Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

woensdag 2 juni 2010

Hexablommen en kleuren

Bij deze wil ik iedereen bedanken voor de aardige reacties op de PoP,s, het lijkt een heel werk, maar echt, dat valt heel erg mee, gewoon rustig doorgaan met ademhalen, ik zie veel ingewikkeldere quilts voorbij komen met moeilijke puntjes en sterren, die zitten hier helemaal niet in, het is beslist ook een project voor een beginner, je moet van appliceren houden, maar zelfs dan.....
Vandaag staan de hexablommen tussen mijn pioenen, ze kleuren prachtig met hun lichte blauw en gele kleurtjes met de roze pioenen, deze zijn gemaakt van de stofjes van de "lieve vriendin" Ik heb er vijf gemaakt deze week.Het lijkt me zo mooi om alles in één tint te maken, maar op de één of andere manier kom ik toch steeds weer op kleur terug. Als ik kijk naar de quilts die ik maak dan zijn het toch steeds weer de kleurige, maar wel gedekte antiekerige stofjes, en als je ze bij elkaar ziet zie je de overeenkomsten.Misschien moet ik eens proberen om gewoon een blauwe te maken, maar of dat lukt........herkennen jullie dit ook ?
Dit is het overzicht van de "blommen"die ik tot nu toe gemaakt heb, de teller staat op 27 nu. Ik denk dat ik ze zo ga maken met één creme blokje er tussen, of misschien een hele creme rand,ik weet het nog niet helemaal.Maar je ziet wel weer de vele kleuren die er in zitten, en ik zie bij sommigen van jullie alles zo mooi in één tint, enfin, een mens is zoals hij is zal ik dan maar denken, dat zie je in je leven, je huis, je inrichting en dus ook in je quilts.
In mijn huis hebben ook alle kamers een andere kleur, niets is wit , maar oudblauw, antiekgroen, okergeel en ossenbloedrood, zelfs de kozijnen heb ik in een kleurtje geverft, gewoon oudgroen en zachtgeel.Ik zal er eens een overzichtsfoto bijdoen, frappant hoe de kleuren op mijn quilts lijken ( of andersom)Ik ben ook dol op sjabloneren......dat zien jullie wel......de Wisteria bloeit het hele jaar op de muur van de serre.

Iedereen een fijne dag! de zon is weer gaan schijnen, en ik ben nu errug druk met de Antieke Quilt.....bijna af......de laatste loodjes

32 opmerkingen:

  1. Ik vind je bloemen er erg gezellig uitzien! En je huis trouwens ook. Die sjablonen zijn heel leuk, het geeft het net wat extra gezelligs!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie blommen! En je huis ziet er erg mooi uit, helemaal mijn kleuren, leuk die muur met wisteria!
    Groetjes, Cisca

    BeantwoordenVerwijderen
  3. je bloemen zijn helemaal tof hoor,de kleurtjes passen helemaal bij elkaar,een warme dag Bep

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jij bent helemaal in de BLOMMEN! Ze zijn schitterend, net als de pioenen mijn lievelings blommen. Ben benieuwd wat je er tussen gaat doen, maar voolopig lekker door hexen. Fijne zonnige dag, Else

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Je bloemen zijn prachtig Jeannet...en ik hou er wel van zoals je huis is ingericht en geverfd...leu je foto`s...en als blauwfreak vind ik je blauwe blommen ook prachtig...ik ben toevallig weer aan een blauw hexagonquiltje bezig, moet wel oppassen dat het niet te saai wordt...maar dat heb je misschien met elke quilt met een hoofdkleur...ben benieuwd hoe je AQ eruit ziet...fijne zonnige dag ook...groetjes Francien

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Jeannet,
    het ziet er weer ontzettend leuk uit zeg.
    En volgens mij ziet jouw huis er net zo leuk uit.

    groetjes janine

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Je bloemen zijn er mooi uit tussen die prachtige pioenrozen. Zijn die uit eigen tuin?
    Je moet de kleuren gebruiken die voor jou gevoel goed zijn. Dan komt het altijd goed. Ik zat ook te denken om de hexagonnen op deze manier te verwerken. Maar gelukkig zijn we nog niet zover.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Jeannet, you always display your flowers so well! Such a lovely vase and I ADORE peonies. :) I miss them so much here, thank you for sending me a nice bouquet today! Your colors and stencils are BEAUTIFUL in your home and the quilt is PERFECT! XO

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Weer mooie blommen erbij en zo bij elkaar een leuk gezicht. En wat ben je toch een creatief mens. Ook al zo handig in schilderen. Leuk hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Mooie blommen en volgens mij heb jij een huis dat schreeuwt om dit soor details, ik vind het prachtig.

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik vind ze weer zeer smakelijk, die blommen! En jouw stijl, is jouw stijl. Het is stijlvol en voelt als een warm bad. Niets meer aan doen, zou ik zeggen! En hoe je je huis stijlt is zo in overeenkomst met je quilt. Het lijkt me een mooi plekje om thuis te noemen.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Nee hoor ga vooral zo door. Je huis is een knusse plek waar het heerlijk toeven is en waar je bloemen goed inpassen. En trouwens dat is het mooie van een quilter..... je mag altijd afwijken van je plan LOL groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat staan je jou bloemen prachtig tussen de pioenrozen.Je huis ziet er gezellig uit. groetjes Esther.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat heb je er al veel af! Je kleuren vind ik super, ze passen gewoon ook helemaal bij jou en je huisje. Prachtige pioenen trouwens...

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat heb je er leuke blommetjes bij,en of ze nu uit één kleur of meerdere kleuren gemaakt zijn het blijft een mooi geheel.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een mooie bloemen bloeien er tussen de pioenen en ik vind de kleuren voor je bloemen erg mooi net als in je huis. Ik geloof er ook in dat je een bepaalde smaak hebt die je terugvind in je huis en je stoffengebruik.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ageeth Dorsman2 juni 2010 om 12:06

    Wat een geweldig sfeervol huis heb je, Jeannet! En de hexa-blommen passen er precies bij! Fijne dag nog
    vandaag!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Heel mooi de bloemen ,en om in 1 kleur te blijven heb ik ook moeite mee.
    Je huis is helemaal super .
    Veel plezier met alles waar je mee bezig bent... yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Mijn probleem is dat ik nooit tussen al die mooie kleuren kan kiezen en dan maar voor alles ga. Dus jouw hexablommen spreken me erg aan. Ik ben als een blok gevallen voor jouw wisteria, prachtig. Hier in huis is ook wel een muur waar dat geweldig zou staan. Helaas heb ik absoluut geen verfgenen.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Je bloemen staan daar mooi in die vaas. Ook ik ben fan van meerdere kleuren kom daar steeds ook op uit.
    Groetjes Mascha

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Je blommen zijn prachtig Jeannet. En ik denk je onderbewuste min of meer bepaalt welke jouw kleuren zijn. Het zegt misschien ook wel iets over jouw aard. Bij mij wisselt het nogal. Soms kan het niet bont genoeg, dan weer wat antiekerig, dan weer in 1 tint. Maar bbrrrrruin zal je bij mij dus zo goed als nooit vinden ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Als de pioenrozen uit eigen tuin zijn, zijn ze wel al een heel stuk verder als bij mij. Hier staan ze nog in de knop, maar het zal niet lang meer duren voor ze open barsten. Elk jaar weer een pronkstuk in de tuin.
    De andere bloemen niet te vergeten, zijn ook prachtig en mooi van kleur. Leuk hoe je ze aan elkaar hebt gezet.
    Groetjes van Marianne

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Heel mooi, zowel je blommen (inderdaad zie ik daar hetzelfde stofje, dat had je goed opgemerkt:-) ) als je bloemen en de stijl van je huis. Een huis moet als een oude winterjas om je heenvallen en ik vermoed dat jij je heerlijk voelt met deze kleuren.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. je hebt al een mooi geheel zo met je bloemen.
    En saai is het niet bij jullie, gezellig al die kleuren.

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Je geverfde huisje is net zo leuk als je schitterende quilts.
    Veel succes nog met de antieke quilt. Ben nieuwsgierig, groetjes Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Prachtige bloemen en ook prachtige stoffen. Ik zie er een aantal die niet meer te koop zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  27. How BEAUTIFUL your flowers look with the peonies! I love the idea of cream between them. Very nice. Jeannet, don't forget to use this weeks Sign In sheet. Your flowers are so beautiful, I would like for everyone to see them. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Je vaas met bloemen is heerlijk, en de creme blokjes vind ik een geweldig idee. Ik leer veel van het rondkijken in al die bloementuinen.

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Oh Jeannet, kan ik bij jouw komen wonen?
    Oh-oh-oh...
    en die hexi-bloemetjes weer... Jouw kleurtjes zijn perfect! en die pioenen!

    ...ik kan voor je koken, en schoonmaken, en ...

    :)

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Je blommen staan weer erg leuk bij de andere blommen.
    Je bent wel een crea bea zowel met naald en draad als in je huis!!
    Leuk hoor, ik hou daar wel van.

    groetjes Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  31. What a gorgeous flower arrangement you have ,and such pretty colors :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Your garden looks so special - what a great way to set your blocks

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.