Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

donderdag 22 juli 2010

Aart verjaart.......

Jaaaaa, vandaag is mijn grote dikke beest jarig! Ik bedoel hier natuurlijk niet Aart, diegene die ook een blog heeft, dat begrijpen jullie wel he....Onze Aart wordt vandaag 6 jaar, hij deelt dit heugelijke feit overigens met Gert, die vandaag 40 wordt, Gert, bij deze alvast van harte gefeliciteerd! Aart is een raskat zonder papieren, een Britse korthaar, we hebben gekozen voor dit ras omdat ze erg trouw en aanhankelijk zijn aan hun baas en niet zo snel ver weg van hun huis gaan, hij loopt bij ons dan ook gewoon vrij rond in de tuin.

Eigenlijk is zijn volledige naam Arax, maar wij noemen hem altijd Aart afgekort, met Aart heb ik een bijna telepatische band, dat heb je soms met katten, volgens mij kan dat ook alleen maar met katten, die zijn zo sensitief ingesteld ( of beledig ik nu de hondenbezitters onder ons.....) Aart en ik zijn echt zes handen op één buik, hij is mijn alter ego, dat komt omdat ik hem zes jaar geleden kreeg, en toen lag ik met een hernia beneden in de serre, mocht alleen lopen en liggen, eigen schuld, ook dat nog......ik moest zo nodig een loodzwaar ding uit de tuin wat mijn uitzicht belemmerde in de tuin,naar voren sjorren......tis wel gelukt, ....maar dat hield hernia in....enfin, mijn uitzicht op de tuin was in de tijd daarna geweldig, en daar heb ik uitgebreid van kunnen genieten......dat wel.....maar dat terzijde, in die tijd kwam Aart als klein mormeltje van 12 weken, dus we hebben al die maanden héérlijk samen op de bank vertoeft, en dat schept onmiskenbaar een band.

Aart is een echte quiltmuts zoals jullie wel gelezen hebben zo her en der, en hij is ook echt dol op taart, we kunnen niets laten staan in de keuken, want dan is het weg of aangevreten, tot zakken meel toe, alles wat eetbaar is probeert hij uit, en komt er iemand met een tas, dan heeft hij maar twee minuten nodig om het eetbare er uit te vissen. Aart vangt geen vogels en muizen, hij vangt mollen, ook fijn! En hoewel het een grote beer van een beest is, heeft hij een heel klein hartje, overal bangig voor, houd niet zo van vreemde mensen, moeite met de camping in de zomer, te onrustig voor hem, te onvoorspelbaar, hij zal het nog even moeten uitzingen, en baasje ook......het wordt vanzelf weer 1 oktober, en dan zitten we weer samen in de tuin, als je hem dan weer genoeglijk ziet kijken........

Nagekomen bericht:Het ging gelukkig niet om onze camping die ontruimd moest worden afgelopen nacht vanwege brand in een strandtent, wij hebben er niets van gemerkt, het was aan de andere kant van het dorp.

39 opmerkingen:

  1. Gorgeous kittie. He looks so sweet. Hugs, Jeanette

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie blauwe, jouw Aart en ik hoop dat je nog vele jaren die hechte band samen hebt, want dat is zo belangrijk! Fijne dag en ik hoop dat jullie geen last hebben gehad van de brand! Groetjes
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Van harte gefeliciteerd met Aart. Het is gewoon een feit dat Britse Korthaar katten een heel lief karakter hebben. Dat zie ik wel aan mijn Belle.
    groetjes Elly

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een lieverd! in het najaar willen wij ook weer een poes! We hebben er jaren één gehad, maar helaas, zij is overleden. Ik mis het nog steeds dat er zo'n trouw beestje op je zit te wachten. Dus als je iemand weet met kleine lieve .....poesjes? Ik wens je een gezellige feestelijke dag! Met een lekkere taart voor Aart :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Gefeliciteerd met Beest!!! krijgt hij iets extra lekkers vandaag, gewoon uit een tas laten pikken, smaakt het nog lekkerder!! Hoop rook gehad vannacht of stond de wind gunstig?? Heerlijk temperatuurtje vandaag, veel prikplezier, ik ga naar het werk!! Liefs, Daniëlle

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Gefeliciteerd met je feestbeest(en)! Dat jullie nog maar lang met en van elkaar mogen genieten.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het lijkt wel of je mijn Saar beschrijft, die is ook zo en zij en ik heb ook een draadje met elkaar, zij is nu 13 en nog lang geen bejaarde dame.
    Ik wens jou ook nog heel veel jaren met je Aart toe, het zijn en blijven bijzondere beesten.

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Gefeliciteerd met Aart. Wat zijn katten toch heerlijke beesten,he?
    Ik heb er ook een en ook twee honden, maar wat je zegt...de band tussen hond en baasje is anders dan tussen kat en slaafje, hihi.
    Maak er een fijne dag van.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een eer om vandaag tegelijk met Aart jarig te mogen zijn ^_^ Dank voor je felicitaties, en geef Aart een lekkere aai over zijn bolletje namens mij. Wat een liefie zeg! Wij willen ooit ook nog wel eens een Britse Korthaar, omdat ze zo mooi en lief zijn. Geniet van je dag, samen met Aart.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoihoi, van harte hoor! Dat het maar weer een mooi nieuw kattenjaar mag worden. Ik ga zo een stukje schrijven over mijn zusje.....is vandaag 4 geworden.
    Wat hebben we toch geluk met onze baasjes....door die enorme band zullen ze ons nooit vergeten.
    Veel liefs van Jasmijn

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Gefeliciteerd met Aart wat een geweldige kat is hjet dat kun je zo zien en ja ik ben het met je eens dat je een hele hechte band kunt hebben met een kat dat ervaar ik zelf elke dag omdanks dat mijn Neusje eerst bij mijn mams woonde. Gelukkig te lezen dat jullie camping niet ontruimd moest worden al is het voor de andere camping natuurlijk ook niet leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Arax,
    van harte gefeliciteerd met je verjaardag.Laat je vandaag maar lekker verwennen door je personeel!
    Groetjes en een knuffel van Nathalie en Jenny

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Van harte gefeliciteerd met je Aart. Wat een beauty, vooral op die eerste foto, waar zijn ogen zo prachtig kleuren. Kan zo fotomodel worden. Ik hoop, dat jullie samen nog vele verjaardagen kunnen vieren. Maar nu eerst naar 1 oktober.
    Groetjes, Cisca

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat is het toch een lieverd.
    Geef hem maar een verjaarsaai van mij.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Gefeliciteerd met Aart! Ik hoef niet te zeggen verwen hem vandaag maar wat extra...... dat wordttie volgens mij al sinds 6x365 dagen.......;0)))

    BeantwoordenVerwijderen
  16. hoi jeanette

    wat lieve stoere kat heb je .
    echt en knuffel kat,, lijkt het mij
    heerlijk hoor geniet er maar van .
    ben zelf in het bezit van 2 heillige birmanen
    dat zijn ook zulke lieve mannetjes en zo trouw .
    gr sieneke

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Proficiat met Aart! 6 Jaar, hij begint op leeftijd te komen. Mijn 'mannen' zijn nu 14 en 15 en dat begin ik echt wel te merken en te zien. Met m'n 'meisje' had ik ook zo'n intensieve band, helaas heb ik haar vorig jaar september in moeten laten slapen (ik heb er nog verdriet van afenaan)

    Groetjes
    Miriam

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Beest (euh pardon Aart), van harte gefeliciteerd! En nu maar hopen dat er veel taart en ander lekkers in tassen naar je toekomt...

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Van harte gefeliciteerd met Aart !
    Nu snel even door naar Gert.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat een lieve kat en ook nog jarig!
    Van harte gefeliciteerd dat je nog lang mag genieten van zo'n lekkere zachte kat.
    Je quilts zijn mooi.
    Groeten Sarita

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Gefeliciteerd met Aart. Wat een prachtige kat zeg die kleur,het lijk me ook een hele lieve goed sul?
    Dat straalt die uit.
    Gezellige dag groetjes Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Jeanette,
    Gefeliciteerd met je kater!! Echt een mooi exemplaar. Hij vindt het nog leuk ook die spulletjes op zijn hoofd.
    Een dikke knuffel voor hem en jullie een fijne dag toegewenst.

    Groetjes,
    Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Ha, ha, prachtig verhaal heb je van Beest gemaakt. Heerlijk om te lezen. Gefeliciteerd hoor en dat ze nog maar héél, héél lang op je quitjes mag verharen. Sluit ze maar even heel stevig van mij in de armen!! Hoe vergaat het je kuikens?
    Denk dat ik tijdens de Mandaladag ook maar lid wordt van de vereniging. Jeannet rij jij dan doen we de benzine sam-sam. Lijkt me gezellig om samen op stap te gaan!!
    Lieve groet, Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Ik ben zo vreselijk bang voor katten,bekijk ze dan ook nooit.
    Maar deze is echt heel mooi en ik heb al de foto,s goed bekeken .
    Pracht beest of zeg je zo iets niet tegen een kat/poes.

    groetjes yvonne-madeliefje

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Gefeliciteerd met Aart, hij is echt een lekkere lobbes om te zien.
    En dat met die speciale band dat ken ik ook wel met mijn poes, dat Aart nog maar heel erg lang bij je mag blijven.
    Groetjes en een knuffel voor Aart ^..^

    BeantwoordenVerwijderen
  26. gefeliciteerd met jouw Aart, tis een moppie!!
    ik heb heerlijk je blog bijgelezen, ik had zelf een pauze, en liep hartstikke achter met lezen!
    ik heb genoten van al je verhalen over bloemen, camping, kuiken, kerstquilt en zo meer!
    enne, als het te warm is, ga je maar lekker onder de appelboom, ik zeg niks.......;)

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Ageeth Dorsman22 juli 2010 om 15:50

    Gefeliciteerd met je prachtige, lieve en zo bijzondere
    kat! Hij ziet er ook zeer knuffelbaar uit. Hoop, dat
    hij nog vele mooie jaren met je mag delen!
    Groetjes, Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Gefeliciteerd met Aart, gave kat hoor!
    Gelukkig, niet jullie camping. Moest meteen aan jou denken toen ik het hoorde/las.

    Groetjes,
    Inge

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Gefeliciteerd met Aart, wat een prachtige dikke vacht heeft hij.
    Ben zelf niet zo'n kattenmens.
    De gestapelde stenen als hoedje op het kattenkoppie doen mij denken aan de wandeling in de samariakloof (Kreta)18 km lang, halverwege op deze snikhete dag, kon je ook proberen een steen te stapelen. Was zo vermoeid dat ik dat niet voor elkaar kreeg. Maar heb hem wel uitgelopen en na afloop een heerlijke duik in het koele heldere water. Een prestatie waar ik vol genoegen op terugkijk.
    Bekijk de mensen van de vierdaagse nu ook met bewondering, jammer missen ze de koele duik na afloop en mogen ze doordat het polsbandje het door het warme weer het niet doet, soms meer als een uur in de rij staan. Het regent hier pijpenstelen, Beer onze labrador vind het heerlijk om in de regen en plassen te spelen.
    Nog een fijne dag, groetjes Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Wat een mooi je kat. gefeliciteerd, groetjes Esther.

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Wat een geweldig beest! Van harte gefeliciteerd en dat je nog maar heel lang plezier van Aart mag hebben!

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Gefeliciteerd Aart en nog maar vele jaartjes met je bazin! Groetjes uit Flakkee

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Wat een heerlijk beest. Van harte gefeliciteerd en dat hij nog heel lang bij je mag blijven!!

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Het kan nog net: lieve Beest van harte gefeliciteerd en een heel dikke knuffel van je oppasmoeder!
    Hen je een feestje gebouwd met Ollie en Toos? Met concert? En natuurlijk heb je vandaag ook een stukje taart gehad. Ik zie je al likkebaardend naar de slagroom kijken.........

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Te laaaaaaat...maar toch van harte! Aart ziet er heel gemoedelijk uit, ik ben bijna niet bang voor hem. Ik moet misschien toch maar eens in therapie met mijn katten-fobie ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Ik ben zo verliefd op Aart....
    De kater dan wel te verstaan hé??!!
    :o)

    Hij is prachtig!!

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Wat een schat van een kat!
    Heerlijk die poezebeesten hé?
    Dat jullie nog maar héél lang van hm mogen genieten...;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Wat een heerlijke kat is Aart. Mijn dochter heeft er ook 2. Anieck en Bourack. Af en toe mag ik voor oma spelen. Het is dat we een Jack Russel hebben, anders...

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.