Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 6 september 2010

Weekend met een gouden en oranje randje

In mijn vorige logje schreef ik iets over Tiengemeten, (klik) over het wonen daar en de bootverbinding opzeggen...nou, we zijn er dit weekend weer eens geweest, ik dacht; toch nog maar eens kijken of het wat voor me is (lol). Het was in één woord weer fantastisch ! Wat een eiland, wat een ruimte en wat een geweldig mooie vergezichten. We hadden de auto bij de pont van Hekelingen gezet en zijn zo naar de pont van tiengemeten gefietst, uurtje fietsen,na een tochtje van 10 minuten met de pont van Natuurmonumenten vanaf Nieuwendijk kwam het eiland in zicht.
Wat hebben we genoten van de luchten en het water en de wind om je oren,ergens op de punt van het eiland is een herberg, en als je daar zit lijkt het leven echt even stil te staan, dan is er alleen maar het "zijn", je zit daar, in de lome herfstzon, en waar je ook kijkt zie je de toppen van de zeilboten die om het eiland heenvaren, dan hoeft er even helemaal niets meer.....Dit gedicht hing in de herberg, kan ik me wel in vinden.....

En die prachtige natuur, zoveel vogels,dat er nog zoiets bestaat in Nederland!de gele guldenroede bloeide overal, en ik heb nog nergens zoveel schotse hooglanders bij elkaar gezien als daar.Het Rien Poortvliet museum is er ook gevestigd, en het landbouwmuseum, dat was ook zo leuk, daar mocht zoonlief een aardappel wassen en die werd in een machine tot chips gesneden en die rolde zo in de olie, hadden we een bakje warme chips ! echte Hoekse Waardse chips.We zijn ook nog in Nora,s theetuin geweest, ook zo,n verscholen pareltje wat je moet weten, met allemaal zelfgebakken taarten en scones.We zijn weer terug gegaan met de pont, wel eningzins spijtig, maar zeg nou zelf, zo,n mooi eiland, dat kan ik jullie toch ook niet onthouden ? als je in de buurt bent, echt een keer doen, het is gewoon een beleving. En je kunt nog overnachten in de herberg ook! Dit was onze gouden randjesdag

En toen zijn we zondag naar de pompoenfair geweest van vriendin Gery Roest in Vierpolders, dat is altijd ook zo leuk, zoveel soorten pompoenen, en allerlei streeklekkers, je komt er overal oude bekenden tegen, het is echt een streekevenement, het was er wel ongelofelijk druk, heel wat anders dan het uitje Tiengemeten.....maar wel helemaal gezellig! dat was ons weekend met een gouden en oranje randje!

Swapnieuws: De inschrijvingen van de SWAP zijn nu echt gesloten, het is niet te geloven maar de teller staat nu op 150 deelneemsters !!! wie had dat ooit kunnen denken toen ik er aan begon, ik ben er nog beduusd van, en zoals gezegd krijgen jullie in de week van 14 september te horen wie je partner word.

31 opmerkingen:

  1. ik heb helemaal meegefietst Jeannet,ik was ook even weg in het prachtige landschap,fijne dag Bep

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een schitterende omgeving! Dat was zeker genieten!
    Mooie dag!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. leuk verslag van een mooi plekkie:)
    leuk dat je ons even mee laat genieten...fijne dag en de groetjes
    Tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een geluk dat het zulk mooi weer was het weekend.
    Prachtig plekje waar jullie waren.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Schitterend!
    Je hebt natuurlijk ook enorm geboft met het weer! En? Heb je er een leuk (trek-me-terug-quilt-)huisje gevonden? Groetjes Hubertine

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Klinkt allemaal geweldig, ik ben er nog nooit geweest maar na jou blogje, ga ik zeker een keer kijken.

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een mooie foto's...en die pompoenen.........

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat zul je genoten hebben. Wat een mooie foto's en dat gedicht ! Wegens een te groot gebrek aan tijd doe ik niet mee aan de swap, maar ik zie dat je aan inschrijvingen niet te klagen hebt. Wat een succes !

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een heerlijk verslag! Dankjewel dat we even met je mee mochten.

    Lieve groetjes van Ria

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een mooie omgeving Jeannet,bedankt voor het meegenieten. en succes met de swap.
    fijne dag vandaag Tilly

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Genieten daar in Tiengemeten. Heerlijk dat er in Nederland n og zulke plekjes zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Bedankt voor de impressie. Kunnen wij ook een beetje meegenieten. Je had ook nog een prachtig weer, mooie foto's.

    Groetjes,
    Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  13. wow so many in the swap......goodluck matching everyone up with their swap partners I know it is a bag job......

    nice spot to spend some time........pleased you enjoyed it......

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Geweldig, ik had nog nooit van Tiengemeten gehoord, maar ga er zeker een keer uitwaaien!
    150 swappers ... yeah!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik weet het, het is werkelijk een schande, dat ik nog
    nooit op Tiengemeten ben geweest, als je er nog
    geen 10km bij vandaan woont... Maar door jouw
    inspirerende stukje moet het er maar snel eens
    van komen!
    Groetjes van Ageeth..

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een gezellig weekend hebben jullie gehad.
    Groetjes Mascha

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat heerlijk dat je zo genoten hebt. En wat een heerlijk weer was het ook de afgelopen dagen. Helaas zal het morgen weer herfstig zijn. En gaaf dat de Swap zo'n succes is: veel succes met de organisatie.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Het ziet er toch wel heel verrukkelijk uit, is het ook te wandelen daar? Wat een meloenen he, heb je die knalgroene ook gezien? In de meest aparte vormen, het was er heerlijk weer voor! Mooie dag verder, XXXD Geweldig joh 150 speldenkussenfans!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Heerlijk weekend heb je achter de rug,das genieten hé.OH en al die pompoenen,heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Je hebt me er helemaal warm voor gemaakt, dus hopelijk komt er nog een mooi weekend, waarin er niemand jarig is. Wat een heerlijk weekend was dat, zeg!
    Wat een deelneemsters, 150!!!
    Groetjes, Cisca

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Na een artikel dit voorjaar in een landelijk dagblad staat Tiengemeten op mijn lijstje. Ik denk dat het nu toch echt tijd wordt om eens echt te gaan! Ziet er heerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wat een prachtige foto's! Kan me voorstellen dat dit een dag met een gouden randje was. De pompoenen zijn ook mooi. Het wordt al echt een beetje weer voor herfstsferen he?

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Was het het toch mooi om te zien waar jullie allemaal bent geweest. Heerlijk om zo van het landschap te kunnen genieten, het is er werkelijk prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. He Jeannet, leuk logje over Tiengemeten, er schijnt ook net een film uit te zijn. Klinkt prachtig dat eiland, wil ik toch es heen!

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Wat een prachtig stukje nederland!! Jammer dat dit soort dingen voor mij te ver is maar ik heb van je foto's genoten!!
    Groetjes, Jasmijn

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Wat kun je er toch práchtig over vertellen Jeannet. Je krijgt gewoon zin om bij je achterop te springen ;o)

    Vorig jaar hebben we ook een kijkje op de fair genomen, dit jaar kwam het er helaas niet van. hopen dat we volgend jaar weer kunnen, want leuk en gezellig is het daar zeker!

    BeantwoordenVerwijderen
  27. dat was zeker genieten met een gouden randje!!
    Ik heb heerlijk bijgelezen bij....
    :o)

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Fijn dat je zo'n goed weekend hebt gehad. Daar kun je weer even op teren.

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Oh,oh, woon ik er zo dicht bij en ben er nog nooit geweest, maar ik heb het nu op ons "Nog te doen lijstje" gezet, vooral het Rien Poortvlietmuseum wil ik graag bekijken! Bedankt voor de tip!
    En wat een lading deelnemers, geweldig!! Ben benieuwd wie ik krijg, heb al een idee voor wat ik wil maken! Tot gauw, knuffel
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Sounds and looks like a beautiful place to holiday. Love the photos.

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.