Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 25 oktober 2010

Naaimachinestof en een cruise........

Het moet toch niet gekker worden......dat kan alleen in Amerika...bestel ik stof bij haar, krijg ik er met de levering van de stof meteen een uitnodiging bij voor een cruise! nou, eh, zoveel stof had ik er nou ook weer niet besteld hoor.......... en ik kan helaas niet op die datum, dan is DS jarig!is me dat even jammer.....(((((..!

Ik heb laatst bij Bep dit nieuwe boek gekocht van Whimsicals, Tangled up in Thread, en tis me leuk..........er is ook een hele stofserie van met dezelfde naam, en daar had Bep ook een deel van, de print leek wel op mijn singertje, dus dat kan je niet laten liggen, enne....bij the way, ook al weer bij Bep kocht ik dit lieve miniatuursingertje........om in je zak te doen als je weg bent en af en toe even er uit te halen en te bekijken als ik HAAR niet kan zien. ( of aan je man te laten zie als je ook zo,n singer wilt........)

Deze quilt vond ik zo mooi uit het boek, met die klosjes en dan die stoffen, nog even over zwijmelen ik heb een ander project op stapel staan met die eerder genoemde stoffen van die cruisse....een mens kan niet alles he.....

Eigenlijk is alles weer leuk uit het boek, maar de stoffen zijn ook heerlijk, en daar ben ik wel mee aan de slag gegaan

Ik zag op ons weekendje weg laatst bij vriendin J zo,n leuk soort afvalzakje wat je aan je naaimachine hangt en waar je de afgeknipte draadjes in gooit, jullie kennen het vast allemaal wel, of hebben er zelfs één,
ik had er dus geen, en nu wel, gemaakt van die stoffenserie van Tangled threat.
En zo komt het er dan uit te zien, ik knipte voorheen altijd de draadjes af en gooide ze op de grond, goed voor de stofzuiger, en wie er doorheen liep.....maar daar kan ik nu niet meer mee aan komen. Ik heb het zakje gevuld met kleine steentjes, en dat doet uitstekend dienst als speldenkussentje. En weten jullie wat ik als patroon heb gebruikt, als basis ? Het overbekende vriendschapstasje van vorig jaar wat aangeboden werd als swap, ik heb de handvatjes vervangen door het zakje,de tutorial staat op mijn blog staan aan de linkerkant.

Het harde leven is weer begonnen, nou ja, het leven is zo hard als je er zelf aan trekt dan wel, ik ga me vandaag eens bezig houden met een ander soort stof, dat is blijven liggen de afgelopen week en daar ga ik nu achteraan. Gek dat het altijd een heel ander gevoel geeft of je op maandag met "een boekje in een hoekje" gaat zitten of op een zondag, en tis toch dezelfde activiteit.

28 opmerkingen:

  1. Daar is dat schitterende stofje precies geschikt voor! Leuk! En de rest van de stofjes en projecten... om te watertanden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Helemaal gelijk, bij mij is maandag ook poetsdag hoewel ik eigenlijk met mijn-boekje-in-een-hoekje wil zitten nu ik weer even het huis voor mij alleen heb. Niet dus, poetsdag.
    Mooie stofjes trouwens.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wat een leuk stofje is dat!! ik gooi mijn draadjes en restjes altijd op de grond, en loop dat vervolgens door het hele huis.....:(
    bakjes of zakjes in de buurt: het geeft niets!
    de kinderen zeiden vroeger altijd als ik boven druk bezig was: het is hier weer een draadjeshuis!
    ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooie stoffen en wat een gezellige patroontjes, snap dat je er voor viel en mijn DP is al op zoek, maar misschien helpt zo'n bedel extra!! Dus zal straks even Beppen!! groetjes
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jeannett,je hebt er een geweldig tasje van gemaakt ,ik zou het alvast aan mijn lege naaimachinetafeltje willen hangen,ik heb wel een zo'n kleintje die ik helemaal koester,groetjes Bep

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuk die stofjes, daar heb je een mooie draadjesopvanger van gemaakt:). Bij mij liggen ze onder de tafel. Dus ga ook maar aan de poets.
    Leuke dag, en neem de tijd om te freubelen:)
    Groetjes, Martine

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat is dat een leuk idee zeg! Niet alleen heel handig, maar het staat ook nog eens erg gezellig. Helemaal als het van zo'n leuk stofje gemaakt is.
    Zometeen gelijk je tutorial even bekijken ;-)
    groetjes jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Enig, ik ga dat zakje ook maken, met jouw tutorial! Poetsen....uhhh...hatsjie...wat was dat ook alweer?!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oh leuk stofje, dat heb je weer snel voor elkaar! Succes met het ruimen van de andere stof (lol) fijne dag Else

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een prachtige stofjes en schitterende patronen.
    Je afvalbakje is geweldig geworden.

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een leuk bakje heb je gemaakt en zo leuk met deze stofjes. Succes met het vangen van niet zo leuke stof.
    Groetjes Mascha

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Goed idee van dat zakje, ik ga eens kijken wat ik er zelf van kan bakken (naaien natuurlijk) hihihi!
    lieve groet en tot....riet

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Geweldig boek van Tangled Threads, en het projectje
    voor het draadjesafval is ook enig. Staan inderdaad
    nog meer zeer verleidelijke dingen in dat boek, zo te
    zien! Maar de tijd, he... Ook ik ben vandaag in de
    weer met de sopemmer, dus ik zal aan je denken.
    Groetjes, Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Zonde toch van die cruise ;-) maar je lapjes zijn prachtig hoor. Geniet er maar van. Zo'n draadjesbakje met speldenkussen heb ik ook en raad eens: ik vind het onhandig en vergeet dat het er hangt, en ga lekker door met draadjes gewoon laten vallen en kleine losse speldenkussentjes te gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Geweldige stofjes en boek heb je gekocht !!!! Dat zakje is erg mooi geworden. Ik heb er ook eentje maar dan met halloweenstof en gebruik ik erg veel.
    Ik ga toch even je toturial bestuderen

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wish I could read your blog wonderful pictures

    Christine

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Oh dat is een geweldig afvalzakje geworden! Helemaal super met die stofjes...

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat een mooi afvaltasje is het geworden. Leuke stofjes. Je hebt ook weer mooie aankopen gedaan. Je hebt helemaal geen tijd vor een cruise.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat een gezellig blogje weer Jeannet. Dat boek ziet er superleuk uit: vooral die quilt met die klosjes is *te* schattig! En handig, dat tasje. Ik heb zelf een klein rieten bakje waar ik alle "fiepseltjes" in gooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Schitterende stofjes en een mooi boek! Is er een bestaand patroon van het afvalzakje? Heb het wel eens vaker gezien maar nooit een patroon kunnen vinden.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Mooie stoffen en het boek lijkt me ook prachtig. Wat jammer dat je niet meekan met de cruise! En ja ik heb dat gevoel ook altijd op maandag stil zitten is net of het niet mag, heel raar.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wat een schitterend boek en geweldige stofjes. Ja joh, die cruises, hele scheepsladingen met quilters vertrekken op zo'n boot. Heerlijk de hele dag verzorging en niets anders doen dan quilten....heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. O jeannet, wat zie ik allemaal weer een mooie dingen bij je. Dat boek en die stofjes,prachtig, heb ik dat soms weer gemist in Ahoy? Wat heb je er een leuk zakje van gemaakt, dat wil ik ook al zo lang, niet voor bij de naaimachine, maar voor op de leuning van de bank waar ik meestal zit als de draadjes gaan vallen.
    En wat betreft die cruise, waarom man en kind niet meegenomen, niet zo kinderachtig, hoor, LOL ^..^
    Groetjes, Cisca

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wat een deftig draadjes tasje! Leuk bedacht en prachtige stofjes!

    Ik heb net onder de naaitafel altijd een prullenbak ter hoogte van de plek waar de draadjes altijd landen, en gek genoeg er gaat meer in dan naast de bak....Maar dit vind ik wel een super alternatief Jeannet!

    BeantwoordenVerwijderen
  25. leuk tasje zeker met de naaimachine op de achtergrond.. Ik hoop dat je nog meer tijd hebt gevonden voor een-boek-in-een-hoek!
    Poetsen komt voor mij altijd op zaterdag aan.. En de rest van de week is het werken geblazen. Maar dan is de zondag voor wandelen,prutsen,kletsen,lezen enzo.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Prachtige stofjes heb je er weer bij gekocht, zo'n draadjes en knipselzakje lijkt me erg handig bij mij komt alles ook op de grond terecht.
    Groetjes Hennie.

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Good morning Jeannet! First of all "thank you" for your sweet comment on my blog! We had a wonderful time in Galena and just had to share with all of my blogging friends like you!!!!!

    Love your new book, fabrics and pictures of your newest project. Good job on your waste bucket. I have one also and hang it on my table that holds my sewing machine like yours! I use it everyday so it fills up often! Perfect for storing pins and needles!

    Hope you will enjoy my post on Thursday regarding more of our trip to Historical Galena!

    Hugs, Carolyn

    BeantwoordenVerwijderen
  28. What beautiful fabrics Jeannet and I like what you have made.

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.