Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

zaterdag 24 juli 2010

Pennock Album

Ik had al heel lang dit patroon als Wimmetje in de kast liggen, het is een gratis patroon van de windhamsite, en gemaakt ter ere van de prachtige serie van Pennock Album,volgens mij hebben heel veel mensen dat toen uitgeprint. Nu had ik inmiddels zoveel antiekerige stofjes verzameld in het afgelopen jaar dat het me een leuk idee leek om er iets mee te doen, tenslotte heb ik nu twee dingen af (PoP,s en de Antieke) dus ik dacht, het kan weer! het MAG weer......ik zou het samen met een quiltmaatje doen die hier vlak bij mij woont, ook erg leuk.

Dit zijn de stofjes die ik er voor denk te gaan gebruiken, ik wil me houden aan de tinten roodachtig, blauw, creme en bruinig, dat vind ik altijd moeilijk, omdat ik veel kleur wil en er zoveel moois is om uit te kiezen, maar vaak is beperking juist kracht, en dat geld ook voor quilts, deze stoffen zijn van Pennock Album en van Simpler Tymes ( de nieuwste) Juist bij een sampler is het mooi als je niet te veel verschillende stoffen gebruikt, omdat ieder blok al anders is.

Enfin, voortvarend als ik ben had ik in rap tempo het eerste blok gesneden, daar raak je toch van in een flow he.....als het dan gesneden klaar ligt, die stofjes, héérlijk, en het zalige is dat het precies staat uitgemeten hoe en wat je moet snijden, dus diagonaal en twee keer diagonaal voor de hoeken, lekker makkelijk, zuiver en snel.......

Ehhhhh, dat viel dus vies tegen, de blokken zouden 12 x 12 inch worden, ong 30 cm,en toen ik begon te naaien bleek dat bij het eerste blok het middenstuk wel klopte, maar de hoekblokken te klein waren! Dan denk ik altijd eerst dat ik zelf het plaatselijke suffertje ben, ik heb niet zo,n hoge pet op van mezelf als het om rekenen, logica, symetrie en snijden gaat.......maar dit keer was het toch anders, na een heel gereken samen met mijn quiltmaatje kwamen we er al snel achter dat het hele windham patroon van geen meter klopte! en niet een beetje, nee, helemaal niet! het ene blok was 11.5 het ander 12, en van alles daartussen, sommige midden delen klopte wel, andere klopte maar half, nou ja...jullie snappen het wel vet balen!!

Dan gaat de lol er toch een beetje af, mijn quiltmaatje maakt de quilt nu op 11.5, zij had haar blok al aangepast aan die maat,ik dus op 12, want ik had mijn blok ook al aangepast, zonde van mijn mooie nieuwe verknipte stoffen natuurlijk, kennen jullie dat gevoel ? Het komt er nu op neer dat we ieder voor zich het hele patroon moeten nameten, en erger nog, ik zal dus nagenoeg het hele patroon moeten omzetten ,een vel papier pakken en een kader van 12 x 12 inch tekenen en daar het patroon in zetten en de mallen uitknippen, dat is toch een ietsje andere werkwijze dan welke ik voor ogen had..........

Ik heb de laatste dagen enorm lopen dubben of ik er nou wel mee door zou gaan, en hoe dan ? Ik heb ook nog gedacht aan het alom bekende en oude boek van Karin Pieterse met 101 blokken van 30 x 30 cm, met mallen, want toen dachten ze nog niet rits, rats in diagonalen snijden en werken met inches. Maar de blokken zijn toch net weer van een andere stijl dan die van Pennock Album, en daar viel ik nou zo op,dus ik ga er maar mee door. Soms zit het mee en soms zit het tegen......bij jullie toch zeker ook wel he....!? Nou ja, als ik er mee klaar ben kan ik iedereen die dit ook als Wim in zijn kast heeft liggen de juiste maten geven, en dan kunnen jullie kiezen tussen 11.5 en 12............

Iedereen een fijn weekend! ik ga zo nog maar weer eens een blok tekenen, gelukkig is tekenen ook een hobby van me.....je moet het positief blijven zien.......Grrrmmppfffff.
Het patroon is inmiddels wel van de site afgehaald als vrij patroon, maar dat zag ik natuurlijk pas toen ik al bezig was.

43 opmerkingen:

 1. While, I'm not doing the actual "Album", I do have the TOILE (You know me!!!)
  If it's okay with you, I'd like to post it and put a link back to you.. XO

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat vervelend is zoiets! Ik heb het ook al voorgehad met een patroon. Flink balen. Maar als je quilt straks af is mag je toch extra trots zijn he, voor al die extra moeite.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Jeanet, dat is idd iets om helemaal gefrustreerd van te raken! Je begint net zo lekker en dan loop je vast. Ik vind het knap dat je doorgaat, maar begrijp het wel! Mijn eerste reactie was, " dat patroon moet ik ook hebben" Hij ziet er prachtig uit! En je stofjes die je ervoor hebt ook! Ben benieuwd hoe fantastisch hij wordt. Succes met het rekenen.....(ik heb zelf de rekenmachine vd kinderen ingepikt) Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O, dat is iets om het in een hoek te gooien.., maar ja, dat is zonde van je mooie stofjes. Goed dat je er op tijd achter kwam. En nu wordt het nog wel meer van jezelf, omdat je alles opnieuw moet tekenen...
  Succes, het wordt wel weer een plaatje van een quilt zo te zien!
  Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. BALEN...maar als hij af is, moet jij een enorme voldoening voelen, want dan heb je het toch maar mooi geflikt.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een ergernis levert zoiets op. Een patroon moet gewoon kloppen. Het is overigens wel een heel mooi patroon met prachtige stoffen. Veel sterkte ermee. Hij komt vast wel een keer af.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De stofjes zijn er wel helemaal super voor joh! Dan maar even de kiezen op elkaar en tekenen geblazen, hou je wel een goed gevoel aan over want dan ik het helemaal jouw quilt aan het einde van de rit! Mooie dag, liefs, Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel vervelend Jeannet. Ik zou meteen een mail sturen naar Windham !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. WAt jammer dat de maten niet echt kloppen.
  Mooie stofjes zou je wel gebruiken.En ja het dubben hé.Het boek van Karine Pieters heb ik ook.Maar 30 cm blokken vind ik persoonlijk wel wat groot ik ga liever voor 20cm ( 8 inch).Kwestie van werken hoor want de quilts met grotere blokken zijn wel heel mooi.
  Succes met je beslissing.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik kan me voorstellen dat je baalt.
  Had je alles al gesneden?
  Petje af dat je het niet in een hoek gooit.
  Die nieuwe stofjes die je er bij hebt zijn wel super.
  Ik ga ook maar eens snuffelen waar die te koop zijn.
  Sterkte en doe een leuk werkje tussendoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat is balen, ik zou er gelijk geen zin meer in hebben. Goed dat je doorzet en zelf gaat tekenen.Je gebruikt mooie stoffen.
  Succes met het volgende blok.
  Groetjes Anita.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. he, frustreren!!!
  begin je leuk en goed, blijkt het allemaal net effe minder goed uit te komen, ik ken het.
  gelukkig gooi je het niet in een hoek: de stoffen zijn daar veels te mooi vooor!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. O, nee! Het is niet waar toch?
  Wat een ellende voor je !
  Goed dat je door gaat en laat het steeds zien op je weblog de reaties slepen je er door heen.
  En je bent een kanjer in het maken van quilts .

  Groetjes yvonne-madeliefje

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dat is inderdaad balen als een patroon niet past. Maar ik weet zeker dat als hij eenmaal af is, je dit een hele grote voldoening zal gaan geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi Jeannet,

  ik heb het ook niet zo op die Amerikaanse snijmethodes, en maak altijd mijn quilts met malletjes, lekker ouderwets, maar het klopt wel! Wel raar dat ze geen melding maken dat er fouten in het patroon zitten? Misschien hebben ze het patroon inmiddels aangepast, en heb jij nog een 'oude' versie?

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een mooie stofjes ga je voor deze quilt gebruiken en altijd vervelend dat het patroon niet klopt, su66, Groetjes Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ellende allom dus, maar aan de andere kant....als je deze echt afgemaaktt heb, snap je dat er weinig mensen zover gekomen zijn denk ik zo....Maar aangezien ze er wel erg mooi uitzien is de stimulans denk ik ook groot. Lieve groetjes en succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Oh HELP!!!! ik dacht dacht je het ohio star patroon bedoelde. Deze heb ik niet bekeken. Moet ik nog kijken of ik deze blokken voor je kan herberekenen?????
  Volgens nij heb ik hem ook wel ergens opgeslagen. Ja het is een prachtige quilt!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Een patroon dat niet klopt: niets is zó irritant! Stoer van je dat je ermee doorgaat, bij mij lag het wss al in de kliko. Ik moet wel zeggen dat het een mooi patroon is!

  Groetjes
  Miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ja het is jammer dat je het nu met een omweg moet doen maar de blokken die je nu al gemaakt hebt vind ik heel erg mooi en ik denk ook dat het een supermooie quilt gaat worden, dus zet hem op.
  Groetjes Anneke ^..^

  BeantwoordenVerwijderen
 21. I am amazed at your persistance. They look so very pretty. I understand how you feel when you cut up pretty fabric and you do not want to waste it!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik vind je blokken schitterend Jeannet. mooie stofjes ook.
  Het gaat je vast allemaal lukken, dat weet ik zeker.

  groetjes, Wilma B.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Oh Jeannet, I am feeling for you. How frustrating. Your fabrics are beautiful though and they will make a lovely quilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Balen zeg! Nou een deze rekensufferd gaat er maar niet aan beginnen. Ik moest pas iets 40 % vergroten en mijn kinderen zouden het me wel even uitleggen, na de nog steeds vragende ogen van moeders heeft zoonlief de malletjes maar voor me gemaakt. Het is maar goed dat ik andere dingen heel goed kan anders viel ik toch wel heel erg van mijn moedervoetstuk ;-)

  groetjes van Flakkee

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Jeannet het zit niet mee, wat dacht je van Boeren wijfie? Bedankt voor je lieve kaart. groetjes Else

  BeantwoordenVerwijderen
 26. How awful, Jeannet! doorzetten, Meid! Ik ben zeker dat je een prachtig quilt krijgt. Die stofjes zijn prachtig!
  veel sterkte en fijne weekeinde verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Oh, dat is echt balen zeg. Hartstikke stoer van je dat je toch doorgaat en alles om gaat rekenen. Ik snap goed dat dat een moeilijke beslissing is, ben zelf ook geneigd bij zo'n tegenvaller de boel aan de kant te gooien. Het zou echt jammer zijn, want de blokken zijn zo mooi en de stoffen die je er voor klaar hebt liggen ook al zo prachtig.
  Jeannet, ik leef met je mee en op een dag (best snel, jou kennende) heb je een beauty van een top klaar. Wedden?

  Fijn weekend,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Dat is inderdaad balen zeg!! En zoals je weet: ik weet er alles van!! Dan wil je het liefst de lapjes in een hoek gooien en er niet meer naar kijken!!! Goed dat je toch verder gaat. Da's pas karakter tonen!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Love your blog and I will visit you again. Found your blog through another. How much fun is that! Carolyn from Des Moines, Iowa USA

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wat een ellende Jeannet. Het doet me denken aan mijn SBS project. Dat klopte ook niet. Dapper dat je toch doorgaat! Het is wel een mooie quilt en je lapjes zijn om te kwijlen..............

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wat naar als een patroon niet klopt, In ieder geval wordt het wel mooi zoals je hem nu maakt. Succes met het overtekenen van de blokken en het maken van de rest want hij wordt prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Balen en zeker als je zo lekker aan de snij bent..... Dat wordt dus een tandje minder en dat is niet erg want het worden wel hele mooie blokken. groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Jeetje Jeannet, da's best balen... Ik kan me jouw frustratie goed voorstellen. Hopelijk kun je er nog iets moois van maken: een je stoffenkeuze zal het niet liggen. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Goed dat je het verder toch gaat afmaken, ben benieuwd hoe die van jou wordt.
  Fijne dag, groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Wat een mooie dingen laat je weer zien. Maar het is wel vervelend van zo'n patroon, je gaat aan jezelf twijfelen.
  Wat is die kat van jou toch een lieverd.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Hoi Jeannet
  Getsie wat een tegenvaller hoop toch wel dat je ermee doorgaat want de stofjes stralen.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 37. he balen zeg Jeannet. Nog knap dat je er dan zo mee door bent gegaan. Ik zou er toch ernstig van balen. Sterkte en succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Als iemand het toch kan afmaken dan ben jij het Jeannet, ik denk dat het je helemaal gaat lukken ook al kloppen de maten niet...prachtige stofjes zijn het en wat je gemaakt hebt ziet er perfect uit...ik zou daar het geduld niet meer voor hebben...succes ermee verder en misschien is het een beetje een stimulans om de quilt toch af te maken omdat je dezelfde quilt met een maatje aan het maken bent.....
  groetjes Francien.

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Jakkes,balen zeg!
  Wel hele mooie stofjes...gewoon even doorbijten Jeannet!

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Oh wat een ellende,
  dat had ik ook bij Guute´s Civil war BOM, het eerste blok heb ik in verkeerde maten genaaid, waardoor de volgende blokken die kwamen allemaal niet klopten qua formaat.
  Ik heb toen met een kopierapparaat net zolang verkleind tot de maat klopte.
  Misschien een idee voor jou?
  Groetjes Berbel

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Vorig jaar nov. ging ik op vakantie met hetzelfde patroon in mijn tas, langs Dorry om stofjes. Maar net zoals bij jou er klopte niets van het hele patroon dus ben ik gestopt. Knap dat je evengoed doorzet, het is prachtig! Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Lovely, lovely, lovely blocks Jeannet!!

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Via dear jane lijst en jane in wales jou blog gevonden en je pennock album quilt. Ik ben in NL geboren, weg in '57, terug in '61, weer weg met een echtgenoot in '64.
  Woon in Oregon en ben totaal verslaafd aan quilten. Enfin, ik heb ook de pennock album top klaar. Je indigo quilt vind ik ook heel mooi. Trouwens al je werk ziet er prachtig uit. Groetjes Tes

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet