Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

vrijdag 17 september 2010

De spannende doos van overzee.....

Wat zit er in deze spannende doos van overzee......

Ik heb jullie laatst verteld van mijn verjaardagspakketje van overzee........enne...het is aangekomen, dat wil zeggen, ZIJ is aangekomen.
Met kloppend hart hebben we samen de doos uitgepakt, zoonlief en ik , ik heb nog nooit zo,n groot pakje van overzee gehad, het uitpakken was al een feest op zich, alles zo keurig netjes.
En daar was ze dan.... de langverwachte Singer Featherweight......Wauw....Ik ben al een paar jaar overal aan het kijken naar een Singer Featherweight, op marktplaats, en recentelijk op Ebay,en bij een winkel, maar dat lukte toch niet helemaal, ze zijn niet zo makkelijk te koop,en wat er te koop is, is vaak dubieus van kwaliteit of duur zonder enige garantie, dus ik heb uiteindelijk besloten om hem, of haar, tis een meisje.......bij Mr. Graham Forsdyke in Londen te bestellen en gehad van mijn moeder voor mijn 50 ste verjaardag.

Dat is een hele goeie keuze geweest, zoals jullie weten zijn er paardenfluisteraars, (horsewhisperers), en is er Derek Ogilvie, en in Londen woont en werkt Mr. Graham, en hij is een Singer Featherweight Whisperer.........Hij weet alles van deze schattige lieve Singertjes, hij houd van ze, haalt ze uit elkaar, zorgt dat ze in een uitstekende conditie zijn, repareert waar nodig met de originele onderdelen, en héél belangrijk, geeft garantie op het elektrische gedeelte en dan verkoopt hij ze aan de liefhebber. Volgens mij weet hij er zoveel van dat als hij zijn ogen dicht doet, en zijn handen 10 cm boven een Singertje houd, hij aanvoelt wat er met haar aan de hand is, dus een echte Singer Featherweight Whisperer.En die liefde voor het machientje voel je in alles.
Jullie zullen denken, wat moet je met zo,n ding!? bijna 60 jaar oud, wat is er zo bijzonder aan ? wat kan ze meer dan een gewone machine ? nou, eigenlijk alles en niets, zo,n machientje is een beleving, niet meer en niet minder, je koopt het net als met een schilderij, of een Old Timer, om naar te kijken,omdat je gek op haar bent, omdat ze mooi is, en eenvoudig, en zo lekker ruikt,het is een stukje nostalgie wat ook nog kan naaien, en dan dat geluidje he.....( even klikken)

Ik heb een klein eikenhouten naaitafeltje waar ze op staat, dat had ik nog staan, en tussen de swapperikelen door heb ik ook nog een quiltje gemaakt samen met Pfaffie......om haar op te zetten, ze is tenslotte al op leeftijd...,ze staat naast Pfaffie, wel met een kast er tussen zodat ze elkaar niet in de haren...eh...draden vliegen.....concurrentie he.......Maar goed, Pfaffie heeft niets te mopperen, die heeft haar eigen Sew Ezi tafel.....
En tja....als ZIJ eens even van haar plekje is, is HIJ altijd bereid om het voor haar warm te houden.......

Nog even voor de kenners: Het is een model 221,ze is geboren op 9 oktober 1950 ( ik heb het op de kalender gezet, dat vieren we, dan krijgt ze een extra smeerbeurt en wij een taartje) het is een centennial met een blauw badge en een floral deco scrollplate, een speciaal modelletje vanwege het toen honderdjarig bestaan van de Singers, en ze is in topconditie! Je hebt onder deze machientjes ( het zijn net mensen!) oude dames, en een beetje sleetse dames, en fieve dames, ZIJ is een "grande dame " ,deftig, mooi, geweldig...*))zucht...Ik hou er over op, anders denken julie nog dat het me in het hoofd is geslagen ( behalve dan de mensen die er ook één hebben, die begrijpen het "gevoel"Enne....mocht je er ooit, ooit, ook één willen......denk aan Mr. Graham, het lijkt duurder, maar dat is het uiteindelijk beslist niet, want je krijgt wel de kwaliteit en de service en de garantie en de nazorg die ik nog nergens anders ben tegengekomen........en er gaat nog een heel bedrag af vanwege goedkopere verzending naar Europa en de dollaromrekening.
Is het misschien een leuk idee om een lijstje op de blog te zetten van andere Singer Featherweightbezitters zodat we elkaar eens kunnen contacten als we iets te vragen hebben en wie weet wat er nog meer uit kan voortvloeien ? laat maar weten of jullie het leuk vinden. Goed weekend allemaal! ( O ja...als jullie nog inspiratie zoeken voor pincushions moet je echt HIER even kijken.......

56 opmerkingen:

  1. Ooooh....ik ben jalours! Wat een stikleuk masjientje Jeannet! Heel veel plezier ermee.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit is wel een echt mooi en waardevol verjaardagscadeau. Heel veel plezier ermee.
    groetjes Elly

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jeannet, van harte gefeliciteerd met je "grande dame"!!!
    Ik snap precies wat je bedoelt!!
    Wat een heerlijk gevoel, he, om dat machientje te horen, te zien, te voelen..... :0)
    Mijn Josephine en Caroline zijn allebei uit 1949; hebben dus ook zo'n mooie scrolled face-plate. En naaien als zonnetjes!
    Geniet ze!!! ;))

    BeantwoordenVerwijderen
  4. OOOHHHH>>> Zij is prachtig!!!! Dit is dus je aankopen uit het buitenland....
    Ik weet precies wat je bedoelt. Wat een heerlijkheid om deze machine te zien....
    Veel plezier met je aankopen.....

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik vind dit prachtig en doet me aan mijn grootmoeder denken. De ouders van mijn mama woonden op een boerderij en haar singer-naaimachine was een pronkstuk in de leefruimte. Ik ben een beetje jaloers maar heb toch geen ruimte om deze Big Lady in de living te plaatsen. Wie weet later. Van harte gefeliciteerd.

    groetjes,
    Knutselbeertje

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zij straalt helemaal en jij waarschijnlijk ook helemaal,wat een genot om er naar te kijken en te horen,ze is ook zo lekker simpel en ik weet echt zeker dat ze op haar plekje is ,groetjes Bep

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Gefeliciteerd met je nieuwe aanwinst, veel naaiplezier ermee!
    Groetjes berbel

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ze ziet er prachtig uit!!! Kan me wel voorstellen dat je daar heel blij mee bent. Geniet er lekker van!! Heb je een prachtig kado voor je 50ste verjaardag.Mooi zo'n bewerkte plaat!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Gefeliciteerd met je mooie aankoop.
    Gisteravond kwam ik een blog tegen van liefhebbers van deze Singer, zal eens zoeken

    BeantwoordenVerwijderen
  10. what a wonderful present..........I have several other old singer machines and I love them........

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een geweldig verhaal om te lezen.(en te horen) Ik ben nog nooit "op" een singertje geweest. Ik heb wel a old lady Pfaff, maar die is denk ik 40 jaar oud nu. En ziet er niet zo chique en oud uit.
    groet liesbeth

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Gefeliciteerd met de "grande dame",ze is slechts 2 jaar ouder dan ik en nog in topvorm, nou daar doe ik het ook voor.heel veel plezier ermee.
    groetjes Tilly

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Oh Jeannet je meisje is zo mooi en lekker zacht. Puntgaaf en zo sierlijk..... Die pincushions had nou niet gehoeven..... ik droom er al van........

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Meid Jeannet wat een schitterend machientje...zo mooi en wat een prachtcadeau!! de öuwetjes"doen het nog prima ... Leuk om haar "zoemen"te horen...je hebt er weer een schitterende post hier van gemaakt..je zou er haast voor een gaan willen sparen...waarom ook niet?!... Ik hoop dat je er veel plezier van hebt!! het kleine quiltje is enig!! Kan me voorstellen dat Beest een beetje jaloers is nou...zo`n mooi zwart "beest"erbij die jij misschien ook wel aait af en toe...kan me dat goed voorstellen...
    En leuk hè? al die verschillende pincusion creaties...ben zo benieuwd naar alles hier...
    Jou weekend kan niet meer stuk denk ik maar...groetjes Francien.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een schatje en wat een prachtig cadeau van je moeder voor zo'n speciale verjaardag! Veel plezier ermee.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. \____________/ (<-- voor het kwijl) Zit ik eerst al helemaal te genieten van je prachtige machientje, krijg ik als toetje ook nog eens de meest prachtige pincushions voorgeschoteld!!!
    Fijn weekend!

    Enne.... nog maar 14 nachtjes slapen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een lieverdje. Kan hij zo in het stopcontact of moet er ook een trafo tussen?

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Gefeliciteerd. Het is een hele mooie dame. Dus dat ze een eigen quiltje heeft gekregen is logisch.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Gefeliciteerd met deze wonderschone Dame.
    Zelf heb ik er drie, weet er alles van.
    Als heel goede reparateur kan ik je
    René aanbevelen in Haarlem.
    http://marpie.web-log.nl/mijn_weblog/singertjes/
    scroll naar beneden en je hebt alles over hem.
    Hij is bezig met een eigen site.
    Dochterlief heeft een rode FW, door René uit elkaar gehaald geschuurd en gespoten en weer in elkaar gezet.
    Naait als een treintje, ach nu je er zelf eentje hebt weet je waar ik het over heb.
    Heel veel plezier ermee maar dat gaat vast en zeker lukken.

    Groetjes,
    Marga♥

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Hallo Jeannet,
    Wat een prachtig cadeau! en wat een prachtig verhaal heb je geschreven. Daar zal je veel plezier van krijgen, alleen al om ernaar te kijken (en er stofjes voor uit te zoeken natuurlijk!!) groetjes Maud!
    ps. wat een leuke link met alle pincushions

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wat een prachtig cadeau. Wat een prach aanwinst kan me voorstellen dat je er heel blij mee bent. Lekker van genieten.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Mooi machientje Jeannet. Herinnert me zo aan mijn kinderjaren. Ik heb op zo'n machientje leren naaien! Veel plezier met 'haar' en niet te lang aaien, er moet ook op genaaid worden hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wat een geweldig leuk machientje! Ik kan me voorstellen dat je daar helemaal blijk van wordt! Veel plezier met je nieuwe vriendinnetje!

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Ja, Jeannet, ik wist het natuurlijk al, maar ze is echt
    geweldig, hoor! Heel leuk het filmpje met het geluid
    (hoor alleen een extra metalige klik zo nu en dan).
    Ik kijk nu om een hoekje en zie mijn dierbare 222K
    "Pearl" staan en volgens mij heeft zij wel zin in een
    verjaarsvisite! Kan die van jou (heeft ze al een naam?)
    bij mij komen op 14 maart (1955). Ik weet precies
    hoe het voelt, wat jij beschrijft over je Singertje.
    Geniet er van! Ze is zeker op haar plaats bij jou.
    Groetjes, Ageeth.

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Wat een droom!!!!!!!!!!!

    Dat is genieten !!!!!!!! gr yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Gefeliciteerd met je mooie machientje, geniet maar lekker van haar.
    Groetjes Anneke ^..^

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Wat gaaf zeg en dan te bedenken, dat ik een nog oudere had en die is zoek geraakt (!) toen mijn moeder naar een bejaardentehuis ging verhuizen (snik, snik...!)
    Maar wees er maar trots op en veel plezier ermee.
    Gr.Sylvia.

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Hallo Jeannet wat een prachtige aanwinst heb je gekregen.En de machine is bij jou op de goede plek terecht gekomen dat weet ik zeker als je er met zoveel enthousiasme over schrijft.Ook al zou de machine niet meer kunnen naaien is het toch al een pronkstuk om naar te kijken dus nu heb je er dubbel plezier van.Groetjes en heel veel plezier ermee.Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Jeannet,
    Wat een prachtig cadeau.
    Je bent echt verwend! De naamachine heeft bij jou echt het juiste plekje gekregen, je bent zo enthousiast.
    Knap dat je de computerperikelen overleeft hebt en dat je het tot het bittere eind volgehouden hebt.
    Nu geen slapeloze nachten meer hoor!!
    Groetjes,
    Rieteke

    BeantwoordenVerwijderen
  30. O Wat mooi
    ik heb de Singer trapnaaimachine van mijn oma deze is nog ouder maar hij werkt nog steeds
    er moet wel een nieuwe riem om maar dat komt nog wel
    Heel veel naaiplezier met je Singer

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Prachtig verjaardagskado.Veel plezier ermee.

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Gefeliciteerd met je masjientje, ik heb na lang speuren er vorig jaar ook een gekocht een 222 met vrije arm.
    Ik vind haar alleen al mooi om naar te kijken, vind hem trouwens wel stinken vooral de koffer.
    Ik ga zo gezellig feesten want ik wordt vandaag 51!!

    Groetjes en veel plezier ermee,
    Viool

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Vergeet ik, na al mijn commentaren op de swap, nog te zeggen dat ik helemaal verliefd ben op je prachtig Featherweight!! Gefeliciteerd hoor met deze aanwinst, wat een pracht exemplaar. En het geluidje? Heerlijk.......

    Groetjes,
    Inge

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Jaaaaaa, ik heb ook zo'n beauty! 't Is echt genieten als je haar bezig ziet en hoort!
    (Je moet ze wel meer smeerbeurten geven dan 1 x per jaar hoor. Of ga je ze niet gebruiken?)

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Ik begrijp helemaal hoe je je voelt. Zelf heb ik er ook één, wel gekocht via marktplaats. Helemaal nagekeken en opgeknapt waar nodig en met garantie.Een oudeigenaar van een naaimachinehandel had haar staan en opgeknapt. Ze loopt als een zonnetje en mag vaak mee op vakantie. Zo handig in dat minikoffertje. Ik wens je er veel naai en kijk plezier mee

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Ik heb de Winselmann Titan van mijn oma geërfd, maar dat is een gewone handnaaimachine. Alleen maar leuk om naar te kijken, want ermee naaien is moeilijk!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Wat een prachtcadeau, Jeannet, heel veel plezier ermee! Trouwens, een leuk quiltje eronder en wat een prachtpoes!
    Groetjes, Cisca

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Ik vermoedde al zoiets als trouw volgster van je blog. Heel erg gefeliciteerd met dit super cadeau!
    Zaten er nog veel extra voetjes enzo bij?
    Verjaardags feestje vieren van de Featherweights kunnen we doen, maar dan kom je wel vaak bij mij op verjaardags visite. Ben ook helemaal verliefd op deze machientjes en kan er dan ook geen afstand van doen als ik ze eenmaal heb.
    Heel veel plezier met je beauty.
    Groetjes Jannie

    BeantwoordenVerwijderen
  39. Gefeliciteerd Jeannet!!!
    It's a wonderful present, I love your machine and your hand to made, every thing are pretty.
    I hope you visit my blog..
    See you, bye!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  40. Gefeliciteerd ! Leuk, zoals je er met veel liefde over verteld.

    BeantwoordenVerwijderen
  41. Gefeliciteerd Jeannet! Voor je verjaardag en voor je mooi cadeau.
    Mijn Wilhelmina komt ook van mr Forsyke. Hij is echt de best. Ik begrijp je enthousiasme helemaal, Ik ben helemaal verliefd op mijn Mientje.
    Ik ben laatst zo druk geweest, dat ik ben niet eens langs ben geweest voor een hallo, maar weet van Tineke dat je een met een leuke swap bezig ben!
    Vele groetjes, en heel veel geluk met je dame.
    Valentina
    :)

    BeantwoordenVerwijderen
  42. Jeannet, Gefeliciteerd met je prachtige Singer! Ik kom nog niet zo lang op je blog, maar je schrijft grappig. Ik lees het altijd met een lach op mijn gezicht. Ik wens je een fijn weekend en geniet van je nieuwe aanwinst! (Maar zo te lezen op je blog zal dat wel lukken!)
    Groet, Hennie

    BeantwoordenVerwijderen
  43. She is truly a beautiful machine and I think it is worth it to buy from a reputable dealer with something so old. She looks like she is in very good condition. What a beautiful birthday present!

    Your cat is adorable!

    BeantwoordenVerwijderen
  44. Proficiat met Singie (of is dat te respectloos voor de Grande Dame). Ik herken het helemaal, mensen die zwijmelen bij geluiden. Mijn DH kan dat ook bij het geluid van de motoren van oude auto's.

    BeantwoordenVerwijderen
  45. Een droom ... voor mij, voor jou werkelijkheid :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  46. Wat een prachtige grande dame, mijn moeder had er ook een,maar dan nog een hand.
    Die nu bij mijn zusje staat te pronken.
    Heel veel plezier ermee.

    Groetjes Marlie die toevallig op je blog kwam,die er heel mooi uitziet.

    BeantwoordenVerwijderen
  47. Het is een prachtige machine om te zien zeg!!
    Wat glimpt die mooi ik wil geloven dat je er blij mee bent!!
    Veel naaiplezier.

    Groetjes Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  48. I am happy for you that you got a Singer Featherweight. Enjoy your birthday present! I really like my featherweight machine.

    BeantwoordenVerwijderen
  49. joepie en nu maar heerlijk van genieten [kwijl]
    fijne dag
    sieneke

    BeantwoordenVerwijderen
  50. how wonderful. It is so worth it!!
    Enjoy.

    Jeannet how do I get in touch with my PINCUSHION SWAP' partner?
    warm wishes
    Gina

    BeantwoordenVerwijderen
  51. Hoi Jeanette, je hebt er een prachtig verhaal van gemaakt. Ook ik heb een Singer Featherweight dus je mag me toevoegen aan je lijst. Veel plezier met je SF, groeten, (k)WIL(t)MA

    www.dekenstikster.web-log.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  52. thanks Jeannet!!!!
    I have just come back from Alsace!!
    I will try to install the translator in my blog. thanks for visiting.
    we will keep in touch
    hugs
    Belen (simply patchwork)

    BeantwoordenVerwijderen
  53. Wat een geweldig iets om via de post te krijgen Jeannet. Prachtig! Het is dat ik er momenteel geen enkele ruimte voor heb, anders zou ik er ook zo 1 willen. Misschien als ik later groot ben...
    Geniet ervan: hij is prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
  54. Wauw, kwijl, kwijl, slik, slik, wat een gaaf machientje! Oh Jeannet zij is een beauty!! Wens je er heel veel plezier mee! Groetjes
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  55. Wat zal ze lekker warme voeten hebben met zo'n mooi quiltje er onder!

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.