Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

woensdag 26 mei 2010

Hexablommen en één mand met.....


Toen ik vanmorgen op kwam zaten er wel heel vreemde bloemen in de Hosta,s.......de slakken zijn er zo van geschrokken dat ze het hazepad hebben gekozen......de bloemen zijn prachtig, maar geuren doen ze jammer genoeg niet. Het zijn er deze week 5 geworden, 5 hele bloemen, dat komt vast door het mooie weer, dan schiet alles de grond uit.Onze blauwe regen bloeit ook dat het een lieve lust is, hij heeft nog nooit zo rijk gebloeid als dit jaar, en dan die geur, zo intens zoetig en zwoel, als je je ogen dicht doet waan je je bijkans op Madeira.

Hier ligt mijn werkbakje voor s,avonds, de nieuwe bloemen voor volgende week,want ik maak alleen maar s,avonds bloemen, meteen kijken en luisterend naar het acht uur nieuws ,hoewel dat verre van inspirerend is met al dat gepraat over bezuinigingen in de toekomst........ maar met de bloemen blijft het nog een beetje leuk.Ik ben blij met de link van Karen voor het gratis hexagonpapier op internet, dat kun je hier (klik) vinden, want het kost best veel kartonnetjes als je zoveel bloemen maakt, dan gaat het hard, nu gooi ik een vel door de kopieermachine en knippen maar!Als je liever met cm werkt heb ik hier ( klik) ergens een geweldige site gevonden met heel veel soorten hexiemallen.

Ooit is er ook nog eens woensdag mandjesdag ingesteld, nou, is me dit geen prachtige mand wat ik hier heb ? van de week binnen gekregen, drops wol, eskimo, je moet er nu even niet aan denken, maar van de winter zal het heerlijk zijn, ( hoewel het weer nu zo is dat je zo in de breipennen zou duiken, we hebben de houtkachel weer aan !! ) Deze wol was nu in de aanbieding bij de Hobbydoos, 30 % korting ! dat kun je toch niet laten liggen. Dit project krijgt dus een winters vervolg, ik wil er een vest van breien.

En dan heb ik als laatste tip nog een hartstikke leuke blog ontdekt van culimieke, (klik) met de héérlijkste recepten, echt een aanrader om te bekijken en om inspiratie op te doen!Iedereen een zonnige tuinreis gewenst met mooie hexablommen.

41 opmerkingen:

  1. Heerlijk die blommen, het eerste goede middel tegen slakken! hihihi Je bladeren zien er nog allemaal top uit! Hier in Den Haag zijn de slakken overbrengers van hartworm bij honden. Dus kan wel een paar van die wonderblommen gebruiken hihihi!
    Fijne dag, groeten Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen Jeanet,ik zal ook eens proberen of het helpt tegen de slakjes,mooie blauwe regen hoor ,blijf maar heerlijk genieten van het tuinerigs om je heen ,de buitenwereld geeft inderdaad weinig moois,groetjes Bep

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ge weldige mooie bloemen.
    En onze blauwe regen heeft het ier ook mooi gedaan? vorig jaar gezet .
    En die wolletjes zijn prachtig van kleur fijne dag gewenst yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat ziet je blauwe regen er prachtig uit. En een hosta met zulke mooie bloemen heb ik nog nooit gezien. Ik heb een exemplaar waar zulke lelijke bloemen in komen dat ik ze er meestal uit knip, haha. En de kleurtjes wol zijn heel mooi al moet ik nu niet aan een wollen trui denken. Fijne dag!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. I do love your new flowers and such beautiful Wisteria - ours is dying off for the winter here. Hope to catch up with you and your garden next week

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hi Jeanet,


    wat een creatief slakkenrecept heb je daar! Je bloemen zijn ook weer heel erg mooi geworden deze week. Prachtige zachte kleuren zeg.
    groetjes,
    Tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mooie bloemen en jij hoeft je niet te vervelen lees ik.

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een mooie bloemen heb je gevonden/gemaakt.Ik vind je verhalen altijd leuk te lezen, fijne dag groetjes Esther.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Leuke bloemen in je hosta`s,
    Fijne dag nog en groetjes
    Marianne

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Mooie blommen heb je gemaakt! En bedankt voor de links, ik ga meteen kijken. (als ik het virus ook maar niet krijg..;))

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hallo Jeannet,
    Als ik mijn ogen dicht doe, kan ik de blauwe regen hier ruiken. Wat een bloemenweelde!!! Jammer dat jouw bloemetjes niet ruiken maar mooi zijn ze wel hoor!
    Hier is het nu ook weer zo koud en nat dat ik best een mandje wol zou kunnen gebruiken, brrr.
    Ik duik vandaag weg onder een plaid met een leuk handwerkje en ik wacht geduldig op de zomer........
    Groetjes,
    Karin

    BeantwoordenVerwijderen
  12. lovely flowers. quilt wise and life wise lol

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een mooie bloemen heb je ook deze week weer gemaakt. Goed idee trouwens om op deze manier het journaal iets op te vrolijken ;-)
    Ik word trouwens al vrolijk bij het zien van dat dienblaadje alleen. Ziet er zo uitnodigend uit.
    En dan die mand met wolletjes.... heerlijk! Mooie kleuren heb je uitgezocht.

    groetjes, Joke.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Dat zijn weer heel wat mooie bloemen Jeannet. Een heerlijk werkje voor 's avonds.
    De blauwe regen is schitterend. Waar staat die precies? En dan ook nog een gezellig mandje met wolletjes. Vandaag is het breiweer, donker en regen, maar nog niet koud.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Oh Jennet bij jou zijn ze al uitgekomen. Ik moet ze vandaag nog maken. De wol die je hebt gekozen is trouwens super om mee te breien. Ik heb er mijn tas van gemaakt. Is ook heerlijk om mee te vilten. Je blauwe regen is helemaal Je VAN HET!! Ik heb er een in een pot gekregen en zo gauw de pergola klaar is gaat hij erop. Ze zijn zoooo mooi..... Hartelijke groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Lovely hosta flowers and beautiful wisteria. :o)

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Leuke blommetjes en ja jammer dat ze zonder geur zijn hé.
    Wat staat je blauwe regen mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. I love how you photographed your hexies. Beautiful!
    Lovely wisteria.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat een heerlijke bloemen laat je zien!! Hier worden slakjes gevangen. Niet om te doden maar te bekijken in een glazen potje.. Zo kom ik ook van de slakjes af. lang leve de kleinzoons!!
    :o)

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Hallo Jeannet

    Geweldig hoe jij je bloemen kweekt heb je daar zaadjes van wil ik ze graag kopen van je!!

    Handig die site voor hexagonpapier.

    groetjes Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Hallo Jeannet wat een prachtige blauwe regen en je hexablommen mogen er ook weer zijn evenals je verhaaltjes altijd leuk om bij je langs te komen.groetjes Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Prachtige bloemen en ja het was groeizaam weer. Je blauwe regen is prachtig net als je wol en wat een gezellig bakje heb je voor bij de TV.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Ik zie nog geen gaten van de slakken in de blaadjes van de hosta.Bij mij zitten de gaten er al in voordat het blad helemaal uitgerold is.
    Wel hele mooie gekleurde bloemen bij jou, leuk hoor en de rest roept ook om gemaakt te worden.
    Ik denk dat ik mijn slakken maar eens op een pintje trakteer, vinden ze heerlijk en ze kunnen er helemaal niet tegen!Gr.Sylvia.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wat een informatief logje, Jeannet! Je blommen zijn erg mooi, mooie kleuren ook. En zo fijn, dat ze tegen slakken helpen, goedkoop en zonder gifstoffen! Hopelijk worden ze niet nat, het regent hier nog niet, maar het zal niet lang meer duren, denk ik.
    Groetjes, Cisca

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Ik ken dit soort hosta nog niet (hihi)Ziet er mooi uit. Leuk die wol allemaal bijelkaar

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Ik wou dat ik ook zo'n hosta had met van die mooie bloemen. Mooie wol. Ben al benieuwd naar je vest maar ik zal toch even geduldig moeten zijn.
    Groetjes Mascha

    BeantwoordenVerwijderen
  27. How pretty your flowers look on the hosta Jeannet!!! The Wisteria is so very beautiful too. Also, love your little work table for making hexagon flowers. You are very organized. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Ha, dat is beter dan slakken in de hosta's. Die blommen zijn wel weer erg leuk geworden.Heerlijk om de creatieve geest de vrije ruimte te geven. of het nu met stof of wol is.Er valt altijd wat van te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Your flowers are beautiful this week and your Wisteria is stunning. The colour is beautiful.

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Wat een gezellige bloemen, zo met die hosta's! :)) En wat een mooie blauwe regen!
    Volgens mij moeten we gewoon vakantie bij jullie komen vieren...... Lijkt me helemaal geweldig!!!!!!!
    Even overleggen met manlief wat die in de planning heeft......

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Beautiful flowers this week Jeannet. I like the colours of the wool for your vest as well, it's looks quite thick and chunky.

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Lovely flowers and I see you are very well organized to make some more .

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Veel plezier met het maken van al die bloemen !

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Hoi Jeannet,
    Nu weinig in de tuin zitten hoor, het is er koud en winderig! Maar misschien dit weekend? Prachtige blommen en wat een berg wol! Nu jij hoeft je niet te vervelen! Fijne dag nog, groetjes
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Mooie hexenblommen weer! Ik hou het na dat speldenkussen maar weer voor gezien wat bestrefd de hexjes. Die wol is prachtig. Heb vorig jaar ook bij haar besteld. Heb je al een patroon er voor?

    BeantwoordenVerwijderen
  36. The garden fairies left you a present in your hostas! :)
    These are beautiful! Nice idea for your sewing tray. Sorry to not get around to visit you in a while, I have some catching up to do. The food below looks SO gorgeous! I have to go see... XO

    BeantwoordenVerwijderen
  37. I love your hexies in the hostas!!! Great display - they look beautiful.
    Judie

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Wat een moooooooie stofjes, die blommen.

    BeantwoordenVerwijderen
  39. Wat een mooie blommen heb je gemaakt ! Ja, die slakken in de tuin, heel vervelend.Wij vangen ze steeds maar enig nut heeft het tot nu toe nog niet gehad, er komen er maar meer en meer.
    Geniet van de tuin de komende dagen.
    Groetjes Anita.

    BeantwoordenVerwijderen
  40. Oh Jeannet, you're flowers are so lovely..I enjoy reading your blog and seeing all your pretty quilts.
    Shar

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.