Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

woensdag 21 juli 2010

Bloemen en hoogzomer

Ik ga het meteen eerlijk zeggen: geen hexabloemen dit keer, niet één,daar ben ik niet aan toe gekomen, het is een beetje druk in het leven, is het niet met een kuiken, dan wel met de tuin en de camping en niet te vergeten, de warmte. Ik heb wel een paar prachtige foto,s voor jullie van twee tuinen van mensen die bij ons een seizoenplaats op de camping hebben, dat is echt ongelofelijk hoe mooi die hun tuin hebben zoveel bloemen....en dan te bedenken dat ze uit de stad komen en één van hun zelfs ergens tien hoog of nog hoger bij de wolken woont.

Dit is de andere tuin, het zijn buren van elkaar, dat tuinhuisje zo geschilderd in die kleuren lavendelblauw en creme, en in het echt is het nog veel en veel mooier.

Dan is er veel bedrijvigheid rondom ons van de boeren, de uien worden gerooid met een megagrote machine, altijd een mooi gezicht om te zien, de lucht is ietsje minder......s,morgens als we opkomen hangt er zo,n weeïge zoete misselijkmakende uienlucht in en om het huis......weer eens wat anders dan gierlucht, dat is dus ook onderdeel van het plattelandsleven.

Verder fietsen we veel, iedere dag wel een stuk als de warmte het toelaat, de campingmensen amuseren zich ook wel zonder ons.......We wonen aan zee, en als je dat dan ziet geeft dat bijna een permanent vakantiegevoel ( behalve als we thuiskomen....dan is het in één keer weer over....) maar goed, als we daar fietsen is het heerlijk, we fietsen veel in Zeeland, en op ons eigen eiland Voorne, Brielle, Hellevoetsluis, zoonlief vind het maar matigjes op de fiets, maaar.....tijdens een reisje wacht altijd een ijsje.......dus daar is hij dan nog wel voor te porren. Na afloop even naar de turkse winkel voor het avondeten, pizza,tje, olijven met die echte schapenfeta....die turkse yogurt......10%vet.......wie raad hoeveel ik aangekomen ben na de vakantie.......FQ voor wie het goed heeft........(ehhh veel!)

En ik ben gelukkig weer verlost van mijn draagmoederschap! kuiken heeft een andere mama gevonden, er was nog een broedse kip die er wel zin in had, kuiken ( en ik) helemaal blij. Het is wat Martine laatst al zei, eenden zien je meteen als hun moeder en blijven dat doen, maar dat is bij kippen niet zo, die gaan net zo makkelijk weer naar een kip toe, en gelukkig maar! We hebben nu in totaal drie kuikens.

Verder ben ik wel weer met iets bezig, maar dat lukt helemaal niet! een patroon wat van geen kanten klopt, en dat is me balen........jullie horen er nog wel van.Ik had een leuk ideetje met al de antiekerige stofjes die ik het afgelopen jaar verzameld had zo her en der, deze zijn van Dorry, simpler tymes, kreeg ik gistermorgen,bij Bep en bij Dorry te koop, wat een weergaloos mooie serie......voor mij een toppertje,als het patroon nou maar eens klopte.......
Ik ga nu maar eens even afkoelen in het zwembad(je) wat man en zoonlief gisteren hebben gekocht, en eh.....helaas géén foto er van na die ijsjes, turkse yogurt, feta en weet ik al wat niet meer voor dikmakends.......Voor iedereen een fijne dag vandaag! en mochten jullie je vervelen of inspiratie nodig hebben, of van je restjes af willen,kijk dan eens hier..... en perfect uitgelegd he.....

24 opmerkingen:

  1. Goede morgen Jeannet,
    Kukeleku Je bent er weer vroeg bij, fijn dat je een pleegmoeder voor het piepkuikentje hebt gevonden. Zo te lezen heb je een prima zomer, fietsen en smikkelen en smullen, volgens mij kom je niets aan, we fietsen en we zweten het er deze zomer wel uit. Het lavendelblauw is een superkleur om te zien hè, hier om de hoek hebben ze een tweezittertje in deze kleur geverfd, moet er altijd naar kijken.
    En de stoffen zijn prachtig mooi, misschien voor een sterpatroon?
    Fijne zomerdag, groeten Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Jeannet, wat een schitterende bloemen, zo kleurrijk! Blij te lezen dat je kuikentje een nieuwe gevederde moeder heeft gevonden. Heerlijk dat fietsen zeker door Zeeland. Een prachtige provincie. Achh en dat gewicht, ik ken het euvel, gewoon gelukkig blijven en dan af en toe weer even flink op de rem trappen, en wat Marijke ook al zei, we zijn zelf ook wel bezige bijtjes! Ik ben eigenlijk benieuwd welk foto programa jij gebruikt. Ik vind namelijk jouw collage foto's erg leuk.
    Groetjes en geniet nog maar lekker van de zomer!
    Hubertine

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je bent al weer vroeg uit de veren... Je bloementuinen zien er schitterend uit, het is net of alles dit jaar uitbundiger bloeit hè? Fijn dat je kuiken een adoptiemoeder heeft gevonden.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goedemorgen daar! Wat fijn te horen dat het kuiken nu een echte moeder heeft gevonden....zowel voor jou als voor het beesie. En je lapjes zijn prachtig! Heerlijk om zo thuis te komen.....En ja he, kijk, nooit makkelijk om een andermans vakantiekilo's te moeten raden....maar omdat je zo een aantrekkelijk bod daar neerlegt...5kilo? Tuurlijk hoop ik dat niet, want der moet dan toch stevig gefiets worden om die weer allemaal te verliezen...Efin lieve groetjes en een hele fijne dag nog

    BeantwoordenVerwijderen
  5. goede morgen daar allemaal, hier hebben we onze nationale feestdag . hopelijk blijft de zon van de partij, maar wat heb je weer mooie foto's om te laten zien

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een leuk verhaal om te lezen. Daar gebeurt heel wat bij jullie. Gelukkig heeft het kuiken weer een andere moeder gevonden. Ben heel benieuwd naar je nieuwe project, hopelijk met niet teveel ergenissen. Een fijne dag verder, nog 3 dagen school en dan begint hier de vakantie en we zijn er zo aan toe!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een gezellig vakantielogje!! Ben meteen in de sfeer.......nog even een paar daagjes werken maar als ik dan af en toe hier even kom kijken dan zal de tijd voorbijvliegen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een mooie tuintjes op de camping. Mooie kleuren en je hebt er zo´n mooie foto´s van gemaakt.
    Enne...misschien 4 kilo? Ach, dat krijg je er wel weer af na de zomer, alles komt goed!
    Groetjes Berbel

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Complimenten voor de campingbewoners, ze maken echt véél werk van hun tuintje!
    Om 6 u 's morgens al afkoelen?
    Prachtige stofjes!
    Ik ben helemaal niet goed in raden, doe dus maar niet mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. He, wat weer een leuk bericht op je blog! Mooie foto's van die twee tuintjes. En ik kreeg gelijk de geur van 'juunen' in mijn neus. Ging vroeger achter de tractor lopen om de afgevallen uien op te rapen..
    En wat die extra kilo's betreft, het zijn er vast veeeeel minder dan die ik kwijt moet...
    groetjes
    Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een prachtige tuintjes heb je in je buurt. Heerlijk toch dat die mensen zo met tuinieren bezig zijn terwijl ze in het dagelijks leven 10 hoog wonen.
    Die stoffenserie is erg mooi. Ben benieuwd naar het patroon dat niet klopt.
    En nee, ik ga nie raden hoeveel je bent aangekomen. In vakanties miet je genieten!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Je hebt je in iedergeval niet verveeld, want je foto's zijn prachtig.
    Geniet van het zwembad!!!!!

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een vrolijke zomerse foto's laat je ons weer zien. De kleuren van het lavendelblauwe huisje zijn helemaal geweldig! Alleen gaat zo'n huisje helaas niet passen bij ons op het balkon ^_^
    De geuren van het platteland herken ik nog wel van vroeger thuis: ik heb mijn moeder heel wat keren horen mopperen, omdat ze met de giertank aan de gang terwijl er wasgoed buiten hing,,,

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Zo zie je maar weer dat ook een klein tuintje super kan zijn!! Scheelt ook heel wat tijd in het water geven hihi! Blij dat het piepertje een mamma heeft! Stofjes zijn om te smullen, net alshet ijs, de yoghurt, euhhh 3 kilo?! Zou toch wat zijn, je werkt altijd zo hard joh! Mooie dag verder, liefs, Daniëlle

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een prachtige tuintjes en dat tuinhuisje, dat zou zo in mijn tuin kunnen staan als ik een tuin had.
    Wat heerlijk dat het kuiken geadopteerd is.
    groetjes Elly

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Prachtige beelden.Wat hebben we toch een heerlijke zomer hé.Dus genieten maar.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Geniet er maar lekker van allemaal, en lekker eten moet toch af en toe kunnen na de vakantie kan je wel weer lijnen:-)
    Hele mooie lapjes heb je gekocht, ik ben benieuwd wat dat gaat worden.
    Groetjes Anneke ^..^

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Juist ja, ik moet eigenlijk erg hard werken...zit ik toch weer je roman te lezen :-). Woensdag is niet mijn meest productieve dag, economisch gezien.

    Leuk verhaal en mooie foto's. Gelukkig heeft het kuiken weer een gevederde moeder - zo hoort het ook.
    De stadsmensen leven zich helemaal uit op de camping ....geef jij die plantjes water als ze weer op 10-hoog terug zijn?

    Fijne dag!
    Tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Jeannet, ik vind jouw verhaaltjes altijd zo'n heerlijk begin van de dag, in dit geval van de middag! Leuk dat de mensen zich bij jullie zo thuisvoelen, dat ze er hun eigen tuintje aanleggen.
    En raden naar je gewicht, doe ik niet. Ik wil mijn eigen gewicht niets eens weten. Gelukkig hou ik niet van schapen- en geitenkaas, maar een ijsje met dubbel slagroom, daar kun je me voor uit bed halen! Ik geniet dan ook dubbel van de plaatselijke zeer bekende ijsleverancier. Na al die jaren onveranderd lekker en omdat ik dit over een paar weken weer moet missen, moet ik nu 'voorwerken'....LOL

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Hoi Jeannet,

    Bedankt voor je bezoekje aan mijn blogje, jij stond al in mijn favorieten en kwam elke keer even kijken bij je, om jullie leuke avonturen te lezen.

    Wat een schitterende tuin zo op de camping, leuk dat de vaste gasten er zo veel tijd in steken.

    En jaaaa ijsjes!!!!! wie is daar niet voor te paaien hihihihihih.

    En fijn dat alkles met kuikentje goed gaat.

    Liefs Diana

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Hallo Jeannet wat laat je toch weer mooie fotos zien en wat leuk dat er mensen zijn die toch iets moois van hun tuintje op de camping maken.Fijn dat kuiken een nieuwe adoptiemoeder gevonden heeft.Nog een fijne vakantie toegewenst voor jou en je gezin en de kilo's die kun je misschien na de vakantie wegwerken.groetjes Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Hier is het inmiddels avond, en....ik heb vakantie! Heerlijk!! Dus ja heeel veel tijd om je blogje te lezen over kuikentjes, bloemetjes en ja stofjes!!! Oh en die kilo's, 2,3 schoon aan de haak eraf en je kan de winter weer beginnen ;-)))
    groetjes van ook een zonnig flakkee

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wat een mooie tuinen, tegen die bloemen kunnen geen hexjes tegenop. En dat schattige huisje, wat mooi toch allemaal. En wat ziet alles er toch mooi uit als de zon schijnt.
    Fijn dat het kuikentje een nieuwe moeder gevonden heeft, ook voor jou.
    Wat een mooie stoffen zijn dat, het is dat ik vanmorgen al een hoop geld aan stofjes uitgegeven heb, anders...
    Nu nog maar even wachten.
    Groetjes, Cisca

    BeantwoordenVerwijderen
  24. The new mother looks to be an Aricana, the ones who lay the colored eggs! So happy you have found someone to "babysit" lol
    Well, you have lots of glorious photos!!! so beautiful!

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.