Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 5 juli 2010

Geluk.....

Geluk is een stille vogel. Hij zal niet komen als de slaap of een droom, wanneer je hem roept. Steek je hand heel rustig uit, en het is best mogelijk dat hij er op gaat zitten. Als je naar de vogel grijpt, jaag je hem weg. Willens en wetens het geluk nastreven levert niets op. Geluk is geen doel dat je met veel moeite bereikt. Het is een surprise, een toegift.
Dit zijn niet mijn eigen wijze (mooie woordspeling...) woorden, maar een stukje tekst uit het mooie boekje van Anselm Grün, een monnik die al vele boekjes over wijsheid en spiritualiteit heeft geschreven, op een nuchtere wijze. Ik heb meerdere boekjes van hem, omdat ze me erg aanspreken en je niet persé religieus hoeft te zijn voor wat hij schrijft, heb het boekje mezelf maar cadeau gedaan om er veel in te lezen......

Ik vond het wel wat groen, en daar wilde ik wat mee doen, zodat het nog persoonlijker wordt, dus heb ik er van allerlei stofjes, bandjes en kantjes en knoopjes een kaft omheen gemaakt, zo leuk om te doen.......ik heb het al eens eerder gedaan om een schrift met een stitcherie er op, het is eigenlijk hartstikke makkelijk en zo gemaakt, mocht je het willen proberen dan kun je de uitleg daarvan hier vinden.( ik heb de hobs bij dit boekje niet er op geplakt maar gewoon los ertussen gedaan op de voor en achterkant)

Dit is het uiteindelijke resultaat van mijn boekje, in die zin heeft het me al geluk gebracht, want daar word ik al een beetje gelukkig van, om steeds dat mooie boekje met die stofjes op mijn bureau te zien liggen, het bedeltje onderaan is gekocht bij het witte luik, en dat is me een leuke webwinkel, ze heeft een enorme keuze uit de meest schattige bedels en hangertjes, hartjes, sleutels, te veel om op te noemen en zeer de moeite waard om er eens rond te kijken en het kost nauwelijks iets die kleine frutseltjes maar ze maken iets wel net helemaal "af".
Dit is de achterkant van het boekje geworden.Ik heb er mijn lievelingsstoffen in verwerkt, stoffen waar je steeds op teruggrijpt, voor mij zijn dat bv het rode westfalen ruitje en het blauw/witte bloemetje en het antiekerige bruine ruitstofje.
Iedereen een goed begin van de week, ik sluit af met een wijze spreuk van de Dalai Lama: Onthoud dat niet krijgen wat je wilt soms het beste is wat je kan overkomen.

35 opmerkingen:

 1. Wijze slotwoorden! Je hebt er inderdaad een heel mooi persoonlijk boekje van gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie en bijzonder boekje. En super opgepimpt.
  groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi boekje is dat geworden. Dat was het natuurlijk al...., maar door je persoonlijke stofje is het wel super geworden.
  Ik geloof dat ik de titel en schrijver even opschrijf en vandaag naar de boekhandel ga....... (het sprak me wel heeeeel erg aan!)
  Dank je wel en geniet van deze heerlijke, iets koelere, maandag!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is een 'echte Jeannet' geworden. Erg leuk! Dank je voor je woorden om deze week mee te beginnen. Het begin van 2 drukke weken.... maar daar later meer over. Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind em helemaal leuk, Jeannet!
  Een pronkje op tafel!
  Oja, en wat een geweldig naaidoosje had je gevonden zeg!!!!

  Gelukkig wil ik dit allemaal niet krijgen, dat zal vast het beste zijn wat mij overkomt!(top-spreuk hoor!!!)

  Ps. Armstrong nog gezien????

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk geworden zeg! Beter dan die groene kaft. Enne, de spreuken....TOP, ik ga ook maar eens op zoek naar dat boekje. Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. een ogentrekker op tafel hoor ,en als maar even de weg om mij heen tuimelt,wat best weleens gebeurt, zal ik het boekje eens opzoeken,lekker even afkoelen vandaag,groetjes Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een bijzonder boekje en jij hebt het met je omslag een heel eigen draai aan gegeven, heel mooi.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo Jeannet je boekje ziet er mooi uit,en wijze woorden om de week mee te beginnen.groetjes Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooi uiterlijk heb je dat boekje gegeven zeg, hoe maak je een goed boek nóg beter!

  "Zij maakt het" volg ik ook al heeeeeel lang. Zij heeft zulke leuke patronen en ze schrijft ook ontzettend leuk.

  Groetjes
  Miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zoveel wijsheid op de vroege morgen pfff even van bijkomen hoor hihi! Het ziet er super uit Jeannet!! Wat een lapje al niet doet he! Een boekje om over na te denken, lijkt mij ook wel wat! Mooie koele dag vandaag, liefs, Daniëlle, tot woensdag!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Jeannet
  Je bent een kei in het vinden van leuke dingen.
  OOk het naaidoosje en nu de site met de bedels.
  Het boek lijkt mij ook wel wat wil de schrijver eens noteren en dan de kaft eromheen denk dat ik jou voorbeeld ga volgen leuk als cadeau voor een vriendin en voor mijzelf natuurlijk.
  Wens je nog een heel fijne dag.
  Groetejes Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een leuk idee zeg, om je favoriete boek zo nog persoonlijker te maken. veel beter dan dat groen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dit ziet er veel leuker uit dan het groen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een leuk idee erg mooi. groetjes Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat heb je daar weer mooie stoffies voor gebruikt.
  Ziet er heel lief uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Dag Jeannet,
  Oeff wat een wijze woorden zo aan het begin van de week. Maar ze sluiten wel mooi aan op je werk aan de omslag van het boekje... gewoon mooi dus!
  Ik maak mijn reactie niet te lang, want ik heb een donkerbruin vermoeden dat hij niet bij je aankomt, want hieronder staat een rood kruisje bij de visuele verificatie. Meestal betekent dit dat het feest niet doorgaat.
  Fijne dag en lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Nou, Jeannet inderdaad fout op fout melding, maar uiteindelijk gelukt zie ik wel! Geniet van het heerlijke weer. Dag hoor! Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dit soort teksten spreken me ook altijd erg aan. Wat een goed idee dat je het tot iets eigens hebt gemaakt. Geweldig!
  Groetjes van Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een "geluk" dat ik nu net weer terug ben van blogvakantie!! Geweldig is je boekje geworden.
  En zo herkenbaar die lievelingsstofjes......sommige worden echt tot en met het laatste draadje gebruikt!!
  Je poppenquiltjes.....GEWELDIG!!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een supercreatief ben je zeg! dat is nu pas een leuk kaftje om een boek. EN dat naaidoosje, ik moet toch beter zoeken op internet,en in de kringloop en op rommelmarkten...
  Wat een belevenis was de tour he? in een paar seconden waren ze voorbij, maar alles wat erom heen zat vond ik grappig en geweldig om een keertje mee te maken (alleen vergeten me in te smeren met zonnebrand.. oeps!.)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Je bent goed fi;osofisch bezig en wat een mooi boekje is het geworden bedankt voor de uitleg.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat een mooie omslag heb je weer gemaakt voor het boekje.
  Zo wil je wel een boekenrekje vol van hebben!!!

  Groetjes Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Dank je wel voor deze inspirerende teksten. liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Er mooi, wijs boekje een pronkstukje in je boekenkast zoals hij er nu uit ziet. Maar je hebt hem natuurlijk niet alleen voor in de kast.
  Groetjes Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wijze woordne en een prachtige kaft jeannet!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. hallo Jeannet, heb eindelijk eens je blog gelezen en ben onder de indruk van wat je schrijft, maar vooral wat je maakt!
  het boekje om het groene 'geluk', je antieke quilt, de POP......prachtig!!!!
  succes met de hexen, groeten!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Zo kopje koffie, luie stoel en de laptop bij de hand...even op visite bij jeannet....Ik heb weer genoten van je leuke stukjes en creatieve dingetjes!
  groetjes van Flakkee.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. inspirerend boekje!Ga ik zéker onthouden. En met zo'n mooie kaft is het dubbel genieten...

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wat een schitterend boek en wat een prachtig omhulsel heb je ervoor gecreëerd! Ja sommige boeken hebben dat bijzondere! Om er nog lang van te genieten! groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wat een leuke omslag heb je voor je boekje gemaakt. Ook dat is geluk hè? Als je zo iets leuk kan maken en mag maken en het dan delen met ons allen. Geluk zit (bijna) altijd in de kleine dingen...

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Dat lijkt me een mooi boekje en je hebt er iets moois van gemaakt.
  Beter dan het groen ;0)
  Ik ga zo even kijken naar de web-winkel van de bedel's, en naar het boekje.

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Het is zo een waar plaatje geworden Jeannet. En de tekst? Wonderlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Wonderful words of wisdom Jeannet. Your book cover looks fantastic! I have covered diaries before but had never thought to cover a proper book, thanks for the suggestion.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Hierboven is het gelukt dus waag ik nu hier een poging. Misschien zijn de problemen opgelost.
  Je citeert hier heel wijze woorden. Je boekomslag ziet er leuk uit. Nu maar hopen dat het geluk jouw kant op blijft komen.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet