Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

dinsdag 4 mei 2010

SURPRISE!!!!

Heeee, zullen jullie nu denken...heb ik iets gemist....give away en niet opgemerkt ? dat kan dan kloppen. Ik vier vandaag namelijk het heugelijke feit dat ik het magische getal van honderd volgers gepasseerd ben!Dat vind ik zo leuk dat ik uit al de 103 volgers er twee uit heb getrokken die van mij een "give away"krijgen.Ik heb nu bijna twee jaar een blog, en ik kan zeggen dat het mijn leven behoorlijk verrijkt heeft, al de leuke contacten die je er mee krijgt, een zelfde hobby delen, iedereen kan nog zo anders zijn, maar dat heb je dan toch gezamelijk. Ik heb het idee dat het bloggen de afgelopen jaren wel een hele vlucht heeft genomen, er komen er steeds meer bij, toen ik begon waren er nog niet zo veel. Veel mensen denken dat het (te) veel tijd kost, dat valt echt allemaal wel mee, het is net als met quilten, je krijgt er handigheid in naarmate je het vaker doet.........Ik zal jullie niet langer in spanning houden, mijn grote kleine zoon heeft twee namen getrokken en dat zijn: Annelies van Mupminous en Else Marie Hansen. Willen deze twee dames mij hun adres geven dan komen de lapjes naar jullie toe, ik hoop dat ze in de smaak vallen en ik doe er nog een notitieboekje van Legacy bij. Heel vele plezier er mee en ik hoop dat jullie me nog lang mogen volgen op het creatieve pad.
Voor alle anderen heb ik een virtueel bloemetje, ook voor alle trouwe lezers. Ik sta er soms zelf verbaasd van als ik zie hoeveel mensen het leuk vinden om mijn blog te lezen, ik ga vaak zuchtend en kreunend door het quiltleven heen.......het zit niet altijd mee, er valt zo hier en daar wel eens het één en ander tegen, ik mag nog wel eens mopperen....( net als in het echte leven overigens, want hier is het echt ook niet altijd koek en ei hoor, maar dat hou ik maar gewoon binnenskamers in "heerlijk huis" ....) maaaaar, dat mag de pret niet drukken, ik hou stug vol want de euforie als er weer iets gelukt is, is altijd groter!
Iedereen een fijne dag toegewenst, het is meivakantie, gisteren bar en boos weer, ik heb samen met zoonlief de kelder uitgemest en schoongemaakt.......héérlijk schoon en fris weer....hij had er gistermorgen helemaal zin in, 11 jaar......hoelang zou dat nog wezen.........

19 opmerkingen:

 1. Zo dat zijn heel wat volgers, jij ook een fijne zonnige dag! je speldenkussens zijn erg LEUK. groetjes Else

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke verrassing voor de dames en jou blog wordt heel goed gelezen, je maakt dan ook de leukste dingen.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou van harte hoor Jeannet...en de dames gefeliciteerd...bofkonten...ook ik kijk altijd elke dag even op je blog en als je veel reacties krijgt en natuurlijk dat ook bij je volgers geeft is het heel leuk in "blogland"...ook doe ik bij jouw altijd heel veel inspiratie op en probeer het na te maken...( ben aan het schaartje bezig van het speldenkussen) en dat maakt het altijd leuk...als ik niet zou bloggen zou ik lang niet zoveel meer maken...er is hier niemand met dezelfde interessen in het kleine dorp waar ik het aan kan laten zien dus dan is "blogland"een uitkomst en een stimulans om ook wat af te maken voor een mooi foto-tje op je blog....Op naar de 200 volgers Jeannet...en dat je ons nog veel van je creaties laat zien in de toekomst...en bedankt voor je bloemetje...
  groetjes Francien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oewaaaaaa, leuk, ik win bijna nooit iets, en nu zo maar.
  Bedankt, en ik ga maar niet bij de brievenbus slapen, is zo koud en nat.::))

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Al geruime tijd volg ik je in alle stilte. Doe zo verder ! Ik geniet keer op keer.
  Je speldenkussentje heb ik gisteren gemaakt,leuk tussen doortje .

  Nog een fijne dag,groetjes,Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd Jeannet.
  Het gaan er vast nog meer worden want het is altijd gezellig om langs te komen op je blog.
  Las ik nu ergens dat je Phebe hebt besteld?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dank je wel voor je super-mooie bloemen! Ben er erg blij mee!
  Gefeliciteerd voor de winnende dames!
  Leuk, zo'n verrassing!!
  Jij ook heerlijke genieten en nog gefeliciteerd met je mijlpaal!!
  Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gefeliciteerd Jeannet, het zijn er nu al 105, zag ik net. Je hebt dan ook een erg leuk blok, gefeliciteerd ook voor de winnaars!
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Van harte Jeannet,ga zo door!
  Groetjes Berbel

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk Jeannet, dit onverwachte bedankje naar ons toe. Dank voor de bloemen, en de 2 winnaars uiteraard gefeliciteerd met de mooie stoffen. En jij natuurlijk nog heel veel blog- en quiltplezier: dat we er nog maar lang van mogen genieten.
  (enne: wij zien elkaar inderdaad bij de lezing van An Moonen, bij Bep. Leuk!)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk zoveel volgers en leuk dat je daar wat aan doet, gefeliciteerd dames. Jij ook Jeannet. Je spelden kussen is erg mooi geworden, groetjes Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Jeannet,gefeliciteerd met deze 100 volgers,fijn om te zien hoeveel plezier je er aan beleeft.
  De twee winnaars zijn bofkonten.
  groetjes Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hallo Jeannet,

  Nou ik zie wel dat je daar geniet op de Wilgenhoek....leuk idee van dat weggevertje en die twee dames boffen maar....het weer is aardig en de tuin wordt mooi door dit groeizame weer. Dus wij vieren gewoon lekker thuis vakantie. vindt jij ook niet.
  Daaaag en de groetjes aan Jorrit.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een leuk idee zo'n spontane give away! En zolang Jorrit nog wil helpen moet je er van genieten, gezellig om samen een klus te klaren! En je blog is altijd heel gezellig, vandaar dat ik steeds weer terug kom!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Gefeliciteerd Jeannet! en bedankt voor zo'n lieve verrassing...
  :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Leuk hoor om zo'n klusje samen met je zoon te doen! En wat een leuk idee om je volgers te verrassen, nu ik heb er ook een dus als je mee wilt doen, je bent welkom! En ook nog bedankt voor de bloemen! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat leuk om zoveel volgers te hebben. Het is dan ook een feest om je blog te lezen. Ga dus lekker door zou ik zeggen. Dames, gefeliciteerd met jullie surprise.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hoi Jeannet,
  Heb ik je vandaag een award gegeven, lees ik nu op je blog dat je liever een reactie hebt. Hierbij dus mijn reactie en die award hou je toch maar!!!!
  Ik lees je blog heel graag, je maakt mooie dingen en je schrijft lieve berichtjes. Verdiend, toch????

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet