Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

woensdag 22 september 2010

Wie zaait zal oogsten.....

En zo is het maar net, we hebben het afgelopen weekend benut om van alles te oogsten en op te ruimen in de tuin, er was veel leuks te doen buitenshuis, maar het "landgoed"moet ook onderhouden worden....dat is de consequentie van het buitenleven, de laatste mooie dagen naderen en dan moet er van alles naar binnen gehaald en opgeruimd.De druivenoogst viel vanwege de kou tegen, appels en peren eigenlijk ook, walnoten hebben we nauwelijks, hazelnoten wel ietsje meer, de laatste pompoenen van het landje gehaald,en mijn bloemenweitje waarvan ik in het voorjaar een kale ingezaaide foto liet zien bloeit nu wel weelderig, dus ik kan oogsten voor op de vaas.
Al met al was het voor ons een matig tot slecht oogstjaar, te nat, te koud, vooral het najaar. O ja, iemand vroeg eens wat een dropplant was, dat zie je op de foto rechtsonder, de paarse bloemenaren, als je hem aanraakt stijgt er een anijsgeur naar boven, héérlijk!
En dan heb ik hieronder nog een heerlijke malse sappige kleurrijke oogst.....ik kon het weer niet laten, van overzee....maar, zoals jullie weten is quilting sharing, dus deze heb ik keurig gedeeld met haar van daar, dat voelt meteen al een stuk minder schuldig.
Waar ik ook mee aan het oogsten ben is mijn snowbalquilt, naar een patroon van Kim Diehle, uit het boek Simple Traditions, ik had hem al gesneden liggen, maar het kwam er niet van door andere werkzaamheden..........
Het afgelopen weekend heb ik er weer eens naar gekeken, ik heb een paar rijen aan elkaar genaaid, het moet een herfst quilt worden, en als ik hem zo naast de pompoenen leg vind ik dat hij de juiste kleur en uitstraling heeft, ik was eerst bang dat het te kleurig zou worden, maar het is gelukkig toch "stoffig kleurig".
Er komt ook nog applicatie op de randen, de randen worden donkerrood en daar komen deze bloemen op. De stelen van de bloemen zijn zo heerlijk simpel, je snijd een strook, en in plaats van de goede kanten op elkaar te leggen leg je nu de verkeerde kanten op elkaar, dus de goede kant buiten, je naait hem dicht, naadje kort afknippen,stok erin om even hol te maken en dan strijk je de naad naar onderen en naai je het op de ondergrond, geen geomdraai meer, heel makkelijk!

Is iedereen al druk doende met de pincushions ? Ik heb de mijne al opgestuurd. Ik mag toch wel hopen dat nu alle partners aan elkaar gekoppeld zijn en dat iedereen de zijne heeft ontvangen ? als dat niet het geval zou zijn altijd even contacten hoor! Anita en ik hebben een paar reservekussentjes gemaakt voor als het ergens mis gaat, dus het is een swap met garantie! waar vind je dat nog tegenwoordig......... En als laatste: voor wie er nog op een makkelijke manier het patroon van de Pie en Tart willen maken is hier (klik) een hele duidelijke tutorial van Heleen. Ze beloven vandaag een hele mooie nazomerdag, DH is vrij, en DS vanmiddag ook, gaan we lekker fietsen in de duinen van Oostvoorne en lunchen bij de Meidoorn, zo,n leuk plekje! Carpe Diem........aanrader!

24 opmerkingen:

  1. Leuke foto's van je tuintjes!! En van je snowball! (Die kant gaan we toch op....., naar de sneeuw......; brrrr..)
    En ik heb de tutorial van de Pie en Tart maar even geprint. Wat een leuke en vooral snelle manieren!
    Dank je!
    En leuk dat je mijn naam bij de Featherweight-eigenaren hebt gezet. Ik ben echt helemaal verliefd op die machientjes..... ;))
    Geniet van je dag!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je hebt wel heftige kleuren ( voor jou doen) gebruikt, ik vind ze erg mooi. Je blog ziet er weer mooi uit. Fijne middag.
    Ik ga nog even de tuin in, voordat het kaplaarzenweer wordt.
    groetjes Franny

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wij hebben dit weekend ook onze peren geplukt. Ik heb dan zo en rijk gevoel met zoveel lekkers. Heb jij dat ook????? Prachtige kleurtjes hoor, die lapjes. Daar word je natuurlijk ook heel gelukkig van. En de Meidoorn is inderdaad een heel leuk plekje. Veel plezier vanmiddag en ik zal aan je denken als ik mijn ramen aan het zemen ben.........
    Groetjes vanuit het zonnige zuiden,
    Karin

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Flinke opbrengst uit je tuin. We hebben ook de hele zomer uit onze tuin gegeten. Zo lekker. Je snowball ziet er nu al goed uit. Is ook wel fijn als een quilt eens een keertje lekker opschiet.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hier zijn er dan wel veel druiven, maar ze zijn niet erg zoet, dus ik denk dat ik maar op zoek ga naar een recept om ze te verwerken en néé geen wijn!! Je hebt toch nog een aardige oogst, kisten vol en misschien niet als andere jaren, je kunt in ieder geval je vazen vol bloemen zetten!! Groetjes
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Toch nog een fijne oogst waar je even van kunt genieten.
    Leuk je snowball quilt in wording.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Gezellig blogje weer Jeannet en de sneeuwbal staat in mijn wensboekje, een heerlijke dag samen,groetjes Bep

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een prachtig bed met bloemen. Je stofjes zijn geweldig en ook wat je er van gaat maken. Groetjes Esther.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een mooie oogst, bloemen, kalebassen en lapjes, nu de speldenkussens nog...

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een mooie stoffen heb je weer gekocht en je sneeuwbalquilt wordt ook al zo mooi! Fijne fietsdag gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik ben dit jaar voor het eerst begonnen met een groenten tuin en de fruitbomen zijn pas 1 jaar oud.Geen fruit dus dit jaar.
    Ik vraag me af wat je voor de winter nog in de tuin kon zetten ik heb geen idee.
    Jou lappen zijn zo als gewoonlijk prachtig.. gr yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Meid wat een mooie sneeuwballen...die heb je zeker op HAAR genaaid?

    Veel plezier vanmiddag - het weer is hier ook prachtig, over de 20 graden en dat voor eind september - heerlijk!

    Er zijn nog geen SK binnen

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Leuke foto's van de tuin. Het is heerlijk als je van je tuin kunt eten, maar het is ook een hele hoop werk. Je hebt ook weer prachtige lapjes erbij. Mijn speldenkussen gaat vrijdag op de bus.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. de kleuren van je nieuwe quilt vind ik wel echt herfstig in een leuk patroon; onze fruitoogst was ook niet best, maar dat lag er aan dat wíj de bomen niet goed hadden gesnoeid...

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Haar van daar ligt alweer achter de brievenbus hoor.
    Die H staat zeker voor hamster ( LOL ).
    Verder ziet je akkertje er weer heel opgeruimd uit.
    Fietsen was zeker heerlijk vandaag?

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat ben je lekker druk doende! Heerlijk zo'n oogst tuin. Ik ben zelf een nieuwe tuinierster, heb nog niet zoveel om te plukken. Alleen een lampionnenplant die groeit als kool..
    Je fietstocht zal vast heerlijk zijn geweest met zo'n prachtdag. Enne, Ik ben druk bezig om voor mijn swapdame een mooie prikkussen te maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Je bent weer lekker bezig joh. Heel goed dat je je buit deelt. Zo hebben 2 mensen plezier voor 1 prijs. En wat een lekkere dag was het he? Genieten gewoon. Heerlijk vanmiddag in de tuin zitten patchen. Nu snel spullen bij elkaar en naar les. Laterrr

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat een mooie oogst Jeannet...van je tuintje en de lapjes...prachtige kleurtjes..
    en je nieuwe project wordt ook heel mooi zo te zien de kleurenkombi klopt in iedergeval..bedankt voor de hint en succes met de pincushionswap...maar dat zal best lukken...ben heel benieuwd...
    groetjes Francien.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ach wat een bloemen weelde! En je herftquiltje wordt mooi hoor! Hopelijk heb je een geweldige middag gehad. Het weer was in elk geval prachtig. En wat heb je weer mooie lapjes. Slim om ze te delen. Bedankt voor je linkje! Hopelijk kunnen zo nog meer mensen er plezier van hebben. Geniet van je oogst!Hier lijkt het deze week wel hoogseizoen dus ik ga maar weer aan de strijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Volgens mij word dit een hele gezellige quilt...mijn speldenkussen is ook bijne klaar..
    Groetjes Elisabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Jammer dat de oogst zo tegenvalt. Wel gaaf dat jullie zoveel verschillende producten in de tuin hebben: er gaat toch niets boven vers. En die pompoenen zijn nu natuurlijk helemaal leuk: passen prima bij je leuke herfstquilt!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wat een leuke quilt wordt dit weer. Ben je lekker bezig op je nieuwe naaimachientje. Jammer dat de oogst zo tegen viel, dat is toch soms een nadeel van een tuin. Heel afhankelijk van de weeromstandigheden en het begon zo goed in het begin van de zomer.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. hallo mamske ja maar het is toch hartstikke leuk om samen in de tuin te werken. groetjes van jorrit

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Schitterend wordt de snowball quilt. Vind de kleuren erg mooi en wat zullen die bloemen er straks goed bij staan.

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.