Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

woensdag 14 juli 2010

zoek de bloem

Nog één keer een laatste ode aan Oranje, aan de oranje bloemen wel te verstaan, ( hoewel ik daar ook geeneens zo van hou) Zoek de hexabloem, de enige van deze week, nog een keer dezelfde stof, oranje, voor je weet wel.....nu hou ik er over op.......Het is echt niet meer dan deze ene geworden, gefotografeerd op een stokrozenblad, en als je dat vergroot zie je daar ook oranje stippels op, roest heet dat, en bij mij hebben helaas alle stokrozen daar last van, in het begin zijn ze mooi, maar dan komt die roest en is het gedaan. De bloemen in deze collage komen al van mijn gezaaide veldje, dat is prima gegaan deze zomer.

Ik heb ook mijn naaldenmapje klaar en net verstuurd voor de swap,dat kan ik hier makkelijk laten zien, de Mevr. die ik heb toegewezen gekregen komt van ver, en hoewel ze wel een blog heeft, is de kans dat ze kijkt niet zo groot, en zo wel, dan weet ze nog niet dat het voor haar is. Ik ben benieuwd wat ik terug krijg, dit is zo,n klein projectje dat ik de gok wel durf te wagen.

Dit is een groentenfoto uit de tuin, we eten met deze warmte wel lekker uit de tuin en de kas, het groeit als een tierelier als je maar voldoende giet,had hier moussaka gemaakt, met de eigen aubergines en aardappelen, en tzatzikki, van de eigen komkommers, het was héérlijk! dat ga ik van de week nog eens over doen. Verder hebben we rode en zwarte bessen, maar daar hebben we geen net over, dus de vogels eten de rode de zwarte laten ze voor ons hangen, hebben we zo afgesproken....., mooie deal toch ?

En wat ik ook nog gedaan heb deze week: het oprijgen van de PoP,s, dat is nu klaar, toch ook nog een heel klusje, veel tijd zit in de dingen die je niet ziet, (hoe lang zal het duren voordat ik hem met de hand heb doorgequilt.....) Hoewel het erg warm was de afgelopen week, is het s,morgens vroeg altijd lekker koel in mijn werkruimte, en dan doe je nog wel eens wat behalve onder de appelboom hangen.( en kampeerders te woord staan uiteraard !waar het strand is, en de lekkerste bakker, en de leukste quiltwinkels......)
Toen vond ik gistermorgen dit smaakvolle pakketje in de bus........beetje van mezelf en een beetje van haar (klik) de nieuwste stofjes van Windham, Simpler Tymes,zijn ze mooi of zijn ze mooi......alleen het plaatje zo bij elkaar vind ik al prachtig om heel lang naar te kijken.Past helemaal in de stijl van mijn huis, antiekerige en stoffige kleurtjes. Op de site van Windham staat een prachtig simpel patroon van de stoffen die er helemaal recht aandoen, een country sampler.
Misschien kan ik jullie van de week nog wat leuks laten zien, want we zijn wederom in blijde verwachting van het tweede broedsel van Mina ( of zoiets.....) ze zit er nu ruim drie weken op en met elke dag stijgt de spanning meer......er zijn al een paar eitjes aangepikt......de beschuit met muisjes staan er klaar voor!
En dan ben ik toch echt weer begonnen aan iets nieuws voor de kerst, Leuk.......Brrrrrr, ik ga het jullie zaterdag allemaal vertellen, en het is niet de BOM van Lynette, hoewel het er wel mee te maken heeft.....Tot ziens in de bloementuinen!

32 opmerkingen:

  1. Jammer, dat je plant roest heeft, maar die oranje flower, die daar helemaal geen last van heeft is wel heel erg leuk, wat een leuke stof! Die serie stoffen van Bep is ook heel mooi, echt Bep kleurtjes. Ik heb nog niet eens ontbeten, maar ik krijg trek in die heerlijke moussaka, mijn lievelingsgerecht in Griekenland. Fijn, dat je zo uit de tuin kunt eten. En sterkte voor Mina (heette ze wel zo?)ze heeft het maar zwaar!
    Groetjes, Cisca

    BeantwoordenVerwijderen
  2. jammer voor de stokroos maar er zijn toch producten om de roestziekte te behandelen en dan ook in blijde verwachting van x aantal kuikentjes kan niet meer stuk

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Vind het zoekplaatje erg leuk, weer mooi hè!
    Roest is vervelend kan je behandelen met schimmelbestrijdingsmiddelen maar vraagt veel werk en tegen de tijd dat het weg is zijn de stokrozen uitgebloeit en zich weer aan het terugtrekken. Liever volgend jaar een keertje preventief spuiten. Zelf heb ik geen stokrozen meer vind wel jammer want ze zijn zo prachtig.
    En je nieuwe lapjes geweldig natuurlijk zou ook een leuk kleedje worden voor in het bakje want het staat er geweldig in.
    En hoor je al piepen? Ben benieuwd,
    groetjes Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gezellig blogje weer Jeannet,ik ben net zo blij als jouw met de nieuwe stofjes als jouw en ik heb er de schaar al in gezet,lekker zo'n bladerdeeg taartje ,ik wou dat ik van koken hield ging ik het ook maken,misschien kan ik straks bij jouw de kuikentjes ophalen,bij ons worden ze opgehaald door de vos,die heeft vast hongerige jongen,fijne dag bep

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat ben je weer een bezig bijtje! De moussaka ziet er heerlijk uit hoor, ik kan 'm bijna ruiken! en de stof van Windham is snoezig, daar zou ik ook wel een quiltje van willen maken....

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Jeannet, mijn swapje gaat vandaag ook op de post. Ben heel benieuwd. Je hebt je site weer leuk geupdated ! groet liesbeth

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuke post weer Jeannet...altijd een heerlijk om te lezen... en gevonden hoor je blom...leuke stof gekozen ervoor...en die andere stofjes...prachtig zijn ze...moussaka is zo lekker!! en de jouwe ziet er perfect uit...zo zal hij ook gesmaakt hebben...en Mina zal ook blij zijn als de"spruiten"er zijn...ze zal het ook warm hebben....groetjes Francien.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mooie bloemen heb je weer tevoorschijn getoverd en wat heb je toch een mooie heerlijke tuin.
    Je oranje bloem is mooi geworden en de jongens zullen er blij mee zijn ;-))

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  9. En? Zijn er al kuikentjes? Je blom is prachtig tussen al die mooie blommen uit je tuin en wat zullen jullie heerlijk smullen van al die verse groentes en bessen, hier zijn de rode eerlijk verdeeld tussen de vogels en ons, de witte en de zwarte laten ze wel voor ons hangen! Oh... en die stofjes, om te kwijlen, even afvegen!! Grijns!! Helaas bij ons ook roest in de stokrozen, ondanks spuiten toch weer! Jammer hè? Nog een fijne dag onder de boom, groetjes
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Voordat je denkt dat ik van de wereld ben vertrokken hihi Mooie blommen heb je op je zaaiveldje. En de dinerfoto's zijn om te smullen! Lekker onbespoten, meis wat ben je toch rijk!! Heerlijk huis, heerlijke tuin, letterlijk en figuurlijk dus! Get, wat een akelige stofjes, mocht je er ooit vanaf willen hahaha!! Goed van je dat de POP af is joh, dat is te zeggen, het rijgwerk, garen kwam je niet te kort zo te zien! Geef Mina maar een kriebel op haar koppetje, wil ze geen muziekje tijdens de broed? Of airco?? De swap is een schatje geworden!! Succes vandaag en hopelijk gaat het bij jullie niet al te hard tekeer vanmiddag met de buien! XXXD

    BeantwoordenVerwijderen
  11. wat een heerlijk verhaal heb je weer geschreven en wat een leuke dingen heb je gemaakt, groetjes Esther.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Leuk je bloemenveld.
    En een prachtig naaldenmapje.Leuk pakketje ,ben al benieuwd wat je er mee gaat maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Een broedende KIP! Wat leuk zeg.

    Je oranje bloemetje is prachtig geworden.

    Bedankt voor de foto's uit je tuin - stokrozen hebben nu eenmaal altijd last van roest, hoort er bij.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Mooie oranje hexa-bloem! En succes met de kuikens!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik vroeg me ook af hoe dat nu kwam de roest aan de stokroos,maar bij jou is het ook zo !!!.
    De groenten zien er geweldig lekker uit,en de bloemen zijn ook erg mooi .
    Volgend jaar ga ik er ook een bloemenstuk in de tuin bij maken er moeten nog wat bomen weg gehaald worden.
    En dan de lapjes heel mooi ga je daar nog een stukje van gebruiken voor de hexjes?? groetjes yvonne -madeliefje

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Leuk naaldenmapje is het geworden.
    Ik ga er ook snel aan beginnen.
    Stofjes zijn ook niet mis.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. You had me fooled... It took a while to find your flower! Well done!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Oohhh Jeannet, wat een beeldschone stofjes, ook helemaal mijn smaak! Ik krijg opeens weer ontzettende zin in nieuwe stofjes. Zal ik ook eens bij Bep gaan kijken straks????

    Groetjes,
    Inge, die eigenlijk nog blogvakantie heeft, maar toch even een paar bezoekjes aflegt.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. O ik hoop niet dat het kippetje voor de kerst is!!!(grapje) wat een schitterend beest.

    Mooi je bloemen, en o wat ruilt dat heerlijk, als ik nu een BB begin kan jij komen koken, grinnik.
    Mooie stof.
    Leuk je naalden mapje.
    Groetjes Joke
    Ps kan wel een tent in de tuin zetten voor je!!! grapjas hé!!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Oranje is ook mijn kleur niet, maar de bloemen zijn prachtig! En die Simpler Tyme stofjes.... Zucht... Geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Mooi blommeke weer en ik ben eerlijk gezegd toch wel blij dat het oranje een beetje uit beeld is nu. Je bloemenveldje doet het goed, leuk dat dat nu allemaal bloeit. En gezellig dat broedse kippetje. Ik hoop dat de kuikentjes het nu allemaal overleven.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. I am in the posy needle case swap also. Loved how yours turn out, I am still working on mine almost finished though. Your flowers are beautiful.
    I am new at blogging started mine a month ago. Thanks for sharing you neat projects. I will visit you again soon. Carolyn from Des Moines, Iowa USA

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Hoi Jeannet

    Je maakt het wel spannend hoor ben heel benieuwd wat je ons dan laat zien as. zaterdag.
    Welk blok gaat het worden van de nieuwe stofjes?
    Fijne dag nog vanuit een heel erg warm Twente
    Groeten marga

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Mooie bloemen en stofjes in dat doosje. Enn ik ben reuze nieuwschierig wat je gaat doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Ik had ook al verlekkerd naar die mooie Windham stoffen zitten kijken. Vooral die rode met de rozen vind ik erg gaaf. En wat ziet je moussaka er heerlijk uit: om van te watertanden ^_^ Ik ben erg benieuwd welk Kerstproject je gaat maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Wat een leuk dingen laat je weer zien, mooie bloem, jammer van de roest, lekker eten, mooie stoffen en mooie site. En dan de kip die weer aan het broeden is geweldig. Krijg weer helemaal zin om gauw verder te gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Je bloemen en groente staan er mooi/lekker bij. Het hexabloemetje springt er mooi uit hoor ik kan hem niet missen. Ik heb nog geen aubergine's in de kas hoor!!
    Mooi jullie hebben bijna kuikentjes, succes met de kleintjes.
    Ik ben benieuwd wat je voor kerst in petto hebt.
    Groetjes Hennie

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Great post Jeannet. I like how your hexie flower found a place in the mix.

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Wat heb je weer leuke collages gemaakt. Een heerlijk blogje om te zien en te lezen. Knap dat je al je quilt hebt geregen!

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Als, tot nu toe stille lezer, wil ik je eindelijk eens laten weten, hoe ik geniet van je blog.
    Mooie stofjes en ik ben nogal nieuwsgierig naar je kerstwerk!

    BeantwoordenVerwijderen
  31. I really like your collages, what a great idea I would like to try.

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.