Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

zaterdag 3 juli 2010

Naaidoosje en ETSY

Ik heb op marktplaats vorige week een vreselijk leuk naaidoosje gekocht! het zag er niet uit en ik heb het helemaal opgeknapt, er zit een speldenkussen bovenop, daar zat hele vieze stof omheen gerommeld, dat heb ik losgemaakt, en toen kwam ik paardehaar tegen als vulling wat helemaal vol zat met oude spelden en naalden,en op de bodem van het houten plaatje stond een tekst met potlood en krullerige letters van een meisje uit Belgie en het jaartal 1912.
Nu vind ik het helemaal een schattig doosje, het gaat gewoon een beetje voor me leven, bijna 100 jaar oud dus en nog zo gaaf, wat zou daar allemaal mee gebeurd zijn ? wie zou dit allemaal in zijn bezit gehad hebben ? En vooral,wie kan het over zijn hart verkrijgen om zo,n doosje weg te doen ?

Het lijkt van mahoniehout.Ik heb de binnenkant bekleed met een oud papiertje met krantenletters ( niet geplakt) en tegen het houten plaatje heb ik hetzelfde stofje gedaan als het speldenkussentje met twee bandjes om eventueel wat tussen te doen, lekker in de boenwas gezet, ik ben er helemaal wég van! Wat kun je dan op marktplaats toch soms een leuke dingen kopen voor kleine prijsjes, want het kostte haast niets, het opsturen was bijna duurder dan het doosje.
enne....ik ben natuurlijk al weer begonnen met nog zo,n schattig schoolgirlquiltje van Kathleen,als je dat boekje doorbladert weet je niet welke je eerst eens zal gaan maken..... nu een quiltje met het schoolgebouw er op, 5 stuks in totaal,voor mij ieniemienie.....blok is 4 x 4 inch, hele quiltje 16 x 16 inch, maar die kleuren he....die mooie blauwe en rode kleuren......Mmmmm

En dan heb ik nog een leuke tip voor jullie, voor als je je verveelt met deze warmte en gewoon mooie dingen wilt zien, in de FLOW las ik over ETSY, dat is een Amerikaanse organisatie waar je allemaal zelfgemaakte spullen kunt kopen en verkopen, en dit is leuk! wat zijn er dan ongelofelijk veel creatieve mensen die de origineelste dingen maken voor kleine prijsjes, ook op gebied van quilten, dat overstijgt de huisvlijt met verve! één nadeel.....je wordt er zo onrustig van en zou alles wel willen zien en maken, dus bij deze gewaarschuwd....Ik heb rechtsboven op mijn blog een link staan voor als je er nu niet aan toe komt.
Fijn weekend allemaal! hier komt zondag de tour de France nagenoeg langs ons huis, ik ga het eens bekijken op een stoeltje langs de route.

34 opmerkingen:

 1. Hi Jeannet
  Thank you for visiting my blog and your kind comments,You will be most welcome anytime.
  Thank you for also for allowing me to see your blog which is very interesting.Your garden is growing with beautiful flowers.Well done !!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een ontzettend leuk en lief naaidoosje en het ziet er weer uit als nieuw.
  Leuke link, daar ga ik eens op mijn gemak neuzen.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad een prachtige naaidoos.Je hebt er weer iets moois van gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi doosje! Het was al mooi maar nu is het helemaal AF.
  En dat schoolquiltje is ook een lieverdje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooi doosje, dat heb je goed opgeknapt.
  Groetjes Berbel

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een bof, dat je dat op Marktplaats vond, ik moet toch ook eens vaker gaan kijken. Je hebt het mooi opgeknapt en wat leuk, dat het meisje er een jaartal bij geschreven had. Ja, dan zou je wel graag even in de tijd teruggaan, hè!
  O, dit schoolquiltje is ook alweer zo mooi, wat zou ik toch graag een hoop tijd in willen kopen, om het allemaal te kunnen maken!
  Veel plezier vandaag met de Tour!
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtige buit heb je gescoord op marktplaats. En wat heb je het mooi opgekapt. Veel plezier met de tour. Wij kunnen vrijdag lopend vanaf ons huis met onze picknickmand een plekje in de berm gaan zoeken om het spektakel langs te zien komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat doosje is te gek zeg. Jij bent ook een echte scharrellaar. Alleen valt het me tegen dat je er geen patchworkje op gedaan hebt..... oh dat komt nog. goed weekend met de toer voor de deur. groet liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Jeannet, wat een schattig huisjesquilt zeg! Is dat uit dat boek met al die kleine poppenquiltjes? En Etsy is inderdaad *geweldig* Ik heb er al *heel veel* dingen gekocht, tot aan sieraden toe. Op dit moment is er stof voor mij onderweg vanuit Amerika: zoek maar eens onder "Supplies" naar "fabric", en je creditcard begint spontaan te rammelen... ^_^
  En je aankoop via Marktplaats is ook helemaal top. Zo heb ik ooit een heel mooi naaikistje (zo'n openklap model) gekocht, welke ik nu dagelijks gebruik. Leve het Internet.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel erg leuk naaidoosje en mooi opgeknapt. Ook een handige verzameldoos voor de hexjes ev.
  Ik wist niet dat er op marktplaats zo`n bijzondere artikelen aangeboden worden.
  Fijn weekend en groetjes van Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Schattig doosje is het zo geworden. En geniet van de tour de France dat gaat zo zooeeeeeeeeeeef langs je heen,
  groetjes Dorine

  BeantwoordenVerwijderen
 12. een mooie aanwinst Jeannet,leuke verzameling kun je er van maken,het boekje blijft leuk,ik heb er een keer een uitgemaakt: de signature quilt ,ga ook maar eens bladeren erin,groetjes bep

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een geweldige vondst op MP! Je moet er maar tegen aan lopen... En nu weer met liefde gerestaureerd en in ere hersteld.
  Dat Etsy is geweldig hè? Misschien moet ik me daaar ook maar eens aan wagen... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een dot van een doosje! Het ziet er weer als nieuw uit nu jij het onder handen hebt genomen. Die kan nog eens honderd jaar mee. Ik ga snel kijken op Etsy!
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een ontzettend lief doosje. Jij vind toch altijd van alles, mazzelkont.
  Heb dat boek ook besteld afgelopen dinsdag, maar jammer genoeg wil de post het nog steeds niet bezorgen. Had het bij bookdeposito besteld, want jullie hadden zulke goede ervaringen. Hoop dat het nog wel komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een mooi naaidoosje en je hebt het prachtig opgelapt. je nieuwe poppenquiltje wordt weer een schatje. Moeilijk kiezen nietwaar uit haar boeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een lief naaidoosje!! Je huisjes zijn prachtig... Leuk om je poppenquilts zo te volgen..

  BeantwoordenVerwijderen
 18. heerlijk hé zo'n doosje, ik heb er ook een paar dergelijke

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een leuk naaidoosje heb je.
  Daar zit al een hele geschiedenis aan vast, jammer dat hij niet praten kan hé.
  En een leuk quiltje ga je maken.
  Leuke huisjes ik heb er ook nog een aantal liggen maar weet nog niet wat ik ervan maken ga.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een prachtig doosje, je hebt hem weer mooi gemaakt met een nieuw stofje. Gelukkig dat die andere stof aan vervanging toe was anders had je de datum niet gezien.
  Wie doet zo iets nou weg ? ? ?
  Fijn weekend Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een lief naaidoosje. Mooi opgeknapt.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Grappig dat doosje en dat het al zo oud is, leuk hoor.
  De Tour gaat supeeeersnel voorbij. Wij hebben het in Frankrijk ook meegemaakt, maar de caravaan ervoor en achter is wel leuk en meestal strooien ze nog lekkere dingen ook. Veel plezier, gr.Sylvia.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hallo Jeannet je hebt je doosje mooi bekleed en fijn dat je een aanwijzing gevonden hebt uit welke tijd het komt.Zelf heb ik ook een paar van die antieke naaidozen vanuit een inboedel ben er dan ook heel blij mee.Mijn vader was handelaar in antiek en die kocht inboedels op dat was ook altijd een feestje als hij er mee thuis kwam want je wist nooit van te voren wat er inzat dus wij altijd nieuwsgierig en hebben de gekste dingen gevonden van brieven tot fotos en zoveel meer.Oude spullen hebben een verhaal te vertellen vind ik altijd.Het quiltje dat je nu gaat maken zal ook wel een plaatje worden.groetjes en een fijn weekend gewenst.Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ageeth Dorsman3 juli 2010 om 15:26

  Wat een geweldige vondst, Jeannet! Dat vind ik nou
  nooit.... Ik heb nog wel zo'n oud letterlapje van mijn
  schoonmoeder, daar moet ik ook nog eens wat mee
  gaan doen. En die kleine poppenquiltjes zijn ook
  enig, zeg! Groetjes van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat een prachtig doosje en wie weet wat een geschiedenis het doosje allemaal meegemaakt heeft???Leuk hoor dat je zo'n mooie vonst op marktplaats kan vinden.

  Fijn weekend verder greotjes Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Zo..... dat heb jij weer mooi op de kop getikt.
  Ik moet ook weer vaker op marktplaats gaan neuzen.
  Uurtje minder slapen? ( LOL )
  Beelderig dat kleine quiltje.
  Als ik nu eerst eens een bedje op de kop tik heb ik ook een reden om van die kleintjes te maken.
  Geniet van de tour.
  Wat tof dat dat spektakel bij jullie langs komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Oh wat leuk!! Waar haal je het toch allemaal vandaan??? Ja van Marktplaats maar hoe komt het weer in je hoofd. Hij is super leuk!! Etsy ken ik ook via de Gum Trees.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat een superleuk naaidoosje tante T. geweldig! Leuk om het uit te pluizen en te zien dat het al bijna 100 jaar oud is. De huisjes zien er erg aantrekkelijk uit en die ETSY klinkt erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Dat is zeker een ontzettend leuk naaidoosje. Je hebt het ook prachtig opgeknapt en wat leuk dat er een papiertje met jaartal verborgen zat. Ik zal eens op mijn gemak gaan bij etsy.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Hi Jeannet, wat bof je met dat doosje. Ik heb ook een zwak voor doosjes en blikjes, maar ik heb zelden zo'n mooie gevonden!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Hi Jeannet, wat bof je met dat doosje. Ik heb ook een zwak voor doosjes en blikjes, maar ik heb zelden zo'n mooie gevonden!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Wat een gaaf doosje!! Dat was een heel goede koop dus! Geniet er maar van! Enne... ik heb vandaag al langs de kant gestaan om te kijken, had ik maar geweten dat het bij jou voor de deur komt!Geniet van de razend hard fietsende knullen, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 33. What a fantastic find, the sewing box is adorable and you have done a wonderful job of restoring it.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Wat een prachtig doosje ! Fijne zondag.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet