Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 16 augustus 2010

Pronken met andermans veren

Een mens hoeft niet alles te kunnen, toch ? en dat moet je accepteren van jezelf, vind ik dan, ik kan dus niet borduren, maar vind het wel héél erg mooi, vooral die oude vergrijsde Stacey Nash stijl, op dat "viezige"oude linnnen, héérlijk sfeertje......Gelukkig heb ik een soort van huisborduurster (klik) gevonden die zo af en toe wat moois voor me maakt, ik kan het helemaal aan haar overlaten, want ze weet inmiddels waar ik van hou, zij borduurt, en ik maak er iets van, prima deal ! dit is een hartje wat ik afgelopen weekend gemaakt heb en een naaldenmapje er bij.

Nou staan er bij Bep in de webwinkel allerlei schattige patroontjes van Stacey Nash , mooooi......en er is zelfs nog een nieuwe op de rol......ik geloof dat ik aan mijn huisborduurster vraagt of ze ook wel eens workshopjes geeft......en dan geef ik me op......of toch maar niet......een mens moet niet alles willen kunnen, toch ?






32 opmerkingen:

  1. Hoi Jeannet, het zijn schatjes. Eens mens moet niet alles willen maar mag wel..... proberen....toch! Veel plezier ermee.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Jeannet,
    Soms is het heerlijk als iemand anders iets voor je doet
    Geniet daarvan een mens hoeft niet alles zelf te doen.
    veel plezier en je hartje is leuk geworden

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een lieverdjes! En wat een schat van een borduurhuishoudster heb jij!!!
    Geniet ze, zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. alles kunnen is zeker niet gemakkelijk,dan wil je nog meer doen,gr christina

    BeantwoordenVerwijderen
  5. wat zijn ze mooi, ook ik vind borduren leuk maar zou hier ook wel wat meer tips en uitleg van willen dus een workshop lijkt mij ook welwat.Het is natuurlijk wel zo dat je dan nog meer tijd moet gaan verdelen over diverse projekten.

    groetjes ada

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een pullekies!! Enne .... misschien iets voor in oktober?? tuurlijk kun je dat ook, heerlijk ontspannend joh! Maar met Simone als huisborduurster ben je helemaal gesettled! Kun je zelf lekker met lapjes in de weer! Mooie dag, liefs, Daniëlle

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat lief dat ze dat wil borduren voor jou. En ook nog zo mooi.
    Groetjes Mascha

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik zit helemaal te blozen hier... Maar ere wie ere toekomt; de afwerking is ook perfect gedaan! En wat Daniëlle ook al zei: ik wil je best in oktober de basisbeginselen bij brengen! Zo moeilijk is het niet, vooral een kwestie van tellen...

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Mooi hoor.En borduren kan ik ook niet hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Heerlijk niet van die mooi hebbedingetjes....

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Een paar heerlijke borduurtjes van Simone,geniet er maar van,Bep

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Heerlijk zo'n goeie deal! Idd hoeft niet iedereen alles te kunnen! Alhoewel ik het mij niet kan voorstellen dat jij niet kan borduren;-) Als ik zie wat voor een mooie dingen jij maakt, en niet kloppende patronen aanpast.....
    Het zijn hele lieve mooie mapjes geworden!!
    Groetjes Hubertine

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een leukertjes, ik zou er aan beginnen.

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een snoepies.
    En kruisjes zijn niet moeilijk.
    Vooral geduld hebben om goed te tellen en een zakje extra tijd ( LOL )

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Jij gaat weer een verslaving erbij krijgen......
    Het is zo leuk om te doen .
    Hier is ook altijd ergens een borduurtje te vinden.
    Ik heb simone ook gevonden en ik koop bij haar kleine lapjes voor de hexagonnen.
    helemaal te gek is dat .
    Groetjes yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  16. OH Jeannet, wat een LEUKIES !! Ja een huisboruurdster wat een LUXE, maar cursus hmmmmmmmmm dat lijkt mij ook wel erg gezellig uhh leerzaam. Hoe dan ook geslaagd, fijne dag, groetjes Else

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Hoi Jeannet

    Ziet er allemaal leuk uit hoor.
    Ik zou zeggen probeer eens een workshop borduren misschien valt het allemaal nog wel mee en ben je weer een ervaring rijker.
    Och misschien heb je helemaal geen zin om rijker te worden met borduren dan ga je lekker verder met de dingen die je nu maakt.
    Is toch ook prima.
    Fijne avond nog.
    Marga

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Als ik het met mijn kromme vingers kan en beginnende staaroogjes door de diabetes kun jij het zeker Jeannet...goede daglichtlamp en tellen maar..maar zo is het ook makkelijk..en tijd voor alles maken als je zo al een druk leven hebt valt ook altijd niet mee..maar het hartje en naaldenmapje is je weer perfect gelukt...stikleuk die kleine projectjes...
    groetjes Francien.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Nou...ik vind dat je de ultieme combinatie hebt gevonden ... houden zo!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Eindelijk na de vakantie weer even tijd gehad je blog bij te lezen. Wat ben je weer met veel leuke dingen bezig en die borduurtjes zijn helemaal om te smullen, ik zou er zo weer aan beginnen ....maar ik hou mezelf in!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Je hoeft inderdaad niet alles te kunnen. Zo wil ik geen fietsbanden leren plakken want dan blijft er bv geen mannenwerk meer over. Maar als je het nou heel graag zou willen leren, is het wat anders. Dan geef je je lekker op en anders niet. Dit zijn in elk geval 2 pronkstukjes. Heel mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Leuk gedaan Jeannet, mooie combinatie van twee hobby's. Maar borduren is niet zo moeilijk. Goed kijken en draadjes tellen. Eigenlijk heb je het zo toch goed geregeld: zij borduurt en jij naait!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Snoepies, en ook de spelden die ik bij de blog van je huis borduurster zag. En je hoeft niet alles te kunnen. Zo'n ruil relatie lijkt me heel niet slecht!

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Ideale combinatie zo, toch? Wat een snoepjes...

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Muy bonitos todos tus trabajos y los colores son ideales. Saludos!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  26. haha huisborduurster..;0))..wat klinkt dat...straks even naar Bep denk ik...eh..gewoon je weet wel..eh..gezellig..misschien een patroontje van het een of ander...want ik heb een heel leuk bakje met patronen ..voor eh..ooit..*Ü*...en het staat heel decoratief ;0))))
    fijne dag en geniet van je pracht spullen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Schattig zijn ze. Zelf vind ik de combinatie van stitchery en quilten helemaal het einde. Dus neem een naald en draad en ga proberen. Als je kunt tellen is het niet moeilijk:-)))

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Wat een schattige borduurtjes, je boft met een huisborduurster.

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Hoi Jeannet, wat een lieve borduursels zijn dit! Het houten mandje past er mooi bij.
    Het is elke keer weer leuk om je berichten te lezen.

    Groetjes, Hilde

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Wat een schattige borduurwerken zijn dit weer en wat fijn dat je iemand hebt die dat voor je doet. Je kunt ook niet alles zelf.

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Toch is borduren echt niet moeilijk hoor. Ik doe naast quilten heel veel borduren, want beide zijn een grote hobbie van mij. Mooi hoe je het afgewerkt heb.

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Ben je la je spulletjes uit de kast aan het halen?? Volgens mij blijft het weer nog eventjes zo...
    ;o)

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.