Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

dinsdag 23 maart 2010

Home and garden(angel) en mandjes

Ik ben helemaal druk geweest deze week in de tuin, deze mandjes had ik al gemaakt, het middelste moet ik nog verder afmaken, even een kleine time out met de POP,s druk met andere dingen, de tuin dus onder andere, de sla staat weer in de kas, en de bloemkool en de krootjes en de broccoli.
Ik weet niet of jullie je deze quilt nog herinneren......vorig jaar maart mee begonnen, de tuinengeltjes,samen met mijn vriendin, halfverwege er mee gestrand, ik was toen in de veronderstelling dat hij dit jaar Maart zou hangen......nou ja, dat zou nog kunnen, toch.....Maart is nog een paar dagen.....Deze "tuinengel" heb ik vandaag gemaakt, Pfffttt, heerlijk in het zonnetje in het tuinhuis, laat de ramen maar zitten, en het stof maar even liggen, ik heb maandag geharkt en gewerkt in de tuin, niet de appels van de boom maar de bladeren overal vandaan, en dat is een hele klus op het landgoed ( volgens Martine)
En het afgelopen weekend is het lenteseizoen defintief begonnen, ik heb het tuinhuis weer helemaal zomerklaar gemaakt, héérlijk, héérlijk, héérlijk, wat een zalig plekje om te zitten en te genieten van het buitenleven. Het is gewoon een blokhut van hillhout, niets bijzonders, de voorkant eruit gehaald, en dan is het net of je op vakantie bent in je eigen tuin, dat doe ik ook volgend jaar, inpakken, rondje rijden, en uitpakken in het tuinhuis! Zondagmorgen hadden we een ree in de tuin liggen, lag daar heerlijk te kijken en te kauwen.....te kauwen !! zag ik dat wel goed op de vroege zondagmorgen.... op de crocussen.....niet te geloven, ieder jaar weer, zo hebben we een veld vol crocussen, en zo zijn ze in twee of drie dagen afgegeten door de reeen! alleen de steeltjes nog over! gelukkig houden ze niet van sneeuwklokjes en winterakonietjes......

Hartelijke Quiltgroetjes, fijne dag ! Jeannet.

25 opmerkingen:

 1. hallo jeannet

  Ziet er allemaal weer gezellig uit,
  ik kwam van de week een leuke spreuk tegen op internet
  EEN OPGERUIMD HUIS IS EEN TEKEN VAN EEN VERSPILD LEVEN
  nog een vraagje blokhut waar je de voorkant uit heb gehaald, heb je daar een foto van, ik zoek namelijk ook zoiets

  groetjes nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat leuk allemaal.Heel mooi je tuinengel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een brutale reetjes. Je zou ze... Wat heerlijk dat je zo geniet van je tuinhuis. Het engeltje is prachtig geworden. Laat maar lekker de boel de boel met dit mooie weer hoor! Die spreuk van Nicole hangt hier op een bordje in huis. Ben benieuwd wat mijn poetserige zus daar van zegt als ze het ziet LOL!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een schattige dingen allemaal! Je tuinhuis is helemaal super! Wat lijkt me dat gezellig om heerlijk te zitten met een handwerkje en te genieten van de zon en de natuur om je heen.....!!
  Nou ja, de reeen nemen we dan maar op de koop toe!! ;))
  Morgen wordt het nog zo'n heerlijke dag! Geniet ze!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je tuinhuisje ziet er echt uit als een vakantiehuisje! Moet je verhuren!
  De hark van je tuin engel vind ik heel grappig.
  Groetjes Berbel

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zucht..........wat moet dat heerlijk zijn zo'n vakantieverblijf, dat is weer rondom genieten bij jou en dan als kers op de taart ook nog reeën in de tuin.
  De tuinengel is zo mooi geworden.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh zelfportretje van jezelf op het quiltje Jeannet...met die hark zo?! Hartstikke leuk word het hoor..en je mandjes...wat kun je dat toch allemaal mooi...jehebt het goed en bent een gelukkig mens zo te lezen...heerlijk als je dat allemaal hebt...en het mooie weer laat er alles gelijk weer een beetje vriendelijker uitzien nietwaar?...het is effe werk in de tuinen weer maar dan heb je weer gauw wat fleurigs...fijne dag...groetjes Francien.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat zijn de mandjes leuk. Ze stralen een bepaalde gezelligheid uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hé Jeannet! Dat is een gave spreuk van Niekie!!! Gaan we een mooie stitchery van maken joh! Het ziet er allemaal weer super uit in je zomerverblijf! Goed plan voor de volgende vakantie, rondje rijden en daar uitstappen, snuif de lucht, zie de blommen, groente om de hoek, wie doet je wat!! En volgend jaar gewoon weer krokussen anders komen de reetjes niet meer en dat zou toch jammer zijn!! MOOIE DAG VANDAAG!!Groeten, Daniëlle XXXD

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een heerlijk plekje heb je in je tuinhuisje! Het ziet er heel gezellig uit. Enneh, volgend jaar is het als het goed is ook weer maart hoor.... ;0)) Je hebt nog wel even dus. Goeie spreuk van Nicole ! Die ga ik onthouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat ziet het weer gezellig uit.
  En zo leuk dat ik weet waar het is.
  Als je daar zit met het uitzicht op jouw tuin ben je nog steeds op vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat klinkt echt als vakantie in je eigen tuin. Dan hoef je niet weg en hebt alle spulletjes lekker bij de hand.
  En ach die Ree vergeef je vast wel zijn eetlust.
  genieten maar het wordt mooi weer vandaag
  groetjes Dorine

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Goed idee een vakantie op je eigen landgoed. Beter kun je het niet hebben. Ik zie je daar de hele dag vertoeven en dan slapen in je eigen bed en hup weer op vakantie in het tuinhuis! Hoewel......voor mij zou het jammer zijn...LOL

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat ziet dat er geweldig gezellig uit allemaal. Leuke je popjes en je tuinengel quilt. Echt geweldig. En dan de ree heel bijzonder en maar goed dat ze niet van alles houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hè, wat een heerlijk tuinhuis! Wat een leuke gordijnen en spulletjes. Wat een mooi plekje om te handwerken!
  Jammer van je crocussen, maar wel leuk, een ree in je tuin.
  Die tuinengelquilt is zó leuk, hij staat ook nog steeds op mijn lijst.
  Die spreuk hiernaast van Niekie heb ik gauw overgeschreven.
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik vind die tuinengel erg leuk. En de mandjes trouwens ook.
  Geniet nog maar even van het mooie weer.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ah daar is je tuinengel dus. Ik vroeg me laatst al af of ik hem ooit voltooit had gezien. En je POPjes zijn weer mooi. Ja zalig zo'n tuinhuis. Als het goed is gaat er hier dit jaar ook eentje in de tuin verrijzen! Kan er echt naar uitkijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een heerlijk plekje is je tuinhuisje! Geniet ervan met dit mooie weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat ziet het er allemaal weer gezellig uit Jeannet. Je tuinengel is ook erg leuk geworden en de ree in de tuin vind ik helemaal geweldig.Fijne dag gewenst van Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hey bezige bij, je tuinhuis ziet er weer super gezellig uit! En wat een produktie, heb je nou toch de kabouters aan het werk gezet, of ga je s'nachts door? Groetjes, Else

  BeantwoordenVerwijderen
 21. De mandjes zijn erg leuk, ik zag de quilt al gedeeltelijk af bij Dorry.
  Wat ziet de blokhut er gezellig uit zeg.
  En ja je kunt niet alles hebben hé, of reeën of krokussen ik wist het wel!!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Prachtig!!! het ziet er allemaal erg gezellig uit...

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hoi Jeannet

  Jij kunt er weer tegen deze zomer.
  Ziet er allemaal stralend uit.
  Ik hoop voor jou dat de voorspellingen "een hete zomer" uitkomen en je veel tijd krijgt om vakantie te houden in jou tuinhuis.
  Groeten Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 24. halllo mams ja het is fijn dat het tuinhuis is uitgeruimd en de ramen van het tuinhuis zijn toch niet zo heel erg vies. en het is gezellig om in het tuinhuis te zitten. groetjes van je kevertje.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Hoi Jeannet
  Kom ik ook even bij jou lang. leuk dat je op mijn blog een reaktie achter liet. Bij mij is het net andersom, heel veel gequilt, weven altijd leuk gevonden als anderen het deden totdat ik zelf een klein tafelgetouw kreeg. En dan nu bezig op de Toika. quilten doe ik eigenlijk helemaal niet meer op het moment
  Mooie blog heb jij ook. prachtige dingen maak je.
  groetjes Giny

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet