Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

zaterdag 25 september 2010

Lieve cadeautjes

Het einde van het campingseizoen nadert met rasse schreden, nog een week en dan is het weer voorbij, de tijd is omgevlogen en de rust is weer gekeerd, het begon te regenen half augustus en toen werd het opeens stil, zo heeft ieder nadeel zijn voordeel,tenminste, tis net hoe je het bekijkt natuurlijk......Deze prachtige doos kreeg ik vorige week van een aardige vriendin nog voor mijn verjaardag, ze had een theedoos gekocht bij xenos, glazen plaatje eruit gehaald en deze stiticherie van Brownie Hazes er in gemaakt, ik vind hem helemaal toppie, zo smaakvol gemaakt en wat een werk is dat geweest, daar zal de thee extra goed uit smaken.
En toen kreeg ik een week later van Haar uit Tilburg dit vreselijk leuke doosje met een borduurtje erop! en daar ben ik dus dol op, op borduurtjes.......dus nog een keer helemaal blij!

En dan heb ik hier het nieuwe boekje van Kathleen Tracy, een oplettende lezer van mijn blog maakte me er op attent dat je het boekje al met voorintekening kon kopen voor €14.30 bij de bookdeposito.com. , bij bookdeposito.co.uk kost exact het zelfde boekje € 23.50, dus als jullie het nog snappen.......Het komt in januari uit, maar je kan het maar vast gereserveerd en betaald hebben, toch ? voor je het weet wordt het duurder.....Ik ben idolaat van haar boekjes, de kaft ziet er al weer veelbelovend uit.
De wespen zijn een beetje ongedurig geworden de laatste tijd, ze zijn aan het uitvliegen, en dat moeten ze helemaal zelf weten, daar bemoei ik me niet mee,maar ze raken redelijk vaak uit de koers en dan vliegen ze in mijn keuken rond, alles mooi en wel, maar we hebben toch echt afgesproken aan het begin van het seizoen dat ze welkom zijn in het vogelhuisje, maar dat ieder in zijn eigen huis zou blijven en dat we ons niet met elkaar zouden bemoeien, laat staan op bezoek komen! daar maak ik dus wel korte wetten, ehhh...meppen mee......
Iedereen nog een fijn weekend, ik zie regelmatig foto,s van speldenkussens voorbij komen in mijn mailbox......en ze zijn me leuheuk........tja, dat heb je als je het organiseert, dan heb je de primeur om ze als eerste te zien.... Je mag ze aan mij doosturen als je dat wilt voor het virtuele fotoboek, dan kan ik ze vast bewerken.

33 opmerkingen:

  1. DH is helemaal niet blij met wespen als buren. Dus nu ik weet dat jij ook al een wespencamping hebt, zal ik ze volgend jaar naar jou door verwijzen. Misschien dat de foto van de onderkomens die jij aan hen verhuurt ze over kunnen halen. Moet lukken, want bij ons kunnen ze echt niet zo riant wonen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuk idee de doos met een stitchery en wat jullie met wespen hebben heb ik met slakken van die grote naaktslakken buiten blijven jongens! hihihi anders....
    Groeten Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een gezellige doosjes heb je gekregen Jeannet. En ja...die wespen. Ik ben er nooit zo'n fan van. De imker heeft hier al 2x een enorm nest moeten verwijderen. Niet prettig!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een schattige doosjes!!
    Leuk dat je al heel wat speldenkussentjes mag bewonderen....

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooie cadeautjes heb je gekregen. Die dozen zijn enig.
    Ha ha die wespen. Ik wil dus niks doodmaken en wilde een wesp buiten zetten met een stofdoek. Als dank stak hij door de stofdoek heen. Nou ja, instinct van zo'n die, het is hem vergeven:-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een prachtige doosjes kreeg je als kado.
    Ja het boekje ziet er weer veelbelovend uit.
    En dat prijsverschil daar kan ik ook niet bij hoe dat kan.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een mooie kistjes heb je gekregen. Bedankt voor de tip dat je het al kon bestellen in preorder. Heb ik dus ook meteen gedaan :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een leuke doosjes heb je gekregen. Ik zal een foto van mijn speldenussen aan je doormailen.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. De doosjes zijn prachtig Jeannet...leuk dat met die schaartjes...de BD is geweldig...zonder verzendkosten en meestal de nieuwste boeken ook nog voordeliger...dit boek is ook geweldig...ben benieuwd water voor projectjes in staan...ze zijn ook heel correct..heb nog nooit navraag hoeven doen waar een boek blijft...altijd netjes bezorrgd...lekker weer die rust zeker...kun je je ook helemaal op de speldenkussentjesswap concentreren...er zullen er best al veel zijn...heel fijn weekend...groetjes Francien.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een prachtige doosjes heb je gekregen. Echte hebbedingetjes.
    Goed weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Mooie doosjes heb je gekregen! Vooral de theedoos vind ik helemaal geweldig.Bedankt voor de tip van het boek, die boeken zijn idd super! Groetjes, Margreet

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een geweldig leuke cadeautjes heb je gekregen! En dat boek ziet er inderdaad veelbelovend uit, het maakt nieuwsgierig!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. wat een leuke aanwinsten heb je voor je huis: leuke doosjes, een mooi boek. logisch dat je wespen het ook willen komen bewonderen...

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hele leuke doosjes en elke keer als ik iets lees over de speldenkussentjes heb ik spijt dat ik me niet heb opgegeven ik was bang dat ik geen tijd genoeg had maar dat valt wel mee
    De volgende keer doe ik mee

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Leuke kadootjes heb je gekregen.
    Goed dat je ons attent maakt op het prijsverschil van de ene of andere site m.b.t. te bestellen boeken. Ik heb een boek bij de ene besteld en zie nu dat ik notabene 6 euro teveel betaald op!Dat is toch weer de helft van een ander boek!
    Prettig weekend, gr.Sylvia.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een leuke doosjes heb je gekregen om jaloers op te worden.
    Groetjes Mascha

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat zijn dat leuke doosjes! orgineel en bijzonder. En ik ben benieuwd naar al die speldenkussens. Er zijn een hoop 'bezige bijen'...

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Hallo Jeannet mooie doosjes heb je gekregen en van Anita wist ik wel dat ze erg leuke maakt heb ze een tijdje geleden op haar blog ook voorbij zien komen.Groetjes en een fijn weekend gewenst Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat een prachtige kistjes heb je gekregen! Daar passen weer een heleboel lapjes in ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Jeannet, wat een mooie cadeautjes heb je gekregen, als je nog even op mijn blog wil kijken, dan staat daar ook wat voor je. Bedankt voor de tip voor het nieuwe boek van Kathleen Tracy, ga gelijk even kijken
    groetjes Tilly

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Hello Jeannet, your stitchery is lovely and I also can't wait for Kathleen Tracy's new book, the cover is very nice! Not good about the wasps, ouch! Kind regards, Ann

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Hoi Jeannet,

    Wat een pracht dozen heb je ontvangen. Helemaal jouw smaak!
    Ik moet eerlijk gezegd nog beginnen aan het speldenkussentje, maar ik heb het idee al in mijn hoofd. Ik ben de boel aan het klaarmaken voor vanavond.Lekkere hapjes, gehaktballetjes aan het braden, apfelstrudel bakken, het ruikt heerlijk hier in de keuken.
    De kamer moet natuurlijk ook een beetje leeggemaakt worden , dat begrijp je wel. Maar ja vooruit.....
    De groetjes aan allemaal en een goede zondag, Annemieke

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Mooi zo..... jij bent lekker verwend! Heerlijk van die doosjes, daar heb je er nooit genoeg van! Ben heel benieuwd naar het boek van Kathleen Tracy, er staan nu ook een paar grote quilts in.....! Fijn weekend!
    Groetjes,
    Hubertine

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wat een leuke, mooie en gezellige dozen heb je gekregen. Terecht dat je daar heel blij mee bent. En ja, ik heb wel eens eerder gehoord dat er zo'n prijsverschil zit in dezelfde boeken bij deze 2 websites.
    Goed weekend (zonder wespen)!

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Wat een prachtige cadeau's heb je gekregen wat een verwennerij. En het boek lijkt me ook weer erg mooi en leuk. Trouwens idd een leuk idee om borduurwerk zo te verwerken en het boek vast te bestellen.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Wat heb je mooie cadeautjes gekregen. Allebei zo mooi geborduurd.
    Wat flauw dat de wespen zich niet aan de afspraak houden. Toch maar een bordje met "Verboden Toegang" aan je deur hangen.

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Gave cadeuatjes, lekker van genieten, je hebt het verdient! groetjes
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Leuk blogje Jeannet... die wespen kunnen echt grenzenloos opdringerig zijn, mep er maar goed op los.
    Wat ben je verwend met die mooie dozen.

    De speldenkussentjes druppelen hier binnen. Ik heb gisteren een bak gekocht (gewoon van plastic, helaas geen mooie stitcherietjes erop) , en daar gaat ieder kussentje in, met het bijbehorende envelopje en de beschrijving - Ordnung muss sein ;-)

    Ik wens je een fijne zondag!
    Tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Gatsie wespen, gelukkig ben ik die dit jaar weinig tegen gekomen. In de caravan hebben we zo'n eng tennisracket met een batterijtje, worden ze verbrand, heel erg dierenbeulerig maar prikken is nog erger, ben allergisch. vandaar.Wat een leuk boekje weer. Kende deze bookdeposito nog niet.
    Die doosjes zijn stuk voor stuk schatjes, kan je nooit genoeg van hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Wat een mooie doosjes. En die wespen...brrrr. Dat zijn niet mijn favoriete beesten

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Dear Jeannet!
    It is Belen from Simply Patchwork.
    I have inserted the translator in my blog!! I have added you in my favourites so I will keep on visiting and admiring your fabulous projects.
    hugs
    Belen

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Wat een prachtige doosjes heb je gekregen. Het is wel een leuk idee om zo mij borduurwerjes te doen.En boek lijkt mij ook wel wat.

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Ik was er ff niet en heb dus weer het e.e.a. gemist. Lezen en kijken dus maar. Bedankt voor de tip van het boek van Karen, ga ik straks meteen op intekenen.
    Wat een gave cadeautjes krijg jij zeg! Niet te geloeven, het een al leuker dan het andere. Het kan niet anders of je verdient het Jeannet!

    Groetjes,
    Inge

    PS: ik haat wespen!

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.