Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

woensdag 5 mei 2010

Huis, tuin en keukenpraatjes

Iedereen hartelijk bedankt voor de lieve een aardige reacties op mijn blog! Ik doe mijn best.....
Dit is een foto van de seringenstruik in onze voortuin,het is een enorme en vooral geurende struik,hij bloeit weer zo uitbundig, hij staat er al ruim 70 jaar staan, van mijn overgrootvader, mijn opa, bij mijn ouders en nu bij ons. Wij wonen namelijk in het huis van mijn overgrootouders, en dat is toch bijzonder,als ik mijn ogen dichtdoe en ik ruik de seringen zie ik mijn opa, en mijn vader. Wij boffen gewoon enorm dat we dit zo vanuit de familie hebben kunnen kopen, anders hadden we zeker niet zo gewoond.
En dit is een "bakje Bep......"de inhoud kwam gisteren met de post....is het geen plaatje zo ? je zou er zo een foto van maken, sobere kleuren, mooie houten bak, tak uit de tuin, Mmmmm, foto behoeft weing meer woorden.
Vandaag hebben we veel gezaaid en getuinierd, zoonlief houd mama wel bezig, wij hebben geen last van de verveling waar de krant over schreef vanmorgen. Ik ga me meer op bloemen richten, dat gemoes in die moestuin ben ik een beetje zat, ( en dat als tuindersdochter....) als wij bonen hebben krijg je ze in de winkel haast gratis, altijd luizen overal in, en mieren, witte vlieg, spint in de komkommers, botrytis in de tomaten, bedenk het allemaal maar, ik vind de werkelijkheid minder idyllisch dan dat ik er altijd over lees, zeker als je niet spuit tegen van alles....Doe mij maar een bloemetje.....
Deze bloemetjes bijvoorbeeld,woensdag hexablommendag.......er zijn er twee bij gekomen, twee maar....en nog niet eens vast genaaid ook, ik schaam me diep, maar ik heb zoveel anders gedaan......dat hexagonnenspeldenkussentje telt toch wel voor 10 he........
Keukenpraatje! vandaag kregen we de soepkalender binnen, en dat is me toch bereleuk!! echt helemaal fantastisch, de recepten, de uitvoering, alles, het is een bundeling van allerlei gekke, gewone, moeilijke en makkelijke soepen, voor iedere dag een soep, of wat ze er zelf over zegt: een soepzooitje van supersoepen. Een aanrader, wij gaan er iedere week een soep uit kiezen, klik op de foto en je ziet ze in het groot, morgen beginnen we, met koninginnesoep!
Fijne dag iedereen, bevrijdingsdag 5 mei, altijd ambivalente gevoelens bij, Ik ga naar de BEE in Brielle.

28 opmerkingen:

  1. Zo, jij komt goed in de bloemetjes te zitten dit jaar. Je sering is prachtig. We hebben geen heerlijk geurende sering maar wel zo meteen een super geurende jasmijn van meer dan 30 jaar. Wat heerlijk om die oude struiken te behouden vind je niet?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn idee allemaal bloemen planten en zaaien,gelukkig heb ik een man die dol is op groentetuinttjes verzorgen,wat een gezellig bloemenkleed krijg je Jeannet,ik ga ook maar eens haast maken ,vandaag verrassingsochtend bij mij in de keuken,gauw de taart aansnijden,doe ze allemaal de groetjes daar,Bep

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De sering is prachtig Jeannet en leuk die soepkalender...ik ga jouw "ninepatch"speldenkussentje maken in het weekend... het hexagonnetjeskussentje is heel mooi maar te ingewikkeld voor mij, teveel gepriegel...ik maak ook liever de bloemetjes...veel plezier in Brielle...ik ga werken vanochtend...de zorg gaat altijd door hè?! daarna een beetje zelf opruimen hier thuis en lekker freubelen weer...groetjes en een mooie dag..Francien.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het is wel heel erg mooi, een moestuin maar het vreet inderdaad tijd en energie, maar deze bloemen krijgen geen last van luizen, Jeannet!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Prachtige lapjes, idd een mooi stilleven. Mooie bloemen ook, zowel van stof als de echte! Ik heb vergeten mijn eerste blom op mijn blog te laten zien, bedenk ik nu. Leuk, die soepkalender, had er nog nooit van gehoord.
    Prettige bevrijdingsdag, Cisca

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Prachtig een sering. Wij hebben er geen maar ik zou graag een witte hebben en een boeren jasmijn. Hier gaat het tuintje op de schop dus dat gaat goed komen. De hoek bij je huisje zal mooi worden met de bloemen. Ik wil de hexagonnetjes gaan proberen. Ik heb ze nog nooit gemaakt, maar ik begin met het speldenkussen van Moda. Wie weet is het zo leuk dat ik aansluit op woensdag. Veel plezier op de Bee.
    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Veel plezier op de bee in Brielle! Het bakje Bep ziet er weer leuk uit, vooral het onderste lapje rechts lijkt me een hele mooie.
    Succes met je soep en het uitzetten van je zaaigoed!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hexablommetjes en bloemen voor in de tuin,genieten maar als deze boven komen.
    Leuke lapjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Prachtige zonnige bloemen ga jij zaaien en oogsten natuurlijk.
    Leuk zo'n soepkalender, is wel wat voor mij ook, ben een echt soepmens ;-))

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hallo Jeanet, wat is er bij jou toch steeds veel te beleven. Zo leuk ook om steeds terug te komen. Maar ik heb een vraagje....hoe krijg jij die drie rijen op jou blog? Daar ik nu een nieuwe blog wil maken...je met quilten zou ik ook zo graag dit design willen gebruiken, maar heb geen idee waar ik dit kan zien. ZOu jij zo lief willen zijn mijn op weg te helpen? ZOdat ook ik weer volop terug kan komen in het bloggen. Dikke knuffel Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Je speldenkussen is echt een dikke tien, hoor!! ;))))
    En het is ook prima om heerlijk bloemen in te zaaien...., toch?!
    Zolang je maar geniet!
    Fijne dag.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een mooie bloemen zul je krijgen, de verpakkingen zien er al heel goed uit en kan me wel voorstellen uit ervaring dat je de moestuin een beetje zat bent, maar je hebt een geweldige vervanging gevonden. De soepkalender lijkt me geweldig. Nooit van gehoord en je hebt idd heel veel hexjes gemaakt deze keer. De lapjes zijn weer erg mooi en de foto kan zo in een mooi blad als sfeerplaatje.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. ZOOOOOOOOOOO jij zit flink in de BLOMMEN! Mooi je hexjes en gezellige bee gehad? fijne dag Else

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Prachtige seringen en ik geef je groot gelijk hoor lekker aan de bloemetjes
    Zet de bloemetjes maar buiten!!!
    fijne Bee in Brielle

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik snap het helemaal van die groenten. Heb ook af en toe in een hoekje van de tuin groente gekweekt. Je hebt er een hoop werk aan, maar het was lekker vers. Ben benieuwd hoe je bloemenzee gaat worden, je hebt er echt de plek voor, zo'n boerderijtuin rond je zomerhuisje lijkt me wel wat.
    Je hexjes bloemen passen er mooi bij. Ik heb ze ook weer tevoorschijn gehaald. Zien er heel anders uit dan die van jou. Kijk maar.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Your flowers are georgeous - and I love your blog too...lot of lovely things to see :)

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Mooi bakje Bep. Erg mooie stofjes en je hexablommen zijn erg mooi. succes met zaaien, groetjes Esther.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Kan hem hier bijna ruiken!!! Schattige bloemen zullen er in je tuin komen te staan! Geniet van de soep! Mooie avond en het was weer gezellig vanochtend!!! Groeten, Daniëlle XXXD

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Je Hexi-bloemetjes zien er zo schattig uit... en wat een mooie stofjes allemaal!
    xox

    BeantwoordenVerwijderen
  20. oh-je...ik begin dit jaar met een moestuin en ben vol goede moed(nog).Groetjes berbel

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Heerlijk wel dat rondspitten in de tuin. Ik heb voor het eerst een tuintje en ik geniet er elke dag van. Een sering staat ook nog op mijn verlanglijstje, maar het zal wel even duren voordat het zo mooi is, als die van jullie. De hexbloemen zijn lief, en ach het in elkaar zetten is ook zo gedaan. Mijn variatie op de moestuin zijn grote teracotta potten met in de een, verschillende soorten sla, de ander met aardbeien en de derde met cherry tomaatjes. Hopelijk is dat te behappen..
    Groetjes
    Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Love your lilac bush, just beautiful! And your wednesday flowers are an inspiration.
    Hugs, Sharmayne (Australia)

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Your lilac bush is gorgeous. I love how you live in your grandparents home.

    Your flower hexagons are beautiful too.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Do not be deeply ashamed! Your flowers are coming along nicely! :) I can smell the lilac bush right through the computer. Heavenly!! I have a Dwarf Korean Lilac and was told to cut off the spent flowers within two weeks of them fading for even more flowers the next year. It seems to be working, but I spend hours and hours cutting off all the flowers. My lilac should be blooming in the next week or two.

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Wat zal dat heerlijk ruiken bij jou. Onze sering stekjes bloeiden dit jaar nog niet. Een witte en een paarse, volgend jaar dan maar. En veel succes met het zaaien van de bloemenzee.
    En je lapjes, prachtig.
    Soepze!!Groetjes, Barbara

    BeantwoordenVerwijderen
  26. WOW! LOVELY, lovely flowers! I am so glad to have found your blog because of the hexies! I really like the way you are using the yellow in centers with the floral petals for each...

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.