Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

vrijdag 22 oktober 2010

Leuterweekje

Het was een leuterweekje deze week, dat moet soms ook wel eens kunnen, voordeel van een thuisblijfmama.......zoonlief had nog vakantie, en dus hebben we geleuterd, echt geleuterd, ik ben niet verder gekomen dan het snijden van de blokjes van de schoolgirl, en dat was het, we hebben koekjes gebakken, lekkere lunches gemaakt voor ons samen, geshopt bij AH, dat vind ik toch wel zo,n heerlijke winkel.......lekker gekookt met heerlijke toetjes voor papa die wel moest werken, we hebben gehangen op de bank, voor de houtkachel, in bed,voor de PC, gelezen, pannenkoeken en poffertjes en kaasstengels en chocolade en chips gegeten, tis te erg voor woorden maar het was echt héérlijk........(ehhh, voor de insiders....de WW sla ik over deze week, en volgende week ook nog maar.....)
En ons jaarlijkse uitje in de herfstvakantie naar de pannenkoeken molen van Burgh Haamstede natuurlijk, 1 november gaat tie dicht voor de winter, en echt, ik heb nog nergens zulke lekkere panNENkoeken gegeten ( of was het nou panNEkoeken....) als daar bij die molen, aanrader!! Terug langs de landwinkel van de Mekkerstee, de geitenboerderij in Ouddorp, wéér Mmmmmmmmmjammie.......geitenbrie, en kaas en féta.....
Ondanks dat ik zelf niets of weinig gedaan kwam er toch van alles binnen, want: er viel al weer wat moois in de brievenbus.......

De geur kwam me al tegemoet toen ik de "vlop"opendeed, lavendel, Mmmmm, en het is niet te geloven, maar ik ben al weer zo verwend met een speldenkussentje en niet door mijn echte swappartner maar dit keer door HAAR! Hoe krijgt ze het voor elkaar, zo helemaal mijn smaak, patroontje van Stacey Nash, echt heel erg mooi, Carin, nogmaals van harte bedankt!!

Dat krijgt natuurlijk een ereplaatsje in de mooie houten bak met de Stacey Nash borduurtjes. Ja...jullie weten het natuurlijk niet...maar stiekem heb ik mezelf vijf keer gekoppeld aan een ander.......( en het liefst een borduurster...) heb ik snel een verzameling pincushions.........(LOL)Wat ik van de week nog wel heb gedaan is mijn verzameling Tumbling Blocks uitleggen, ik had nog een stuk van deze randstof in de voorraadlade, en laat die er nou toch helemaal mooi bij passen, is het zo of is het zo ? Het lijkt of ze al aan elkaar liggen, maar dat is niet zo hoor, ik heb iets van 60 blokjes af nu, het is weer het befaamde zondagochtendwerkje bij mijn moeder op de bank.

Swapnieuws: Tineke heeft als het goed is deze week alles gefotografeerd en de pincushions van de geselecteerde deelnemers worden volgende week naar de partners gestuurd, alles is in goede orde aangekomen bij Tineke. Ik heb mijn pincushion ook binnen, er is nog één week te gaan voor een ieder die het nog niet af en verzonden heeft.........het kan nog, maar de tijd dringt........iedereen een heel fijn weekend, volgende week begint voor deze "thuismama" het harde leven weer.......

39 opmerkingen:

  1. Wow, die rand is PRACHTIG!!! Alsof hij er voor gemaakt is...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh wat heerlijk zo'n leuterweekje!!!
    Die rand is geweldig!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het is officeel pannenkoeken maar ik ben een groot voorstander van het oude pannekoek. Je hebt immers maar een pan nodig om een koek te bakken en daarom geen meervouds-n nodig :-)
    Creatieve groeten en een fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zo dat was een heerlijk weekje samen! En ohhhhhhhhhh die rand die is echt TOP. fije dag, Else

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo Jeannet een heerlijk weekje,dat kunnen ze toch maar lekker niet meer van jullie afnemen.Je blokjes met de rand erbij lijken voor elkaar gemaakt te zijn.Prachtig.Groetjes en jij ook een fijn weekend Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Gezellig weekje heb je achter de rug.
    En je tumblingblocks ,prachtig met die boord.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Een heerlijk weekje heb je gehad. Je blokjes met rand zijn super!! Na mijn grrr... week ga ik ook weer eens lekker aan de quilt. Ik kan niet wachten op 6 november......

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ha Jeanette!
    Voor iemand die een leuterweekje heeft gehad, heb je tóch nog veel gedaan. Prachtig pincushion en de tumblers zijn ook fantastisch.
    Lieve groet en tot....Riet

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een "lekkere" week is dat! Heerlijk, samen met kindlief rond "chillen"!! En al dat gezelligheids-voer erbij........ik ken het! Zóóó lekker allemaal!!!
    Die stof past idd heel goed bij je thumbling blocks! Het heeft erop liggen wachten....Je nieuwste aanwinst van Stacey Nash is idd een snoeppie! Geniet nog een paar dagen van het "thuismama" zijn. Groetjes, Hubertine

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Heerlijk zo'n weekje, hier was het niet veel anders. Je hebt wel een geweldig mooi speldenkussentje gekregen. De blokjes en de rand zien er heel mooi uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hallo Jeannet
    Fijn om te lezen dat jij ook wel eens een leuterweekje hebt. Hoef ik me niet zo schuldig te voelen. En wat zijn ze heerlijk die leuterweekjes. Moeten alleen niet al te vaak voor gaan komen. De tumbling bocks zijn geweldig. Heel veel plezier nog de laatste dagen van de herfstvakantie, volgende week gaat het normale leven weer beginnen.
    Groeten Jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Heerlijk toch zo'n lummelweekje. Daar is de herfstvakantie ook voor bedoeld.
    Je tumblink blocks zijn erg mooi. Eigenlijk vind ik alles wel mooi wat je maakt en dat komt denk ik voor een groot deel omdat we dezelfde smaak hebben qua stoffen.
    Wat leuk dat je bent verwend met zo'n mooi speldenkussentje en dan nog een lekker geurende ook. Is lavendel niet schadelijk voor de punten van je spelden? Nou ja, voor de sier is ie ook mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Oooh, Wat mooi je tumblingblocks. En met die rand geweldig.
    Groetjes Mascha

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Heerlijk toch zo'n leuterweekje. Deze moet je koesteren. De rand past prachtig bij je Tumbling blocks.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Leuk dat je het speldenkussen mooi vindt :-) Wat worden je tumblings blokken ook weer mooi !!!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. zo te lezen heb je een heelijk leuterweekje gehad.bedankt voor je berichtje,ik moest er gewoon van blozen.
    groetjes en een fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. heerlijk he, zo'n leuterweekje; ze geven de kinderen ook niet voor niets zo'n weekje vrijaf.

    en wat een leuke pincushions heb je binnengekregen; leuk dat het allemaal zo goed loopt.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Oh wat is ze mooi!!! Wat is lobke een schatje!!
    Ik heb nog wel een beertje geknipt liggen....
    Ik kan mij voorstellen dat ze blijft roepen.....

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat een schitterende rand voor je Tumbling blocks, ze komen zo nog veel mooier uit.
    Lekker toch om te kunnen leuteren met je kind en het maakt niet uit hoe jong of oud ze zijn, het blijft gezellig.
    Mooi speldenkussen heb je weer mogen ontvangen.

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Zag hem al op haar blog, wat een gaaf kussentje en gevuld met lavendel!! Ik heb net de gedroogde oogst van onszelf afgestroopt en in plastic gedaan, daar moet ik dus nog iets mee, een speldenkussen lijkt mij dus een perfect idee!! En ja volgende week moet je dus weer van je luie .... af en aan de slag, maar zo'n heerlijk weekje met je zoon, dat zijn toch de krenten in de pap!! Fijn weekend, groetjes

    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Die randstof staat echt schitterend bij je blokken. Wat een mooie combi !

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Heerlijk zo'n weekje, ik herinner mij die nog goed van toen mijn dochter klein was. Geniet er maar van zolang het nog duurt. Je tumbling blocks zijn prachtig wat een heerlijke zondagochtenden moeten dat zijn. Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Zo'n weekje wil ik ook wel, heerlijk! Wat een schattig kussentje, lief van Carin. Wat zijn die tumbling blocks mooi en z, n prachtige rand erbij. Je hebt heel wat te laten zien voor iemand die geleuterd heeft!
    Groetjes, Cisca

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Lekker zo'n leuterweek, en ik ben gelijk weer jaloers... Pannenkoeken in burgh haamstede (te lang geleden dat ik daar gegeten heb) en langs de mekkerstee (wil niet mekkeren, maar mis ouddorp!)
    Maar fijn dat je een collage gemaakt heb, kan ik toch een beetje meegenieten LOL

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Wat hebben jullie een heerlijke week gehad. Het ziet er leuk en lekker uit en wat worden je tumbling blocks mooi. Je bent ook erg mooi verwend met het speldenkussen. Ik vind het prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Is het niet heerlijk om stofjes in voorraad te hebben?
    Je blokken worden prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Heerlijk hè zo'n weekje! Wat prachtig worden je tumbling blocks. Ik zal ook even een updeetje laten zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Heerlijk he vakantie, ja het leven van een thuismoeder kan soms erg zwaar zijn....
    Leuk zeg die pincushions die zomaar komen aanwaaien! Ik heb de mijne al opgestuurd maar nog niets mogen ontvangen....erg spannend!
    Wat een mooie blokes, lijkt erg ingewikkeld! Fijn (vrij) weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Wat schitterend je quilt, en wat een kleuren.
    Leuk je speldenkussens
    Heerlijk zo een paar leuterdagen, en zalig pannenkoeken, hier in Zweden is het elke donderdag snert dat, met pannenkoeken ( snert dus in het woord soep hé, grinnik)
    Groetjes joke en ps heb je raad opgevolgd, de naald kon niet van de stof afblijven,.

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Leuk al die blokken, mooie kleurtjes heb je gebruikt.
    Een precies werkje om die hoekjes netjes te krijgen, maar dan heb je wel wat!
    groetjes Franny

    BeantwoordenVerwijderen
  31. wauw Jeannet
    wat worden die blocks top mooi.
    helemaal mijn stijl
    en die rand past er zo mooi bij
    heerlijk zo,n verslaving .ben al aan de 2 de bezig en maak het nu in mooie oude kleurtjes.


    fijne zondag gr sieneke

    BeantwoordenVerwijderen
  32. piep, wat hebben jullie genoten, dat springt zo uit de lettertjes die je schreef, en volgende week het harde leven, ocharme lieve thuismama

    Zalig zo genieten, zeker in dit seizoen

    Ik ben benieuwd naar mn pincussion, en nog meer naar alle stuks die we te zien gaan krijgen....

    hihi, 5x gelinkt dat is pas link , hihi

    knufje en fijne zondag

    quiltingmieke

    BeantwoordenVerwijderen
  33. oh, wat een heerlijke week heb jij gehad!
    letterlijk en figuurlijk......;;))
    als ik dit lees vind ik het jammer dat onze kids al uit huis zijn: vroeger hadden we ook van die weekjes........mmm.
    oh jee, als je over vroeger gaat praten, wordt je oud......haha

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Ik had gisteren een leuterdag, maar zo'n weekje spreekt me ook wel aan. Wat een gezelligheid zo samen met je zoon, echt genieten toch!
    Je tumbling blocks zijn prachtig en de randstof past er perfect bij.

    Fijne dag!

    Inge

    PS: gaaf speldenkussentje heb je gekregen!

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Ha, Jeannet,
    Het klonk heerlijk lui, maar uiteindelijk was het dat niet. Laten we maar zeggen dat het heel ontspannen was, ook héél lekker!!
    Lieve groet ook aan man en kind, Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Ha, Jeannet,
    Het klonk heerlijk lui, maar uiteindelijk was het dat niet. Laten we maar zeggen dat het heel ontspannen was, ook héél lekker!!
    Lieve groet ook aan man en kind, Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Klinkt heerlijk Jeannet, die luierweek. Lekker is dat: doen waar je zin in hebt. (en die WW komt wel weer: het is niet elke dag vakantie) En je tumbling blocks rand is echt *super* Heel mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Ha Jeannet, altijd als ik je blog lees krijg ik zo'n warm gevoel. Herfstvakantie voor een kind zoals de herfstvakantie hoort te zijn!
    Je baby blocks zijn ge-wel-dig!

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.