Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

woensdag 27 oktober 2010

Pincushion

En toen kreeg ik er toch zomaar weer één vanmorgen in de brievenbus....de postbode rent zich een rotje met al die pakjes steeds....het verhaal begint er bijna op te lijken of ik het er om doe,maar dat is toch echt niet zo hoor meisjes!! Ik kreeg vanmorgen van Cisca dit prachtige speldenkussen als dank voor het organiseren van de swap, maar ik heb het met heel veel plezier gedaan hoor, ik vind het vreselijk aardig, het past qua kleur ook helemaal bij mijn Sieneke.......het is echt prachtig, jullie weten dat ik niet kan borduren, dus ik vind ieder borduurtje helemaal geweldig,het staat helemaal smaakvol, maar voelen jullie je vooral niet verplicht hoor!

En dan: mochten er onder jullie opeens nog meer creatieve mensen inspiratie krijgen........zonder de geweldige hulp van Anita was er vast geen swap gekomen, dan had deze computerdigibeet het afgeblazen met zoveel deelnemers, wegens sucses gesloten, zoiets......dus krijg je nog inspiratie, dan héél graag de volgende naar Anita!Tineke van het blad Q&Z verzend deze week de 20 pincushions naar de betreffende swappartners.Ze gaat met een aanhangwagentje achter haar auto naar het postkantoor, dus dat belooft wat voor de ontvangers......De tijd dringt, ik krijg nog steeds mailtjes van mensen die HET kussen nog niet hebben gehad, hoewel het nog geen 1 november is krijg ik het er toch regelmatig erg warm van.........gaat het allemaal goedkomen meisjes ?? Het was een ieder inmiddels bekend dat de partners twee aan twee gekoppeld zijn ? Ik ben echt heel benieuwd. Laten jullie het me weten als je volgende week nog niets hebt ontvangen ?

28 opmerkingen:

 1. Lief van Ciska, ja we mogen ook aan Anita denken, maar ja... hier snift, snuift, hoest, proest ik nog even verder, maar zal de bacteriën maar gewoon even bij mij houden!! Maar jullie allebei dus van harte Bedankt!!
  Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mag ik even heeeeel erg jaloers worden op dat mooie kussentje. Laat het nou precies passen bij wat er in mijn mysterieuze DOOS zit ;)

  Meid, het komt helemaal goed met die kussentjes, je zult het zien.
  Mijn aanhangwagen staat al klaar ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een leuk kadootje!
  en welverdiend, je hebt er hard voor gewerkt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gè bent unne schat maar het is jouw idee geweest!!! het komt goed hoor... houd er maar rekening mee dat er altijd creativelingen zijn die van deadline werken houden. Dan hebben ze de beste inspiratie ..... dus dat belooft wat. Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 5. just about finished my pincushion and it will be in the mail very soon......

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik blijf vol vertrouwen wachten en mocht ik niets ontvangen dan laat ik je dat niet weten, want ik wil niet dat je verplicht voelt. Wat jij en Anita gedaan hebben door het te organiseren was hartstikke goed. groet liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat heb je weer een mooi kussentje gekregen en het staaat er geweldig goed bij!

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Jeannet, het komt vast allemaal goed! Ik heb genoten van je berichtjes rond de kussentjes. Wat een organisatie, leuk gedaan hoor. Een volgende keer doe ik mee! Groetjes Maud

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat ee prachtig kussentje en wat ben je weer verwend. Als ik volgende week nog niets ontvangen heb laat ik je het weten maar ik ga ervan uit dat het helemaal goed komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ciska heeft je een prachtig kussentje gestuurd! Die van mij is al binnen hoor!! Ik heb een prachtig kussen gekregen en kan bijna niet wachten om hem te laten zien. Mijn swappartner moet nog even wachten op het kussen want dat komt via Tineke. Heb haar alvast wel wat vooruit gestuurd want anders duurt het wachten misschien wel lang. Enwe zijn heel blij met Anita en jij!! Komt allemaal vast goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het ziet er nu naar uit dat ik er nog een paar "moet" maken. Nou, wie weet, ik ben in ieder geval blij dat het in de smaak valt.
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat lief dat je zo wordt verwend. Ik heb mijn kussentje al eeuwen geleden gekregen. En mijn swappartner krijgt hem via Tineke, dus ze moet nog even wachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Lieve schatten! Ik ben het helemaal met Liesbeth Wessels eens!
  Lieve groet en tot....Riet

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik vind het altijd zo fijn dat er nog zo veel lieve mansen zijn. Het speldenkussen is beeldschoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een leuk kussentje heb je gekregen.
  Groetjes Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ohhhhhhhhhhhh wat lief van Cisca, het is een beauty! Mijn kussentje is binnen en is LEUK, je moet nog even geduld hebben voor ik m mag showen (lol) groetjes, Else

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Nog even en je kan zelf een handeltje in speldenkussens beginnen. Leuk hoor dit kussentje!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Super lief kussentje en zeker verdiend! Het was en is een superidee! heb je d'r nog meer?? ideeen dan!LOL

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Oh wat een prachtig kussentje Ik zou ook al blij zijn met het patroon LOL maar ja ik kan dan wel borduren :) Ik heb mijn pincushion binnen. Maar zoals beloofd niet eerder foto's dan 6 november. Maar hij/zij/het is leuk!!!! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Leuk speldenkussentje Jeannet. Hoe groot is je collectie nu?

  BeantwoordenVerwijderen
 21. It is pretty Jeannet your new pincushion and your "vriendschapstasje"
  Oh Jeannet!!! I love your blog...

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat lief van Cisca. Je hebt het er maar druk mee.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hoi Jeannet,

  Hoe is tie? Nou weer zorgen of iedereen wel op tijd klaar is. Ik heb de mijne allang verstuurt en ook een pincushion ontvangen. Wij maakten het voor elkaar.... wist ik niet. Maar het is heel leuk geworden en we waren allebei tevree.....
  Voor de rest komt er op dit ogenblik niet zoveel uit mijn handen, ik heb heel veel andere dingen te doen. Al heb ik trouwens op Ameland nog een mooi borduurtje gemaakt en kaarten zitten borduren maar daar moeten nog 3d plaatjes opgeplakt worden. En dan mijn fotoboek wat ik aan het maken ben, dus eigenlijk doe ik wel genoeg....
  Nou de groetjes en tot horens,
  A n n e m i e k e

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat een geweldig cadeau Jeannet! Het is je ook van harte gegund hoor, je hebt (saampjes) zo lekker werk verricht en een goede swap opgezet!

  En ook ik ben trouwens zo'n late verstuurder geworden. Niet omdat ik het zo wilde, maar ik zit (aarrgghh!!!) Nog steeds op een besteld onderdeel te wachten. Als het goed is krijg ik het morgenochtend binnen, kan ik het als een rappende raas in elkaar zetten en misschien.. héél misschien komt het dan toch nog op tijd klaar... Sorry!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Hoi, leuk hoor zo'n verwennerij. Mijn speldending is vandaag op de post gegaan, dus die zou morgen bij de nieuwe eigenaresse op de mat moeten ploffen.....
  De mijne heb ik al binnen, maar die van dochterlief is nog niet gearriveerd, hopelijk nog onderweg, we wachten nog even rustig af.........

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ik ben ook een van die trage verstuurders, dacht nl. ook dat het de bedoeling was dat ze pas tegen 1 november verstuurd zouden worden. Maar de mijne is inmiddels ook onderweg.

  Frea

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet