Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

vrijdag 29 oktober 2010

Snowball Affo

Ik had jullie verteld over de top van de snowball (zo heet dit patroon) die klaar was , afgelopen week belde Elvire van de Ufo,s dat de quilt doorgequilt was, ik ben meteen in het auto,tje naar haar toe gereden om hem op te halen, altijd toch weer spannend...is het wat of valt het tegen.....gelukkig viel het zoals meestal weer mee! Gelijk de binding er aan gezet, die had ik al klaar liggen, 6 cm breed,netjes dubbel gestreken op een kartonnetje gedraaid, tis altijd wel een worsteling met zo,n groot ding in een klein hoekje.......

En dan is het zover......in de wasmachine op 30 graden, en dan in de droger,klaar! Over de bank hangen in de serre en het resultaat van een afstandje bekijken, traditioneel de twee beren die echt maar 1o minuten nodig hebben.....ze ruiken altijd als er een nieuwe quilt aan zit te komen.....eerst de grote beer....( 10 kilo!!!) en dan de kleine beer......nooit samen, en ook in de goede volgorde, nooit de kleine beer eerst.....er is een hele duidelijke hiërarchi onderling.........goedgekeurd.....JA!!
En dit is hem dan in volle glorie, volgens Elvire zijn het depressieve stoffen, maar ja, wij hebben dan ook een totaal andere smaak allebei, ik wordt hier namelijk bepaald niet depri van! integendeel......De grootte van de quilt is 175 bij 145, dus net een lekkere maat om onder te liggen.Het meeste werk was eigenlijk om de bloemen er op te appliceren, de blokken heb ik met de machine gedaan en met de snelle snijmethode, dus dat was lekker snel klaar.Het is een patroon uit een boek van Kim Diehle, Simple traditions. De stoffenserie is overigens ook van Kim Diehle.
De quilt is doorgequilt in een patroon van pompoenen, dat vond ik wel toepasselijk bij deze herfstige kleuren.
Dit is de achterkant, ik weet niet of patroon goed te zien is, voor de achterkant heb ik de stof van Arnolds Atticks gebruikt van Barbara Brackman, een vrij nieuwe Modaserie, allemaal herfstblaadjes op een roestbruine achtergrond.
Dit is het label wat ik er voor gemaakt heb, ik had heel veel hoekjes over die ik van de blokken moest afsnijden, en dan komen ze hier mooi weer van pas, Marti Mitchel malletje er langs, en voilla!
Lekker in mijn stoel heb gedrapeerd naast de kachel, past de quilt qua kleur er niet helemaal mooi bij ? Een paar jaar gelden heb ik deze stoelen gekocht, de Rooker van Walter Wuis, alleen mag er bij mij niet in gerookt worden.........

En depri word ik al helemaal niet met dit héérlijke schaaltje herfstchocolaatjes van "de Doos uit Brielle".........voor de kenners behoeft het geen nadere uitleg.....Voor mij kan de herfst beginnen, ik zit van het weekend lekker naast de houtkachel onder de quilt met een mooi tijdschrift.....altijd even afkicken en genieten als er iets klaar is.

Iedereen een heel fijn weekend, het uur gaat terug dit weekend, de wintertijd gaat in,dus de donkere dagen voor kerstmis staan ook weer voor de deur geniet er van, als jullie nog inspiratie willen van een enorme collectie antiekerige quilts om bij te zwijmelen moet je echt HIER nog even kijken en niet vergeten te genieten van je pincushion,.......toch zeker....

Groetjes, Jeannet

60 opmerkingen:

 1. Wat weer een prachtig blog ; mooie foto's !
  Ook voor jou een fijn weekeinde , groetjes van Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige herfstquilt en absoluut geen depressieve stoffen! Grappig toch hoe iedereen anders naar kleuren kijkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je quilt is heel mooi geworden en helemaal als deze geshowd wordt door die prachtige beesten.
  groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijke herfstquilt om onder te kruipen. Prachtig geworden en leuk doorgequilt met pompoenen wat goed bij de herfst past. Nu een lekkere kop thee of warme chocolademelk en uhhh zo'n heerlijk chocolaatje van dat mooie schaaltje.
  Fijn weekend, groeten Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Jeannet,

  Het is een mooie herfstquilt geworden, echt de kleuren die bij dit weer passen. Wanneer je naar buiten kijkt zul je de kleuren in de bomen ( en op de grond)om je heen herkennen. (behalve het paars van de heide. Er zijn nu eenmaal mensen die last hebben als de blaadjes gaan vallen.........
  Fijn weekend, vergeet de chocolademelk met slagroom niet!
  groetjes Franny

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat is je quilt prachtig geworden. Ook een erg mooi quiltpatroon. Het ziet er allemaal heel gezellig uit en ik zie je inderdaad helemaal zitten daar in die stoel, katten om je heen en dat schaaltje he,.......Mmmmmmmmmm.
  Ik noem mijn CWDQ stoffen ook altijd mijn depressieve lapjes, maar ja als je ze ook vergelijkt met mijn andere laatjes dan klopt dat wel. Maar zo heeft elk seizoen zijn kleur en deze is helemaal voor nu. Geeft een warm gevoel en zeker niet depri!Geniet lekker van het weekend. (had best een koppie bij je willen doen!)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat prachtige quilt heb je gemaakt en de kleuren vind ik heel mooi, ik hou wel van die tinten.gelukkig is het goedgekeurd door je poezebeesten..
  groetjes en een fijn weekend!
  patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat is die mooi geworden en die heerlijke chocolaatjes, ben blij dat ik ze niet in huis heb ;-))

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 9. PRACH-TIG!!!
  En nu maar lekker van de herfstgenieten met die overheerlijke chocolaatjes.
  Lievegroet en tot...Riet

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Doe mij ook even een uurtje in die prachtige stoel, onder die geweldige quilt, met dat schaaltje heerlijke chocolaatjes!!! Zo kom je de herfst wel door!
  Je quilt is echt prachtig geworden en zeker niet depressief! Ik vind hem zelfs nog best kleurrijk :) Het quiltpatroon met de pompoenen vind ik ook een uitvinding.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nou Jeannet, je wordt van deze quilt absoluut niet depressief, wat een mooie kleuren en perfekt gemaakt, complimenten hoor.
  groeten Tilly

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat is je snowball mooi geworden Jeannet. Daar kun je trots op zijn. En wat een goed idee om je afwerkbies op een karton te wikkelen, wéér wat geleerd!
  Veel plezier met je nieuwe quilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Depressieve stoffen,hoe bestaat het! Wat een schitterende quilt en wat een prachtig quiltpatroon! En dan die mooie poezenbeesten erop, wat zijn ze toch leuk. Alles is even mooi: quilt, poezen, stoel schaaltje en chocolaatjes.
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat heb je weer mooie foto's!!! Helemaal genieten van dit alles. Je quilt is prachtig geworden en je zal zeker genieten van je boek en heerlijk onder je quilt...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heel mooi je quilt,en depri nee hoor dat denk ik toch niet.
  Mooie foto's van herfsttafereeltjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een heerlijk herfstquilt!
  Heel mooi!

  Groetjes, Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hij is prachtig geworden Jeannet. Leuk idee van dat pompoenenmotief. Komt inderdaad mooi bij die herfstkleuren. Geniet maar lekker in je stoel met quiltje dit weekend en natuurlijk van de mooie chocolaatjes uit Brielle, als die deze dag tenminste overleven ;)
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een mooie herfstkleuren heeft je quilt!
  Mooi geworden hoor en goedgekeurd door de beren; wat wil een quiltster nog meer! ;))
  Geniet ze!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Mooie quilt, en heel mooi die geappliqueerde bloemen erlangs. Lekker gevoel dat dat er weer een mooie affo is. groet liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een mooie quilt is dat geworden !! Helemaal geen deprikleurtjes maar juist hele mooie kleuren. het quilt patroon van pompoenen past er perfect bij.
  En wat zien die chocolaatjes er mooi uit, die ken ik helemaal niet, gewoon zonde om op te eten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Oh Jeannet, wat istie mooi !!! Complimenten hoor, je hebt hem ook zo snel af, hoe doe je dat toch?! Ook de stofjes vind ik helemaal geweldig. Hier ga je heel veel plezier hebben. Groetjes, Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een prachtige quilt is het geworden. Helemaal niet deprimerend eerder inspirerend. Wat ziet je er zo lekker bij, katten, chocolaatjes, laat de donkere dagen maar komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Niks depri stoffen hoor! Gewoon een heel gezellige herfstquilt. Ik zie je helemaal voor me: zittend in die mooie stoel in de serre, starend over je landgoed ;-) En gelukkig weer goedgekeurd door de beesten. Ik vind Ollie nog steeds zo'n snoepie. Als je goed tehuis (met quilts) voor hem zoekt ............ LOL
  Tot over 11 dagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. the snowball quilt is beautiful......I want to make one now.......

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Prachtige quilt, past mooi bij je stoel!
  Fijn herfst weekend,
  Berbel.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat een prachtige quilt. Ik word daar ook helemaal niet depri van hoor! Geweldige herfstkleuren heb je gebruikt en wat een schatten van katten heb je... ik heb altijd een beetje het idee dat die bij elkaar horen, quilters en katten..
  Fijn weekend, dat zal wel lukken met dat lekkers en een mooie quilt om je warm te houden!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Zo zeg je quilt is echt super geworden daar kan zeker nu lekker van genieten en die chocolaatjes zien er ook heerlijk jummie uit:-)
  Fijn weekend.
  Groetjes Anneke ^..^

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Het kan mij niet herfstig genoeg zijn, heerlijk die warme kleurtjes en warmte is wat wij allemaal willen,zoeken,vinden en krijgen.
  Ik lonk die grote beer van het scherm,ik zou hem zo willen adopteren een vierde kan er ook nog wel bij.En die chocolaatjes gaan we ook maar eens halen, warm weekend,Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wat een plaatje weer deze quilt Jeannet, en zeker niet depri, echt jouw warme kleurtjes! Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Ik vind hem helemaal geweldig, absoluut geen depressieve kleuren!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Hoi Jeannet,
  je sneeuwbal is prachtig geworden Jeannet en nee...ik zou er ook niet depri van worden...heerlijke warme kleuren! Het is trouwens wel geinig dat je door het kleurgebruik eerder een toverballen dan een sneeuwballenquilt hebt gemaakt :)

  Geniet er maar lekker van!
  Fijn weekeinde,
  Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Hallo, je mag echt trots zijn op deze quilt, hij is echt prachtig.
  Elvira is vast zelf depri geweest.
  Ik zie je helemaal zitten in je stoel naast de kachel, lekkere
  beker thee en een snoepertje erbij.
  Geniet er maar lekker van.
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Fantastisch! Dat ziet er prachtig uit. En inderdaad: helemaal niet deprimerende kleuren. Ik vind ze prachtig en bij het seizoen horen. Geniet maar lekker dit weekeinde!

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Hoi Jeannet, wat is ie prachtig en zeker niet deprimerend. Ik zou er erg graag onder willen liggen! Heerlijk met een handwerkje of lekker boek! Koppie thee erbij en helemaal tevree. Die stoel is trouwens ook erg mooi! Je hebt dat weer perfect gedaan. Het is toch wel fantastisch zo snel als dat jij dat uit de grond stampt! Chapeau!
  Groetjes, Hubertine

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Oh my Jeannet, your quilt is wonderful and has such a vintage look! Love your kitties! They look very confortable on your quilts! How come they do this??? Abbie our cat does the same thing! Love it!

  Hope you have a wonderful weekend.

  I received the pin cushion from "Carin" and can't wait to show it off--- it is beautiful!

  Hugs, Carolyn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Oh my Jeannet, your quilt is wonderful and has such a vintage look! Love your kitties! They look very confortable on your quilts! How come they do this??? Abbie our cat does the same thing! Love it!

  Hope you have a wonderful weekend.

  I received the pin cushion from "Carin" and can't wait to show it off--- it is beautiful!

  Hugs, Carolyn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Het is een prachtige quilt, mooie warme kleuren.
  Geniet ze van de chocolaatjes:)
  Fijn weekend
  Groetjes, Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Oh wat een schitterende quilt weer Jeannet...en van depressieve stofjes heb ik nog nooit gehoord..zie me al in een quiltwinkel vragen "waar staan de depressieve stofjes?!"...dan geven ze je gelijk een pilletje denk ik....flauwekul voor mij...je hebt zulke leuke kleurtjes gebruikt..
  De "beestenboel".. .wat zijn ze mooi ook en die chocolaatjes...mmmmm...prachtige foto`s heb je weer gemaakt en een superleuk logje...fijn weekend...groetjes Francien.

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Schitterend, jouw herfstquilt, wat een mooie stofjes ook! Ja, dit wordt een prima weekend, vooral na het zien van die te gekke link. En mijn pincussion, daar kan ik naar blijven kijken, wat een succesvolle swap is dit geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Wat is ie mooi geworden en ik vind het ook prachtige kleuren helemaal goed en mooi. Fijn ook dat hij is goedgekeurd want dat moet je altijd maar afwachten. Geniet er maar lekker van.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Super mooi en een even mooi label

  Groetjes Annemieke.

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Hij is prachtig geworden. Helemaal jouw kleuren. In het echt zijn ze nog mooier. Het quiltpatroon is super..... vooral dit weekend. Bye the way waarom zijn wij niet naar 'de doos' geweest!!!!!!...hmmmmmm....

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Wat een gezellige post, en wat is je quilt mooi geworden.
  Ik gun mezelf al een poos geen tijd om te quilten, heb zoveel andere dingen op mijn lijstje staan, maar als ik dit zie krijg ik toch weer de quiltkriebels.

  Groetjes
  Hermine

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Krijg helemaal zin in de herfst. Supermooie quilt en zeker geen depri kleuren! Dus heerlijk met een potje thee, cocomelk onder de quilt gaan zitten genieten!!

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Mooi in alle opzichten, de kleuren, patroon, achterkant en natuurlijk het schitterende label.
  Wat een mooi kastje zag ik trouwens staan :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Hij is PRACHTIG geworden ! ! !
  Fijn weekend Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Prachtige herfstquilt geworden, Jeannet! En ik vind
  de kleuren bepaald niet depressief, maar juist
  warm.
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Wat is hij mooi geworden en heb je je volgende boekje al weer vol, want ik denk niet dat je lang zonder project zal zitten! Prachtige foto's en inderdaad hij staat geweldig bij je stoel! En ja ik geniet ook van mijn pincushion, want die van mij is ook binnen en hij is leuk!!!
  Nog een fijn weekend verder en slaap lekker lang vannacht!! groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 49. hallo mamske het is wat he die twee beren in de quilt en dan liggen ze er zo lief in
  groetjes van je kevertje

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Wat is hij mooi geworden en ook nog goedgekeurd door de katten wat wil je nog meer !

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Hi Jeannett, Your quilt looks fantastic! Congratulations on the finish. I can see your darlings kittens love it too.

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Wat is je quilt prachtig geworden, en de kleuren zijn zo lekker warm. Wat grappig dat je poezen dat ook meteen in de gaten hebben...

  BeantwoordenVerwijderen
 53. SUPER wat een mooie quilt! Dat wordt lekker snurken van de winter. En dat doosje ja daar stond ik voor de deur, helaas DICHT, maar we hebben ons prima vermaakt in Brielle. groetjes Else

  BeantwoordenVerwijderen
 54. wat een heerlijk verhaal van een prachtige quilt!!!
  ik heb genoten!!

  BeantwoordenVerwijderen
 55. piep, ik vind hem prachtig, geweldige kleuren, helemaal niet depri hoor en wat is hij mooi op je zeteltje
  En je poezen die zijn er als de kippen bij, trouwen het zijn 2 prachtexemplaren, we hebben hier ook 4 stuks rondlopen en die zijn even nieuwsgierig

  knufje quiltingmieke

  BeantwoordenVerwijderen
 56. Wat een schitterende quilt! Ik vind de kleuren wel heel mooi, hoezo depressief, dacht het niet...

  BeantwoordenVerwijderen
 57. Hij is superleuk geworden Jeannet. Ik kan mij voorstellen dat hij meteen in gebruik is genomen door de katten ^_^
  Heerlijk, die kleuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 58. Wat heb je toch een tempo.
  Ik vind het wel een heel mooie quilt geworden.
  Niks depri kleurtjes , juist warm en gezellig.

  BeantwoordenVerwijderen
 59. Erg mooie quilt, zo heeft iedereen zijn eigen smaak. Ik hou zelf ook meer van felle kleuren. Maar deze kleueren vind ik heel goed bij de quilt passen. Wat een mooie stoel en lekkere chocolaatjes.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet