Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

woensdag 10 maart 2010

allemaal bloginspiratie

Mandjesdag! Ik doe er ook nog steeds dapper aan mee, drie heb ik er sowieso weer af, tis best een klusje, heel zo,n mandje,alleen het oprijgen al, en het freeserpapier erachter vandaan peuteren. Maar, ze zijn het waard, nog 7 te gaan.........deze kleuren komen wat dof over, zeker als je mijn volgende foto ziet.....kwam ik er van de week achter dat deze quilt toch ook weer een afmeting van 185 in het vierkant heeft, best groot..... En dan dit: een nieuw plankje in mijn keuken, gekocht van de week bij timzowood, een vreselijk leuke zaak waar je echt even moet kijken als je van de landelijke stijl houd. Het ziet er helemaal gezellig uit zo in de keuken, enne...zien jullie het.......ja, ja het is echt waar....daar, bovenop dit schattige plankje, daar staan ze, de overhemden op rol........besteld bij verknipt, ik had er al zo lang naar gekeken, twijfelde er aan, vraag op het PB gezet over de overhemden, en allemaal enthousiaste reacties gekregen, ze hebben niets te veel gezegd, er zitten maar liefst 62 verschillende stofjes in en niks geen slijtplekken van de ellebogen en brandgaatjes van de sigarenas van opa......laat staan dat ze naar oud zweet zouden ruiken........ze zijn helemaal keurig gesneden, gewassen en opgerold en ruiken héérlijk fris, helemaal toppie! 4 vierkante meter,ik heb al een plannetje, boek van Bonnie Hunter........jullie horen er nog van!
En dan is dit even mijn laatste logje voor over een week, want we gaan a.s. vrijdag een weekje weg naar een huisje van Landall, wie zet dat nou op zijn site denken jullie nu........nou, ik ben wel blond (grijzig) maar zo erg is het nog niet me gesteld, die aardige Martine van elke dag een steekje komt in ons huis de honneurs waarnemen en zorgt samen met manlief voor de beestenbende, gelukkig zijn de kippen aan de leg gekomen, dus vakantie met een vers eitje! En Martine heeft weer een dochter die voor haar beesten zorgt, zo gaat dat in het leven. Wat ben ik toch blij met bloggers !!
Lieve lezers, tot over een weekje, ik ga in ieder geval Stegeman bezoeken in Rouveen, misschien achterkantje voor mijn overhemdenrol (?) .....enne..... ik heb mijn DS verteld dat Dhr. Stegeman voor lastige kinderen speciaal een open plekje in de kast met stofrollen heeft waar hij ze met een zwaai tussenplant als het te bar wordt met zeuren..........en geloof maar dat ik héél overtuigend kan vertellen....ach, ach, die arme Mijnheer Stegeman...hij zal toch geen blogs lezen........

42 opmerkingen:

 1. Een hele fijne vakantie gewenst en dat het maar volop lenteweer moge zijn!!!
  Groeten, Yvonne V

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een hele fijne vakantie Jeannet, maar lekker genieten!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeannet je mandjes zijn weer mooi! En wat een gezellig hoekje daar bij dat plankje. Die overhemdenrol heb ik ook al eens naar gekeken maar had nog geen bestemming ervoor. Als je naar Stegeman gaat....ik woon daar heus niet zo ver vandaan! Alleen ben ik dit weekend net op quiltweekend.;-( Zondagavond ben ik er weer!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jeannet, een hele fijne vakantie gewenst!!! Hopelijk laat het lentezonnetje zich zien. En anders: je zult toch zeker wel een werkje meenemen, toch?????

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie mandjes, je bent lekker bezig! Och arme Jorrit die denkt vast dat ie naar de boeman winkel gaat met je, gedraag jij je ook een beetje daar? Fijne vakantie, groetjes Else

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een hele fijne vakantie gewenst met mooi weer (dan hebben wij het ook:). Je overhemdenrol is prachtig. Ben benieuwd wat je daarvan maakt. Ik spaar ook de ruitjesoverhemden van DH. Je weet maar nooit waar het goed voor is. Plankje is een dotje. Heel leuk. En je mandjes..... wederom plaatjes!.
  Geniet van een weekje weg!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ochetoch, Jorrit zal al wel een trauma hebben zeker als het over quilten gaat, wat ben jij wreed zeg!!!! haha
  Prachtig, jaloersmakend rolletje hoor op dat gezellige nieuwe plankje van je!
  En nog even over die Landall: krijg je er zo'n zwemband bij??
  Heel veel plezier daar hoor, lekker genieten met z'n drietjes en ik denk aan je als ik mij omdraai op mijn strandbedje...haha

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie rol overhemdstofjes!!
  Veel plezier, wij gaan begin april een weekje weg,
  ik zal duimen voor een lekker vakantiezonnetje.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh heerlijk Jeannet eventjes er tussenuit! En als ik het goed begrijp een beetje in het Noorden... Een hele fijne week gewenst. Het rekje is erg leuk, vind het ook wel wat zoiets in de keuken.
  Nogmaals heel veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nou, alvast een heel gezellige vakantie!!
  En meneer Stegeman is iemand die ook erg van grapjes houdt..... dus pas maar op dat je zelf niet met DS in tussen de kastrollen belandt... ;) .!
  Doe ze de groeten in Rouveen! Eigenlijk moet ik ook nog even heen, maar dat zal deze week wel niet meer worden.....
  Geniet ze dus en leuk dat je ons laat meegenieten van je schitterende keukenplankje!! En al die leuke aardigheden erop en -aan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ach, die DS toch! Prachtig, zo'n verhaal. Schattige mandjes, en dat rekje, ik ga ook eens kijken, helemaal te gek! Heel veel plezier volgende week, als het ook zo heerlijk zonnig is als nu, is het helemaal genieten.
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Een hele fijne vakantie. Ik houd even een blogvakantie dus over een paar weken. Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Je mandjes zijn mooi en de rol stof lijkt me ook geweldig. Wie weet. Het plankje is erg leuk daat kun je idd heel veel leuke dingen mee en op doen.
  En natuurlijk een hele fijne vakantie , lekker genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Helemaal geen verkeerd plankje zo!!! Dan is het in de winkel voor jou Sinterklaas en voor DS is Hr Stegeman de Zwarte Piet hihi!! Geniet er maar even lekker van, mooie stofjes aaien en dan is alles net weer nieuw wanneer je thuiskomt!! Succes met inpakken! XXXD

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Leuk die mandjes en ja dit zal weer een grote quilt worden.
  Hé wat een leuk plankje.
  Fijne vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Lekker zeg Jeannet, even een weekje weg. Veel plezier alvast, en ik hoop dat je een beetje lekker weer hebt. En je mandjes zijn super!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hele fijne vakantie toegewenst hoor! Leuke streek waar je heen gaat. Geniet er maar lekker van. Neem je nog iets quilterigs mee? Die rollen van Verknipt vind ik ook zo leuk. Maar ja, ik heb ook maar 2 handen hè, op mijn verlanglijstje dan maar....

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hoi Jeannet.
  Leuk die overhemdrol en je plankje.
  Fijne vakantie en denk ook even aan Magdleentje daar ben je denk ik ook vlak bij die zit in Oldenbroek.
  Heb je weer een adresje om naar toe te gaan.
  Als je har van te voren mailt.
  fijne tijd daar
  groetjes Dorine

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Leuk plankje en leuke spulletjes erop en eraan. Staat zo gezellig. Fijne vakantie en veel plezier volgende week!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een gezellige mandjes en een leuk vooruitzicht!!
  Je zou ook tegen DS kunnen zeggen dat Dhr. Stegeman een schuurtje heeft waar zeurende kindjes in de leverworst gaan.........
  och dit meen ik niet hoor!! :0))

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Jeannet, je mag wel een extra muurtje bouwen om al die mooie quilts op te hangen.
  Deze wordt ook weer zo prachtig.
  En ik doe schietgebedjes. Het blijft mooi weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Heerlijk zo'n week in het vooruitzicht. Heel veel plezier gewenst! En vergeet niet om Jorrit naderhand weer tussen die rollen stof uit te plukken!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Dag Jeannet,

  Ik zit die foto eens goed te bekijken van die reisgids zie ik dat wij daar ook weleens geweest zijn.Wij hadden een huisje tegenover het zwembad, een beetje aan de kant van de vijver.... echt mooi, wij waren daar in de herfst...Je moet ook eens naar het Dierenpark gaan daar ergens in de buurt, een klein parkje echt heel leuk, ik weet alleen de naam niet meer,De Wissel of zo....
  Ik hoop dat jullie met elkaar een fijne week moge hebben en tot ziens.....
  Groetjes Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Nou of die oude mevrouw Stegeman dat nog klaarspeelt betwijfel ik, maar de jonge is een kordate dame, die van aanpakken weet! Dus hij is gewaarschuwd! Gave mandjes heb je gemaakt, wat een werk! Pffft! Je hebt echt keihard doorgewerkt! Fijne vakantie en geniet maar lekker van een weekje rust! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik wens je een hele fijne vakantie en geniet er lekker van.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ik zie trouwens nu net pas dat je straks in 't Loo/Oldebroek zit: dit is vlakbij Hattem, waar ik geboren en opgegroeid ben. Ik weet niet of je het leuk vindt, maar je zou ook eens een kijkje kunnen nemen de Lindehof in Zalk (is vlakbij):
  http://www.lindehof.com/
  Een leuke boerderijwinkel , met ook een aantal leuke Tilda en rood/witte/Hollandse stoffen. Wel even de openingstijden van tevoren checken!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Mooie mandjes Jeannet en veel plezier in je vakantie hè!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Een hele fijne vakantie!!!
  Ik besef nu pas dat het woensdag mandjesdag is...

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Een fijne vakantie Jeannet! Geniet er van!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. nellekequilt.blogspot.com/10 maart 2010 om 19:52

  hallo Jeannet voor jou en je gezin een fijne vakantie met mooi weer gewenst.Je mandjes zien er weer toppie uit.groetjes Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Je hebt er weer erg leuke mandjes bij gemaakt.
  Geniet van je vakantie !

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Wat een heerlijk vooruitzicht! Geniet er maar van hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Heerlijk een weekendje weg en wat een heerlijk verhaal om te lezen... Zoonlief tussen de stofjes, jaja.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Leuk plankje, zoiets zocht ik al een tijdje. Ga het gelijk bestellen. Had nog nooit van "Verknipt" gehoord: grappig idee. Ga je blog zeker nog een keer bekijken. Groeten jeanette.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. hallo mamske ik weet hetb nmog zo net niet met die stegeman of het wel waar is ik verheug me op de vakantie omdat ik volle nachtjes bij je mag slapen ik hoop op een leuke vakantie met ons drieeen
  groetjes van je kevertje.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Hallo Jeannet

  Kan me voorstellen dat je het maken van de mandjes een klus vind.
  Appliceren is ook niet mijn ding.
  Hoop dat je nog een lege plek vind in de winkel van Stegeman. Ha Ha.
  Zal heel moeilijk worden.
  Geniet er van.
  Groeten Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Die rol ziet er prachtig uit! Ik ben benieuwd wat je er van gaat maken.
  Ik hoop, dat je een lekker weekje hebt gehad?!

  Liefs, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Veel plezier met mooi weer, zal het zonnetje naar je toe sturen.
  Mooi je mandjes.
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Jeannet, een supper fijne week en geniet maar heerlijk bij Stegenman.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet