Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

zondag 4 april 2010

een speciale vraag.......

Ik ben vanmorgen verwend door Jorrit met een ontzettend leuk beeldje van Jim Shore! kennen julllie die beeldjes ? ik vind ze zo mooi,wat een verrassing, ik heb al drie van deze beeldjes met poezen, en nu heb ik er nog één bij gekregen, en het bijzondere is dat er als tekst opstaat: Patience, geduld,.........toeval of niet......dat bezit ik namelijk niet zo heel erg........ En nu zou ik jullie eigenlijk iets willen vertellen over een andere kat.... een paar weken geleden kwam er opeens vanuit het niets een kater aangewandeld, beetje onverzorgd, maar wel ongelofelijk lief en aardig, meteen al de eerste dag,duidelijk een zwerfkat zonder tehuis, ik heb hem eten gegeven, en hij bleef komen, iedere dag, s,avonds zat hij op de tuintafel naar binnen te kijken of hij ook nog naar binnen mocht...zo zielig! maar, het feit wil dat we al drie katten hebben, en voor mij is dat geen enkel probleem, waar er drie kunnen eten kan er ook nog een vierde bij, ik ben idolaat van katten,maar DH denkt daar helaas anders over......hij houd niet van katten... Tommie, zo hadden we hem inmiddels gedoopt, mocht niet blijven........de stichting Zwerfkat Rijnmond heeft hem opgehaald, gecastreerd, en hij zit nu in het asiel, het is zo,n ongelofelijke lieverd, dat vonden ze daar ook, dus eigenlijk hoop ik zo dat hij een plaatsje krijgt bij iemand, dat verdient hij zo, ik wilde dat ik het zelf kon zijn, maar ja.......

Er lezen zoveel mensen mijn blog, wie weet of daar niet iemand bij zit die zegt...Yes! daar was ik nou net naar op zoek. Hij kan je aankijken met een blik waar je als kattenliefhebber helemaal van smelt.....Meer info over Tommie is te lezen op de site van het streekdierentehuis Spijkenisse onder het kopje "katten"( daar heet hij overigens Chow....)


21 opmerkingen:

 1. Wat een prachtig beeldje.
  Een kennisje van mij neemt eigenlijk altijd die katten op, op een gegeven moment had ze 15 katten, al haar geld ging daar aan op, ze had zelf amper te eten. Je kunt ook te ver gaan.
  Maar zeker zo'n lieverd, dat lijkt mij ook heel moeilijk voor je. Ik vind het al knap dat je er drie hebt terwijl je man er geen voorstander van is. Ik heb er ook drie en zou ze voor geen goud willen missen.
  Fijne Pasen.
  groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hoop dat hij gauw een nieuw baasje vindt. Hij ziet er lief uit. Ik heb er al 2, ook zwart!
  gr.Sylvia.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi beeldje.
  Ik hoop dat de kat een nieuwe thuis vind.
  Vrolijk Paasfeest.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat lief van je zoon om zo'n leuk beeldje te geven. En ik hoop met je mee dat jullie Tommy een goed thuis vindt. Fijne Pasen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben ook flieft op zijn beeldjes, heb er jammer genoeg nog geen een, maar je weet maar nooit.
  Ik zou hem zo willen hebben, maar onze ouwe poes heeft al moeite met mensen en met dieren kan ze het al helemaal niet vinden.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo jij bent verwend met zo'n prachtig beeldje, sta er altijd heel verliefd naar te kijken. Maar zo duur hè! Vind het leuk dat ik hem bij jou mag bewonderen.
  Zelf ben ik meer een hondenmens komt denk ik door de kat van mijn ouders. Als ik hem in de vakantie ging verzorgen gaf hij me meestal een haal en heb toen een plantenspruit bij de deur gezet zodat hij me niet aan zou vallen als hij een regenbuitje over hem heen kreeg.
  Hele gezellige paasdagen, groeten Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtig beeldje.
  Ik wens jullie hele prettige paasdagen en hoop dat Tommy een goed tehuis krijgt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik hoop dat Tommy snel een lief baasje en een thuis vindt.Ik zal voor ´m duimen!
  Groetjes Berbel

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat ben je verwend met dat mooie beeldje!
  Tommy, wat sneu nou weer. Weet je zeker dat hij niet op een van de huizen in de omgeving woont en de weg terug niet meer weet? Ik zou willen, dat ik je buurvrouw was....! Was het probleem al opgelost.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik hoop echt dat tommy snel een nieuwe thuis vind. Ik zelf heb ook twee lieve katten.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een bijzonder beeldje. Eens even gegoogled en een apart soort art. Helaas maar Tommie mag ook hier er niet bij. Fijne paasdagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooi beeldje heb je gekregen! Ik hoop dat Tommy gauw een nieuw baasje vind! Het is voor mij te ver rijden anders had ik hem zo op gehaald! Fijne paasdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Nou, Jeannet ik snap je bezorgdheid. Maar deze smekende ogen en jouw smeekbede voor een nieuw tehuis zal zeker zijn vruchten gaan afwerpen. We horen er vast nog wel van, want ik denk dat jij hem toch wel nauwlettend zal volgen wat hem/haar te wachten staat. Jammer, hè dat zoveeel dieren altijd weer het kind van de rekening zijn.
  Wat je beeldige cadeautje betreft, het is echt een quilt-beeldje helemaal passend bij jou, nou ja misschien niet de tekst, maar wellicht een goed bedoelde hint....
  Fijne dagen nog en lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het beeldje is prachtig Jeannet...ik ken ze wel maar heb er zelf nog geen...en zoals je weet van het verhaaltje op mijn blog heb ik nu ook een aangelopen kat erbij...het was nog een kitten toen hij kwam en nu is het een hand vol kan ik je zeggen...heel aanhankelijk en vol vertrouwen nu..heeft heel veel geduld gekost...gelukkig doet mijn "oude"kater hem niets....maar hij wordt wel steeds brutaler...ik moet hem eerdaags ook laten castreren....mijn Engelse Bulldog is helemaal niet weg van katten en probeert ze te verjagen als ze onze en anderen in de tuin ziet..binnen doet ze de katten gek genoeg niets...dus ik heb echt mijn handen vol aan die drie....wat lief van je dat je hem hebt op laten halen...zo heeft hij tenminste weer een kans op een goed thuis...ze zeggen altijd...katten zoeken zelf hun huis uit...jammer dat hij niet bij je kon blijven...het is een scheetje hoor!...
  fijne paasdagen verder...groetjes Francien

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een toppertje, die Jort van je!
  Gezellig gegeten met je nieuwe pip's?
  Helaas, hier komt ook geen kat meer bij, wat dh betreft....

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een schattige beeldjes zijn dit toch. Ik zag ze voor het eerst afgelopen keer op de beurs in Rijswijk en vond ze meteen al leuk. Goed van je dat je op deze manier probeert om Tommie een goed tehuis te bieden. Wij laten het voorlopig bij 2 (ons apartement is niet zo groot) maar misschien leest er iemand die 'm graag wil hebben...

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Nou je bent inderdaad verwend door DS hoor! Mooi beeldje. Zielig hoor voor die kat, ik vind het echt niet kunnen: je kat uit de auto zetten. Bij mijn zus op de Grevelingendam komen er ook regelmatig katten aanlopen, helemaal vermagerd en schuw geworden.Wij hebben al 2 katten en dat is voorlopig genoeg. Ik weet zeker dat deze wel een lief baasje zal vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een gewledig leuk beelod heb je gekregen. Deze kende ik nog niet en wat een lieverd van een kat ik hoop dat er gauw een goede en lieve eigenaar voor komt, helaas kan hij er bij mij ook niet bij.

  Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een lieve foto van Tommie op de site van het asiel.
  Daar moet toch iemand op afkomen?
  Ik zal voor je duimen .
  Nog een fijne paasdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat jammer dat hij niet bij jullie kon blijven. Hij ziet er zo lief uit!
  Jammer genoeg hebben wij al een poes en is zoonlief allergietoppertje nummer één. Anders hadden we denk ik zelf al veel meer als één zo'n ontzettende lieverd in huis gehad...

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een leuk beeldje heb je gehad van je mannetje! Ik hoop dat je een heerlijk paasweekend achter de rug hebt. groetjes Else

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet