Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

vrijdag 27 augustus 2010

Poppenquiltjes pumpkins en pincushions......

Meisjes, meisjes meisjes.....( want er heeft zich geen heer opgegeven tot nu toe...) wat ben ik enorm verrast en overdonderd over jullie warme belangstelling en reacties op de pincushions! ik weet natuurlijk best dat naaisters er dol op zijn, maar zo dol..........ja echt dol.....het is echt dolletjes, die honderd gaan we met gemak halen.Dit had ik echt nooit verwacht, ik rekende op hooguit 20 deelnemers en dat zou ik al heel wat gevonden hebben......ik krijg het er soms gewoon een beetje warm en benauwd van, gelukkig helpt ZIJ me met de uitwerking, Pfffttt......en dan ook nog die computer, tis niet te geloven dat zo,n beest er dan mee ophoud !! uitgerekend op zo,n moment van de swap, wat een ellende, en hij is echt overleden begreep ik gistermiddag, Ohh, vreselijk, een nieuwe PC staat in de top drie van de meest stressvolle gebeurtenissen in het leven.....daar kan ik me helemaal in vinden, de nieuwe is besteld, bestanden zullen voor zover het kan worden overgezet, het wordt nu windows 7 ipv het vertrouwde XP, allemaal nieuwigheden, allemaal wennen, wat mis ik het beest, wie had er nou toch ooit gedacht dat je daar zo afhankelijk van kon raken!? daar moet ik het met mezelf nog eens goed over hebben of dat is wat ik wil, maar goed, ik heb toch nog wel tijd gevonden om een steekje te prikken, gewoon, simpel, tegenhang van PC perikelen.....het mandjesquiltjes is (half....) af!

Dit quiltje komt ook weer uit het boekje van Rembering Adelia, en eigenlijk vind ik het de mooiste die ik er tot nu toe uit gemaakt heb, maar ja, mandjes spreekt altijd wel heel erg aan bij iedereen.
Maaaaar, ik heb nog iets gedaan, het zat me helemaal niet lekker dat ik allerlei quiltattributen in huis heb en maar steeds niet quilt, ik zie de stapels groeien, en dat gaat ook in het bejaardenhuis straks helemaal niet goed komen met zo,n hoeveelheid......dus......ja...eh....ik ben ook daar maar gewoon in gaan prikken en steken, op mijn eigen manier, Ted Storm zou er van griezelen, en gelijk heeft ze! maar voor mij is het prima, ik ben er tevreden mee, een gelijkmatig rijgsteekje kan ook zomaar mooi zijn, en ook dat is het nog niet, maar dat komt wel, de Aunt Becky uit het vet, en eigenlijk was het geeneens een naar werkje, dus dat belooft wat......

De meisjes Saar en Sieneke zijn er ook blij mee, die houden niet van half afgemaakte spreitjes en dekentjes in hun bedje.
Tis hier herfst, overal wel denk ik, voor dat je erg in had was de zomer helemaal over, nou ja, wat er voor door ging, ik dacht, wie ruimtelijk woont moet grote decoraties hebben liggen, ik heb twee van deze japen bij de achterdeur liggen, ze wegen iets van 80 kilo, en blij dat manlief weer met me was, heerlijk toch zo,n vrouw die altijd wat anders heeft......en voordat ze in de juiste compositie liggen......beetje naar links.....eh...rechts.....of toch maar iets naar achteren....

Denken jullie heerlijk na over wat voor pincusion je gaat maken, ik mag natuurlijk als organisator mijn eigen partner uitzoeken...hahaha......we hebben nog niet alle adressen van iedereen binnen, dus kijk daar nog even naar en mail het door, zonder adres is het moeilijk sturen....iedereen een heel fijn weekend!

30 opmerkingen:

 1. bah..als de computer het niet doet!!!..maar je krijgt een nieuwe..;0))
  wat een aan meldingen zeg de postbode zal zich afvragen wat er toch allemaal in die pakketjes zit..;0)
  en je poppendekentje is een "snoeppie"...
  fijne dag..en succes met de organisatie!!..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een mooie nieuwe top en je AFFO is helemaal geweldig! Zie die popjes stralen onder hun nieuwe dekentje :o)

  Veel succes met je nieuwe computer. Leuk als ze het doen, maar anders...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je moet maar denken dat tie in het harnas is gegaan, want hij staat niet werkeloos bij jou op het buro hihi! Wennen zal best meevallen hoor! Geweldig dat er veel quilters meedoen aan het pincushion ruilen! Op de foto zijn de quiltjes ook schattig maar in het echie, ach daar kan toch niets tegenop!! Veel plezier met de nieuwe PC!! XXXD

  BeantwoordenVerwijderen
 4. well you have lots more girls then the 20 for the swap........you could close it early if you want........

  goodluck with your new computer........hope you didn't loose any information..........

  lovely little quilt.........

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Van een computer die het niet doet kan ik ook heel gestressed raken, volgens mij zijn we dan ook echt verslaafd :-))
  Je bent lekker opgeschoten en hebt weer aardig wat moois te showen.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je denkt dat je niet meedoet aan de pc hype maar o wee als er iets gebeurd! Bye the way, Windows 7 is veel vriendelijker in gebruik, net of je weer terug bent bij het oude. Je quiltje is super die stofjes.....hmmm prachtig. Oh ja en die SWAP komt helemaal goed ook met een halve pc.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha Jeannet, eindelijk zit ik weer achter de weblogs, heb veel gewerkt en de zin ontbrak me ven, maar nu ben ik alles aan het bijlezen van iedereen. Je hebt niet stil gezeten en door je computerprobleem zal de produktie nog meer zijn. Want de computer is ook een tijdvreter. Maar ik geniet gezellig bij iedereeen. Je poppendekentje is een lieverdje.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super dat je swap zo'n enorm succes is Jeannet! Ik passeer eventjes! Balen van je pc hoor! Het zijn fijne dingen maar ze moeten wel werken! Je poppenquiltje wordt echt super! Zp leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk dat je zo veel reacties hebt gekregen op je oproep! Ik hoop dat je snel helemaal thuis bent op je nieuwe pc'tje. Hoe hebben we ooit zonder gekunt! En Saar en Sieneke zien er heel tevreden uit hoor onder hun mooie dekentje!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je raakt altijd onwel als de computer het nit meer wil doen, wens je veel sterkte om alles weer op je nieuwe pc te zetten!!!. Wat een lief quiltje,mooie kleuren. succes met de swap organisatie. groetjes Tilly

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nou je weet in ieder geval wat je voor je verjaardag kan vragen: een computer. Dat ding kon de overweldigende belangstelling niet meer aan !! En jouw quiltpogingen: als ik het met de hand doe is het ook onregelmatig. Heb je het wel eens met de machine gedaan ? fijne probleemloze dag verder. liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat ineens een stress als je pc het begeeft!! Hij bleef wel tot het laatst echt sterk, he?!
  Een nieuwe went heel snel, hoor!
  Net zo snel als het doorpitten van een quiltje!! :)) Alleen is dat misschien zelfs nog wel leuker om te doen!
  Geniet van je dag en je heerlijke poppenquiltje! Goed gelukt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. wat een stress he als je computer het niet doet, fijn is wel dat je meer tijd overhoud. Wat zien de poppenquiltjes er prachtig uit ik ga het boek denk ik ook maar bestellen, het zijn echt mooie patronen, en jouw uitwerking is natuurlijk extra reclame.

  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Fijn dat je er weer bent!
  En succes met je nieuwe computer.

  Lieve groetjes, Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Je quiltje ziet er mooi uit.
  Ted zou mijn manier van quilten ook niets vinden.
  En geen P.C. moet er niet aan denken.
  Gaat de winter wel erg lang duren zonder gezellige mailtjes en blogjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hi Jeannet, wat is het weer een leuk quiltje geworden! En ik bedoel ze eigenlijk allebei. Ach en dat quilten, iedereen doet het op zijn eigen manier! Een nieuwe PC, ik moet bekenen dat mij dat juist een feest lijkt! Zelf heb ik nog niet zolang mijn nieuwe macbook (hip he) en ik vind het heerlijk. Een aanrader! Succes met de administratie/organisatie van de swap. VInd het top van je!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Oh ja die pc daar moet bij mij ook niets mee gebeuren. Raak ik helemaal op tilt. Heel veel sterkte ermee want ik leef met je mee. Je poppenquiltje is echt een schatje. Heb een aantal keren van de week met het boek in handen gestaan bij PP maar toch weer weggelegd. Ik ben sterk geweest en vond dat ik dat ook best zelf kan ontwerpen. Wel heb ik alvast een stapeltje lieve lapjes uit mijn voorraad gezocht waar ik ze van wil maken. Dus.....in Brielle daar nog maar wat bijzoeken hihihhiih.
  En tjonge wat een reuzepompoen. Kan je de deur nog wel in?
  Enne...ik kan nu natuurlijk niet achter blijven. Ik doe ook mee hoor met de pinkussenswap!!!!!!
  Zal je ff mailen.
  Fijne dag en suc6 met je pc.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Haha, hier is dan eindelijk die heer die zich nog niet opgegeven heeft ^_^ Ik heb natuurlijk je posting gelezen over de pincushionswap, alleen ik doe deze keer even niet mee. Ik heb momenteel een beetje veel zaken aan mijn hoofd en loop mijzelf een beetje voorbij. Helaas is dat in het verleden al 1x verkeerd uitgepakt, dus ik sta op dit moment even in een soort "ruststand". Hoe leuk ik het initiatief ook vind, sla ik daarom dit keer over. Maar gaaf dat het zo'n succes is. Ik denk dat je pc dit aanvoelde en dacht: dit wil ik niet meemaken en er daarom mee gestopt is. Succes ermee! En gaaf dat je je quiltje nu helemaal met de hand gequilt hebt. Nog even en je wilt niets anders meer dan alles met de hand quilten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Je bent er weer!!!
  Vreselijk als dat stuk is .
  Jou quiltje is weer mooi geworden,echt een dotje.
  Ik moet een heel gedeelte van mijn bloemenquilt uit halen ergens klopt er iets niet en voordat het in een hoek terecht komt ,haal ik het maar uit; fijn weekend yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ja, wat een ellende als de techniek niet wil wat jij wilt. Ik wens je veel plezier met je nieuwe PC ...nog meer geheugen, nog sneller ...we zullen er allemaal van meegenieten :-)


  Die steekjes zien er mooi uit, toch? (Ted griezelt heus niet zo snel!).

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Kan me zo voorstellen dat je niet zonder de digitale wereld kan. wat is een computer toch al ingeburgerd in de wereld..
  En wat het handquilten betreft, het gaat erom dat jij het leuk vind, dat je het zelf mooi vind en er plezier in hebt. Vroeger ten tijden van de pioniers en VOC werden quilts gemaakt uit noodzaak en daar werd echt niet gekeken hoeveel steekjes er op een inch zaten..

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Je poppendekentje vind ik zo'n schatje. Goed dat je weer aan het quilten bent en als het voor jou goed genoeg is, dan is het toch prima! En wat leuk dat er zoveel mensen meedoen met je SWAP. Ben zo benieuwd met wie ik wordt gekoppeld LOL. Ben er al wel aan begonnen. Heel veel succes met het uitzoeken van alles en alvast een goed weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Veel sterkte met je nieuwe pc (dat is net als in een
  relatie zo wennen, als je pas samenwoont). En dat
  handquilten is nog steeds niet zo mijn ding, maar ik
  heb me vanmorgen opgegeven voor een workshop
  duimquilten, inderdaad van Ted Storm, en ik denk
  nu, dat dat helemaal gaat goedkomen. Was toevallig
  van plan om morgen ook pompoenen te gaan scoren,
  alleen 80 kg....? En verder ben ik best beetje jaloers,
  dat jij je eigen swap-partner mag uitkiezen.....
  Groetjes en geniet van je weekend! Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ach, ik leef met je mee, sinds vorige week hebben we ook een nieuwe computer en DH zit al dagen te zuchten en te steunen!
  Wat een mooie poppenquiltjes weer, wat zullen die poppen blij zijn ermee. Dat mandjesquiltje is een snoepie!
  Ik zal me ook maar opgeven voor de pincussions, vanavond zal ik mijn adres mailen.Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat leuk joh dat er zoveel speldenkussenliefhebsters zijn (mooi woord voor galgje). Wat is je mandjesquiltje schitterend geworden, je kleurkeus is echt prachtig! Ik krijg zin zelf ook zoiets te proberen, leuk een klein quiltje tussendoor....mmm...of had ik nog 100 projecten liggen....???

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat een organisatie ben je aangegaan!! En dan ook nog tijd om zo'n prachtig quiltje af te krijgen, de kleuren komen zo mooi uit! En dan het mandjes quiltje, echt prachtig geworden, ontzag!
  groetjes, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 27. These are adorable quilts, and they look wonderful with the dolls.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ach Jeannet, heel sneu hoor van je compu, maar het is maar een ding hè. Dat je niet meer kunt missen, dat dan weer wel, maar toch..... komt wel weer goed met het nieuwe exemplaar, ga je best weer aan wennen.
  En wat zie ik hier weer prachtige werkstukken. Je mandjesquiltje, té leuk voor woorden behalve dan "wil ik ook", hihi.... en het gequilte dekentje, hartstikke goed gedaan hoor en wat Ted Storm er van vindt? Kan jou het boeien....jij moet er tevreden mee zijn en dat kun je, want het ziet er tiptop uit!
  Ik ben ook helemaal "in to de poppenquiltjes". Ik heb bijna een hartjesquiltje af, nog eventjes het biesje vastnaaien en af, yes!
  Leuk hè, dat je pincushion swap zo enthousiast is ontvangen. Je kan het ook allemaal zo lekker brengen, logisch dat iedereen er bovenop springt! Ik heb er ook zin in.
  Nou Jeannet, succes met alles wat je de komende dagen moet gaan doen en vooral "rustig blijven" LOL

  Groetjes,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 29. WAt een leuke poppenquiltjes.
  En de swap een groot succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. I love all your little dolly quilts Jeannet & this basket one is just delightful. Good luck with the new computer :)

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet