Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

woensdag 6 oktober 2010

Herfst op de BEE

Vanmorgen was ik op de maandelijkse BEE in Brielle van het Quiltgebeuren, het was voor de verandering eens niet zo heel druk, tenminste, het is natuurlijk wat je onder druk verstaat, vaak zijn er zoveel mensen dat er van ale kanten stoelen moeten worden bijgesleept en dan zitten we toch wel met een 20 dames te genieten van elkaars werk, want dat het genieten is, geloof dat maar, vanmorgen kwamen er een drietal prachtige quilts voorbij die allemaal zo in de herfstsfeer passen, de één nog niet mooier dan de ander.

Deze sterrenquilt is van Willie van het Quiltgebeuren zelf, daar komen nog een paar randen om heen, is gemaakt naar een patroon van Lori Smith, het leuke hieraan is dat alle stofjes uit eigen voorraad komen en dat ze dus wonderwel ook gewoon bij elkaar passen, het is vaak ook durven he, gewoon doen en het komt (meestal....) goed.

Dit was ook weer zo,n prachtige gloedvolle herfstquilt van de maakster van de quilt boven, die heeft echt altijd een enorme en echt hele mooie productie, mooie stofkeuze afgewisseld met wollen vilt,ook de flying gees, warme tinten, prachtig afgewerkt, helemaal toppie!
Zelf ben ik nog met van alles bezig, de kerstquilt heb ik de top van af en ook opgeregen, ben ik aan het doorquilten, de top van de snowbalquilt van een paar logjes terug is ook bijna af, applicatiewerk vergt wat tijd, wordt overigens erg leuk ! Verder begonnen zoals gezegt met de tumbling blocks, dat is gewoon leuk om mee te nemen. Ik laat het tzt allemaal weer eens zien, wij zijn er volgende week even van tussen, weekje naar het Brabantse, kan ik al die leuke spulletjes bij Dorry die ik uit die doos zag komen eens in levende lijve gaan bekijken.....alleen maar bekijken hoor...de kasten zijn zo lekker leeg.... ( We hebben uiteraard iemand in ons "heerlijke huis"die de beesten verzorgt)

23 opmerkingen:

 1. Prachtige quilts. Ik wens je een mooi herfstig weekje. En die kasten.... die zijn zo weer vol.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige quilts.
  Die kasten blijven heus niet leeg, hoor.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige quilts, vooral die middelste spreekt me erg aan.
  Oooh en volgende week naar Dorry! Wat een bofkontje ben je. Zij heeft zoveel aan stofjes in onze smaak. Ik wil wedden dat het niet alleen bij kijken blijft! Heel veel plezier, geniet ervan en doe Dorry de groeten van me.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn weekje gewenst Jeannet en wat laat je ons een prachtige quilts zien...en jij alleen maar kijken??!!...dat zal toch niet zo zijn...met zoveel prachtige stofjes die ze heeft...lege kasten is ook niks..en je bent haast met alles klaar....veel plezier!!
  groetjes Francien..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Altijd weer leuk om een kijkje op een bee te mogen nemen. Mooie werken hoor! Ik wens je een hele fijne vakantie. Geniet er met z'n allen van. En oh....naar Dorry. Dat staat hier nog op het lijstje WINT (wil ik naar toe)Maar kijken mag he!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige exemplaren. Ja ik geloof dat dat genieten was. Ga je lekker opladen bij Dorry. Zo veel mooie stofjes........

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geniet van je weekje Brabantse land!
  Groetjes en tot..Riet

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een geweldige foto's van prachtige quilts, echt genieten! Heerlijk hè zo'n Bee!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie quilts en veel plezier volgende week!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja, ja...kijken, kijken en niet kopen...geloof je het zelf? LOL. Veel plezier volgende week!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heerlijk zeg, al die mooie herfstkleuren. En veel plezier bij Dorry. Ik ben er afgelopen zondag voor het eerst geweest: een erg leuke en gezellige winkel.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lekker een weekje weg .
  Veel plezier en ik ben benieuwd wat je bij Dorry tegenkomt.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Je laat weer een paar mooie quilts zien.
  Geniet volgende week van je vakantie. En natuurlijk van Dorry's winkel!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooie quilts, was vast weer genieten! groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ook wel eens lekker, een tikkie rustig, gezellig was het toch wel hihi! Euhh, jij naar Dorry, niets kopen? Handjes op je rug en kijken met je oogjes dan maar he!! Mooie week, XXXD

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Prachtige quilts. Heel veel plezier volgende week, wat leuk, naar Dorry!
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een prachtige tops laat je hier zien. Dat is echt genieten. Heerlijk als je zo'n geweldige bee hebt waar je steeds naar toe kunt gaan en natuurlijk veel plezier volgende week.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. als je wat later in de week komt, zul je waarschijnlijk niks meer zien van die leuke spullen uit de doos. OP! Maar er is vast nog genoeg leuks te bekijken. Zaterdag sta ik in Helmond, dan is José er om je te verwelkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Prachtig allemaal! Veel plezier volgende week, zal wel lukken na een druk zomerseizoen! groetjes
  Hubertine

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Dan wens ik je graag een hele mooie vakantie toe, waarvan jullie natuurlijk even heerlijk kunnen gaan genieten. Als het weer nu ook maar zo lekker mooi wordt...

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet