Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

vrijdag 19 maart 2010

Weer thuis!

Weer terug van een heerlijk weekje Oldebroek. En wat viel het weer mee.....ik bedoel het weerbericht, ze voorspelden allemaal kommer en kwel vantevoren en ik zag de bui letterlijk en figuurlijk al hangen, maar niets was er van waar, we hebben amper regen gehad en zaten gisteren zelfs met blote armen op een terrasje in Elburg! Het is eigenlijk haast een quiltreis geworden......het begon al met een tip van Gert van een onwijs leuke boerderijwinkel en theeschenkerij, de Lindehof, vlak bij Oldebroek, in Zalk ( ja, dat van die Klazien....)en daar was het me toch leuk! in de middle of knowhere tussen de koeienbeesten een volle boerderijwinkel met veel quiltstoffen en bandjes en kantjes, heb ik een aantal gekocht voor de POP,s Toen zijn we doorgereden naar Stegeman in Rouveen, dat vond ik echt een hele beleving, stapels rollen stof van de vloer tot het plafond opgestapeld, en Stegemans maar op en af op het trapje klimmen, die hoeft niet naar een sportschool, dat werd me wel duidelijk....ik durfde niet steeds te vragen om nog een rol uit de stapel te trekken, enne, mijn zoontje was echt héél erg rustig, toen hij de oude Stegeman zag, want hoewel hij het niet geloofde, je weet het toch maar nooit.......
In Staphorst zat het Quiltpalace, ook een heel leuke winkel, wie schetst mijn enorme verbazing toen ik de deur opendeed.....stond daar met een kortgelokt hoofd en een innemende glimlach.......Ingrid.......Supergoof.......hoe is het toch mogelijk ? is dat toeval of niet? twee jaar geleden zag ik haar al voor het eerst, ook met DS en DH bij Petra Prins in Zutphen. Het grappige was dat we op de heenweg bij Marina,s Quiltcorner zijn gestopt, en toen ik daar de deur opendeed viel ik haast in de armen van Else!Ik heb deze reis een aantal stofjes gekocht, ik wil niet weten hoeveel......en net toen ik dacht dat het nu wel klaar was, kwam ik erachter dat Magdaleentje in Oldebroek zit! dus even gebeld met Magda, en we waren welkom, nou, daar heb ik echt mijn ogen uitgekeken, wat een prachtige collectie Civil war stoffen, dat zie je niet op haar website, maar wat was dat schitterend, het leek wel een snoepwinkel, rol, na rol, na rol, ........ik laat het nog wel een keer zien.Dit is echt een enorme aanrader voor de liefhebbers van Civil War.
En dan hier de ultieme tip van Magda, voor jullie allemaal! meteen op het naar het kruidvat voor dit handigs. Dit is een handvat voor oude mensen die slecht uit het bad kunnen komen, als extra handgreep tegen de muur, maar laat het nou ook uitermate geschikt zijn voor een snijlineaal voor quilters! ideaal om zo je lineaal goed vast te houden,je klikt hem er zo op en weer af,en dat voor de prijs van slechts 3 euro ! dan kan je toch weer wat extra stofjes kopen, toch ?En wat had Martine samen met haar man heerlijk voor de beesten gezorgt! "Grote Beest "is blij dat ik er weer ben en hij ligt al weer op het vaste plekje in de serre op de bank te knorren.......
Fijn weekend iedereen!

31 opmerkingen:

  1. Hé daar is ze weer!! Welkom thuis en super dat je goed weer hebt gehad joh! Wat zeg je nu? Stofjes gekocht? Een nieuw adres? Oooohhh, nu gaat het kriebelen hoor, daar willen wij natuurlijk alles van weten, biecht maar eens even op hihi! Dit is in ieder geval een superweek geweest, dat kan niet anders, allemaal lieve medebloggers gezien, wat wil een mens nog meer?! Mooie dag en lekker slapen in je eigen mandje! Groeten, Daniëlle, XXXD

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is en echte quilt rondreis geworden!
    Ja leuk bij Magdaleentje hè? Ik heb daar ook al mijn stofjes voor de AQ gekocht en kom er regelmatig; volgende mmaand zelfs naar de Bee daar.
    Het weer viel inderdaad alles mee, dus een verdiende vakantie gehad.
    Gr.Sylvia.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat heb jij een leuk weekje gehad, ben benieuwd naar al je lapjes.
    En ook heb je ontzettend geboft met het weer. Wat leuk dat je zoveel quiltsters hebt ontmoet. En een autootje is ook heerlijk kan je overal naar toe! dat mis ik wel.
    Maar ik geniet mee met al je leuke verhalen.
    Fijn weekend!
    Groetjes Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat heb je een leuke week gehad, en dat boerderijwinkeltje, om te smullen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat heb jij een geweldige week gehad. Was je koffer groot genoeg? Ben wel heel benieuwd naar de lapjes en spulletjes die je hebt meegebracht. En heb je ook nog wat leuks met die lieve mannen van je gedaan?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Als ik dat zo lees, dan heb je een *prima* week gehad volgens mij. En leuk dat je op mijn aanraden ook in Zalk geweest bent: wat een schattige winkel he? Was je er toevallig tijdens "De Advocaat Dagen"? En krijgen we ook een foto te zien van alle nieuwe stoffen, of durf je dit niet aan? ^_^ En wat een supertip van dat handvat: volgens mij zit er een Kruitvat vlakbij de AH waar ik straks heenga, dus ik ga meteen kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een heerlijke vakantieweek heb je gehad Jeannet. Hebben de mannen zich ook wat vermaakt? Ik neem aan dat er niet alleen quiltwinkels zijn bezocht...je zat daarvoor wel in de goede hoek nietwaar....en wat een mooie buit heb je. Handig dat handvat van Kruidvat, zal ook eens gaan kijken, want zo'n, wat wegglijdende, lineaal is vaak lastig.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Zo te lezen heb je een heerlijke week achter de rug. Wat een mooie ervaringen met daarbij herinneringen heb je er weer bij!

    En wat een handige tip zeg. Je moet er maar weer op komen! ;o)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een heerlijke week was dat,ik vind vooral dat boerderijwinkeltje zó leuk! Daar wil ik toch zeker een keer heen. Ik zal al die adressen eens noteren. En wat een goede tip van dat handvat. Ik ga morgen gauw kijken, ik hoop, dat ze ze nog hebben.
    Groetjes, Cisca

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hallo Jeannet,
    welkom thuis. Wat zul jij een heerlijke vakantie hebben gehad. Zoveel quiltwinkels in de buurt. Goed voor je humeur, slecht voor je beurs. Je mag best weten dat ik een ietsjepietsje jaloers ben, hoor.
    En nu maar lekker genieten van de stofjes en plannen maken voor quilts.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Leuk om te lezen dat je in zoveel quiltwinkels bent geweest!! Wat goed, he, dat handvat. Gerda van Quiltpalace gebruikt dat ook al jaren!!
    En het weer was helemaal vakantie!!
    Nu nog nagenieten, maar dat gaat vast wel lukken met al die mooie aankopen..... ben wel een beetje nieuwsgierig....... 8))

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een heerlijke vakantieverhalen en die winkels, ik heb snel mijn ogen dichtgedaan en dan als klap op de vuurpijl die handige houder, morgen gelijk naar het kruidvat.

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Helaas, het Kruidvat had het handvat niet meer... Oh well, het idee is leuk ^_^

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Nu heerlijk nagenieten van je aankopen,en beest lekker verwennen.
    Op het prikbord hebben ze het niet zo heel lang geleden over dit handvat gehad. Ik zou hem trouwens niet durven gebruiken als steun in de badcel, brrr. Maar ik heb hem dus vorige week ook gekocht bij Kruidvat, maar nog niet gebruikt.
    fijne weekend.
    groetjes Elly

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Oh wat een leuke adresjes heb je ons weer verschaft Jeannet nou en die gekochte stofjes willen wij ook wel zien nu...ben heel benieuwd hoor...nieuwsgierig is het wel hè?...maar je vertelt het dan ook zo mooi...
    fijn weekend en geniet van je aankopen...groetjes Francien.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Heerlijk hè zo'n quiltreisje. We hebben het afgelopen zomer ook gedaan en willen het dit jaar weer doen. Ik denk dat ik die boerderij in mijn schema opneem. Ha ha ja Rouveen is een heel aparte ervaring. Daar kun je wel een tijdje rondneuzen. ik vond het enig.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een heerlijke foto's. Jullie hebben lekekr genoten van een weekje er tussen uit....

    Wat een goede tip!! Ik moet dus naar het kruidvat......

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Oh wat geweldig! Je hebt ze hier in de buurt ook echt allemaal opgezocht. Het leuke is dat ieder zo zijn eigen stijle heeft en dat maakt de keuze groot.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Als ik je verhaal hoor zou ik het zo na willen doen.
    Klinkt echt heel erg leuk !

    BeantwoordenVerwijderen
  20. leuk zeg, zo'n weekje er tussen uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Hoi Jeannet
    Fijn dat je weer aanwezig bent.
    Stegeman is wel heel apart maar hele lieve mensen.
    Zoek je je vakantie adresjes uit rond om de quiltwinkels?
    Je hebt in elk geval leuk ingeslagen en genoten van al het moois.
    Wat wil een mens nog meer.
    Fijn weekend.
    Groeten Marga

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Welkom terug! Zo te lezen heb je een heerlijke week gehad. Ik hoop dat dat voor je mannen ook het geval is ;) Vast wel.
    Ben benieuwd naar je aankopen en wat een handige tip van die beugel. DH is boodschappen doen en de beugel staat op het lijstje. Ik ben benieuwd. Fijn weekend en geniet van het aaien van je aankopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Zo je kan zeggen dat je weer lekker thuis ben negen van de tien keer vind je het niet leuk om naar huis te gaan maar in somigge gevallen zo de eerder zo de beter.

    Veel plezier met je nieuwe aankopen

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Dat was een heerlijk weekje voor jullie en een mooie quiltroute heb je gevolgd.
    Fijn dat er ook goed oppas was en die hebben bij jullie weer kunnen genieten.
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Dat doet een mens toch goed, zo een heerlijke vakantie! En super dat je beesie zo goed verzorgd zijn...een heerlijk gevoel denk ik. We zijn dan ook reuze benieuwd naar je stofjes en aankopen, hihihi....en ik snap echt heel goed hoor dat het eigenlijk wat veel is. Heb ik ook regelmatig last van, hihihi, maar voelt zo goed dat we nog jaren kunnen plukken uit onze aankopen niet. Hugs from Virginia

    BeantwoordenVerwijderen
  26. hoi jeannette

    zo te lezen heb je een leuke vakantie gehad, en die tip van jou heb ik al door gespeeld na mijn dd zij werk daar nl

    christine

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Klinkt als een supervakantie! Maar eh... hebben de mannen zich ook wel een beetje vermaakt? Natuurlijk willen we al je aankopen zien, hou ons niet te lang in spanning hè!

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Dat klinkt erg gezellig jij hebt je prima vermaakt zo te lezen. Een mooie quiltreis, leuke stofjes, gezellige mensen ontmoet wat wil je nog meer ! ! !
    De stofjes komen altijd van pas, daar kun je er nooit genoeg van hebben, ha, ha, ha.
    Die handvaten tip GEWELDIG, volgende week ga ik er snel eentje halen lijkt me erg handig.
    Fijn weekend Hennie.

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Zo te lezen heb je het enorm naar je zin gehad. Leuk hoor. Het winkeltje ziet er heel leuk uit. Fijn weekendd. Groetjes, Erna

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Nu weet je waar mijn mooie CWD stofjes vandaan komen! Iedere maand weer! Leuke ontmoetingen heb je gehad en is die winkel in Rouveen niet schitterend, ben er 1 keer geweest, maar wil er dolgraag nog eens naar toe! Prachtige stofjes gescoord en ik denk dat ik de volgende keer dat handvat mee laat sturen! Bedankt voor de tip! Fijn dat jullie zo hebben genoten en nu weer lekker in je eigen mandje! Fijn weekend, groetjes
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  31. wat een heerlijke verhaal, mooie stoffen......mmmm......en leuke ontmoetingen!!!
    super

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.