Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

woensdag 7 juli 2010

Drie hexabloemen en nog veel meer

Er zijn deze week weer drie bloemen uit mijn hexablommentuintje ontsproten,ook druk met andere dingen geweest, maaaaar, één er van is wel een hele mooie bloem, en gelukkig zijn er in de echte tuin nog wel meer bloemen ontsproten, ik ga deze woensdagen dan ook maar meteen benutten deze zomer om mijn tuinperikelen met jullie te delen, want dat beslaat momenteel wel een groot deel van het leven. En wat voor moois bedekt deze frisse blom......

Is ze mooi of is ze mooi ? deze beeldschone papavers, die zomaar overal op komen in de tuin, soms hebben we er honderden, soms slechts enkelen, de kleur is van een fenomenale schoonheid, zo teer, en in zoveel mauve kleurschakeringen, daar heb ik al heel wat zaad van weggegeven en opgestuurd aan de diverse kampeerders.

Dit zijn de andere twee bloemen, de ene is oranje, gemaakt tijdens de WK wedstrijd gisteren....hahaha, nee hoor, ik heb niets met oranje en nog minder met voetbal, of andersom.

En dan is het ook een beetje komkommertijd, letterlijk en figuurlijk, want dat heb je weer, als de komkommers eenmaal groeien, dan doen ze dat met veel enthousiasme en komen we er helemaal in om, te weinig om te verkopen op de camping, te veel om zelf op te eten, we geven ze maar weg, aan de huurders van ons huisje, op de camping, en aan "die en genen" die toevallig langs komen.

Het belangrijkste: VAKANTIE !! De schoolvakantie is hier begonnen, met heerlijk weer, dat was vorig jaar wel anders.......wij vieren vakantie in de eigen tuin,maar we gaan beslist genieten van al het goede wat het leven te bieden heeft, strand, zee, zon, fiets en vaartochtjes, ijsjes, en........ook van de nieuwe tuinbank, we hadden nog geen zitjes genoeg.....Een stoere tuinbank van steigerhout , geen designprijs, maar gewoon gebracht en in elkaar gezet door een nuchtere stoere jongen uit Ouddorp voor een normale prijs! s,avonds en in de late middag is het een heerlijk plekje met uitzicht op het pompoenenveld, maar daarover in de herfst meer.
Dit zijn de stokrozen van één week geleden, toen was er nog geen bloemetje te zien, en nu is het een ware explosie van bloemen in wel vier kleuren.

uitzicht vanuit de serre.

Ik heb nog een hele goeie tip voor webwinkels: 20% korting geven tijdens een WK wedstrijd....gegarandeerd de hele website binnen twee seconden volledig plat, en de hele winkel in één klap uitverkocht.....heb ik gisteren meegemaakt toen ik Wolky schoenen wilde bestellen tijdens de WK. Dus winkeliers: allemaal in de herkansing op 11 juli tijdens de finale!!
Join de vivre! wie weet komen we elkaar tegen in de andere bloementuintjes........Ik ga vanmorgen naar de BEE in Brielle, de meisjes aldaar gaan me helpen om de PoP,s te sandwichen.

46 opmerkingen:

  1. een heerlijk verhaaltje weer op de vroege ochtend en stokrozen zijn zulke prachtige sfeermakers.
    Dat je maar veel mag genieten van je steigerhoutbank,als je er naar kijkt geniet je al,toch sterk van je dat je je niet laat verleiden tot de hysterie van de oranje aanhang,groetjes Bep

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie bloem en de kleur past precies hè.
    Aan je tuin is het te zien dat we een mooie zomer hebben heerlijk al die kleuren dat is genieten.
    En die tuinbank geweldig!
    Groetjes Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat zijn er al veel opengegaan in de afgelopen week, toen ik er was zaten ze nog in knop joh! Zo'n uitzicht is super!! Als je winkeltip net zo aanslaat als de komkommers dan komt het vast wel goed hahahaha!! Alle spullen al ingepakt? tot strakjes, XXXD

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat staat je tuin er prachtig bij, Jeannet!!
    Veel plezier bij het sandwichen, met z'n allen is veel gezelliger dan alleen dat akelige werkje doen.
    Fijne dag!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat staan je stokrozen prachtig in bloei zeg!!!!! Die verschillende kleuren en je Hexablommen mogen er ook zijn.
    Ja er komen weer drukke tijden jullie kanten op tijdens de vakantie en zeker als de zomer blijft.
    Ik zie je straks bij de Bee, ik kom weer lekker op de fiets.

    Groetjes Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Prachtige plaatjes. Die stokrozen!!!WOW! En je blommetjes zijn ook al zo mooi. Leuk gefotografeerd ook. En wat fijn dat je wordt geholpen met sandwitchen. Dat is altijd zo'n klus om alleen te doen. Veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een schitterende tuin heb je toch en je echte blommen winnen het toch van de hexjes, alhoewel die straks in een quilt weer prachtig zijn.

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Jeannet,
    wat heb je toch een mooie tuin en dan toch die hexjes er in heel mooi voor al die eeerste papaver.
    geniet maar lekker ervan

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een mooie bloementuin. En die stokrozen zijn erg mooi. Ik weet niet of ik het mag zeggen op een quilterssite, maar de echte vind ik toch het mooist. Wel heel mooi te zien hoe je kleur benadert. groet liesbeth

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Tjonge, Jeannet, ik zit hier helemaal bewonderend naar je foto's te kijken....... Wat een bloemenpracht!! Die papavers en die stokrozen........... Joepie!!!!!
    Wat schitterend!
    Lijkt me heerlijk om bij jou vakantie te komen vieren in je tuin........
    Geniet ze vandaag, hoor! En veel plezier op de BEE!!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een leuke bank en mooie foto´s!Groetjes Berbel

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Dit is zomer!
    Dit is genieten!

    Lieve groetjes van Ria

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Haha, dat van die komkommers herken ik nog wel van vroeger thuis: als de sla goed was, aten we weeeeeken achter elkaar sla ^_^ Maar je bloemen staan er mooi bij! En dat van die webwinkels is een goeie tip: ik zal in de gaten houden of er nog stoffenwinkel zijn die zoiets organiseren.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een prachtige bloemen, zowel de zelfgemaakte als de stokrozen en papaver, heel erg mooi. Fijne dag in brielle en groetjes van Marianne

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat mooi dat je een klaproos na gemaakt hebt en je tuin ziet er erg mooi uit, stokrozen zijn 1 van mijn favoriete bloemen ik heb ze ook in alle kleuren in de tuin staan, groetjes Esther.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Beautiful flowers - both real and cloth!! A gorgeous post to look at!!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Mmmm, welke blom is nou mooier, die van foto 1 of van foto 2. Ik kan geen keuze maken.
    Van beiden zou ik wel een zakje met zaad willen hebben. In mijn tuintje staan ze vast ook prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Weer een poging!
    Ga vooral door met je tuinpraatjes Jeannet. Hij moet op dit moment prachtig zijn en wat zul je er genieten, vooral op je nieuwe bank. Heerlijk rustpunt tussen alle drukte door. Ik zie je daar zitten met je hexbloemetjes om je heen.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat een mooie tuin. En al zoveel van die mooie bloemen. je komt gewoon ogen tekort.
    Groetjes Mascha

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Oh my!~You have flowers like I've never seen before. I did not know there were purple poppies! The hollyhocks bring back such wonderful memories for me... You are the most creative in displaying your beautiful flowers you made. What a lovely life you have! :) Do you live near the sea!?!?

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Prachtige bloemen heb je gemaakt Jeannet,Je tuin is ook een plaatje met die stokrozen en de papaver heeft ook een super mooie kleur ! ! !
    Groetjes Hennie.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Jeannet wat een geweldige blommenfoto's!!!
    Een paar jaar geleden dwaalden we door straatjes in Denemarken vol met stokrozen. Er waren ook van die knusse snoepwinkeltjes.... voelde me toen net Pippi Langkous......:0))
    Ennuh kan ik een plekkie op het bankje reserveren om in het najaar naar de pompoenen te komen kijken....;0))

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wow, I love the photos of your garden! Hollyhocks are my favorites, and your collages are just beautiful!
    (Your fabric flowers are beautiful, too, of course!)

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wat een schitterende stokrozen heb je staan, daar kan ik jaloers op worden, wij doen erg veel moeite voor ze en ze zijn niet half zo mooi en toch blijven we het proberen! Leuke hexablommen er weer bij en al heb je niets met Oranje, de sfeer is wel opperbest bij het manvolk als ze winnen, dus we hopen gewoon op nog een gewonnen partijtje! Gave bank zeg, echt en lekker stoer!
    En lijkt mij ook wel wat die extra korting tijdens een wedstrijd, zaterdag is trouwens de kleine finale, dus dan mogen ze er ook wat aan doen!! Nog een fijne zonnige dag, groetjes
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Je bloemetjes zien er mooi uit, ook je planten vooral de stokrozen vind ik schitterend die wil ik ook graag in de tuin hebben.
    Je nieuwe tuinbank is schitterend dat zal genieten worden.
    Groetjes Anneke ^..^

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Dag Jeannet,
    Wat een prachtige bank heb je en zo mooi gefotografeerd in die collage. Ziet er gezellig uit! Trouwens wat een mooie stokrozen, hou jij daar zaad aan over? Dan kom ik graag in het najaar wat bij je halen, want ik heb het al eens geprobeerd met 'koopzaad' maar werd niets. Iedereen roept dat dit het altijd doet net als onkruid, maar niet bij mij. Of doen stokrozen het beter op zandgrond, wij hebben natuurlijk wel van die stevig kleigrond. Jij hebt er vast wel verstand van. Hoor graag je mening. Trouwens ditmaal op mijn blog ook iets van mijn 'kunsten'.
    Fijne dag nog, geniet er van! Lieve groet ook voor man en kind, Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Mooie hexablommetjes zijn er weer ontsproten.
    Maar ook je tuin is een pracht aan bloemen.

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Het is altijd genieten als ik jouw blog lees! Mooie bloemen, de hexa's en de echte! Heb net als aandenken Ouddorpse klaprozen zaadjes meegenomen.( het familiestekjes is verkocht..) maar die paarse zijn ook supermooi! Dus als je nog wat zaadjes over hebt, hou ik me aanbevolen..
    Succes met sandwichen vandaag. Het is een warme dag.

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Hallo Jeannet ik sluit me bij de andere aan prachtige tuin het ziet eruit als een plaatje in een tijdschrift.Veel plezier met elkaar vandaag bij het sandwichen.groetjes Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Lovely flowers and great fabric selections. I love your Hollyhocks too.

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Dag Jeannet,

    Wat een prachtige tuinbank zeg! Staat heel mooi.En trendy natuurlijk.Ik ben net terug van fietsen, heerlijk.Maar nu duik ik nog even het zwembad in.
    Groetjes Annemieke

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Hi Jeannet,

    Leuk, om zo mee te genieten van je tuin!
    Je bloemetjes zijn heel mooi geworden - leuk stofje he, die oranje DHW, daar kun je zoveel verschillende patroontjes mee vormen.

    De kleuren in je echte tuin zijn su-per!

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Wat heb je prachtige stokrozen en wat doen ze goed hun best. Wat foed dat je je laat helpen met het sandwichen. Je bloemen zijn ook weer plaatjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Ik weet nu niet welke het mooiste is ,zo mooi is alles bij jou .
    De bank geweldig.
    De bloemen geweldig en dan de stokrozen geweldig .
    Het lukt me nog steeds niet om te kiezen vandaar alles is prachtig gr yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Wat kleuren je hexablommen mooi bij je stokrozen. Ik wordt er helemaal verliefd op! Ik denk dat ik ze volgens jaar ook eens ga proberen op te kweken, helaas zijn mijn vingers niet zo groen!

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Geweldig al die mooie foto's uit je tuin. Dat is genieten. Ook van de komkommers. En prachtige bloemen heb je gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Hello Jeannett,

    it`s very wonderful, on your blog!!
    Very nice blog!

    Groetjes from Germany, from Klaudia

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Wat een schitterende blommen allemaal. De hexenblommen en de papavers en je stokrozen stuk voor stuk beauty's. Je POP is inmiddels gesandwiched heb ik begrepen. Succes met quilten! Geniet van je tuin, de (school)vakantie, de komkommers, het weer en alles wat je verder nog verzint!Bij fournituren.nl is er nu ook 25% korting en als ze zondag winnen 30%. Zal ik ook maar een aktie in de winkel houden???

    BeantwoordenVerwijderen
  39. Beautiful flowers in your garden and pretty hexie flowers. The cucumbers look yummy and I love the bench.

    BeantwoordenVerwijderen
  40. Erg mooie bloemen. Mij vind je tijdens een wedstrijd van Oranje gewoon achter de buis hoor. Veel te leuk.
    Ik hoop dat je lekker vaak van je prachtige tuinbank kunt genieten.

    BeantwoordenVerwijderen
  41. Wat een mooie bloemen staan er in je tuin, echt genieten. Die paarse zijn helemaal prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen
  42. Je hebt een leuke bank!
    Enne, inderdaad Wolky lag plat. De aanbiedingen hielden na pagina 1 stop, maar de slipper die ik heel graag wilde hebben, kon ik gelukkig bestellen.
    succes met je komkommers!

    BeantwoordenVerwijderen
  43. That certainly is a beautiful flower and I love how your hexie flower matches it perfectly!

    BeantwoordenVerwijderen
  44. Your hexagon flower and the poppy are so perfectly matched! Gorgeous!!

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.