Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

zondag 21 maart 2010

Mexicaanse pannenkoek en nieuwe stofjes

Jullie waren allemaal zo nieuwsgierig naar mijn nieuwe aankopen dat ik ze maar weer uit de kast heb gehaald, een beetje met het schaamrood op de kaken, want het zijn er zo veel........de rechtse komen uit de stal van Stegeman, van die lieve zachte ruitjes en streepjes van Westfalen. Zijn ze mooi of zijn ze mooi.... En laat ik nou ergens op vakantie de nieuwe Quiltmania kopen, en zeggen jullie nou zelf.....of ik het heb geweten, al mijn stofjes passen qua kleurkeuze toch helemaal in de stijl van deze vintagequilt, en ik heb toch echt eerst de stofjes gekocht en toen de quiltmania.........( maar ik ga echt eerst wat anders afmaken hoor.....meer iets voor de komende winter....)
Ik heb voor het eerst eigenlijk op de vakantie mijn doosje met de AQ stofjes meegenomen, en DS was een dag ziek, migraine, en toen heb ik twee randen van de AQ in elkaar gezet, het stofje wat eronder ligt ben ik helemaal wég van, dat heb ik als tussenrandje gekocht, helemaal antiekerig.
En jullie dachten dat mijn mannen zich niet hadden geamuseerd.....met verwilderde haren achter de onvermoeibare "mams" aan op de stoffenjacht........nou, niet helemaal hoor, een beetje maar......we zijn naar dierenpark Wissel geweest, Anton Pieck Museum, Bakkerijmuseum Hattum, Elburg, Zwolle,en waar je ze allebei vooral een erg groot plezier mee doet is ergens eten.......zie ze hier maar eens zitten, ik verklap jullie deze enorm leuke lokatie, pannenkoekenhuis "de ossenstal"in Epe, LEUK !! midden in de bossen, prachtig houten ecogebouw, en dan die kaart.....waar eet je een mexicaanse pannenkoek met gehakt, tomaat en kidneybonen en guacamole.......Daar dus! en lekker.....Echt een aanrader.
Het lijkt nog geen lente, de regen gutst langs de ramen,maar ik hoor toch de merels weer zingen s,morgens en s,avonds, en dan denk ik weer: Oost, West.....wat wonen we hier toch eigenlijk best......

41 opmerkingen:

  1. Jeannet, wat zijn je stofjes mooooooooooi!
    zucht...
    en wat een perfecte projekt voor ze!
    hummm... wat heb ik nu trek in lekker Mexicaans!
    :) Bedankt!
    Valentina uit Cyprus

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Jeannet,

    Wat een prachtige stofjes heb je gekocht, ik kan héél goed begrijpen dat je die écht niet in de winkel kon laten liggen hoor!
    En die Mexicaanse pannenkoek, lijkt mij heel bijzonder.

    groetjes, Wilma B.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw, wat zijn je stofjes mooi Jeanet! Dit gaat vast een prachtige quilt opleveren! Ik ga het met belangstelling volgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mmm, dei stofjes zijn om te watertanden. Je hebt gewoon een ingeving gehad toen je ze kocht dat er ergens een prachtig patroon was om met deze stofjes te maken;-)En voor wat betreft die pannenkoek? Nee, dank je wel, is toch niet zo mijn ding.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een mooie stofjes. ik zie er 2 bij liggen die ik afgelopen zaterdag bij Marina heb gekocht.
    En die pannenkoek, nee toch maar liever met appel

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wauw Jeannet wat heb je weer prachtige stoffen gekocht, en mooie ruiten gemaakt.
    Mmmmm en die pannenkoeken zien er ook zo heerlijk uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hallo Jeannet wat fijn dat jullie het naar je zin hebben gehad en je stofjes zijn om te smullen net als de pannekoeken.Ook vond ik de foto van de boerderij met alle stofjes ook leuk om te zien hebben wij hier vanuit Brabant ook eens een idee hoe het bij Stegeman eruit ziet ook ik hoop daar eens een keer te komen maar het is voor ons wel een eind uit de buurt.groetjes Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  8. O, wat een mooie stofjes heb je gekocht!!! Ik vind dat patroon ook zo mooi en je stofjes passen er super bij! Ook die stof voor de AQ is heel erg mooi, goed dat je ze allemaal gekocht hebt en nu maar lekker genieten. Lekkere pannenkoek overigens.
    Fijne zondag, Cisca

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik heb mijn kwijlbakje maar even voorgehangen (weet je wel zo'n slab met bakje) Zo moooooi! En gelukkig allemaal zonder schuldgevoel vanwege de mannen!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Mooie stofjes en wat een geweldig patroon er voor, je had het niet beter kunnen doen.

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een heerlijk gezicht! Al die mooie stoffen en het is echt wel heel toevallig dat die zo goed bij de Vintage quilt uit Quiltmania passen. Ik heb gisteren ook de Quiltmania in de boekhandel gekocht.... Wat weer mooi! Altijd genieten!
    En als ik je mannen zo achter de pannenkoek zie zitten (wat een gezellige foto, trouwens) dan wil ik zo wel mee doen...... ;)))
    Dank voor je tip!
    En geniet van je zondag met z'n drieen.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. hallo mams ja het was een leuke vakantie geweest en het is maar goed dat ik de ossenstal op de computer heb gevonden en die speurtocht in het bakkerijmuseum was ook heel erg leuk
    groetjes van je kevertje

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ooooh Jeannet, wat een heerlijke buit. Dat is genieten, he?
    Leuk dat DH en DS zich ook goed geamuseerd hebben, dat maakt de vakantie extra gezellig.
    En nu maar quilts gaan bedenken van die mooie stofjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Prachtig zijn je stoffen Jeannet! En schamen hoeft niet hoor. Of je nou allemaal lapjes koopt als vakantiesouvenir of je koopt er allemaal prullaria van. Zeg nou zelf, aan lapjes heb je dan toch veel meer ;)
    Fijne zondag.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Prachtige stofjes.
    Vroeger gingen wij altijd naar dit pannenkoekenhuis, toen had je nog kruimelpannenkoeken en die waren toch lekker.
    groetjes Elly

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een mooie stoffen heb je gekocht en prachtige kleuren en ach wat geeft het als jij er maar blij mee bent. Ook leuk te lezen dat je vlak bij mijn woonplaats in de buurt ben geweest met vakantie. De quilt in de Quiltmania past idd precies bij de aangekochte stoffen hij zal er erg mooi van worden. En dat je rand van de AQ ook die wordt erg mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Je hebt hele mooie lapjes gekocht hoor! Inderdaad zag ik die mannen al achter je aansjokken.... Jullie hebben leuke dingen gedaan, dat pannenkoekrestaurant ga ik zéker onthouden!Bedankt voor de tip. Groetjes, Margreet

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Hoi Jeannet, leuk je lapjes, ze passen echt mooi bij de Vintage quilt zo te zien. Hier in wijde omstreken nog geen nieuwe QM kunnen ontdekken. Een boekhandel in de buurt heeft em ook, maar altijd erg laat... Heerlijk zo'n maaltijdpannekoek, ik ga het adres onthouden!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Dat is een mooie stoffen aanwinst, mooie combinatie en perfect voor de vintagequilt.
    Ik lees dat je zoon dat mooie adres van de Ossenstal heeft gevonden.
    Leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. super zeg die lapjes. echt heel erg mooi. wat kun je die toch mooi uitkiezen. geniet ervan!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Ik kwam gisterenavond echt in de stromende regen thuis. Nu is er een heel aardig zonnetje.
    Wat heb je een prachtige stofjes gekocht !

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Ik vind je stofjes moooooooooi. Ik word er helemaal hebberig van!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Helemaal verkeerd die stofjes!! Wat moet je daar nu mee, nee hoor, ik offer mij wel op hihihi!! Wat zal dat prachtig worden joh! Je bent al weer een eind op weg met de ruiten! HMMM pannenkoek en nog niet van die kleintjes ook, het water loopt in de mond!! Vandaag schijnt toch de zon weer, genieten joh! Groeten, Daniëlle XXXD

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Ohhhhhhh, je stofjes, ja dat zit wel goed en perfect voor die quilt, denk je dat je er mee kunt wachten tot de winter?? En je hebt heel leuke plaatsen bezocht en heerlijk zitten smullen, dat was een goed bestede week!Nu geniet nu maar weer van oost/west, thuis best, want daar zit je ook weer helemaal goed! groetjes
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Ohh, je stofjes...om van te kwijlen zo mooi!
    Enne dierenpark de Wissel, daar ben ik jaren geleden eens geweest, ik vond het een erg leuke dierentuin, niet groot maar dat is ook wel eens leuk!

    Groetjes Maris

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Prachtige stofjes, dit wordt weer een prachtige quilt.
    De pannekoeken zien er heerlijk uit, lijkt me lekker die mexicaanse!!!!

    Groetjes Hennie.

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Mooie stofjes heb je gekocht Jeannet!!! En zo te hoeren hebben jullie een reuze gezellige vakantie gehad!!

    BeantwoordenVerwijderen
  28. MMMM..... dat is in alle opzichten een heerlijke vakantie geweest! Leuk al die foto's!

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Oh Jeannet, wat een verschrikkelijke stofjes hoe kon je die nou kopen! Leuke quilt, helemaal niet goed zulke boekjes. fijne dag, Else

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Prachtig!!! Je laat weer erg mooie dingen zien...
    Prachtig!!

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Zo te lezen heb je een super weekje gehad.
    Jij de broodnodige stofjes en de mannen de broodnodige pannekoeken.
    En je bent ook echt heel leuk geslaagd met al je stofjes.
    en al die leuke mesnen tegen gekomen.
    hier kan je nog een tijdje op terenen nagenieten.
    groetjes Dorine

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Wat heb je een mooie vakantie gehad.En wat een mooie lapjes.Je antieke is dus ook weer een stukje verder en het lapje is heel mooi als boordje.

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Wat een mooie kleuren stofjes heb je weer aangeschaft zeg. Ik ken de meeste winkels die je bezocht hebt nog niet (behalve die in Zalk natuurlijk), maar zal het zeker onthouden voor als ik weer in de buurt ben. En leuk dat je ook in Hattem en de musea daar geweest bent. Ik ben er dus opgegroeid, alleen toen ben ik nooit in de musea geweest. Pas toen ik verhuisd was, ging ik er voor het eerst naartoe ^_^ En het pannenkoekenhuis herken ik nog van vroeger. Vlakbij ligt/lag ook een "hertenkampje" (een afgezet stuk bos met hierin herten en pauwen e.d.) en daar gingen we vaak wandelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Hoi Joke
    heerlijk om te lezen dat jullie genoten hebben.
    En de stofjes de vordering van de AO gewoon nou gewoon nee heel erg mooi om te zien.
    Als je de pannekoeken ziet kan ik me voorstellen dat jullie heerlijk gegeten hebben.
    Enn oost west thuis best daar heb je gelijk in ben nl. ook heel erg verliefd op de provincie waar je woont.
    Groeten Marga

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Wat een geweldige lapjes. echt helemaal jouw stijl Jeannet. Gelukkig hebben ook de mannen een leuke vakantie gehad! Nu lekker genieten van de lentezon!

    BeantwoordenVerwijderen
  36. hoi jeannette wat een prachtige keuze aan stoffen heb jedaar gekocht fantastische.

    en ja pannekoeken maar dan anders daar zijn ze bij mij ook gek op . zo geniet je van het leven .

    maar je hebt gelijk het nergens zo fijn als lekker thuis tezijn .

    christine

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Wat fijn dat jullie het zo mooi hebben gehad. Je stoffen verzameling is er een om jaloers op te worden. Wat mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Heerlijk zoveel prachtige stofjes. Wie kan daar nu nee tegen zeggen! Hihihi, voorlopig kan jij heerlijk genieten van al dat moois. Liefs uit Virginia van Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  39. Prachtige stofjes voor een prachtige quilt! Je hebt een superleuke vakantie gehad.

    BeantwoordenVerwijderen
  40. Zo Jeannet,jij hebt mooie aankopen gedaan.Precies jouw kleurtjes, dat zie ik wel.... fijn dat jullie een mooie week hebben gehad..Ik heb het van Jorrit gehoord. Nog bedankt voor de kaart.. Wij hadden toen een huisje vlak voor de vijver bij de ingang... mooie omgeving, en lekker gegeten zie ik....
    Nou de zon gaat hier ook schijnen en ik ga eens gauw de ramen zemen....
    Hartelijk groet van annemieke

    BeantwoordenVerwijderen
  41. Jeannet, wat een mooie stofjes! Je kunt er weer tegenaan. Ik heb zojuist op een hele leuke site gekeken en dacht dat het misschien ook wel wat voor jou is. www.metdehand.nl Je kunt daar gratis op adverteren als het maar met de hand gemaakt is. Of verkoop je nooit wat? Je moet er maar eens op kijken. Maar misschien ken je de site al.
    Lieve groet, Marja

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.