Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

woensdag 30 juni 2010

Bloemen en een raadsel........

Ik heb deze week ondanks de warmte en het vele, vele andere tuin en gietwerk......toch weer vijf bloemen mogen toevoegen aan de bloementuin. Ik heb ze ook eerst eens uitgelegd op de ronde tafel met een neutraal kleed eronder, zoals jullie zien moet ik er nog "errug"veel voordat de tafel bedekt is,dat mag de pret niet drukken, ik ga gewoon gestadig door, nog stof genoeg, en het is mijn nieuwe zondagochtendwerkje bij mijn moeder op de koffie.Het is een ronde tafel, dus hoe ik er dan een ronde rand aan krijg ??? iemand een ideetje ?

Deze vijf bloemen heb ik deze week gemaakt. De maat is 1 inch per hexagonnetje.


En vandaag zag ik dat er twee van de stokrozen uit zijn gekomen, ik vind ze zo mooi, zo teer van kleur en structuur, geen wonder dat de hommels er geel bestoven en bijna dronken weer uitkomen rollen.


En dan nu het raadsel wat ik voor jullie heb, deze boom hieronder groeit en bloeit bij ons op de camping. De campinggasten staan er altijd met open mond naar te kijken, want zoiets zie je niet zo vaak, hij bloeit dan ook niet ieder jaar. Het is voor Nederlandse begrippen een zeldzame boom, je komt hem alleen in arboretums tegen, het wordt best een grote hoge boom. De twee foto,s in het midden zijn de uitgebloeide knoppen, de foto rechtsboven is de knop, en de andere zijn de bloemen. Wie weet hoe deze boom heet ? Ik geef een Fat Eight weg voor de eerste goeie inzending! je mag de kleur zeggen waar je van houd. Ik ben heel benieuwd...........
Ria Lanser , heel veel mensen wel bekend van de mooie borduurpatroontjes en vroeger de kleine quiltjes,van het stofnest was degene die als eerste de naam van de boom wist, de Liriodendron Tulipifera! En Ria wilde een roodachtig countrystofje, komt er aan Ria!


Iedereen een zonnige dag toegewenst met veel bloemen om te bewonderen.

40 opmerkingen:

  1. Wat een lieve kleur bloemetjes zo bij elkaar! Prachtig, groetjes Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jeannet,

    Het is de echte tulpenboom, dus niet te verwarren met de Magnolia die ook tulpenboom genoemd wordt, maar dat niet is. Wij hebben 4 van deze bomen in de tuin.
    Hier is een link naar wat ik er over op internet vond: http://www.neerlandstuin.nl/bomen/liriodendron.html

    Groetjes, Ria

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Jeannet,
    Voor een fat eight wilde ik wel even voor je googlen. Het is volgens mij een liriodendron tulipifera (tulpenboom dus). Als je op die naam googled, zie je volgens mij precies zo'n boom als jij bedoelt. Je bloemen zijn weer prachtig!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Goedemorgen!! Heb ik deze boom gemist een maandag hihi?? Je gaat de hexjes toch zeker appliceren op de ondergrond, dan is het probleem opgelost joh, gewoon een groot rondje knippen! Mooie dag vandaag, ik ga naar Wageningen pffff! XXXD

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Prachtige blommen weer. Tja hoe je het rond krijgt? ik zou het niet weten.
    En het is een tulpenboom, ha ha, dat wist ik helemaal niet, maar ik zie het bij Ria staan. Aparte boom.
    groetjes Elly

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het is de Liriodendron tulipifera oftewel de tulpenboom denk ik.
    Fijne dag!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. HOERA !! Quilters hebben dus duidelijk ook verstand van groen! ik had ook eigenlijk niet anders verwacht hoor....Ria was de eerste die deze boom herkende, ze had er dan ook wel vier in de tuin staan. Wij weten uiteraard zelf de naam wel, want we hebben hem gekocht vanwege de spectaculaire bloeiwijze. Ria. ik mail je even......

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oh wat worden ze mooi Jeannet je blommen de gemaakte en die in de tuin...voor een rond Kersthexagonquiltje heb ik de bloemen vroeger eens geappliceerd op een uni rond rood tafelkleed...wist toen ook niet hoe ik die rand rond moest krijgen...en de naam van de boom wete je dus al...prachtige foto`s...groetjes Francien.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat leuk dat ik gewonnen heb! En wat een mooi stofje! Ik zie het stofje heel graag mijn kant op komen ;-) Dankjewel Jeannet!

    Liefs, Ria

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Je hexjes groeien gestaag... heb je daar al een 'merknaam' voor? Ik zou hem afwerken zoals het kleine speldenkussen wat ik gemaakt heb. Geef maar een gilletje dan mail ik het patroon.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Zijn weer mooie blommen en je antwoord op je boom heb je ook al, hij is prachtig.

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Mooi zijn de hexjes als ze zo op je tafel liggen. Rond Kleed ? Op een ronde ondergrond appliqueren toch.
    En die boom is prachtig, wij hebben er ook 1 staan en ik sta er regelmatig met verbazing naar te kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Dat schiet al aardig op, Jeanne. Je moeder zal wel blij zijn als je langer op de koffie blijft dan normaal omdat je nog een bloemetje moet afmaken :-). Het wordt een mooi tafellaken.

    Ik dacht eerst dat je boom een tulpenboom is, maar lees nu dat het een Liriodendron is. Hoe dan ook een geweldige boom! Geurt-ie?

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Jeannet natuurlijk... er was een t-tje weggevallen

    BeantwoordenVerwijderen
  16. O,Jeannet wat zijn ze klein,die van mij zijn 1 3:4 inch en voordat je een beetje maat gaat krijgen moeten er heel wat gemaakt worden.
    Bij jou nog veeeeeeel meer .
    Maar je weet ik vindt ze prachtig worden . groetjes yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een mooie hexagon-bloemetjes!
    Als je gewoon in het rond blijft gaan, wordt het vanzelf een grote hexagon. Is dat een idee voor je tafel? Het is wel niet helemaal rond, maar het zal, denk ik, niet misstaan......
    O, het regent hier net.....hebben we wel even nodig voor alle bloempjes en het gras. Heerlijk!
    Geniet ze nog vandaag, Jeannet!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wauw super zit je bloempjes eruit.
    Geweldige stofjes groetjes Esther.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Mooie bloemen Jeannet. Ik vind de kleurtjes nog steeds super. Hoe je de top rond moet krijgen? Geen idee. Hij wordt uiteraard vanzelf rond als je rondom bloemen toevoegt. Maar de rand zal dan wel met uitstulpingen zijn. Misschien dan gewoon rond snijden?

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wow, your flowers are so beautiful! And they look great with the light background hexies!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Hoi Jeannet,
    Wat een schitternde hexenblommen heb je weer gemaakt en je vindt vast wel een oplossing voor het randprobleem en anders appliqueer je hem gewoon op een rond kleed! Nog een heel fijne dag, groetjes
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Your garden is blooming nicely in such pretty colors .

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Je bloemen tuin wordt en is erg mooi.
    Groetjes Hennie.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Hè, nou ben ik te laat... nee hoor, ik had het niet geweten, maar mooi is-ie wel! Je bloemen ook, dit is ook leuk, zo met die lchte hexjes ertussen, wat is het toch moeilijk kiezen En ja, ik dacht ook aan appliqueren, ik zag net bij Sommeke een mooie manier van plakken op een ondergrond.
    Groetjes, Cisca

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Wat heb je al veel bloemen gemaakt en wat worden ze mooi, hoe je hem straks rond moet krijgen weet ik niet. De boom die je laat zien is erg bijzonder kan me voorstellen dat mensen ernaar komen kijken. Prachtig net als de stokrozen die zijn ook geweldig mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Aan het raden naar de boom zal ik me maar niet wagen, daar heb ik echt geen kaas van gegeten! Je tafelkleed wordt wast een beauty maar hoe je er een mooie rand om krijgt?? Het gaat je vast lukken!

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Super bloementuin, en ik zag al wat ideetjes voorbij komen om er een rond kleed van te breien. Had voor mijn kerstlopertje hezelfde idee om er steeds 1 wit hexaatje tussen te doen. Gaf me het idee van ijsbloemen. Maar de mijne wordt lang niet zo groot als jouw bloemenpracht. En op de naam van de boom was ik nooit gekomen. Wel prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
  28. So beautiful! I'm not sure how you would make it round at the edges, but that sure would be lovely.

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Your hexies look lovely and what a beautiful shade of pink hollyhock, they are going to look amazing when they are all out in flower. What an unusual flower on that tree.

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Je bloemen zien er heel erg mooi uit !

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Wat heb jij al veel blommen zeg!!!
    Het ziet er zo al gezellig uit en zo te zien heb je nog wel wat blommen te verzetten!
    Succes ermee.

    Groetjes Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Vergeet ik helemaal de prachtige stokrozen, wat een schitterende kleuren!

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Mijn eerste reactie is niet geplaatst... mooie boom is het, ik zal es op internet gaan kijken. Je hexagonnen worden mooi! Grappig dat door het aan elkaar zetten met of zonder hexagonnetjes ertussen het er heel anders uit gaat zien!

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Wat heb je er weer een paar prachtige bloempjes bij !

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Your quilt is looking fantastic but I have no idea how to make it round unless you applique it to a circular piece of fabric.

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Your hexi flower garden is growing as well as your beautiful hollyhocks Jeannet! I much prefer this layout with less cream hexagons to the one you showed on 16th June. Enjoy your weekend :)

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.