Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

vrijdag 4 juni 2010

Saartje ( en bijna Sieneke)

Vrouwen bloot, handel dood, deze kreet heb ik wel eens ergens gehoord, als het mooi weer is liggen alle vrouwen in de tuin of op het strand en komen ze niet meer in de benen om iets te kopen, nou, ik hoop niet dat dit voor deze Saartje geld, want is het een schatje of is het een schatje ?

Eerst vond ik haar maar een beetje zo zo geworden zo bloot, met die spillenbenen,maar toen ik de stofjes bij elkaar had gezocht voor een jurkje........en haar had aangekleed en de strikjes in de blonde krullen werd ik echt spontaan "flieft"op haar, dat is toch ook enorm leuk, stofjes pakken, bekijken, nog eens kijken, o ja, deze combinatie is nog leuker, voor je het weet heb je een hele schoolklas bij elkaar!Want ze is toch wel echt een Amerikaans schoolmeisje, vinden jullie niet ? Ik zie de kleine quiltjes er straks al bij "gestyld"liggen........

De jurk voor Sieneke heb ik ook al gemaakt, Sien krijgt rood haar, rooie Sien kunnen ze straks samen aan de quilt. Mochten jullie ook spontaan "aan de Sieneke of Saartje willen, ik heb het patroontje gekocht bij Bep , het is het nieuwste popje van haar.
Ik ben de afgelopen week ietsje minder vaak op de andere bloggen geweest, niet uit desinteresse, maar het was een beetje druk, hier is het namelijk, hoe mooier het weer, hoe drukker het wordt op de camping, dan wil heel Nederland er opeens massaal met de tent of caravan op uit en ratelt de hele dag de telefoon.........de camping zit dus nu gewoon vol dit weekend.En de tuin behoeft veel werk, de bloemetjes lijken dan wel vanzelf te groeien, dat geld helaas ook voor het onkruid, om het over het gieten nog maar niet te hebben......
Ik heb nog een verzoek van Karen over de andere bloemetjes: Er zijn inmiddels zoveel mensen die meedoen aan de hexagonnenclub, dat het haast onmogelijk wordt om die allemaal te bezoeken op de woensdag. Karen heeft een lijst gemaakt, sign in sheed,(klik) waar je je op kan registreren als je een update plaatst op woensdag, die lijst is iedere week actueel, zo zie je in één oogopslag wie er geüpdate heeft en kom je niet voor een oud bericht. Je hoeft namelijk niet iedere week te updaten, minimaal is één keer per maand is de regel.Je komt dan op die lijst, even naam en url invullen, dan sta je er bij als je een update hebt gedaan.Namens Karen bedankt !
Iedereen verder een fijn weekend, het belooft "barbecueweer" te worden, ik zit dus met een wasknijper op in de tuin zaterdagavond...hahaha, nee hoor, gelukkig is de tuin groot genoeg en waaien de verbrande vleesgeuren van de camping wel over......

33 opmerkingen:

  1. Je Saartje anex Sieneke is echt schattig geworden. Ze zeggen niet voor niets "kleren maken de man....euh...vrouw"
    Ja, Bep heeft hele leuke patroontjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het zijn schattige pupkes. Die jurkjes maken ze helemaal af en de namen passen er goed bij.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het is een schattig popje en die kleertjes maken haar helemaal af! Je hebt leuke stoffen voor haar uitgezocht.
    Groetjes, Cisca

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een schattig popje, er gaat toch een hele nieuwe (blog) wereld voor me open sinds ik quilt.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. WAt een leukerds ,en zo schattig gekleed.
    Inderdaad een stralend zonnetje.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat is ze leuk geworden zeg!! Dat jurkje...super gewoon. Lijkt me erg gezellig, zo'n camping. Enneh, dan ga je zelf toch zeker ook gewoon barbeque'en??!! fijn weekend

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een lekker ding is Saar en jou kennende wordt Sieneke ook een poepie.

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een lieve saartje en die jurkjes zijn te gek.
    veel plezier dit weekend met al je campinggasten
    groetjes Dorine

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat zijn ze leuk deze dametjes. Succes met het werken in de tuin maar geniet vooral van het mooie weer.
    Groetjes Mascha

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een schattig popke zeg en de kleertjes vind ik heel erg leuk, kan ze je mooi mee helpen met quilten:-) Prettig weekend.
    Groetjes Anneke ^..^

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hi Jeannet,


    Wat een schatje is het geworden!
    Waar is jullie camping? Ik dacht dat al mijn landgenoten met dit weer op de Duitse Autobahn in de file staan, maar gelukkig blijven er dus ook heel wat mensen in eigen land. Beter voor het milieu!

    Ik ben vegetariër maar BBQ geurtjes vind ik errug lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat zien die er leuk en gezellig uit.
    Het lijkt me ook leuk om ze te maken,en dan vooral de jurkjes.
    Komen daar nu ook hele kleine bloementjes bij ???

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Het is een droppie Jeannet. Dat je dat nog voor elkaar krijgt tussen alle drukte door. Het jurkje is schattig en maakt er een echt Saartje van.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ach wat is ze een doll blij ding! Leuk hoor, maar eh, je mailtje heb ik nooit ontvangen.....zou je hem nog eens willen mailen naar miramoza@hotmail.com....enne ook ik heb een nieuw blog gemaakt met een betere kop, hahaha! Veel plezier met het BBQ-en daar.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ageeth Dorsman4 juni 2010 om 12:28

    Wat een schatje van een popje en zo mooi geworden
    met de kleertjes aan! Veel sterkte met de drukte dit
    weekend enne... ik heb jou gelinkt op mijn blog, als
    je dat goed vindt! Groetjes van Ageeth.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. piep, hier ben ik weer met een praktische vraag, maar eerst wat een schatje deze pop, zou hem zo van mn laptopje nemen....knap hoor!

    Telkens ik je blog bezoek valt de mooie rand op die je blog siert langs beide kanten, kan ik zoiets ergen downloaden,
    ik ben bezig naast mn kookblog een blogje te maken voor mn beginnend quiltwerk.
    Je mag me een antwoordje sturen op
    martinevanreet@telenet.be

    alvast heel erg bedankt
    dikke knuffels mieke

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een schattig popje, bloot en met kleren. Fijn weekend groetjes Esther.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Your little doll is just adorable , she has so much character in her face and I love her dress .Great job!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ach, wat een schatje ! Ik heb haar vorige week met het slechte weer ook gemaakt. Ik vind die poppen van Bep helemaal leuk.
    Groetjes Anita.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Nou Jeannet...Saar ziet er naakt al prachtig uit...wat een lieverdjes...ik hou wel van lappenpopjes met die spillepootjes....ze zijn zo leuk te maken ook...de jurk is ook super geworden...en dat bloggen komt altijd wel goed bij jouw...soms komt het "leven "er tussen en is er geen tijd voor..ben altijd wel blij als je bij mij een berichtje achterlaat daar doe ik het voor....en altijd kijken of jij wat gepost hebt..heerlijke verhaaltijs en foto`s altijd...zo..genoeg gevleid zeker..
    Heel fijn weekend geniet ervan het is zo weer over...groetjes Francien.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Ohh wat is ze schitterend gemaakt Jeannet,zo mooie stof dat jurkje,echt geweldig.
    Dat andere jurkje is ook zo mooi die stof om van tekwijlen.

    Liefs Riet.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Gorgeous little doll! Have a great weekend in the sunshine.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Adorable doll! and her clothes are so percious! You do such amazing things... Every detail is thought of. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Kleren maken de man,.. euh vrouw. Maar zonder is ze een popje.
    Ik hoop dat je tussen alle drukte door nog wel tijd over houd om een steekje of wat te doen.
    Ik ga lekker in mijn eigen tuin van de zon genieten. Dit jaar voor het eerst, en het voelt als elke dag vakantie. (ondanks het onkruid wieden..)

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Wat is Saartje geweldig leuk en wat heeft ze een prachtig jurkje aan.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Het zijn schattjes!!in d'r zondagse goed. Gelukkig heb ik vandaag wel aan de economie gewerkt. Even ruilen leverde toch weer een lekkere polo extra op. Sterkte met de Campung en geniet wel van je tuintje. Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Hé bezig bij, dat heb je weer leuk gedaan. Zien er echt heel leuk uit!! Wat jammer nou weer van de kleuter kuiken. Vond je zoon zeker wel jammer. Maar, tja zo is het leven. Ben van de week nog met een kip naar de dierenarts geweest. Die kon ineens niet meer lopen. Eerst alleen op één poot en vervolgens twee poten die weigerde. Een zielig hoopje dat wanneer ik hem beet hield wel wilde eten en drinken. Volgens de dierenarts zijn nieren die opgezwollen waren doordat hij iets binnen heeft gekregen dat niet goed is, een raar onkruidje of zo. Opgezette nieren drukken dan tegen het zenuwstelsel aan met dit gevolg. Nog 35 euro aan anti-biotica, pijnstillers en vitamine B naar binnen gewerkt, maar het werd steeds erger. Maar ja, je wil ze die kan nog geven. Uiteindelijk twee dagen later laten inslapen. Blijf dat een rotklusje vinden. Maar goed, ons kerkhofje in de tuin is er weer met één uitgebreid.
    Kan me voorstellen dat het nu druk is bij jullie en de tuin begint nu ook zijn werk te geven. Door die buien van afgelopen tijd stikt het van het onkruid. Ben ook al heel de ochtend bezig geweest!
    Wens je een fijn weekend lieve groet aan man en zoon, Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  28. je saartje of sieneke
    vind ik zo schattige

    vind zelfs dat ze beetje op mij lijkt hihi
    gr sieneke

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Hey Jeannet, gefeliciteerd met de site van dag. Zet de koffie maar klaar, want je krijgt veel visite.
    fijne zondag.
    groetjes Elly

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Thank you for posting about the Sign In sheet!! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Ik ben een paar dagen niet langs geweest en wat staat er al weer veel moois op je blog. Ik vind het een schitterend popje!

    BeantwoordenVerwijderen
  32. wat wordt sieneke toch leuk,, lief hoor
    gr sieneke

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.