Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

zaterdag 31 juli 2010

Pennock Album en nog meer

Ik ben gewoon doorgegaan met de Pennock Album, samen met Franny, op deze foto kun je goed zien wat het verschil in stof en kleur doet, de onderste blokken zijn van Franny, die inmiddels ook een blog heeft,Quiltvaria , daar staan als het goed is nog een paar blokken van haar op. Ik heb er nu zes af, de rechtse boven heb ik nog aangepast en gemaakt. En nou komt het:later kreeg in een mail van Jannie dat de fout waarschijnlijk in de printerinstelling zit, als het patroon binnen het kader van de standaardprinterinstellingen moet vallen verkleint hij sommige blokken die er net buiten vallen, zij heeft me het patroon, wat inmiddels verwijderd is bij Windham, weer doorgestuurd, en ja hoor.....toen ging het helemaal goed, als Windham dat er nou meteen had bijgezet......Wel heerlijk dat er dan mensen zijn die je weer op het goeie spoor zetten!Jannie, BEDANKT !!!
Deze blokken heb ik ook klaar, de donkere punten van het rechterblok moest eigenlijk in twee delen, maar goed, het is nu eenmaal zo, ik was al blij dat ik het patroon zover vergroot had, misschien maak ik het nu met de nieuwe kloppende maten nog een keer, hangt van de stof af die ik nog over heb.

Ik heb mee gedaan aan de swap van Michelle Fosters, het was een simpel maar leuk patroontje van een naaldenmapje, het mijne heb ik al ruim drie weken geleden opgestuurd en nog niets van gehoord, en van de week kreeg ik het mapje binnen van Kerry uit Amerika, en dat is leuk geworden ! Ik had er bij gezet dat ik van Civil war stofjes hou, en daar heeft ze zich prima aan gehouden, want zelf houd ze van heel andere stofffen. De kleuren zijn toch net zo gedekt als mijn Pennock Album ? of ze het geweten heeft. Helemaal blij mee! En nog een paar schattige dingetjes er bij ook, hartje, naalden, garen, dus echt verwend.
En gistermorgen haalde ik het nieuwe patroon van Kathleen Tracy uit de bus, van de Schoolgirl Club, en dan wordt je ook meteen onrustig!! eigenlijk moet je gewoon zo,n envelop dicht laten tot je tijd hebt, want dit is nog erger dan boeken.....maar dat ging helemaal niet lukken natuurlijk, het is weer zo,n leuk en smaakvol uitgevoerd patroontje, en dat terwijl Kathleen behoorlijk ziek is geweest en nog herstellende, dus petje af voor haar,en ik moest wel erg lachen, want wat had Kathleen voor randstof gebruikt......Ehhh, juist ja,.......de jurk van Saar, hahaha, Kathleen dacht natuurlijk, die stof vind ik zo leuk van die Saar, die zet ik om de rand heen (lol) Ik heb net van de week nog een FQ er van gekocht bij het Quiltgebeuren in Brielle, enne......toen ik er weg ging was er nog ééntje over.....hoe lang is dat nog zo......?niet allemaal tegelijk, ik ga er vandaag heen om het te horen wie de gelukkige is.....hahaha

Iedereen een heel fijn weekend, ik heb mijn vakantiehuisje een weekje verhuurd aan een trouwe lezer van mijn weblog, dat is toch wel hartstikke leuk! Zij heeft ook een weblog. Creatiesvanmij, staat een erg mooie lonestar op voor de liefhebbers.....Het is sowieso een heel bijzonder levensverhaal waar zij anderenen een kijkje in geeft op haar blog.

24 opmerkingen:

 1. Ach een mens is nooit te oud om te leren toch! Leer zelf ook iedere dag wel wat bij. Wat een leuk anders het blok in het groen/geel een eyecather.
  Groeten Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie blokken en wat een leuke swap, leuk met die extraatjes.
  Voorlopig heb je weer genoeg te doen en het is allemaal nog leuk ook.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed van je dat je door bent gegaan met de blokken,vind ze wel mooi hoor.
  En je naaldenmapje is ook al zo leuk,je bent verwend.
  Ik kreeg gisteren ook het patroontje binnen.Leuke hé.En je koos er al stofjes voor,Succes hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk je nieuwe blokken. Ik zou ze zeker niet overdoen, ze zijn toch mooi! Je ondergrond van tegels staat er ook mooi bij.
  groetjes Franny

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gaat goed met die blokken! Fijn dat je nu toch nog het juiste patroon hebt. Dat scheelt een boel ergernis. Wat een schatje dat naaldenmapje. En dat nieuwe poppenpatroontje....geweldig. Mooie stofjes ook. Ik ga ook binnenkort maar eens naar Brielle ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jeetje Jeannet, ben je soms gestoken door een werkbij? Wat een tempo hebben je naalden weer zeg ^_^ Mooie blokken heb je gemaakt, en fijn dat de maten nu wel kloppen.
  Ik had gisteren ook het nieuwe patroon van Kathleen binnen: hij is weer superschattig. Ik neem aan dat je via de mail ook de patroon-correctie van haar door hebt gekregen, want er zit 1 klein foutje in. Veel plezier met het maken (ik wacht nog even met deze, want ik ben nu met het Schoolhouse quiltje bezig)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat zijn die patronen weer leuk!!!
  Ik twijfel er nog over Om ze te nemen .
  Nog veel andere dingen te doen ;
  Maar het ziet er allemaal geweldig uit.
  Ik ben ook blij met de hulp van andere ,anders had ik mijn blog alleen nog maar in het chinees kunnen doen .
  Nogmaals dank Jeannet fijn weekend Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie blokken en je nieuwe stofje in rood/ blauw zijn erg mooi. De quilt die je ervan gaat maken ook. Groetjes Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gelukkig dat het nu allemaal goed komt met die blokken. Leuk dat jij je naaldenetui al ontvangen hebt. Ik ben nog in blijde verwachting.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuke lapjes voor je Schoolgirlquiltje. Als ik vrijdagmiddag in Brielle kom, is het lapje vast weg LOL. Maar ik hoop dat er nog voldoende lapjes voor mijn smaak over zijn.
  Fijn dat je weer op weg bent geholpen met je Windham. En zeg nou zelf; naaldenmapjes kun je nooit genoeg hebben. Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Lastig hè als de patronen niet kloppen, ik heb dat met de FW, maar ik maak hem nu toch maar een stukje kleiner, ga echt niet alles overnieuw maken! Maar jullie hebben alletwee mooie blokken gemaakt en wat een schitterende stofjes! Hé, ik kreeg ook mijn mapje binnen, het mijne kwam uit Australië, toch onverwacht zo'n leuk pakje in de bus! Fijn weekend en ik blijf uitkijken naar jouw huisjes!! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hi Jeannet, Your Pennock Album quilt blocks are looking fantastic and I am pleased that you have been able to receive some help.

  I can't wait to see your next little quilt made up. They are so cute.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Prachtige blokken hebben jullie al klaar. Gelukkig is het printprobleem nu opgelost, nog hopen dat je stof genoeg hebt dus.
  En je bent héél goed verwend, zie ik!
  Goe weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooie blokken van het Pennock Album. Raar, dat Windham zoiets niet doorgeeft, zo gaat iedereen de fout in. Leuke cadeautjes heb je gekregen, leuk gemaakt en mooi in je eigen kleuren. En dan je nieuwe patroon, mooie stoffen, leuk dat ze naar Saar gekeken heeft, het is dan ook een hele mooie stof.
  Tot slot, ook ik bewonderde die mooie steentjes op de vloer!
  Fijn weekend, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oh, ik dacht al vanmiddag tijdens het shoppen in Hellevoetsluis, waarom praat er niemand Zeeuws???
  Wij maar denken dat dit bij Zeeland hoorde. Hi Hi.
  Enne, nog heel erg bedankt voor het cadeautje wat voor mij op tafel klaar lag. Heel attent van je, dank je wel en daar ga ik iets heel moois van maken. Gelukkig hoef ik in jou huisje je mooie werkstukken niet te missen die je weer zo mooi op je Blog laat zien. ;) Het is hier echt genieten ;)

  Groetjes Corrie. Je tijdelijke buuf.....

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoi Jeannet,

  Wat een mooie blokken, ik moet nog flink oefenen zie ik. Maar aldoende leert men.

  Liefs

  diana

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat ben je al weer ver met je blokken en het gaat er prachtig uit zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Gelukkig gaat het dus goed komen met de Pennock.
  Schattig dat naaldenmapje met de leuke cadeautjes erbij. Oh Jeannet en dan weer die stofjes voor het poppenquiltje. Om te kwijlen!
  Hoogste tijd om naar bed te gaan. Dromen over mooie stofjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een super blokken zijn het toch! Las ergens ook al perikelen met printen en maatverschil, brrr, vervelende zaken maar gelukkig gaat het goedkomen zie ik!!! Lieve swap!! Veel plezier met de dollquilt en nog bedankt voor de mail! Mooie dag, XXXD

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een leuke naaldenmap heb je gekregen en de cadeautjes die erbij zaten waren ook erg leuk. HBet patroontje van de schoolhousevind ik ook erg leuk en je hebt er ook al zulke mooie stoffen bijgezocht. Fijn dat het alsnog is goede gekomen met de blokken van Pennock Album en ze worden mooi van jullie allbei.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een leuke naaldenmap heb je gekregen en de cadeautjes die erbij zaten waren ook erg leuk. HBet patroontje van de schoolhousevind ik ook erg leuk en je hebt er ook al zulke mooie stoffen bijgezocht. Fijn dat het alsnog is goede gekomen met de blokken van Pennock Album en ze worden mooi van jullie allbei.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat fijn dat er toch mensen zijn die elkaar willen helpen, trouwens de blokken worden heel mooi. Trouwens die blokken van jou zijn allemaal mooi. Je bent ook lekker verwend met dat naaldenmapje en het nieuwe patroontje

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Je blokken zijn schitterend Jeannet!
  En ik heb echt een beetje spijt dat ik niet meegedaan heb met deze swap. Wat een mooi mapje heb je gekregen. Ik vind het sowieso een schattig patroontje en ik ga vanmiddag, denk ik, maar eens zo'n mapje maken. Ik wil het ook hebben, hihi......
  Fijne zondag verder!

  groetjes,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik vind dat je blokken echt heel mooi worden, ik vind je kleurkeuze erg mooi.
  Je patroontje van het poppenquiltje is ook weer super.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet