Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

zondag 9 mei 2010

Het leven is vegen en geven......

Moederdag! dit prachtige hart kreeg ik van mijn lieve kleine kevertje vanmorgen bij het ontbijt, dit, en een hele mooie tekening, een tekening waar hij een "kusjeskast"in had getekend, dat is een kast waar je naar believen een "kusje"kunt uithalen........en hij wordt regelmatig gevuld werd er bij gezegd.Daar ben ik dus heel blij mee, 11 jaar, wat zal ik het missen als hij straks naar het voortgezet onderwijs gaat......dan moet ik altijd denken aan het gedicht van A.M.G Schmid....

Ik zou je het liefst in een doosje willen doen
En je bewaren, heel goed bewaren.
Dan zou ik je verzekeren voor anderhalf miljoen.
En telkens zou ik eventjes het doosje open doen.
En dan strijk ik je zo zachtjes langs je haren.
Dan lig je in de watten, en niemand kan er bij.
Geen dief die je kan stelen, jebent helemaal van mij.
Ik zou je het liefst in een doosje willen doen.
En dan telkens even kijken.
Heel voorzichtig even kijken.
En dan telkens even kijken.
En een ZOEN!
Dit is weer iets keileuks wat ik met jullie wil delen: het is een handgeschilderde bezem, helemaal leuk, wie wil daar nou niet mee in de weer! het is van de organisatie"de vegende Hollander", deze organisatie laat de bezems in Sri Lanka beschilderen, en het komt ten goede aan de economie daar, de bezem werd bezorgd door een totaal verbouwereerde postbode......want hij was volgens het label verzekerd voor 500 euro !!, die dacht ook bij zichzelf: rijke dame in heerlijk huis.....het moet hier niet gekker worden! Hij vroeg of de bezem kon vliegen gezien de verzekeringsprijs......we hebben hem met de postbode er bij uitgepakt, en de echte prijs van deze superleuke bezem is slechts 26 euro, incl. verzendkosten, ik zei nog.......zullen we hem in de sloot gooien en ieder de helft.....hahahaha Jullie moeten echt even kijken op de website, daar alleen wordt je al helemaal vrolijk van.

En om met wat quilterigs te eindigen, ik ben zoals altijd druk in de weer, met van alles, is het niet bezemen of tuinieren dan toch zeker wel met de lapjes, links zijn de blokjes voor de nieuwe rand van de PoP,s, en rechts zijn de droppen voor de Antieke Quilt, ja, ik was hem echt niet vergeten hoor! het zondagochtend werkje, zelfs op moederdag.........voor mij de laatste rand, de laatste loodjes, nog twee randen, en dan.....*zucht*dan is tie echt af, ik zal het missen op de zondagochtenden....

Iedereen nog een hele fijne dag, of een goed begin van de tweede week meivakantie

16 opmerkingen:

 1. Wat een leuk hart en dan die kusjeskast,leuk bedacht.
  Mooie bezem.
  En je bent ook druk bezig,pop's en AQ beiden hele mooie werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Jeannet,
  Wat een lief cadeautje, wie verzint het, een kusjeskast, hartstikke origineel. Sommige dingen hoef je niet te missen hoor, kinderen op het voortgezet denken net zo goed aan hun moeder wellicht misschien een beetje stoerder maar vast ook met de goede bedoelingen.
  Werd die bezem je zonder dat je hem besteld had toegezonden? Ik krijg ook steeds kaarten met enveloppen toegezonden met de vraag voor een bijdrage. Ik word er weleens nijdig van. Heb per jaar altijd een aantal doelen waar ik aan geef en dat wissel ik per jaar zodat alles een keer aan de beurt komt. Al die kaarten vind ik dan zonde van het geld, want hoeveel mensen zullen er niet op reageren. Vandaar dat ik nu ook dacht dat ze dat met die veger ook zo hebben gedaan. Hij is super leuk, maar zou het ongevraagd zijn, dan ging hij in zijn eentje (ik bedoel zonder mij er op)toch regelrecht terug met een briefje.
  Fijne dag nog!
  Lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke en lief cadeautje heb je gekregen, die bezems verkopen we ook bij ons in de wereldwinkel deze komen ook uit Sri Lanka. Ze zijn inderdaad erg leuk.
  Groetjes Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Jeannet, wat weer een mooi logje schreef je. Ik herken heel goed je gevoel bij het gedichtje van Annie M.G. Ook ik vond het vreselijk moeilijk toen mijn DS in groep 8 zat en tegen de overgang naar het middelbare onderwijs. 18 km fietsen, in een (provincie) stad vanaf een schooltje waar nog geen 65 leerlingen naar toe gaan... En nu gaat hij al naar de vierde straks... Ongelofelijk!
  Mooie bezem en prachtverhaal erbij en een heel lief hartje dat je van je DS kreeg!
  Nog een heel fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige bezem, eigenlijk jammer om hem te gebruiken maar hij is wel gemaakt om mee te vegen natuurlijk.
  Wat een lief hartje heb je gekregen. De lapjes en de tuin houden je lekker bezig.
  Fijne zondag verder Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. A hand painted broom. What a good idea. A friend gave me a hand painted trash can.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat zijn ze gauw groot hé, heeft ook z'n voordelen hoor!
  Mooie bezem!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Jeannet.
  Heerlijk om even weer je blog te lezen.
  Is de AQ zo erg om te doen dat je aan het eind ervan moet zuchten ik wil er nog aan beginnen? Ben er nl. nog stteds verliefd op.
  Groeten Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een schattig cadeau van je zoon, die weet wel hoe hij zijn moeder blij moet maken, ik zou ook wel een kusjeskast willen hebben! En dat hart, nu dat spreekt voor zichzelf! Geniet er maar van, groetjes
  Lida
  P.S. Oh ja, je randen zien er ook weer hartstikke mooi uit!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Die lieve gebaren en kleine cadeautjes maken moederdag nou zo leuk. Toen die periode voorbij was, hebben wij een streep onder deze feestdagen gezet.
  Weer een gezellig logje Jeannet.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een prachtig hart!! De bezem is erg mooi. Nog nooit gezien...

  Pfff Meivakantie?? Tweede week... gggrrr.... Hier zijn de dochters weer aan de studie. Geen tweede week voor het MBO en HBO. Wel de basisscholen zijn nog vrij. Dus de dames wel naar school maar geen stage lopen bij de kindjes... Rare week zo....

  De kleinkinderen zijn wel vrij dus hier een paar dagen oppassen. Wel erg leuk natuurlijk!!
  :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooi hart. Super die bezem !
  Ben druk aan het bij lezen...
  Fijne dag , groetjes van Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een grappig bezemverhaal. En een hele mooie bezem erbij. De kusjeskast is ook een geweldig idee kan me voorstellen dat je dat straks gaat missen. Mooie lapjes laat je ook weer zien ben erg benieuwd wat het gaat worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een leuke bezem en mooi verhaal. En een leuke cadeau van Jorrit met een toepasselijk gedicht....En hoezo meivakantie????...hier zijn we vandaag weer gewoon naar school hoor!!! (maar zijn met pinksteren twee extra dagen vrij)....

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Meis, zo wordt bezemen nog eens leuk!! Ik heb hier nog een tuin die onderhanden genomen mag worden hihi, die van de buren dan he! Hier geen hart maar wel een hele dikke knuffel en dat blijft hoor, zelfs bij 1.89 m en 24 jaar!!! Heerlijk wanneer de AQ af is, mag je aan iets nieuws beginnen, heb je vast nog niet in huis hihi! XXXD

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wie had dat nog eens gedacht dat het nog eens leuk zou zijn om even de tuin of de oprit te bezemen. hij is waanzinnig.

  groetjes janine

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet