Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

woensdag 28 juli 2010

Saar heeft een directoire.......

Bedankt voor al jullie aardige en meelevende reacties op het debacle van de Pennock Album! ik ga gewoon stug door, je moet je alleen even opnieuw instellen op een ander plannetje, en als dat eenmaal gebeurd is, dan is het zo en dan heb ik er ook weer vrede mee. Martine zei, je moet af en toe wat anders leuks tussendoor doen, en toen dacht ik, Wimmetjeslade open......Sarah.....van Rosalie Quinlan, patroon ooit gekocht bij haar .

Waarom nou die directoire........die zat niet in het patroon...nou, laatst was er een quiltvriendin bij me en die keek onder de rokken van Saartje en Sieneke, en ik geef het toe, het is daar een beetje rommelig..... grote steken, gauw klaar, rok erover, en dus geen directoire.........en dat is toch eigenlijk geen gedoe he ? Dus ik dacht: nu ik Sarah ga maken, maak ik er zelf een deftige directoire bij, voor een engel waardig, met kantjes en bandjes en strikjes, iedereen kan nu met goed fatsoen onder haar rok kijken.We hebben er hier met zoonlief van 11.......zo om gelachen, Saar en de directoire, anders zie je het........vul maar in, ik doe het niet, dat wordt te gek, onderbroekenlol, daar moet je nou weer 11 voor zijn........

Enfin, het is ook nog hexagonnendag, ik heb met heel Saar en de Pennock Album er maar één in elkaar gezet, het gaat niet zo hard meer, Saar laat hem hier zien, heeft ze trouwens geen beeldig jurkje aan ? en dan dat hoedje......en die kousen,je kan er toch maar zo "flieft"op worden.......
Ik twijfel erg hoe ik ze aan elkaar ga zetten, ik heb in totaal 49 bloemen gemaakt, nu nog 11 geknipt liggen, maakt 60 en dan kan ik kiezen of ik ze met één creme blokje er tussen zet,scheelt een berg werk, is wel een beetje druk.
Of dat ik de hele bloem van een créme rand voorzie. Dat maakt het wel een heel stuk rustiger met die drukke stoffen, en het lijkt mij een wat meer "antiekeriger"uitstraling krijgen,ik vind het zelf de mooiste variant denk ik, wat vinden jullie er van ? alleen........er gaan 12 créme hexjes om één bloem, 60 x 12 is 720 crémmetjes.....Oeps, Ehhh...dat wordt dan wel een lange witte winter.
Nog één laatste foto van Saar, helemaal klaar, met hartjes en vogeltjes in haar hand,in vol ornaat

En dit zijn de bloemen die momenteel overal bloeien, nog twee geweldige stokrozen, staan giga in de weg, echt midden op een looppad, ik zie manlief steeds denken...........maar zeg nou zelf, dat prachtige diep donkerrood.....daar loop je voor om, toch ? En wat ik zelf heel mooi vind is de intense, bijna fluoriserende kleur geel van de teunisbloemen, als je s,avonds door de tuin loopt is het een fantastisch gezicht, overdag loop je ze zo voorbij, maar als de schemer inzet is het zo mooi, en zo geurend, met al die nachtvlinders,die komen ook overal op en bloeien nu. Papavers zijn uitgebloeid, maar ook dan zijn ze mooi.

Iedereen een fijne dag in alle hexagonnentuinen, ik kom jullie er vast tegen als ik tijd heb.......want het is wel druk met alles momenteel, op en top hoogseizoen. Ik heb mijn woordverifficatie weer ingesteld want ik had al weer meteen SPAM op mijn reacties.

46 opmerkingen:

 1. Cute little doll! As for your flower garden, I like it both ways. Isn't that an easy way out!! Okay, if you don't want to have a long white winter, go with the single white hexagon between. Do what will make you a happy gardener! LOL

  BeantwoordenVerwijderen
 2. saar vind ik super en niet boos worden maar vind de rand met de cremekleur verschrikkelijk mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een lieve Saar!

  Enne....die blommen met creme er tussen, schitterend!

  Groetjes van Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beautiful flowers both real and hexie.
  I like both layouts but perhaps the top one just a little more.
  Your little angel doll is very sweet!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een schatje, die ouderwetse directoire en wat een leuk jurkje en hoedje.
  Beeldig om te zien.
  Fijne dag, groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. He, a lekker vroeg in je tuintje rondgelopen. Hoop dat niet alleen Saar een directoire heeft gekregen. De andere dames hebben misschien ook wel een gevoelige blaas, en straks met de winter.. LOL
  Ik zat ook zo te dubben met die blommen. Heb je al geprobeerd om ze zonder witje uit te leggen? Kan niet zo goed kiezen, zou geloof ik dan toch voor een hele witte rand gaan.. pffft, wordt vast een lange winter

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Jeannet,
  Wat heb je weer een gezellig blogje geschreven! Je nieuwe Saar is een dot, wat een schattige pop en wat heb je er leuke stofjes voor gebruikt! Ook je hexje is weer mooi gemaakt, maar je moet er dan nog wel heel veel maken als je ze wil omranden met effen blokjes en ik vind zo hier en daar een blokje ook wel erg mooi! Dus ik stem voor het laatste! Fijne dag, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Saar is een snoes en eigenlijk vind ik ook de hele rand van de lichte stof het mooist ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Jeannet,

  Ja hoor het is weer zover, ik heb haar ook hier liggen, in nog kleine stukjes stof, nog steeds geen tijd gehad of genomen (hoe je het zelf wil zien)Jou Sarah is érg leuk geworden! En de hexagonnen zien er ook al zo mooi uit.

  groetjes, Wilma B.
  http://patchworkwilma.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het is weer rondom genieten bij jou en een beetje onderbroekenlol hoort er erbij, dat hebben we hier ook met de kleinkinderen en soms zonder ;-))
  Je bloemen zijn weer prachtig geworden en ik vind beide manieren leuk om ze in elkaar te zetten.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Saar is enig ook haar directoire.. lekker warm en ja ik vind het echt heeeeeel mooi met een rand creme

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat ziet Saar er lief uit joh! Zondagse jurk mét directoire hihi! Ik zou voor de rand met creme gaan, niet om je te plagen maar omdat het mooier staat en je komt er de winter mee door! Prima werkje voor op de bank bij je moeder toch?! tot straks, Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 13. hahaha....wat goed om ze ook netjes aan de onderkant een broek te geven!!
  Wat is het een schatje geworden....
  Mooi met creme!!
  :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Saar ziet er goed uit! Met directoire! Maar aangekleed nog mooier. Je hexjes kan ik je geen advies in geven. Is niet zo mijn ding. Je bloemen staan er prachtig bij. Ik denk dat ik maar wat zaad moet komen scoren ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat ziet Saar er schitterend uit !
  Je hexjes blijf ik erg mooi vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Saar is geweldig! Wat een mooie stoffen heb je voor haar gebruikt.
  Ik twijfel ook nog over mijn hexagonbloemen. Ik dacht erover om ze gelijk aan elkaar te zetten zonder accentstof. Maar nu ik het hier bij jou zo zie, vind ik de eerste foto ook heel mooi.
  Succes met kiezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Your doll is gorgeous! Your hexagons look great either way and I love your garden flowers. The colours are magnificent!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hoi Jeannet
  Je maakt er weer iets mooi's van je verhaal vandaag. Kan mij het plezier heel goed voorstellen en Saar is prachtig om te zien.
  En de winkel van Haar is niet zo ver hier vandaan moet er toch eens op bezoek.
  Bij mooi weer kan ik er gelijk een fietstocht aan koppelen.
  Fijne dag nog.
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat is Saartje een lieverdje! Wat een schattige onderbroekje! Ik dacht eerst dat ze naar het strand ging! Ik ben zo blij dat je door gaat met Pennock.
  Je bloemetjes zijn schattig, en eerlijk gezegd vindt ik het eerste idee heel leuk.
  een knuffeltje voor Saar!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wauwww dan moet je nog veel van de zelfde maken als al die bloemen nog een lichte rand moeten hebben.
  Maaaaaar het is wel super aan het worden.
  En Saar is prachtig in een vergeten laatje zit ze bij mij ook te wachten om gemaakt te worden .
  Wanneer komen de zaadjes van de stokrozen los. groetjes yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Saar is schitterend en je blommen worden erg mooi. Ik vind de 2de optie het mooist, je maakt echter wel een reken fout met het aantal cremmetjes. Om de 1ste gaan er 12, maar om de volgende 7 en zo verder, daar je ze aan de anderen zet. Dus je hoeft er veel minder te maken dan de 720.
  Jeannet ga zo door met het schrijven van de stukjes ik geniet er vreselijk van
  Groet Margo

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Saar is schitterend en je blommen worden erg mooi. Ik vind de 2de optie het mooist, je maakt echter wel een reken fout met het aantal cremmetjes. Om de 1ste gaan er 12, maar om de volgende 7 en zo verder, daar je ze aan de anderen zet. Dus je hoeft er veel minder te maken dan de 720.
  Jeannet ga zo door met het schrijven van de stukjes ik geniet er vreselijk van
  Groet Margo

  BeantwoordenVerwijderen
 23. "Saar" prachtig hoor.
  En je hexen blommetjes,ook al zo leuk.En wat denk je om ze gewoon aan elkaar te zetten zonder creme hexjes ,?

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat een leuke Sarah. Mooi op tijd af voor je verjaardag. Leuke visite toch?.
  Wat de hexen betreft kan ik je geen gericht advies geven. De eerste foto is heel mooi, maar alles gaat afhangen van de rand. Bij de tweede foto kan er een "drukkere" rand omheen en vind ik meer geschikt voor een sprei.
  Dus het is maar net wat je ermee wilt gaan doen.
  Groetjes Marjolein uit Zoetermeer

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Jeannet wat zijn die poppen leuk! En dat directoire-verhaal, kan me de lol met je zoon helemaal voorstellen. Waarom heb je er nog een bloemetje voor gezet op de foto? Preutsheid?
  De rand om de blommen vind ik erg mooi. Je vergist je alleen in het aantal. De bloemen binnenin krijgen allemaal maar een halve rand. Dat scheelt toch weer behoorlijk in aantal!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. wat een schattige saar,het stofje van de jurk is echt heel mooi, en ja een directoire hoort erbij he.
  Ik vind het een beetje vervelend om te zeggen maar ik vind de creme rand erom heen echt veel mooier.

  Groeten ada

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ja Saar is hartstikke mooi ook haar directoir:-)) Je blommekes zijn ook super en ik zou ook die creme rand helemaal om de blommekes doen, en zo veel hoef je er niet te maken hoor want elke blom deelt de rand weer met de andere blommen dus het valt hartstikke mee. Gewoon zo doorgaan dan wordt het echt super.
  Groetjes Anneke ^..^

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ik vind die Sarah geweldig!! Helemaal af zo met haar directoire hihi.

  Enne als je 60 hexablommen hebt en je wilt daar een rand creme omheen doen heb je natuurlijk geen 720 creme hexagonnetjes nodig, want de ene hexablom grenst aan de andere... Dat scheelt een aantal cremetjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Oh I just love your angel and your flowers! Very beautiful work:) You are so talented.

  Be blessed today

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Ben helemaal verliefd op Saar. Zo schattig! Ik vind de laatste foto het mooist van de bloemen.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Your garden is coming along nicely and I just love your doll , she is just adorable and looks wonderful in your garden.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Wat een prachtige Saar heb je gemaakt... en de jurk, mooi hoor. Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Oh Jeannet...Saar is een schatje zeg... leuke jurk met al die leuke details erop...en ook mijn lappepoppen zijn zonder onderbroek....nooit bij stilgestaan dat ze "naakt" is daar...goed idee dus weer...en de blommen zijn weer prachtig...ik vind ze het mooist met de rand eromheen...voor mij zou dat minstens 2 winters naaien betekenen ook al zijn het er geen 720 maar jij kan het zo vlot...dat moet fiks lukken.....prachtige foto`s van je echte bloemekes...
  groetjes Francien

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Je Saar is prachtig hoor en je hexa en echte bloemen zien er ook top uit! ! !
  Groetjes Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Saar is erg mooi geworden, leuk om te maken zo'n geweldige pop. Ik zal ook eens een patroon opzoeken. De hexabloemen zijn ook erg mooi en ik vind de hele cremerand erg mooi erbij. Dan komen de bloemen erg mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Cute angel doll!!! And your flowers are beautiful, thanks for sharing. Carolyn in Des Moines, Iowa USA

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Ja leuk hè zo'n plaatje bij een naam. Ik vind het ook altijd leuk om een foto van een blogger te zien. Zelf heb ik er een hele tijd geen foto van mezelf op gehad. Nu vond ik het wel weer eens leuk.

  groetjes, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Oké, reactie 39 maar ik kan het niet laten, wat een dot van een meid!!! groetjes van Flakkee

  BeantwoordenVerwijderen
 39. wat en lieve saar,
  en haar jurkje is en snoepje
  zelf haar ondergoed .
  wel grappig dat ik de zelfde draag.
  [lol] vroeg mezelf al af ;;;gossie hoe kan jeannet dit nu weten hihih

  fijne dag em je saartje is en schatje
  GR SIENEKE

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Ik ben helemaal verliefd op Saartje en zou ook geregeld onder haar rok krijgen. War een mooie directoire. Ik vind je hexjes het mooist met het wit er om.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Saartje is erg leuk geworden. Fijn dat ze nu een directoire aan heeft, anders was ze misschien wel door Blogger van je blog verwijderd, omdat de foto anders niet kuis genoeg was. Mooi werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Jeannet wat een gezellig logje heb je er weer van gemaakt!! Alleen de titel al....:0))
  Ik vind de blommen met een beige rand mooier....maar ik heb ook her en der bloemen zonder rand gezien en die vind ik ook leuk.....nou hier heb je dus gewoon niks aan!!
  We zullen het hier de volgende keer wel zien en dan zal het zeker een mooi resultaat zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Saar vind ik erg leuk en ik heb weer een nieuw woord geleerd "directoire". Ik vind de bloemen met een hele creme rand eromheen het mooiste. Het is natuurlijk wel hel veel werk. Succes met kiezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Die Saar is echt om verliefd op te worden, wat een schatje en zo'n directoire wil ik ook wel dragen, lol.

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Heb per ongeluk een verkeerde url geplakt, maar wel leuk om aan teklikken. Tentoonstelling Stik maar in Eindhoven.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet