Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

woensdag 16 juni 2010

Bloemen en poppenquiltjes

Dit is tot nu toe mijn stapeltje bloemen, ik heb er nu in totaal 33 gemaakt, je zou ze zo al neer kunnen leggen als decoratie met al die kleuren.
Ik ben er nog niet uit wat ik er mee ga doen, deze week heb ik ondanks de drukte van het afmaken van de antieke Quilt toch nog weer drie bloemen gemaakt, en ik heb ook nog een heleboel crèmekleurige hexjes gemaakt, om te zien wat ik er mee kan, dus ik twijfel, als ik het zo wil doen moet ik nog héél veel crème hexjes maken, de stof is overigens wel heel erg mooi, als je het vergroot zie je heel goed het patroontje er in.
En dan ben ik natuurlijk al weer druk bezig geweest met iets anders.......ik hoorde het al bij Bep, de kreet: Better finished than perfect....Net een kreet voor mij........Ik heb het eerste patroon van de schoolgirls van Kathleen binnen gekregen, en echt meisjes, dat is me toch weer leuk ! zo prachtig uitgevoerd, in full color op mooi dik papier, het ziet er zo verzorgt uit. En Kathleen zegt het ook al, het gaat om het creatieve proces, het leuke wat je er aan beleeft, met de hand doen, net als de meisjes van vroeger, en ik kon het echt niet laten.......

Twee blokjes af, en de rest gesneden, een mens neemt zich altijd voor om dat van de restjes te doen, dozen vol restjes.....maar ja, maar ja.......als je dan weer in Zutphen en bij Bep zulke leuke stofjes hebt gekocht wil je daar toch meteen in knippen en snijden, dat hebben jullie toch ook wel hoop ik..........Het is een hartstikke simpel patroontje, oude wijn in een nieuw vaatje, maar het blijft gewoon hartstikke leuk, en zo schattig klein.Het uitzoeken van de stofjes bij elkaar is al heerlijk, en omdat ze zo klein zijn is het voor mij vast een leuke oefening om het eens met de hand door te quilten, net zoals Kathleen daarover zei.......beetje onregelmatig, beetje antiekerig, niet zo perfect......ik mag die Kathleen wel.

Ik heb van de week op speurders.nl een oud antiekerig houten poppenstoeltje gekocht, dat moet nog komen met de post, zien jullie ze er ook al in liggen ? Dat wordt toch helemaal leuk straks?Ik ben benieuwd hoe het met jullie bloementuintjes is, het is zomer, dus in principe zou de groei er goed in moeten zitten.......

38 opmerkingen:

  1. Je bloementuin, maar ook je nieuwe project ziet er weer fantastisch uit. En quilten is een trektocht, waarbij je uiteindelijk op een bestemming komt. Als het alleen een reis was naar een doel, was 't toch niet leuk meer??

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat een heerlijk stapeltje bloemen...en het staat wel mooi met het creme ertussen;0)...
    en dan je nieuwe projekt...jeetje dit is wel "ERRUG"leuk!!!!overzichtelijk...sneller klaar...inderdaad goed voor de scrappies...en voor nieuwe lapjes..(ook niet verkeerd)..het heeft alle voordelen voor een nieuw projektje;0))...ojee...ik voel het al aan komen..;0))
    hele fijne dag

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je hexjes zien er zo perfect uit in het crème, dus inderdaad nog een hoop te maken, maar wat een schitterend resultaat zul je dan krijgen! Wat schattig dit eerste pakketje en wat een leuke stoffen heb je weer uitgezocht, snap best dat je dat niet kunt laten liggen! Worden het iedere keer kleine quiltjes? Heel fijne zonnige dag, groetjes
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooie bloementuin zie ik, je achtergrondstof is idd prachtig. Het schoolhouse quiltje ziet er ook al erg mooi en leuk uit. Ik kom er steeds meer achter dat het antieke mij ook steeds meer trekt terwijl ik ook erg gek ben van kleuren.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooie blommen en wat heb je er al veel af.
    Ik vind het wel mooi staan met dat creme er tussen.
    Nieuwe projecten, ik ken bijna geen quiltster die niet wat nieuws op zet ;-))

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Je stapeltje groeit aardig. Heerlijk om naar te kijken. Die nieuwe lapjes zijn super mooi! Ik kan me voorstellen dat je er wat mee wilde doen. En ach, er kan altijd nog wel een nieuw project bij...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wauw wat een bloemen, mooi ik ben benieuwd hoe je quilt er uiteindelijk eruit komt te zien. groetjes Esther.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een genieten, al die leuke spulletjes. En die bloemen blijven leuk om te doen toch.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ziet er mooi uit je bloemen. Die creme stof is prchtig. Watv een enig project die dollyquilts. Heb het eens bestudeerd en voor dat geld kun je het bijna niet laten. Maar ik heb genoeg en heb me net ingeschreven voor iets anders. Maar ik hou je wel in de gaten want het wordt weer leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een prachtig stapeltje heb je al.
    Oh wat een enig nieuw project heb je!!
    Ik denk daty ik hier ook maar niet meer moet komen.
    Teveel moois!!
    ;o)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Leuk al je bloemetjes.
    En het poppenquiltje zal ook leuk worden,heb intussen ook mijn patroon binnen gekregen,maar nog niet begonnen hoor,het kriebelt wel maar eerst iets anders afmaken.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. I love the colors of your flowers

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een mooie bloemen weer. En het lijkt wel een stapel onderzettertjes zo (lol). En je nieuwe projecten en die stofjes, kwijl, kwijl, dat is ook weer zo leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Beautiful flowers! Your work is so lovely.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wauwwww wat een mooi stapeltje heb jij al .
    mijn bloemen komen op 10 cm dat heb ik speciaal gedaan vw de afmeting van de tafel.
    Telt makkelijker hahah voorlopig doe ik 150 breed dus 15 bloemen en de lengte van de tafels is 3 meter en dan moet het nog overhangen.
    Ik heb vroeger ook wel eens een quiltje gemaakt met een lichte rand er om heen maar deze keer heb ik gekozen om de bloemen zo aan elkaar te zetten flink bont dus.
    groetjes yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  16. You have a huge pile of flowers to play with. They look fantastic. I think I may have to search the internet for your new doll quilt project. It looks like it will be really good.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Prachtig, dat crème eromheen! Maar die poppenquiltjes, wat een leuke maak je, ik zag ze ineens voor me met mijn reproductiestofjes. Toch jammer, dat ik niet meedoe, maar je kunt niet alles. Ik heb wel één van haar boeken, dus als ik TIJD heb, kan ik zo beginnen. Ik heb al een antiek poppenledikantje klaarstaan. Ben benieuwd naar je stoeltje!
    Groetjes, Cisca

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Al 33 van die mooie bloemen. En zo met die tussen hexjes wordt wel heel erg mooi. Ik zal maar niet te lang naar je nieuwe project kijken want dat is ook al zo mooi.
    Groetjes Mascha

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Jouw stapeltje groeit ook al flink Jeannet. Weer drie mooie bloemen erbij. Hoe groot zijn ze?
    Ja die schoolquiltjes van Kathleen zijn erg verleidelijk, maar ik begin er niet aan. Ben heel streng voor mezelf: eerst een paar quilts afmaken en dan verder zien!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Hoi Jeannet, wat een lieve bloemetjes en leuk te maken quiltje, je stofjes, mmmm
    ( p. wil graag ook een update geven naar Karen, maar ik krijg het niet voor elkaar)

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wat een mooie bloementuin!! En je nine-patches zijn ook al van die schatjes!
    Daar kun je toch echt zo van genieten, he?!!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Your flowers look lovely with the surrounding petals on them and I really like your little Schoolgirl blocks, they're fabulous.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Your flowers are so pretty and I really like the cream color between them.
    Judie

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Je bloemen staan er weer goed bij deze week. Je nieuwe project wordt erg leuk, mooie kleuren!

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Je bloemen zijn prachtig! Leuk om te doen hè? Ik vind het gewoon jammer dat mijn tuintje al lang af is als ik al jullie bloemen zie.
    En je school girl stofjes zijn om te watertanden, geen wonder dat je niet kon wachten ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Da's al een flinke stapel jeannet...en wat een mooie stofjes ;-)
    heb jij ook het idee dat het quilten straks moeilijk wordt, of heb je ervaring met chintzstoffen?

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Hartstikke leuk allebei Jeannet...wat een mooie blokjes heb je gemaakt...leuke kleurtjes en het ziet er top uit... en je gaat vlug zeg met die "blommen"...prachtig met het creme ertussen...ik sta soms versteld van de schitterende quilts van vroeger toen er nog geen naaimachines waren...sommige zijn zo mooi gemaakt met de hand...ook niet helemaal "perfect"ook( als dat er al is) maar zeker supermooi!!
    groetjes Francien.

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Wat ben jij toch een bezig bijtje
    Heb je nog tijd in de aanbieding
    Groetjes Dorine

    BeantwoordenVerwijderen
  29. I love your blog and the things you make and show so much! Your flowers are lovely and it's nice to see how the cream background will make them look. Such a nice setting. I am going to go look at these patterns for sale now, I'm intrigued! HUGS! XO

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Wat een heerlijk stapeltje bloemen heb je daar al liggen. Ben benieuwd hoe je ze uiteindelijk aan elkaar gaat zetten en wat je ervan maken gaat. Die beige hexjes zijn wèl heel erg mooi....

    En dan dat nieuwe project... Ziet er superleuk uit zeg. Als zo iets "op je pad" komt, kun je dat toch niet negeren? Succes ermee!

    Joke.

    BeantwoordenVerwijderen
  31. I LOVE the cream around your flowers, very pretty and wonderful schoolgirl blocks.

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Wat wordt dat mooi, die bloemetjes omlijst met die creme hexjes! Je nieuwe project is ook weer om te kwijlen hoor! Wat leuk dat je het met de hand gaat quilten.

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Mooi stapeltje met blommen Jeannet. je logje is zo gezellig en ik kan het ook niet laten in nieuwe lapjes te knippen om toch even wat uit te proberen...
    Tja en dan val je dus ook voor de blommen!

    BeantwoordenVerwijderen
  34. ziet er weer heel gezellig uit ,jammer dat deze projecten in het engels zijn ,voor mij te moeilijk,gr christina

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Prachtig zoals je hexagonnen eruitzien. Ik ben een beetje jaloers op je mooie crème stof. Dat is een stof die op het moment bij DHW niet gedrukt wordt.

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Your garden is really blooming well , love your fabrics

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Zo je ziet ben ik even aan het bijlezen bij al mijn favo blogjes.
    Ten eerste een compliment over je nieuwe layout van je blog en je nieuwe foto! Klasse!
    Dan je projecten....Enig als altijd. prachtig die ouwerwetse stofjes. Inderdaad heerlijk om in te snijden en mee aan de gang te gaan.
    Succes en hartelijke groetjes,

    BeantwoordenVerwijderen
  38. The cream pathway really highlights your flowers ... beautiful!

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.