Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 1 maart 2010

Mandala impressie.

Vanmorgen ben ik weer naar de mandalacursus geweest, als altijd weer bijzonder inspirerend, ik merk wel dat het tekenen, ontwerpen en kleuren van de mandala,s me veel rust oplevert, veel meer dan quilten.........hoe zou dat nou komen ? het zijn toch allebei hobby,s. Dit waren de opdrachten van deze maand, een slakkenhuis en een ster met een verlaagd middenpunt. Niet moeilijk, eigenlijk alleen maar de kleuren goed uitzoeken.

Ik volg al zeker vijf jaar lessen in Spijkenisse bij Toke Dampier, en niet onbekende naam in mandalaland, zij heeft al diverse boeken op haar naam staan. Hieronder heb ik een mandala impressie van haar werk, zij kan zo mooi tekenen, echt fantastisch, en dit zijn er nog maar een paar. Toke kan heel goed natekenen, het lijkt een beetje op Marjolein Bastin. Dat kan ik niet, ik ben wel goed in kleuren combineren, maar echt mooi een vogel of een ree tekenen, dat zit er helaas niet in.Maar goed, er is gelukkig meer dan dat in de mandala, ik kan me nog helemaal uitleven in de keltische motieven.
In Rijswijk zag ik dahliaquilts, die vond ik ook wel heel erg mooi, weet er iemand of er ook een boek is met deze patronen? Ze lijken voor mij heel erg op mandala,s en het lijkt me leuk om dat eens te proberen in stof.

18 opmerkingen:

 1. Wat mooi.De tekeningen kunnen volgens mij wel uitgewerkt worden in hele mooie quilts.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige mandala's maakt die Toke! Maar niet jaloers worden hoor, jij kan mooie quilts maken! En de kleuren van jouw mandala's vind ik ook erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige mandala's. Ik heb me er ook in verdiept maar even aan de kant gelegd. Ik blijf nhet prachtig vinden. Of er boeken met Dahlia quilts bestaan weet ik niet, ik weet wel dat er losse patronen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hele mooie mandala's, zowel die van jou als van Toke. Ik heb kleuren altijd leuk gevonden, ook mandala's inkleuren, maar zelf tekenen.... Nee dan maar quilten of borduren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hele mooie mandala's, zowel die van jou als van Toke. Ik heb kleuren altijd leuk gevonden, ook mandala's inkleuren, maar zelf tekenen.... Nee dan maar quilten of borduren.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Jeannet wat zijn er toch veel mensen creatief op allerlei gebied de mandala's van Toke zijn zeker kunstwerkjes maar ik neem mn petje ook voor jou af dat je je er aan waagt en van zo'n lesgeefster kun je alleen maar leren en het is toch ook fijn dat je er rust in vind om ze te maken.groetjes Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heb geen idee of er boeken zijn van dahlia quilts, maar ik denk dat als je met een 1/8 taartpunt begint en dan zelf gaat tekenen, je er best zelf een kan maken, zo mooi als jouw mandala's zijn moet dat lukken! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hey Jeannet,ik mail je prive heb er een gevonden!

  Else

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Kijk even op mijn blog! Nog een fijne dag, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Chapeau! Ik vind dat je heel goed kunt tekenen. Aan boeken over dahlia's kan ik je niet helpen. Surfen????

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dag Jeannet,
  Ze zijn werkelijk prachtig, zowel die van jou als van je docente. Ik weet ook niet hoe het komt, maar het is heerlijk werken aan zo'n mandala het is echt heel ontspannend. Misschien is het wel zo dat je in alle rust je keuze kunt maken voor het thema, de kleur het lijnen spel. Hoewel ik het erg druk heb, heb ik de afgelopen tijd er ook weer een paar gemaakt. Dus mijn koffer met potloden is eindelijk gebruikt. Doe een aantal dagen over een mandala en ik kan me er gewoon op verheugen om er een poosje voor te gaan zitten. We hebben momenteel het graancirkelboek in bestelling bij Akasha. Het is wat verlaat, want had al in januari moeten uitkomen. Maar ja, wat in het vat zit verzuurd niet. Heb me door een interview met de dame die het voorwoord schreef in graancirkels verdiept, ook een hele materie en vol raadsels. Ben dus benieuwd naar het boek. De kleine mandala's heb ik van een passapartout voorzien (bij de Hema niet duur) en in het trappengat gehangen. Leuke serie geworden, ben best wel trots.
  Fijne dag nog!
  Lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je maakt prachtige mandala's!!!
  Ik heb je een mailtje gestuurd! Groetjes Klaske

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Schitterende mandala's Jeannet!
  Amazon heeft dit boek
  http://www.amazon.com/Dahlia-Quilts-Projects-Cheryl-Benner/dp/1561481793
  misschien is dat wat je zoekt.
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wauw, die zijn echt prachtig vooral met de eekhoorn.
  Maar jij maakt ook erg mooie hoor, ik kijk er altijd erg graag naar.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooi hoor Jeannet. Op jouw blog heb ik voor het eerst hier mee kennisgemaakt en vind een heel bijzonder en apart iets. Heb me er nooit zo in verdiept want stel je voor dat ikdit ook nog leuk ga vinden. Maar ik wist niet dat er zulke prachtige lunstwerken waren. Echt schitterend. Vind die van jou ook altijd zo schitterend van kleur.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Op deze site zijn ze gratis te downloaden, Jeannet!
  http://www.plumcreekquilts.com/dahlia_pat.htm

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hoi Jeannette,

  Misschien heeft iemand je dit al gemaild, maar er staat een kleine Dahliaquilt in de Patronenpost nr. 7 van Wendy Vosters. Je mag dit blad van mij hebben als je wilt. Het is een paper-piece patroon met hele duidelijke uitleg.
  Jouw mandala's zijn heel erg mooi, zowel de tekeningen als de kleuren. Véél te moeilijk voor mij en je hebt er veel geduld voor nodig, denk ik. Ik zou er zenuwachtig van worden ipv rustig en dat schiet niet op natuurlijk.
  Ga jij maar lekker door, je hebt het in je vingers!

  Groetjes,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Sorry Jeannet, ik heb hierboven je naam verkeerd geschreven, wij hebben ook een Jeannette in onze bee en dat schrijf je dus zo, bij jou moet ik die laatste "te" weglaten, zucht....muts die ik ben.

  Doei,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet