Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

dinsdag 9 november 2010

Bezoek en fotoalbum pincushions

Ik ben nog een beetje aan het bijkomen van de pincushionperikelen, wat was het leuk en wat zijn er een mooie kussentjes bij, er zijn nog een paar kussentjes onderweg,en een paar doen er wel heel erg lang over, vaak vanuit het buitenland, maar ook de TNT laat wel eens een steekje, ehhh...kussentje vallen.........Ik heb in picasa een fotoalbum gemaakt, klik op de foto van de swap aan de linkerkant en je komt meteen in het fotoboek,als je er ook bij wilt even de foto van je speldenkussen mailen en de naam van de maakster. Ik ben nog bezig aan het derde quiltje van de schoolgirls,applicatie,

Het is weer een vreselijk leuk quiltje, ik vind de patronen van Kathleen er toch wel heel erg goed uitspringen hoor, zo verzorgt ook, hoe verzint ze ze steeds weer, ik heb er de restjes van de snowball in verwerkt, al die puntjes die je moest afsnijden komen nu weer heel goed van pas.( zien jullie het linkse bloemetje omhoog wippen.......dat komt door de wind hoor.....Pfftttt...)
En dit moet het dan worden, ik ben wel al bezig om het door te quilten, eerst vond ik de rand te druk bij de blokjes, maar ik denk dat als er straks een rood biesje omheen komt het wel weer heel mooi zal worden.
En dan ons zondagmorgenbezoek, toen we opkwamen stonden er twee reeën in de tuin, heerlijk te genieten van de appeltjes die daar lagen onder de boom, zie je dat hij een appeltje in zijn mond heeft? we konden ze heel goed zien, ze waren samen, het lukte helaas niet om ze samen op de foto te krijgen.Het zijn wel prachtige beesten om te zien.

Hier zie je hem ook nog lopen bij de appeltjes, ik moest het door het raam fotograferen dus de scherpte is niet alles. We hebben met z,n drieen in opperste verwondering zitten kijken naar hun verrichtingen, wel een uur lang reality TV vanuit de serre.......
Iedereen een fijne week nog verder! Volgende keer stel ik jullie voor aan een andere quiltster hier in huis....Hannah..........heet ze...bij deze alvast een "sneakpeak".....( gek woord...)

47 opmerkingen:

  1. piep

    wauw wauw

    ten eerste voor alle werk dat je in deze swap hebt gestoken
    ten tweede voor alle spelden kussens, je zou ze zo allemaal willen , toch??? beetje gulzig....doen we niet maar kijken alleen al is een feest.

    Wat mooi die hertjes, dat is nog natuur he

    Het quiltje vind ik ook weer prachtig en zoals je zegt het evenwicht zal komen als het rode biesje errond zit

    knufje fijne dag mieke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja het is allemaal goed gekomen. Op 152 deelnemers is dit een promille hoor!! Zo slecht doen wij quilters het niet. Er staan geweldige speldenkussens tussen. Lekker veel ideeën voor diegene die ook nog een nieuw kussen willen maken. Herten in je tuin... dan zijn ze toch een aardig eindje van het padje geraakt. Heerlijk genieten op je eigen 'landgoed' LOL
    Je quiltje wordt weer erg leuk. Heb je het apparaatje al gebruikt??? Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.
    groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wauw,echte reeen in je tuin,mooi hoor zo dichtbij.
    En dat quiltje vind ik ook erg mooi en die kleuren spreken me ook weer erg aan.Uiteraard ben ik ook weer nieuwsgierig geworden wie er nog meer quilt bij jullie.
    groetjes patricia

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik wil je heel graag feliciteren met het succes van de pincushionswap. Ik heb zelf niet meegedaan maar heb genoten van alle creativiteit van de maaksters van de speldenkussens. De een was nog mooier dan de ander.

    Je quiltje is er mooi geworden met deze stofjes.
    Groetjes Mascha

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Teneerste Jeannet...wat plaats je toch altijd een leuke postjes!!...als ik zie dat je een nieuwe geplaatst hebt ga ik atijd gauw kijken en lezen en als de tijd het toelaat ook reageren.....ook nu weer dus en wat leuk al die speldenkussentjes te zien...je hebt zeker eer van je werk met Anita samen...je quiltje is een schatje aan het worden...wat een prachtkleurtjes...en ja het rode biesje zal het geheel eruit laten springen denk ik...
    je zult wel weer een prachtige lappenpop gemaakt hebben zo te zien in de sneakpeek...ben benieuwd hoor...en hertjes in je tuin...dat zal genieten zijn denk ik maar..ze heeft het zeker naar haar zin zo te zien en er wordt lekker gesmikkeld van de appeltjes...mooi plaatje hoor!!
    groetjes Francien.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ha Jeanette; ben wel jaloers op de reeen in je tuin, hoor!!!
    WAUW!!
    Bedankt weer voor je moeite met het fotoalbum.
    Ik zie de mijnen er nog niet bijstaan;misschien wist je de bijbehorende namen niet.
    Maar de kip en haan kussentjes heb ik gekregen van FRANCIEN.
    En de grannysquare heb ik zelf gemaakt; groetjes Fleur

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ja, met een ruil heb je altijd perikelen. Dat merk ik ook met mijn siggylijst. Sterkte ermee.
    Wat wordt je quiltje leuk zeg !

    BeantwoordenVerwijderen
  8. wat een prachtig poppenquiltje........

    heel mooi

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Heerlijk blogje weer Jeannet, je hebt weer een prachtig quiltje uitgezocht, je tempo is weer te benijden, en die hertjes zo in de tuin is maar toch een zeldzaamheid die je hebt mogen zien, ben ook benieuwd naar de quilster in je huis,groetjes Bep

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi Jeannette: Ik vind dat je het SUPER hebt georganiseerd! En ...ach ...zo'n enkeling....tja het is vervelend voor degene die zit te wachten, maar idd procentueel is het te verwaarlozen!
    Heb ook weer het patroon van Kathleen ontvangen en het ziet er weer geweldig uit. Ooit.....ooit.....ga ik het maken!
    Je reeën zijn prachtig! Ik kan mij voorstellen dat je daar uren van kan genieten! Veel plezier met het quilten, ik ga zo naar de duimquilt-workshop van TS! Ben benieuwd!
    Groetjes, Hubertine

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Chapeau voor de organisatie; niet alleen de uitwisseling maar het volgend het oppakken van allerlei mailtjes erover. EN zaterdag op alle sites gereageerd !!! En nu die fotosite en nog een artikel in een blad. Jullie hadden/hebben er een dagtaak aangehad. Een betere opvang hebben wij ons niet kunnen wensen. Dit werkt erg stimulerend, ook door alle contacten,mailtjes die er door ontstaan. Ik doe zeker een volgende keer weer mee !!
    groeten van liesbeth

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Zo dan, wat ziet dat er geweldig uit en ik kan me voorstellen dat het een klus is geweest.
    Het poppenquiltje is wederom een schatje en ik vind de rand er goed bij passen.
    Bij de hertjes word ik alleen maar stil.....je bent een bofkont...

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat mooi, die hertjes in je tuin! Dat is mooier dan de tv! Het moet ook lijken of je constant op vakantie bent.
    Wat een schitterend poppenquiltje, prachtige kleuren en die applicaties zijn zo mooi.
    Fijn dat je nu kunt kijken wie wat gemaakt heeft tijdens de swap. Iedere keer ging ik de afgelopen dagen een tijdje naar al die nemen en klikte er weer een aantal aan, maar ik wist niet altijd waar ik gebleven was en niet iedereen had een logje met foto geschreven. En ik zie nu een aantal speldenkussen, die vreemd voor me zijn, dus nu kan ik daar lekker op gaan klikken.
    Jammer van die ene, maar procentueel is het niet veel, hoewel ik niet snap, dat er zulke mensen zijn!
    Groetjes, Cisca

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hoi, wat leuk om in het album (bijna)alle speldenkussens te bekijken!!! Super, iets om nag lang van te genieten. Wat wordt het een prachtige Quilt! Heel kleurrijk. Leuk dat je de natuur zo dichtbij hebt. Dat is bij mij helaas naders. Ik kijk uit op de dijk, waarachter een prachtig natuurgebied ligt. Nou ja, je kunt ook niet alles hebben...
    Groeten Jeanet

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een mooie quilt is het geworden. Jammer dat er een niet reageert, maar dat heb je met iedere swap helaa. Wat zit je toch heerlijk in de natuur.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. De swap was geweldig, dank je wel voor het organiseren. Als ik dat zo lees valt de schade ook mee! Enne... een lijst aanleggen van wel/niet betrouwbaar zou een idee kunnen zijn, gelukkig is die dan niet zo lang.
    Het volgende quiltje van Kathleen is geweldig, ik kan niet wachten tot ik tijd heb...

    BeantwoordenVerwijderen
  17. wat leuk al die hertjes:) geweldig!! en al die spelden kussentjes en feest om te zien..misschien doe ik een volgende keer ook mee:)
    fijne dag en de groetjes
    Tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Hoi Jeannet, Ik heb foto's naar je opgestuurd voor het fotoalbum.
    Wat mooi die herten en dan echt reality TV zo op de zondagmorgen
    genieten maar.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ik ga zo even in het picassa album neuzen naar alle speldenkussen !!
    Jammer dat er toch zijn die niet gestuurd hebben of nergens op reageren.
    Je quiltje wordt supermooi zeg, die kleuren zijn geweldig. En wat een prachtige foto's van de reeën !!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. dank je wel voor de swap! prachtige natuurfoto's. lieve groet en tot....riet

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Hoi Jeannet,
    Fijn dat je de foto"s bij elkaar hebt gezet. Wat een variatie in speldenkussens! Ik had nog niet alle blogs gezien, ben wel tig keer op je blog geweest. Mooi die reeen in je tuin, daar kan geen tv tegen op.
    groetjes Franny

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wat prachtig om al die gemaakte speldenkussentjes naast elkaar te zien. Grandioos.
    Ik heb vernomen dat volgend jaar weer een swap georganiseerd gaat worden! Mij mag je alvast noteren ;-)

    Lieve Groetjes
    Tertia

    BeantwoordenVerwijderen
  23. prachtig, zulk hoog tuinbezoek; ze waren vast blij met de (overgebleven?) appeltjes.

    Leuk, die swap, ik ga nu de foto's bekijken.

    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wat een leuk quiltje ben je aan het maken, zeg! Ziet er goed uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  25. He, wat mooi zo'n overzicht van al die kussens. Wat is de wereld toch vol creative mensen. Ook al zijn er uitzonderingen....
    Laat de wind maar waaien in je quiltje hoor!, vind het wel leuk zo'n blom die een eigen wil heeft, heb ik ook wel eens ;-)
    En je woont echt op een super de luxe plekje op aarde, dat je dat in je achtertuin tegenkomt. Ik kom nu alleen een gesloopte keuken en kapotte tegels tegen in mijn achtertuin LOL

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Gaaf dat de pincushionswap zo'n succes is geworden! Ik kom op allerlei blogs de verschillende kussentjes tegen (en heb natuurlijk al in je album gekeken), en louter lovende woorden. Geniet jij lekker van alle reacties, en veel plezier met dit mooie nieuwe patroon van Kathleen.

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Wat een opluchting, dat de pincushion-swap zo goed
    is verlopen en wat waren er kunststukjes te bewonderen! Het poppenquiltje wordt prachtig (ik
    vind de rand heel mooi erbij). En dan die herten
    in de tuin, dat lijkt mij toch ook wel wat!
    Groetjes van Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Van morgen viel min pakje uit Engeland op de mat. Was vast langer onderweg door al die bom pakjes.Vond het leuk om mee te doen en doe volgend jaar zeker weer mee.
    Gr gerrie

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Hoi Jeannet,

    Nou daar ben ik weer, een nieuwe computer, even wennen. Ook met het foto's uploaden. Dat gaat nu heel anders, was dat bij jou ook zo? Ik zal nog een foto opsturen van mijn speldenkussentje wat ik ontvangen heb. Ik heb zojuist het fotoboek zitten bekijken, wat een prachtigen zitten ertussen. En een fijne dag gehad vandaag?
    Groetjes Annemieke

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Wat een schattig quiltje en een nog schattiger bezoek!! Zag ze pas ook toen we met de honden bij de Tenellaplas liepen.
    Kan me voorstellen dat jullie daar lekker voor zijn gaan zitten!!

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Ja dit quiltje vond ik ook zo leuk,maar heb nog geen tijd gehad om aan eentje te beginnen alhoewel het wel kriebelt hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Jeannet hier snap ik niets van, hoe kan je nou zo'n verschrikkelijk LEUK quiltje laten zien op je blog (lol) Jammer dat de swap niet helemaal goed gegaan is. Fijne avond, groetjes Else

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Wat wordt je quilt prachtig! Hele mooie stoffen ook die je gebruikt en dan die herten! Dat zie je toch niet veel meer in ons landje! Kan me voorstellen dat je daar ontzettend van hebt genoten!

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Wat heb je een mooi overzicht gemaakt van al die speldenkussens. Ze zijn stuk voor stuk mooi.
    En je poppenquiltje wordt prachtig. Je hebt de smaak van het appliceren wel te pakken he! Gaat je goed af! En wat een stukje prachtige natuur in eigen tuin. wauw, daar ben ik best jaloers op.

    BeantwoordenVerwijderen
  35. oh wat leuk, die reeèn, en dat zo in de tuin. En je hebt weer een prachtige quilt in de maak. En de nieuwgierigheid naar Hannah groeit.

    Groetjes, Martine

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Wow wat wordt dit quiltje weer mooi en zulke mooie kleuren. En wat ben je druk geweest met de swap maar nogmaals heel erg bedankt hiervoor en voor de ontzettend leuke en lieve verassing vandaag bij de post. Trouwens heerlijk wakker worden zo op zondag.

    BeantwoordenVerwijderen
  37. wat een prachtig quiltje!
    en hoe bijzonder, een hertje zo dichtbij!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  38. thanks for the swap.........i hope you run it again..........the album pf photos is wonderful........

    this is a lovely quilt your working on.........

    BeantwoordenVerwijderen
  39. Wat een snoepje van een quiltje.
    Moet ook eens in haar boekjes gaan snuffelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  40. Hallo Jeannet,
    Ik heb genoten van alle berichtjes rondom de speldenkussentjes!
    Het is een prachtige quilt die je nu maakt, mooie bloemen. Groetjes Maud

    BeantwoordenVerwijderen
  41. Wat leuk Jeannet, al die kussentjes bij elkaar en lekker handig voor iemand zoals ik, die op dit moment heel weinig tijd heeft om alle blogjes te bezoeken, laat staan om er reacties achter te laten. Wat een creativiteit spat hiervan zeg!
    Jij nogmaals hartelijk bedankt voor het organiseren, het was super!

    Je nieuwe nieuwe quiltje is een schatje! Je hebt helemaal gelijk, Kathleen kan er wat van. Superleuke ontwerpen maakt ze.

    Groetjes,
    Inge

    BeantwoordenVerwijderen
  42. Prachtig quiltje wordt dit Jeannet, ja wie vil er niet zo'n bezoekje prachtig zijn ze hè.
    Groetjes Hennie.

    BeantwoordenVerwijderen
  43. Mooi het fotoalbum, gelukkig kreeg ik van Becky bericht dat mijn speldenkussen door de beveiliging was gekomen en zij er erg blij mee was. Ik zal je een foto ervan mailen.

    BeantwoordenVerwijderen
  44. Sorry , nu vergeet ik helemaal te zeggen hoe mooi jouw quilt wordt, de applicaties vind ik super mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  45. Even bij lezen. Zal straks uitgebreid tijd nemen voor het fotoalbum. Ben wel erg benieuwd naar al die juweeltjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  46. Heerlijk even bijgelezen Jeannet, ik snap helemaal je balen na zo'n reisje naar Amsterdam. Hopelijk heeft het bezoek geen nare dingen opgeleverd... Als ik hier kom lezen is het net een warm bad, zo gezellig, met alle dingetjes die je maakt... De lapjes zijn inderdaad prachtig, ik heb trouwens een lapjesverbod met een proeftijd van enkele maanden hihihi!
    Heerlijke Sinterklaastijd, en leuk dat jou DS er zo van geniet! Een fijne avond!

    BeantwoordenVerwijderen
  47. Ach vergeet ik helemaal je prachtige reeën, wat zijn ze prachtig hè, het zijn mijn lievelingsdieren. Leuk dat ze zo dichtbij in je tuin stonden en je foto's kon maken...

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.