Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 18 oktober 2010

Schoolgirlquiltjes, herfst en nog meer

Ik heb het weekend een beginnetje gemaakt met het snijden van het derde patroontje van Kathy van de schoolgirlquiltjes, ziet er bedrieglijk eenvoudig uit, maar is toch een heel gesnij, 28 vierkantjes van 2.5 inch en dan nog een keer 24 vierkantjes van 3 1/4 inch twee keer diagonaal snijden.Word weer wel een heel leuk quiltje.
Dat gaat er dan uiteindelijk zo uitzien als je alles passend hebt gelegd. Ik had nog stof over van de quilt van de snowballs van Kim Diehle, en die heb ik er voor gebruikt, ze liggen hier niet in de goeie volgorde hoor, en er komen dan ook nog hele blokjes tussen allemaal en in het midden een kleine applicatie

En dan is het herfst, de kleuren op deze foto kunnen toch zo in de stofjes van Kim Diehle? foto,s zijn allemaal gemaakt op ons eigen terrein hier, het is prachtig nu, toch nog een goudgele boom in het zicht. Zondag in de tuin gewerkt, de kas helemaal leeg gehaald, de laatste komkommers en paprika,s geplukt, alles klaar voor de winter en het volgende voorjaar. Het zaaien en opbouwen van de kas en de tuin is altijd erg leuk, maar het opruimen na zo,n zomer......Zoonlief heeft nog lekker een week herfstvakantie, en dan gaan we bollen planten overal, hier is vlak bij een goedkoop adresje bij een bollenkweker, dus dat wordt echt emmers bollen overal, was het maar vast weer lente.......ik ben niet zo,n wintermens, tis wel lekker knus en warm voor de houtkachel, maar doe mij toch maar de warmte van de zomerzon.
Verder werd er in mijn vorige logje gevraagd naar de snowballquilt, dus hier een klein tipje van de sluier, de kleuren zijn in het echt veel mooier, voller en helderder,ik breng hem deze week naar Elvire van de Ufo,s om hem door te laten quilten, met een beetje geluk kan ik hem dan volgende week weer ophalen, het werd koud volgens Erwin krol, dus vast héérlijk om onder te liggen.......en eigenlijk het liefst tot aan de lente.........als de bollen er weer uitkomen......

Dan ben ik razend benieuwd hoe het met alle pincushiondeelneemsters gaat....... ik krijg regelmatig foto,s toegezonden van werkelijk prachtige creaties, maar soms ook mailtjes van mensen die hun partner nog niet hebben doorgekregen (HELP....) dus ik ben meteen aan het speldenkussenmaken geslagen........nee hoor, zo erg is het niet, maar het is toch wel een hele organisatie met zoveel deelnemers. Anita en ik hebben het er gewoon nog steeds druk mee.Over twee weken is het de bedoeling dat iedereen zijn kussentje heeft opgestuurd naar haar partner, om precies te zijn 1 november, en dan zetten we zaterdag 6 november , voor wie dat leuk vind de pincushions op de bloggen, ( behalve de ingestuurde kussens voor het blad Quilt en zo !!) deze dag heb ik persoonlijk uitgeroepen tot " internationale pincushionday", dus dames, doe je best als het er nog niet van gekomen is! Nog een tipje van de sluier.......de partners zijn twee aan twee aan elkaar gekoppeld.Iedereen een hele fijne herfstvakantieweek, geniet er van !

24 opmerkingen:

  1. Morge Jeannet, ben jij lekker druk geweest! Eerst een weekje op vakantie met je mannen naar het Brabantse en wat lees ik nu je sneeuwballenquilt al af! Je poppenquiltje word ook erg leuk, veel plezier met bollen planten samen met Jorrit. Groetjes Else

    BeantwoordenVerwijderen
  2. piep

    mooi gaat die weer worden die herfstquilt...

    ikke ook zo benieuwd nr de pincussions...

    de foto's die we plaatsen is van ons gekregen kussentje toch he???of van onszelf??? want da is me nog nie helemaal duidelijk

    knufje quiltingmieke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat ben je snel!! J ehebt je sneeuwballen quilt al af!!!
    Ik ben reuze benieuwd..
    Je poppenquiltje zal weer een plaatje worden...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het Brabantse geeft inspiratie zo te zien. Je snowball is prachtig gelukkig heb ik de kleuren kunnen zien. Je gelooft het niet maar ik heb ook eindelijk mijn pincushion af. De prullenbak deed deze ronde ook mee. Ik heb er wel vertrouwen in dat het goed gaat hoor.... geen paniek.... maar het is wel een hele klus die je van tevoren niet kon voorzien. Groetjes we 'pinmailen'......

    BeantwoordenVerwijderen
  5. poehey Jeanette, wat ben jij een bezige bij! Ik wordt al moe van het lezen wat je allemaal doet hihi!! Mooie herfstfoto's van je oogst en je nieuwe quilt wordt vast ook prachtig, ik heb geen verstaand van al die stofjes en patronen, kan alleen maar zeggen wat ik mooi vind of niet.
    Veel succes met de swap, lieve groet en tot....Riet

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Je hebt het er maar druk mee en dan gaat het gewone quiltwerk ook nog door.
    Je poppenquiltje is weer een schatje aan het worden en ik ben benieuwt naar de sneeuwbalquilt.

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  7. pincushion all planned now to get it made but all should be fine.........

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat heb je een mooie rand om je quilt en wat een tempo weer.
    En dan de tuin ook al opgeruimd.
    Daar zit ik echt tegen aan te hikken en zo groot is hij niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hallo Jeannet,
    Schrijf jij nu dat je niet kunt borduren?? Geloof ik niks van en dan zo'n heel klein lapje, een heel klein huisje, wat boompjes en lettertjes, zo af! Echt iets om de in vakantie te doen!! Mijn pincushion is onderweg, ben benieuwd hoe ze het vindt! Fijne dag, groetjes
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  10. In het tempo waarin jj werkt merk je helemaal niet dat het winter wordt. En is het lente voordat je het weet. Wat zal jullie tuin nooi zijn in de lente als er zoveel bloembollen ingaan. Je snowbalquilt is erg mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dat wordt een mooi poppenquiltje, en je sneeuwballenquilt vind ik ook heel mooi. Mooie oogst uit je tuin zeg lekker hoor vooral die appeltjes:-)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. prachtig je snowbalquilt en je blaadjes hebben zo een mooi scherp puntje bovenaan !!! Lukt mij niet vaak hoor.
    Ik blijf elke dag vol verwachting mijn postbode aankijken om te zien of ze me een mooie speldenkussen komt brengen hahaha ..

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een leuke stofjes gebruik je voor je schoolgirl quiltje ! Succes met de organisatie van je speldenkussenswap.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Toch fijn om weer thuis te zijn. Wij vertrekken vanmiddag weer richting zuiden. Jammer dat ik je niet meer gezien heb.
    Jullie landgoed ziet er prachtig kleurrijk uit. Fijne PPPP-week!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Lijkt me ook weer een leuk quiltje! Mooie stofjes.
    En ik ben een herft- en wintermens. Heerlijk, die knusheid!
    Wow, en een affe sneeuwballenquilt! Goed hoor, maar ja, bezig bijtje hè en nog een snel bijtje ook.

    Fijne dag!
    Inge

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een gave rand heb je om je sneeuwbalquilt gemaakt, super geworden.
    Groeten Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Je bent lekker bezig geweest. Het schoolquiltje wordt weer leuk en mooie warme kleuren ook.
    En het tipje van de snowbalquilt maakt wel razend nieuwsgierig naar de rest hoor.
    Ik denk zomaar dat je niet de enige bent geweest die gisteren in de tuin bezig is geweest. Ook hier is het nodige werk verzet totdat de vuilcontainer vol zat. Ga maar lekker bollen planten en geniet met je zoon van dit weekje vakantie.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat een mooie quilt zal dat zijn, die Snowballquilt, ik hoop dat je hem gauw helemaal laat zien. En dat poppenquiltje gaat ook alweer zo mooi worden. Ik hoop dat je niet al teveel pincussions moet bijmaken, heb je er zelf ook al één gehad, of heb ik dat gemist?
    Groetjes, Cisca

    BeantwoordenVerwijderen
  19. je quilt ziet er spannend uit, ben benieuwd naar het geheel na het quilten!!
    je kleine quiltje wordt trouwens errug leuk!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat wordt je snowballquilt mooi! Ben heel benieuwd hoe die eruit ziet als ie klaar is! En wat een mooie herfskleuren uit je tuin! Jammer dat het nu zo verregend allemaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Je snowbal lijkt me erg mooi geworden ben benieuwd naar het totaalplaatje. Mooie herfstfoto's en wat wordt je schoolgirlquiltje leuk. Ik vind het ook erg spannend allemaal met de speldenkussens, de mijne is onderweg en ben benieuwd welke ik krijg.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wat ga je toch als een speer met de poppenquiltjes. Leuk hoor. Ik kom de laatste dagen (bijna) nergens aan toe, dus een poppenquiltje starten zit er zeker niet in.
    En je hebt ook een heerlijke vakantie gehad, lees ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Mooi plaatjes. Geweldig mooie quilts. Ben benieuwd hoe de snowballquilt dadelijk uitziet als hij klaar is.

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.