Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

zaterdag 9 oktober 2010

Er is er één jarig......

Ik zie jullie denken....Huh...ehhh...nee, het is niet wat het lijkt, ik ben niet in twee maanden tijd 60 geworden, hoewel ik het soms wel denk als ik s,morgens mijn grijze haar zie en vooral als ik stijf en stram naar de spiegel strompel, dan voel ik me zeker 60.......maar goed, duurt nog even..maar wie er wel vandaag de heugelijke leeftijd van 60 jaar heeft bereikt is..............

ZIJ......., Zij is jarig, precies 60 jaar geleden, 9 oktober 1950 zag ze het levenslicht in Clydebank in Schotland, en nu woont ze zoals jullie weten nog maar kort hier. Ik ga het niet ieder jaar uitgebreid vieren hoor, maar voor dit kroonjaar maak ik een uitzondering, 60.....tis me wat......ze mag over een paar jaar met pensioen, vanwege onze "Blonde Geert" in het kabinet is dit nu met 66 jaar geworden ipv 67, daar boft ze dus weer mee!
Bij een verjaardag horen cadeautjes, en dit heb ik voor haar gekocht laatst bij Petra Prins in Zutphen, en zij luistert naar de welluidende naam "Clarissa" ( dat heb ik niet zelf verzonnen hoor....) , antieke stofjes op de antieke machine, Samen gaan we haar maken, het is een combinatie van borduurwerk en quiltwerk en het quiltje wordt ongeveer 75 cm in het vierkant, dus net een leuk maatje.

En zo komt het er dan uit te zien als het klaar is.

Wij nemen vandaag een "Bossche Bol"op de verjaardag van haar, want we vertoeven een weekje in het Brabantse land,ik heb nog niet echt een naam voor haar, we denken aan Sieneke, Sieneke Singer Featherweigt, klinkt het een beetje ? ze komt dan wel uit Schotland, maar ze is nu door ons geadopteerd in Nederland.

Sieneke, meisje, dat we nog maar veel plezier aan je mogen beleven en bij deze alvast op de goede samenwerking met het maken van "Clarissa"!


30 opmerkingen:

 1. Hieper de piep hoera voor Sientje!
  Wat een gaaf idee, zo'n quiltje! Veel plezier in het Brabantse land. Je hebt echt geweldig weer, bofkont!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd met Sieneke.
  En wat een pracht cadeau heeft ze gekregen.
  groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 3. gefeliciteerd Sien. Mooi pakketje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd, Sieneke en jij met haar. Wat een mooi cadeau, die zou je zo ook gaan maken zonder Sieneke!
  Veel plezier deze week!
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leeftijd heeft jou Sieneke bereikt en wat krijgt ze een prachtig cadeau van jou, wat eenontzettend mooi quiltje gaat dat worden.
  Voor je Bosche bol heb ik heel snel mijn ogen gesloten...ik moet nog teveel afvallen, maar verder wens ik jullie een fijne vakantioe toe in het brabantse en mooi weer heb je al, dus dat kunnen ze niet meer van je afpakken.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sieneke gefeliciteerd. Ik hoop dat je een fijne tijd hebt bij Jeanette en dat jullie samen die mooi quilt maken. Succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat leuk ...Gefeliciteerd met Sieneke:) en wat een mooi quiltje ga je maken...
  succes ermee:)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goeie smoes om jezelf op zo`n heerlijke Bosche bol te trakteren! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Grappig want onze Coen is vandaag 21 geworden. Fijne vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gefeliciteerd, en dat jullie heel veel mooie projecten samen gaan maken.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat heb je een mooi pakketje gekocht.
  Prachtige kleurtjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat is dit een verrukkelijk logje!
  Ten eerste Sieneke van harte gefeliciteerd. Dan die prachtige quilt Clarissa. Echt om van te smullen. En uiteindelijk loopt het water me in de mond bij die Bossche bol. Daar mag je me dus 's nachts voor wakker maken!!Zalig!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Naar Schotse maatsaven mag ze nú al met pensioen, want vrouwen werken maar tot 60. De meeste vrouwen besteden ná hun 60 méér tijd aan hun hobbies en bijbaantjes, dan ze hun hele leven hebben gedaan.Dus, laat haar lekker met pensioen gaan en geniet van de extra tijd die ze je geeft
  HAPPY BIRTHDAY TO YOU SIENEKE!!!
  Lieve groet en tot...Riet

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Die Sieneke boft maar, dat ze voor haar verjaardag zo'n leuk quiltje krijgt. Gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Die Sien toch, die ziet er nog behoorlijk fief uit voor haar leeftijd :). Je moet toch WAT verzinnen om een Bossche bol te mogen eten he (zei ze met water in de mond). Het quiltje is ook een snoepje!
  Groetjes van Tineke Lelieveld

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Jullie blijven in de feestjes zitten. Maar jouw lady heeft wel een feestje verdiend en wie wordt op z"n 60-ste nu nog geadopteerd ??? Geniet van jullie vakantie en van het mooie weer, liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Jeannet, ik dacht al...........! Van harte voor Sieneke en maak samen met haar nog heel veel leuke dingen. Je blijft eeuwig jong als je blijft werken!
  Het quiltje is al een mooi begin! Fijne vakantie nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Van harte!! En Sieneke is een prachtige naam!!
  Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Van Harte Gefeliciteerd, mede namens mijn "Pearl",
  die ontzettend jaloers is op het prachtige pakketje
  voor Clarissa (en haar eigenaresse dus ook.....)
  Dat van die "blonde Geert" snap ik niet.....
  Maar dat de Bossche bollen maar goed mogen
  smaken en Sieneke is welkom op 14 maart op
  het verjaardagsfeestje van Pearl!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Gefeliciteerd zeg. Pas 60 lentes jong: nog een echte jonge blom ^_^
  En zo'n lekkere Bossche Bol is altijd heerlijk! Veel plezier in Brabant. Ben je al bij Dorry geweest?

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik heb het middenstuk gezien toen Petra er mee bezig was. Zo mooi ! Veel plezier met de quilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hieper de Piep hoera...gefeliciteerd met jullie Sieneke! Dat ze nog maar vele jaren mag worden! Heel veel plezier met elkaar. Wat een prachtig pakket heb je weer gescoord! Fijne week in Brabant, aan het weer zal het niet liggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Gefeliciteerd met je machine en wat ga je een mooie quilt maken. Prachtig. De bossche bol is heerlijk ik ga die ook een aantal keer per jaar proeven.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Gefeliciteerd met je machine en wat ga je een mooie quilt maken. Prachtig. De bossche bol is heerlijk ik ga die ook een aantal keer per jaar proeven.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Nog gefeliciteerd met Sieneke! Jullie zullen vast plezier beleven samen bij het maken van deze mooie quilt. Goed gedaan bij Petra!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat een mooie quilt en wat een leuk idee om dat samen te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. hoi jarige
  van harte hoor ,hoop dat je en hele fijne dag heb gehad .
  wat is de naam sieneke toch en leuke naam he ,hihiih

  groetjes sieneke

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet