Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

woensdag 19 mei 2010

Flowers all over......

Met dit mooie weer zie je gelukkig overal de bloemen weer bloeien, in mijn pelargonium, op mijn werkkamer, zijn maar liefst drie hele hexabloemen uitgekomen deze week!

Ik maak alle bloemen van de stofjes van de "Hollandse tuin"van de Haan en Wagenmaker, ik weet nog niet goed wat ik er mee ga doen, denk aan de onderstaande combinatie, gewoon overal één lichte hexagon tussen en dan een rond kleedje voor de tuintafel, hoewel ik deze week op het prikbord ook ergens een hexagonnen laptoptas zag......erg leuk! Ik heb nu 14 bloemen af, ze zijn best groot, ik gebruik de malletjes van 1 inch. En dit is het tafeltje met mijn geurpelargoniums die ik laatst gekocht had, eindelijk durf ik ze buiten te zetten na die kou,naast de keukendeur, dus steeds als je naar binnen loopt...Mmmm, even met je handen er doorheen.

Dit is momenteel het uitzicht van onze slaapkamer, een vracht aan roze appelbloesem, het uitzicht van boven er op is echt ongelofelijk, als dat straks allemaal appeltjes worden hebben we heel wat appelmoes, en taart, en stoofappeltjes. Verder is er niet veel quilterigs te melden, het is al TUIN wat de klok slaat, want we mogen dan wel op een landgoed wonen (LOL) we behoren wel tot de arme tak van adel en dat is dus géén personeel voorhanden.....méters paden schoonmaken, méters kantjes steken, grasmaaien en heggen knippen, maar goed, ik mag niet klagen, het is ook ongelofelijk genieten, als je alleen al zo,n appelboom ziet.

Ik ben tot onvrede van "Beest"weer begonnen om alles op mijn werktafel af te dekken met papier......alles zit constant onder de kattenharen, het is hartstikke gezellig hoor met "Beest..."hij is nooit bij me weg te slaan, maar die haren........overal die haren........het ziet er niet uit! We hebben onze zwarte bureaustoelen ook al voorzien van een grijze vuilniszak, want je weet niet wat je ziet als ze er op hebben gelegen. Hebben al die kattenliefhebbers die quilten daar nou geen last van ?? Hier zitten "Beest "en ik samen aan de hexagonnenknip.......tijdens het nieuws.

Iedereen een hele fijne bloemige dag, het is heerlijk zonnig,en wellicht tot ziens in alle tuinen met bloemen,ik kom jullie flowers vandaag en morgen bekijken!

41 opmerkingen:

 1. Goedemorgen Jeannet,ik ben de eerste misschien die je blommen bewonderd,ze zien er heel gezellig uit,gewoon lekker blijven genieten van je tuin en tuinwerkjes .
  Niet zo mopperen op die heerlijke grijze poes anders kom ik hem halen,mijn hart heeft hij gestolen,fijne dag Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk je bloemen staan fantastisch in je tuin, ben jaloers op jouw tuin, kom steeds nog aarde te kort om planten in te zetten in mijn postzegeltuin, maar ben al zo blij met dit kleine stukje buiten.
  En haren, ja daar kan ik van mee praten onze bruine labrador beer is ook aan het verharen, ondanks borstelen zitten al z'n kleedjes onder de haren en ook onze broeken zijn van haar voorzien.
  Fijne zonnige dag, groeten
  Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gezellig bij jou!! Die hexablommen maar ook je tuin met die prachtige boom...
  Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind ook overal kattenharen, dat hoort er nu eenmaal bij ;o)
  Maar ik doe alles af met de bekende gele huishoudhandschoen. Handschoen aan, over de plek met haren wrijven en dan is het er zo af. Zowel op de bank als op kleren, etc.

  Leuke bloemen zijn er trouwens aan je collectie toegevoegd!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige bloemen.
  En haren, daar heb ik noooooooooit last van (in mijn dromen). Komt er van als je drie monsters rond hebt lopen. Ik heb bijv. een heel mooi paars stoeltje, maar daar ligt mooi een grote oude handdoek overheen. En als je gezogen hebt en ze krijgen de kolder, dan kun je eigenlijk opnieuw zuigen. Het is dan net of ik niets gedaan heb.
  fijne dag
  groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hebt weer leuke bloemen gemaakt! En kattenharen op de bank en op mijn quilts, daar heb ik ook last van. Ik vind "Beest" wel een toepasselijke naam voor je kat. Wat een flinkerd zeg!! Maar zo te zien kan-ie je goed warm houden....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lovely blooms ... and a pretty flower pot! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi sfeerplaatje weer, al die blommen en bloesem! Mijn appelbloesem is er al bijna weer afgewaaid, en weet je, m'n gras ligt er niet mee vol. De kippen hollen er naar toe zodra er weer 1 op de grond waait, zo grappig, ze zijn blijkbaar heerlijk!!!!
  En ja, overal die haren, bah! En dan de hond er ook nog bij, die ook nog es loops is, dus drupdrupdrup op de vloer! Wat zou ik veel meer tijd aan het quilten kunnen besteden zonder ze, maar nee hoor, ik wil ze voor geen goud missen!!!! Ik ga maar weer es stofzuigen(haren)........zucht
  Gezellige dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik geloof dat zowat iedere quilter een huisdier heeft, als ik zo de reacties lees. Zelf blijf ik ook niet achter met 1 kat en 2 honden. En als er een prijs mee te verdienen viel, dan zou ik die zeker winnen wat haren betreft, hahaha.
  Leuke blommen heb je weer gemaakt samen met Beest. Geniet maar lekker van je momentjes rust samen met hem.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hier is de appelbloesem al op zijn retour. Ook wij hebben helaas geen personeel ;-) dus ik breng ook aardig wat uurtjes door in de tuin. Maar zo blijven we lekker bezig, toch??
  Tsja en die poezenbeesten!!!!! Hier is het ook een harenfestival op dit moment. Er liggen op de onmogelijkste plekken kleedjes waar hij gelukkig wel op gaat liggen. Regelmatig de kleedjes in de wasmachine dan is het net onder controle te houden. En inderdaad geen handwerkjes laten slingeren want hij snapt niet (of doet hij het expres???) dat dat geen kleedje voor hem is!!!!
  Groetjes en een fijne dag,
  Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooi blommen en ja ik heb ook zo'n beest, Saar en die zit ook overal waar ik ben, tot de wc aan toe en overal haren, maar daar is de stofzuiger goed voor, ik vind afdekken zo ongezellig.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Goedemorgen Jeannet,
  ik heb nog niet eerder gereageerd,maar geniet al een tijd van je blog. Mooie bloemen, superkat en een gezellige foto van jullie samen. Ik heb een kat van bijna 17, half zo groot als die van jou, denk ik. Maar ook een schat die overal is waar ik ben.
  Groetjes, Rie.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dag Jeannet,
  Je bent de enige niet met een berg losse haren door het huis. Mijn twee 'blonde mannen' zorgen voor emmers vol wanneer ik ze borstel. Om nog maar te zwijgen als ze even lekker over he kleed rollen. Vond het van de week zo'n zielige vertoning. Mijn hulp op haar knieën met een doek met azijn om het kleed op te frissen. Laat ik die honden binnen gaan ze onder haar ogen liggen rollen op het kleed dat plotseling zo wonder mooi schoon was en waarvan je de kleuren plotseling weer kon aanschouwen....brrrr.
  Over bloemen gesproken heb je al op mijn blog gekeken. Twee prachtige boeken gekregen over de bbloemenkinderen, ook even op mijn kabouterblog kijken voor het vervolg.
  Prachtige bloemen heb je gemaakt, zullen je serre zeker opfleuren en bij die enkele nachtvorst niet kaduuk gaan. Hoe is trouwens met kleine kip/haan?
  Fijne dag nog en lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooie blommetjes zowel op je werkkamer als naast de keukendeur. En je harenverhaal begrijp ik. Dat is de reden waarom ik toch geen kat meer in huis wil. Maar het plaatje van Beest bij jou op schoot is wel heel lief met dat lekkere advocaatje ernaast ;)
  Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hé leuk je hexablommetjes zo aan elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mooi worden je hexjes, leuk idee ook om er een tafelkleedje van te maken. Dan hoeft het ook niet zo groot ;)) Ook wij hebben 2 poezebeesten, en het is inderdaad soms een ramp. Vooral die zwarte geeft enorm af (hihi).Ze mogen eigenlijk niet boven komen, maar ja, een kat heeft nou eenmaal maar een klein kiertje nodig... trouwens, wij hebben de Koningin en haar gevolg niet gezien, maar ze stond wel met de boot in de krant. Leuk hè! Groetjes, Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hi Jeanet, What is it with cats and quilting fabric. I have 3 cats and they all want to lie on my fabric. Your cat looks adorable, and quite a big cat too.

  I love your hexagon flowers and your real flowers are lovely too.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat heb je mooie perlagoniums, de mijne hebben helaas de winter niet overleefd. Ik heb gisteren mijn eerste hexablom gemaakt. Leuk werk, ga ik vaker doen. En ja, onze Fien zit ook altijd op mijn lapjes en bij voorkeur op de schone was.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Mooie bloemen heb je weer gemaakt en beide lijken me leuk de tas en het kleed. Mooie tuin heb je toch en ja dat kost heel veel werk maar als je dan klaar bent dan is alles weer zo mooi, tenminste dat zeg ik altijd en de haren van Beest. Die heb ik hie rook van Neus en ja ik leg ook overal een kleed over waar ze ligt dus het klinkt me bekend in de oren.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Echt, Jeannet, ik snap het......!
  We hebben ook zo'n heerlijk kattenbeest en twee honden.... Nu is het ook nog de tijd van het jaar dat ze hun wintervachtje verliezen. Dus: gggrrrrr........ wat een haren.
  Maar ook: wat een schatten!! Dus nemen we de haren maar voor lief en bedenken iets om er mee om te gaan, zoals een kleedje over je spullen....
  Hier is het al niet anders. Ik zal zo de trimmer even bellen, want onze Cairn Terrier verliest eindelijk zijn haren, zodat ie geplukt kan worden. Tjonge, dat duurde een tijd dit jaar.....!
  Maar geniet van je "Beest", het is wel een lieverd, zeg!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Oh meid wat een overvloed aan bloemen en bloesem. Wat zal je landgoed er prachtig bij liggen. Wel vervelend dat jij tot de arme tak van de familie behoort (ik ook trouwens) en dat je alles zelf moet doen. Maar straks is het daar wel genieten, zeker weten!
  En dat er tussen jouw pelargoniums zomaar kunstblommen groeien is wel heel bijzonder. Zal de mijne ook eens wat extra mest geven.
  Kattenharen zijn rond deze tijd een plaag. De katten verliezen hun wintervacht en de baasjes zullen dat merken ook. Het liefst liggen ze dan ook op wat ruwe plekken zodat de haren goed blijven plakken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Het zijn weer mooie blommekes die je hebt gemaakt. Ja ik ken dat wel met die kattenharen en dan heb ik ook nog maine coons die hebben lang haar, af en toe wordt je er gek van maar ach ze zijn zo lief en je pikt gewoon alles van ze:-)
  Groetjes Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 23. wat zijn ze leuk die bloemen ik ben ook er aan begonnen.
  Dacht leuk voor tussen door en dan elke woensdag laten zien.
  Dat is een stok achter de deur .
  Maar ik doe al 3 dagen niets anders als bloemen maken .
  En die haren ,tja dat is echt vervelend ik heb nu 1hond en het lijkt niet echt minder als toen we er 2 hadden .
  Maar goed even de stofzuiger en dan lijkt het weer wat .
  Fijne zonnige dag verder

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Oh, wat een mooie Hexablommen heb je gekweekt! Die appelbloesem mag er ook zijn trouwens. Voor het poezenprobleem (heel herkenbaar, ik heb 2 katten in huis) heb ik maar 1 oplossing: alle handwerkprojecten in dezelfde kleur als poeslief maken: dan zie je de haren niet zo zitten. Ik heb een grijs gemarmerde kat en een rooie, nu weet je welke kleuren hier het meest gebruikt worden :)

  Groetjes
  Miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat staan je blommekes er ook deze week weer gezellig bij. Mooie stofjes!
  Kattenharen? Geen last van. Maar we hebben dan ook geen kat ;-)

  Fijne dag! Joke.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Mooie blommen heb je en die pelargoniums ja die ruiken echt lkker als je er even je hand door heen haalt.
  geniet van het mooie weer de komende dagen

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat een lieve foto van het beest.
  Hij is ook zo heerlijk zacht.
  En je tuin zal er wel prachtig bij staan op het moment.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat een mooie appelboom Jeannet. Leuk die hexenbloemen...Grappig hoe je daar zit te knippen, heb je geen last van Beest?? Honden haren ook, maar die van ons gaat gelukkig niet op mijn quiltwerk liggen (tenzij het op de grond ligt...) Dus misschien moet je eens overwegen een hond te nemen???

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Mooie bloemen. Leuk zo op een stokje. Wat is Beest toch een mooie kat. Wel gezellig dat hij altijd in de buurt is.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Ohhh Jeanette,wat prachtig gemaakt je bloemen zeg,prachtig uit zicht heb jij zeg,heerlijk als straks alles bloeit.
  .Liefs Riet.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Het blijft leuk je verhalen te lezen. Goede score deze week. Ik ben ook druk bezig, maar de klosjes tic heeft me ook te pakken, dus het is nu switchen tussen de blommen en de klosjes. Ik heb mijn 4 voeter vandaag maar eens uitgeklopt en er kwam aardig wat haar vanaf. Maar hij gaat gelukkig niet op mijn quiltwerk liggen..
  Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Wat een heerlijke (herkenbare) foto met poes op schoot! En wat heb je die eerste hexabloemen leuk in elkaar gezet?! Stiekem tóch een beetje behext? ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 33. O wat heerlijk toch die kat, hij hangt echt op je schoot. Je bloemen zijn enig, wat een mooie stoffen.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Your hexies are just lovely! I love the fabrics you are using!

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Het zou toch wat zijn een boom vol met bloesem in de vorm van hexagonnen lijkt me fantastisch.

  het ziet er heel leuk uit joh.

  janine

  BeantwoordenVerwijderen
 36. I love your cat Jeannet! And, I love the fabric you are using for your hexagon flowers. Perfect for a flower garden. I managed to make two flowers during afternoon tea today.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Schitterende blommen en ja die tuinen en zeker als je er een boomgaard bij hebt, vragen heel wat onderhoud! Maar wat een schitterend gezicht die prachtige appelbloesem! Grappig "Beest" zoals hij daar op jouw schoot ligt! Ziet er erg gezellig uit! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Hi Jeannet & thank you for your lovely comment. Your flowers are looking beautiful & I do like the way you have placed them together.I've really enjoyed visiting your blog & am blown away by your Pocket of Posies quilt, wow it is absolutely stunning!

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Beautiful way to display your flowers -- they look wonderful! Cats seem to love quilt fabric. I try to keep our cats off my fabric -- for about two minutes and then give up and give in to the inevitable! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Do love your garden - real and sewn. Sorry to visit so late. Your cat looks so comfortable.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet