naaien in het midden, erg leuk effect!Ik heb er zelf drie eitjes bij gemaakt, waarom lees je hieronder......... En dan dit schattige bakje ( van de rommelmarkt....) met maar liefst drie eitjes! Daar werd ik eigenlijk door geïnspireerd, we hebben al sinds van de zomer jonge hennetjes, Wyandottes, het liep allemaal niet zo lekker, steeds ging er weer één dood om onbekende reden, maaaar, eindelijk hebben we dan toch voor het eerst deze week eitjes!! eitjes van eigen kippen, ik kan er compleet lyrisch van worden, zo gewoon, en eigenlijk zo bijzonder, de spanning van DS als hij de haan hoort kakelen, is het zo ver ???? roetsj, in de laarzen, en rennen over het tuinpad......de euforie als het inderdaad zo is! de kippen krijgen haast geen kans om van hun ei te komen.....en dan gisteren,op de zondagochtend, voor iedereen een vers eitje, donkergeel oranje dooier, zie je nooit in de winkel, het was echt genieten! Wat kan het leven dan toch eenvoudig zijn.

En dan nog iets wat ik jullie ga bekennen....met pijn in het hart....de mandjes van Tante J waar ik zo enthousiast over vertelde een paar logjes terug zullen hier niet voorbij gaan komen.......ik heb geprobeerd één mandje te maken, verkleind, blok 30 x 30, van die "prachtige geweven Moda,s..."Nou, ik had er gauw zat van, die geweven stoffen hebben twee nadelen, twee R,s Rafels en Rek.......was me dat een naar klusje, en dat kan niet de bedoeling zijn van een hobby, dus......doorgeknipt en in de vuilnisbak met het mandje, en de flanels komen vast nog wel eens van pas, maar zeker niet in de vorm van applicatie!

30 opmerkingen:

  1. Wat een leuk vrolijk quiltje.
    Heerlijk he, zulke super verse eitjes. Ik moet ze helaas altijd in de winkel kopen.
    Gelukkig ben je al snel gestopt met die mandjes. Het is jammer, maar helaas, je kunt er beter iets anders van maken.
    groetjes Elly

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zie Jorit in gedachten al naar buiten springen, heerlijk!! En lekker dus blijkbaar!! Heb je al kartonnen doosjes gespaard voor een kraampje aan de weg?? Leuk geworden joh de raggedy hen!! Jammer van de mandjes, is zo'n leuk patroon, er komt vast een ander patroon voor de flanellen langs! Mooie dag! Misschien vanmiddag zon? XXXD

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een schatje zeg, die gezellige dikke kip! En ja, dat is écht genieten, je eigen eitjes! Dat worden pannenkoeken, cake's, omeletten etc. bakken de komende tijd, smakelijk hoor....

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een heel leuk kippetje! En bedankt voor de tip met de ruche. Maakt het helemaal af.
    Heerlijk, zo die eitjes en leuk dat je dat in de wallhanging hebt verwerkt.
    Goed zo, met die mandjes. En hup, meteen weg ermee!
    Fijne week.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Love your hen. Looks so sweet and cozy. Mmh fresh eggs, how wonderful. Hope you will have more and more.
    Have a great day
    Martina

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een leuk country kippetje mijn vriendin had ook kippen en dan kregen we van haar ook wel eens kleine eieren met van die oranje dooiers.
    Moesten we trouwens eerst testen in water of ze zonken of dreven.
    We maakten er vroeger vaak cake van en die was dan ook iets anders van kleur. En dan lekker snoepen met thee, ik mis haar.
    Ben benieuwd naar wat je nu gaat bedenken voor de overgebleven stofjes, zal vast weer leuk worden.
    Groeten Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een lieverdje is het geworden.
    Je hebt gelijk om te stoppen met de mandjes als het niet jou ding is er zijn nog genoeg projecten over.

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een schattig quiltje! Hij kan inderdaad ook heel goed voor Valentijn. En er gaat niks boven verse eitjes. Als je die eenmaal gewend bent, wil je die stuiterballen van de supermarkt toch niet meer? Wij halen ze ook bij de boer. Heerlijk!
    En ja, lapjes moeten een hobby leuk maken. Doen ze dat niet dan moet je jezelf niet gaan kwellen. Zoals je zegt komen ze vast wel een keer van pas.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een leuk quiltje met die vrolijke kleurtjes. Wat heb je dat weer snel gedaan. Jammer dat de mandjes niets zijn geworden als je zo moet tobben is het niet leuk meer om beet te pakken en dat ligt het (tenminste bij mij) onder in de kast. Leuk dat je nu eitjes krijgt van je kippen
    groetjes Ada

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een lieve hen is dat geworden! Lijkt me ook leuk om haar van klei te maken..... ( even wat voor bedenken..).
    Als je de mandjes wel leuk vindt maar de stofjes er niet geschikt voor zijn, is het dan nog iets om andere stofjes te pakken? Nou ja, en soms is je plezier dan ook gewoon helemaal over.... In elk geval: een goed besluit: stoppen!
    Een fijne dag en geniet van je hennetjes!!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Doorgeknipt, dat mooie mandje. Wat jammer! Maar verstandig er niet mee door te gaan als het niet werkt. Je hennetje is prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een lief quiltje heb je gemaakt. Ik krijg helemaal zin in de lente. Het is hier nog zo donker en somber maar je quiltje vrolijkt op. En die eitjes...super toch, van eigen kipjes. De lente zit er langzaam aan te komen.
    Je gaat zondag naar Rijswijk begrijp ik, hoop je daar te spreken!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een leuk kippenquiltje en wat fijn dat er eindelijk eitjes zijn, ik ben benieuwd of Jorrit dat ook op zijn blog gaat zetten! Jammer van je mandjes maar je hebt gelijk het maar weg te doen als het niet lukt, dan maar over met andere lapjes, je hebt vast nog wel wat leuks liggen.....

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een gezellige kip.
    Mooi bakje ook waar de eitjes inliggen.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Je kip is helemaal geweldig! Wat een schattig quiltje. en dat van die eitjes kan ik me helemaal voorstellen. Lijkt mij ook wel leuk een paar kippies maar helaas denkt mijn DH daar heeeeeeeeel anders over. Dus loop ik maar gewoon naar de groenteboer voor verse eitjes. Jammer dat je idee niet goed uit viel van Tante ?. Ach, dat gebeurt ons allemaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Oh wat is hij leuk die kip!! Echt iets voor mij om te knutselen, ben er weg van! En die drie eitjes, zowel op je quiltje als in je schaaltje zien er prima uit, echt gaaf verse eieren van eigen kippen, zo is je quiltje voor altijd een herinnering daaraan!
    Jammer van je mandje, ja ik heb bij de Rouennerie ook een geweven stofje die erg rekt, dus die wordt wel ergens anders aan opgemaakt en niet in de FW. Heel fijne dag, groetjes
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Grappig quiltje weer! Wat leuk dat de kippetjes eindelijk zo ver zijn. Doet de vliegkip ook mee of heeft zij er nog geen zin in?
    En gelijk heb je met je mandje. Weg ermee als het niet lukt. Misschien gewoon een lekker warme ragquilt van de stofjes maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat een vrolijke kip heb je gemaakt.
    En wat leuk eieren van je eigen kippen, altijd al een droom van mij geweest om ook zelf kippen te hebben maar mijn tuin is er te klein voor.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat een leuk quiltje.En de mandjes met andere stofjes maken ?Is dat geen optie.?

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Ha Jeannet,

    Hoe vind je mijn logje vandaag, lekker reclame maken.Maar ik heb het quiltje leuk ophangen dus ik dacht dat moet gezien worden.....Het wordt deze week goed koud heb ik begrepen.Ik heb mijn zelfgemaakte winterrok weer aangetrokken....
    Voor de rest ben ik aan het breien en huishoudelijk werk aan het doen...
    Daaaaag Annemieke

    BeantwoordenVerwijderen
  21. hallo Jeannet je quiltje is heel erg mooi geworden en wat heb je het weer snel gedaan.Ook leuk dat jullie zelf eitjes kunnen rapen vooral voor Jorrit.groetjes Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Leuk, leuk, leuk.....wat een schatje, dit quiltje! Helemaal Jeannet.
    Ach wat jammer van die mandjes, doe je ze toch gewoon met een ander stofje! LOL

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wat een leuk quiltje heb je weer gemaakt! Jammer dat het niets is geworden met je flanelletjes, er komt vast wel weer iets voorbij.
    En wat zal Jorrit blij zijn dat zijn kippetjes het zo goed doen, de eitjes zien er lekker uit.

    Fijne avond, Else

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wat een leuke kippenquilt. Leuk die extra eieren erop en verse eieren die zijn gewledig ik heb ze ook altijd kakelvers. En ach de mandjes jammer maar als de stof niet wil dan ga ik ook nooit verder er komt idd vast wel iets anders voorbij waarbij je de stofjes kunt gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Oh wat een leuk quiltje Jeannet...ik hou wel van die kleintjes zo...zou ook leuk zijn in een glasmozaiekje denk ik net...en lekker hè die eitjes...gaat niks boven en jammer van de stof die je al gebruikt hebt maar doorknippen en weg ermee...
    groetjes Francien.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Je hebt weer iets leuks gemaakt.
    Wat jammer van je ruitjes.
    Koester ze maar voor iets anders.
    Ik heb nog gezocht in de webwinkel maar zag ze niet meer staan.
    Was vast een eenmalig gebeuren.

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Hallo Jeannet,

    Heel leuk quiltje met kip, gezellig dat de echte kippetjes eitjes gaan leggen.
    Jammer dat het niet lukte van de mandjes maar je kan altijd nog een rag-time-quilt gaan maken,
    Ik zelf heb er 2 en ze zijn lekker warm en zacht.

    groetjes, Wilma B.

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Prachtig kiekenquiltje: op en top country stijl!

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Wat een super leuk kippen quiltje ik lees al lachend het verhaal over je kippen bij ons gaat het ongeveer net zo we hebben er drie en elk eitje wordt gemeld hoor. Deze 'eigen' eitjes zijn ook super lekker
    Groetjes Hennie.

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Wat een leuke en gezellige kip. En klaar in 1 weekend, goed hoor. Het maakt de pech van de mandjes vast wel goed. Groetjes, Elly

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.