Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

zaterdag 21 augustus 2010

Poppenquiltjes en kunstdagen

Is het een lieverdje of is het een lieverdje.......Civil War Baskets, de naam alleen al spreekt erg tot mijn verbeelding....ik ben gek op "baskets"en op civil war stoffen,en wie wat bewaart die heeft wat, want de randstof die Kathy hier gebruikt heeft vind ik zomaar in mijn eigen voorraad.Dat boekje is vast gemaakt rond de uitverkoop van de Stitcottage in Hellevoetlsuis....

Ik snij altijd alles in één keer en leg dat op een plaat die ik ergens anders kan liggen als dat onverhoopt nodig zou zijn. Dat snijden doe ik dan achter elkaar, alle stofjes uitzoeken ( leukste werk!) en dan strijken, ook leuk, als het maar quiltstofjes zijn,ik raak dan echt een beetje in een "Flow", helemaal van de wereld in de ban van het vinden van de mooiste combinaties.

En dan kan ik echt niet naar bed voor ik er minstens één heb gemaakt, in ieder geval één, liever natuurlijk twee, en als dat af is ben ik keibenieuwd naar nummer drie.......en ieder mandje is van andere stofjes, dus het blijft spannend.Vinden jullie het tussenbiesje niet helemaal super! wég ben ik er van, de kleur, de print, de postbode bracht het mee van overzee, en wat komt hij hier mooi uit.Het lijkt wel een oud overhemdstofje van vroeger.

Deze drie poppenquiltjes uit het boek van Tracy zijn helemaal af, keurig doorgequilt, door "quiltkennis"Marja, wij kennen elkaar alleen via de mail en omdat Marja mijn blog altijd leest, en we de gezamelijke passie voor de schoolgirlquiltjes delen, leuk zoiets dan he ?Ik mocht ze aan jullie laten zien op mijn blog.

Dit zijn de huisjesquilt en hetvriendschapsquiltje uit het boek van Remembering Adelia en het eerste patroon van Kathleen gemaakt door Marja.Hartstikke mooi toch met zo,n mooi biesje er om heen.
Ik ben op en top een topjesmaker, en een stofjesverslaafde, er zijn ook zoveel mooie, telkens denk ik, kan het nog mooier ?? ja hoor, iedere keer weer rollen de series van de persen,maar goed, later, als ik echt oud en bejaard ben, dan zal ik er toch wel meer tijd en vooral zin in krijgen......Het ligt er niet aan dat ik geen attributen heb om er zo aan te beginnen, want ik heb van alles in huis, helpt het niet, dan geeft het toch moed......
En dan hier mijn eigen verzameling, mooi opgeprikt en maar half klaar, want het doorquilten vind ik een beetje naar......jullie zien het wel weer als mijn mandjes (half) af zijn.

En dan wil ik jullie als laatste nog attenderen op de Goereese kunstdagen (klik) die a.s. dinsdag beginnen, nog een reden om eens naar het eiland Goeree te gaan!
Ik heb het ooit hier ook eens gehad over de prachtige, adembenemende en ontroerende bijbelquilts van Rieteke Hoogendoorn (klik) zij staat dus ook nu op deze kunstdagen met haar quilts in de kerk aldaar en logeert een week in onze vakantiewoning. Als je niet in de gelegenheid bent om ze te in het echt te gaan zien, even op haar website kijken, zó mooi......
Ik ga vandaag ook maar eens even op de fiets naar Els van Bobin om de adventboom met de sokjes te gaan zien. ( alleen maar zien hoor....eh....toch ??)Misschien pas ik er wel één...aan mijn grote teen.....Iedereen een fijn en inspirerend weekend!

30 opmerkingen:

  1. Hello Jeannet, your quilts are absolutely beautiful! I think you have used gorgeous fabrics and I really like what you have made. Kindest regards, Ann

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Jeannet,

    Het zijn weer mooie stofjes die je hebt. Over het patroon zwijg ik.
    De bijbelquilts ga ik zeker van dichtbij bekijken.
    Fijn weekend en geniet van het mooie weer op de fiets.
    Zie je nog wel van de week.
    groetjes Franny

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Jeannet! Zo herkenbaar! Het puzzelen met de stofjes, aaien en opnieuw vouwen. Het is zo verslavend!!!Ik vind het iedere keer weer een feest om nieuwe combinaties uit te zoeken voor weer een nieuw blok. Wel goed dat je alles van te voren snijdt. Ik doe het per huisje of per blok. Die quiltjes van Kathleen Tracy zijn geweldig. Er komt trouwens een nieuw boek van haar! The Civil War Sewing Circle. Zeker iets voor jouw! Veel plezier bij Bobin. Fijn weekend! Hubertine

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ze zijn heel mooi!
    Groetjes , fijn weekend
    Berbel

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Tjonge wat ga je weer hard! De ene is nog mooier als de andere. En je stofjes zijn altijd goed! Zal ik dan toch dat boek van Katleen eens stiekum in kijken?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. De kleuren zijn heel erg mooi Jeannet, moet zeggen dat het wel heel verleidelijk wordt om ook hieraan te gaan beginnen.Fijne dag vandaag.
    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat grappig de zelfde stofjes die in het patroon gebruikt zijn. Kan je echt zien dat dit boek echt voor jou gemaakt is. Ik vind het kleurgebruik en stofjes prachtig en zou ooit ook eens wat willen maken met deze lapjes.
    Groeten Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Je hebt het er maar weer druk mee, maar wat zal het straks weer een mooie top zijn.

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Mooi geschreven en hele leuke kleine quiltjes. En dan je pleidooi voor de kunstdagen!!!! Wie weet rijdt de auto zomaar die kant op. groeten liesbeth

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Een voor mij een bijzonder inspirerend blogje weer en het plezier wat je erin hebt straalt er weer vanaf,die mandjes lokken mij ook,groetjes Bep

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hallo Jeannet zeer gevaarlijk maar o zo leuk om bij je te komen kijken want wat zijn ze weer geweldig de quiltjes.Groetjes en een fijn weekend gewenst Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hi Jeannet, I have recently purchased that book and the basket quilt is one of my favourites, along with the one that has prairie points. Your little basket quilt is so cute, as are all your others. I have enjoyed looking at the photos.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat leuk nou weer. Schattig projectje, mooie stofjes, zou zo graag ook zo'n kleintje maken. En zoals je het beschrijft is het helemaal genieten. En wat moet ik? Knutselen aan de rand van een RR waar ik weinig zin in heb. Wat is het leven vaak oneerlijk..... zucht...

    BeantwoordenVerwijderen
  14. In een woord PRACHTIG. Wat een mooie stoffen zoek je toch altijd bij elkaar. Het zijn allemaal schattige quiltjes, stuk voor stuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. ¡Hola Jeannet! Tus quilts son preciosos, especialmente me gusta el de los canastos de "Civil War", las telas (fabrics)son de mis favoritas.
    ¡¡¡Saludos!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Allemachtig!!!!! Wat is het allemaal weer Prachtig!!!!!!
    groetjes yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Prachtig, deze poppenquiltjes, zowel de patroontjes
    als de gebruikte stofjes! Wat is er toch veel moois
    te maken en wat heben we weinig tijd... Ik ben zelf
    ook helemaal "flieft" op de civil-war-reproducties
    en ook ook mandjes (kijk maar op mijn blog van
    vandaag: hoe toevallig...)
    Veel plezier bij Els! Groetjes van Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Het zijn wel lieffies hoor die kleintjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat worden het een gave mandjes joh!! Prachtige stofjes weer en het had me verwonderd wanneer je de randstof niet in huis had gehad hihi, helemaal perfect zo!! De quiltjes van Marja zijn ook schattig en die van jou hangen mooi zo bij elkaar!! Veel plezier met het maken van de volgende mandjes! XXXD PS Hier is nummer 1 nog steeds niet af, errug he hihi!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat een mooie stoffen heb je voor de mandjes gekozen, je zou idd bijna denken dat ze ervoor gemaakt zijn. En wat een prachtquilts laat je zien. Mooie kleurencombies zijn het.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wat een mooie quiltjes! Het zijn ook zulke prachtige boeken, ook met al die historische verhalen erin! Ik geniet er heel erg van!
    Bedankt voor je link naar de bijbelse quilts! Ik ben er erg van onder de indruk! Wat een talent!
    Een fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wat een mooi project is dit Jeannet,de stofjes zijn echt super.
    Ja leuk hé stofjes uitzoeken, knippen en dan de eerst maken je nieuwe project is echt begonnen, een lekker gevoel.
    Succes fijn weekend Hennie.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wat zijn ze toch verschrikkelijk leuk die schoolgirlquiltjes! Ik heb het boek in de kast staan. Zal ik dan toch?

    BeantwoordenVerwijderen
  24. wat een heerlijke plaatjes laat je weer zien ..die kleine poppenquiltjes zijn zooo leuk!!!
    fijne dag

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Wat laat je weer een geweldige quilts zien Jeannet, die kleurtjes zijn om van te watertanden! Dat mandjesquiltje vind ik echt een snoepje, ik snap heel goed dat je dat niet zomaar weg kunt leggen...

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Jeetje Jeannet, ik blijf het zeggen: wat een geweldig tempo heb jij toch. Heel erg leuk, al die mooie quiltjes bij elkaar. De Kunstdagen zal ik helaas niet bezoeken, maar ik wens jou veel plezier als je gaat. Je zult ons vast nog wel mee laten genieten hiervan.

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Zo zo,je bent wel helemaal in de ban van de poppenquiltjes en er dan ook nog zulke mooie van iemand anders mogen showen, dat is helemaal gaaf! Nu nog 9 daagjes en dan hoor je bij de vijftigers, sterkte met die laatste zware veertiger dagen!, Groetjes
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Wat een "toeval" dat je die tussenstroken in de kast had liggen ;) Ze zijn stuk voor stuk schattig die poppenquiltjes. De kleuren zijn ook zo mooi bij elkaar. Dat vind ik altijd het lastigste, de stoffen bij elkaar kiezen om de juiste sfeer te krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Lots of wonderful quilts! I love baskets too and that is a great pattern.

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.