Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

vrijdag 15 oktober 2010

Back in town

Weer terug van een werkelijk heerlijk weekje Brabant waar we in Diessen Baarschot zaten op een park van Landall. Wat hebben we enorm geboft met het weer, vorige week zondag was het helemaal toppie, de drukste dag van het jaar op de wegen in heel Nederland, wij hebben die dag gefietst met schoonzus en zwager naar het klooster de Achelse kluis op de grens van Belgie en Nederland. Als je Brabant binnenkomt voel je op de één of andere manier altijd meteen de sfeer van het "rijke Roomse leven", in ieder klein dorpje staat een grote imposante kerk, en er zijn veel kloosters en kapelletjes overal. Ik was 35 jaar geleden voor het laatst bij de Achelse kluis geweest, toen een vijftienjarige tiener op fietstocht met mijn vriendin, het was wel een ietsje verandert........het Roomse leven was behoorlijk rijker geworden.....het leek er eerlijk gezegd wel een Kermis.....zo druk, zo groot, zo veel auto,s, en fietsen,zo veel mensen aan een trappist, of twee....of drie.....en een megagrote hal vol reliartikelen.......het Roomse leven was er naar mijn smaak ver te zoeken, wat wel bleef was de imponerende abdij,op afstand dan wel te verstaan, en zoals mijn zwager fijntjes opmerkte: dat was een illusie armer en een ervaring rijker......Daar heb ik de stilte niet gevonden.
Gelukkig was die stilte wel overal elders te vinden in heide en bossen. Safaripark de Beekse Bergen was op maandag erg rustig en dan zie je de dieren echt heel dichtbij ,met een beetje fantasie waan je je echt op de Afrikaanse savanne, prachtig natuurlijk park, helemaal gehuld in herfsttinten, zoals heel Brabant, dat zie je bij ons veel minder, grauwe en grijze populieren sieren hier het landschap in de herfst, die mooie gouden gloed hebben we niet. Waar het ook leuk was, was bij Dorry, als een echte Brabantse ( toch ??) weet ze hoe ze met mannen van quiltsters moet omgaan, ze worden meteen aan een grote Brabantse tafel gedirigeerd met koffie en thee uit een echt bridgewaterkopje......Ik had een ontmoeting met Anita van de vlijtige handjes, was even heel gezellig!
En ik heb echt niet veel gekocht, de lege kasten .......maar deze hangertjes vond ik erg leuk, de shopper heb ik aan mijn tas gehangen.
En dit leuke bakje stond al twee jaar op me te wachten, zeker niet gezien bij het vorige bezoek.....kom niet zo vaak in Brabant.......nog een achtergrond stof voor een nieuw project uit Australie gekocht........Dorry heeft een schattig winkeltje, klein maar fijn, helemaal mijn stijl, ik zou geen stof kunnen bedenken die ik niet tussen de voorraad zou passen.......errug......er kwamen twee dames binnen die een knalgeel Kaffe Fasset stofje zochten, en ja, dat had ze ( gelukkig...eh...oeps....sorry...) niet.....maar hoe je dan met lege handen weer naar buiten kan gaan is mij een raadsel, ik kon het in elk geval niet.
Het was in alle opzichten een heerlijk weekje, die herfst is zo mooi in Brabant, we hebben echt kilometers gefietst, de Malpie, Cartier heide,het Goorven,landgoed de Utrecht, de Bockenreyder voor de kenners, dat is me daar leuk..........echt een ongelofelijke aanrader, alleen niet op zondag..........dan is het er net als bij de Achelse kluis.

We zijn ook in het textielmuseum geweest, zag ik daar in de winkel toch laptopsleeves liggen van wollen dekens.....even de foto vergroten....linksboven, kosten €69.00 stuk...laat ik nou exact zo,n zelfde deken nog in de schuur hebben liggen, daar gaan er met gemak 6 uit......verkoop ik ze voor €45.00.....koopje toch......aanmelden via de email...........
Verder heb ik de top van mijn snowbalquilt af, bloemen er op geappliceerd, en nog wat tumbling blocks gemaakt, het was tenslotte ook vakantie he.......het moet wel een hobby blijven zou mijn eigen Brabander zeggen........Iedereen een heel fijn weekend!

26 opmerkingen:

  1. Wat een leuk weekje heb je erop zitten.
    Leuk winkeltje hé bij Dorry.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou wordt ik natuurlijk wel nieuwsgierig naar je snowbalquilt.
    Fijn dat je het zo naar je zin hebt gehad en die ene sleutelhanger naaien is goedkoper dan therapy past ook wel errug goed bij mij, hihihi.
    Weet je ik heb een nog groter probleem met lapjes ik vind en de lapjes van Dorry en veeeele andere, maar ook de lappen van Kaffe Fassett leuk.
    Super fijn weekend, groetjes Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik zie (en lees) het al: je hebt je prima vermaakt in "mijn" Brabantse land!!!! Je bent bijna bij ons huis geweest want wij wonen vlak bij de Achelse Kluis. Het is hier prachtig, zeker nu met de herfstkleuren.
    Groetjes en een fijn weekend,
    Karin

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een heerlijk, gezellig verslag en het lijkt me geweldig zo'n weekje Brabant... Prachtige foto's heb je erbij laten zien Jeannet!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zo te lezen zijn jullie er heerlijk even uit geweest, fijn joh!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuk dat je er weer bent! Zo te lezen heb je het heerlijk gehad. Inderdaad mooie laptophoesjes, goed idee om er een paar zelf te maken en te verkopen..goeie investering! ;0))) Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat heerlijk dat het weer mee zat en dat je het naar je zin hebt gehad.
    Zo langzamerhand wordt toch elk stukje Nederland verkend.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een heerlijke week, Jeannet en je hebt er een prachtig verslag van gemaakt!
    Groetjes, Cisca

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Heerlijk hè zo'n weekje weg! En wat een leuke hangers! Ik kreeg er van de zomer een paar van mijn vriendin Shannon in Amerika. Daar zijn ze helemaal 'hot' onder quilters ze dragen er verschillende aan een ketting om hun nek! Fijn weekend! groetjes, Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Een rijke Roomse, welgevulde week!
    Groetjes en tot...Riet

    BeantwoordenVerwijderen
  11. jeetje, ik zou bijna in het eigen brabant op vakantie gaan als ik je vakantieverslag lees.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Meid ik heb je gemist!! Wat zalig om weer zo'n lekker verslagje te lezen. Aan alle kanten druipt het er van af dat jullie enorm hebben genoten. en dat was jullie ook gegund. En natuurlijk het winkeltje van Dorry. Lijkt me helemaal geweldig. En maar goed dat je die deken nog niet bij het vuil had gedaan. Kun je nu mooi geld mee verdienen! Voor prachtige lapjes!LOL Ben blij weer een logje van je te lezen.Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Het was weer gezellig Jeannet. Je stofjes zijn weer om te zoenen en by the way weet je dat je bakje ook een zusje heeft............

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Zo te lezen heb jij een heerlijke vakantie achter de rug! Heerlijk! Wat een goed idee om zo laptop-tassen te maken! Nu kan je weer fris en fruitig de draad oppakken van het 'gewone" leven! Prettig weekend, Hubertine

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Heerlijk er zo even tussenuit! Ja, het winkeltje van Dorry is een echt snoepwinkeltje! Daar kun je bijna niet zonder iets uitlopen!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. fijn dat je er weer bent jeannet. zo te horen had je een geweldige week - het klinkt allemaal heerlijk ontspannen.
    ben benieuwd naar de snowballquilt !
    ik publiceer even anoniem- want het lukt niet
    met mijn naam

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat heb je een heerlijke week gehad. Brabant is zo mooi daar woont familie van me en ik vind het er heerlijk en naar Dorry wil ik ook nog eens daar ben ik nog nooit geweest. Je hebt ook prachtige foto's gemaakt en dito aankopen gedaan. Nu nog maar lekker nagenieten.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Home again, home again, jiggity, jig!---explanation regarding this little saying: When ever we you go on vacation and return home my mother would always say that as we would pull in the driveway. I am sure this was passed on from her mother or grandmother. You know how that goes because I heard it said so many times when ever we go on a little trip and come home out the saying comes!

    Looks as though you had a wonderful time. We always do to ---but when we return it is great to be home!

    Thank you for sharing!

    Hugs, Carolyn

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Heerlijk zeg, zo'n weekje er tussenuit. Maar ik ben blij dat je weer in blogland bent gearriveerd. Gek he, dat je de mensen toch gaat missen als ze langere tijd niets schrijven.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Jullie hebben inderdaad heerlijk weer gehad, bofferds! Ziet er allemaal heel gezellig uit.
    En die hangers zijn geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Nu je hebt duidelijk genoten van je weekje ertussen uit! Nu dat bakje en die stofjes had ik ook niet laten liggen! En Kaffe hoeft voor mij ook niet, maar er zijn gelukkige meerdere smaken en daardoor maken we allemaal verschillende dingen en dat houdt de boel lekker levendig! Maar zonder iets naar buiten gaan, was mij ook niet gelukt! Groetjes
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  22. hoi, heb je ook serendipity bezocht, ook een erg leuk quilt/borduurqinkeltje in Tilburg.
    Zou de dame van kaffe fasset ook naar toe kunnen gaan, zij heeft oa kaffe fasset stoffen.....
    Ook hele mooie japanse...

    Ja, de beekse bergen is leuk ( onze achtertuin) en de volgende keer mag je zeker een bakkie doen als je daar bent......

    Fijn weekend Marion

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Hoi Jeannet,

    Zo genoten van jullie weekje weg, en onze Jorrit ook? Leuke foto's gemaakt. Wij hopen een midweek naar Ameland te gaan komende week. Kijken hoe het daar is. Nog hartelijk bedankt voor de kaart en de groetjes aan allemaal.....
    Annemieke

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wat een gezellig verslag van je weekje Brabant. Nu kun je er weer even tegen op het Zuidhollandse platteland! Je hebt veel gedaan en gezien in die korte tijd. Volgende keer naar Limburg?

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Zo dat was een actief weekje bij ons in het Brabantse land. Je hebt je goed geamuseerd, zo te lezen, maar dat kan ook bijna niet anders. Het is hier zóóóó leuk en altijd gezellig en zo. Leuke mensen ook LOL en bij Dorry is het natuurlijk helemaal top. Man en kind zitten daar genoegelijk aan tafel!
    Je aankopen zijn ook weer super.

    Fijne zondag,
    Inge

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Hoi Jeannet,

    Jullie hadden het wel getroffen met het weer hè. Je krijgt wat je verdient toch!
    Fijn dat jullie het een geslaagde zondag vonden (op de kluis na dan haha) gelukkig hadden we de Malpie en de watermolens nog.
    Wij vonden het een superdagje!
    Groetjes aan DH en DS.
    Lilian en Hans

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.