Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 29 november 2010

Eervolle tweede plaats

Zaterdag was ik al vroeg vertrokken naar de Naald en Draaddag in Heenvliet, het was een beetje mistig, en verlaten en ook een beetje troosteloos, zo door de poldersMaar het was gelukkig wel even anders in het trefpunt, daar kwam de warmte en de gezelligheid je buiten al tegemoet!Wat was het leuk om allerlei lezers van mijn blog te ontmoeten, zo verrassend, zelfs uit Belgie! Yvonne was er, en Lida, die heeft ook een leuk stukje op haar blog gezet.Het is wel een gek idee moet ik zeggen dat mensen die je niet kent, van alles van je weten, een blog is toch een WWW, maar in zo,n quiltwereld zeker erg leuk, je deelt dezelfde hobby en dat schept meteen zo,n band.

Dit was de "kouwe kerel"uit de mysterieuze pakjes van Els en Liesbeth, die konden we gaan maken. Er was ook een publiekstentoonstelling georganiseerd, iedereen mocht iets ophangen en daar kon je je stem op uitbrengen, en diegene kreeg de publiekprijs.Er waren echt geweldige dingen te zien, wat een creativiteit,ik heb een paar impressiefoto,s gemaakt voor jullie. Het moest allemaal wel met winter te maken hebben.
Deze Mevr. had de eerste prijs gewonnen met deze vier kerstsokken, en welverdiend moet ik zeggen, ademloos stond iedereen te kijken naar deze prachtige borduurwerken, zo mooi, zo,n werk, zo keurig.....zo smaakvol. Fantastisch!

En jullie geloven het of niet......maar ik had de tweede eervolle vermelding van het publiek......met de nog niet helemaal affe Jan Patek kerstquilt........de rijgdraadjes er nog in, nou ja, een paar dan........ergens onderaan.......Ik had er al wel weer veel aan gedaan. Ik denk dat het de uitstraling en de kleuren van de quilt zijn die veel mensen aanspraken, want qua techniek is het erg simpel en om over het quiltwerk maar te zwijgen........Maar vaak zegt de sfeer van een geheel ook veel, iets kan technisch nog zo mooi zijn en het toch niet helemaal hebben, en andersom dus blijkbaar ook. Hier zijn de kleuren overigens veel matter dan in het echie. Maria en de schaapjes zijn inmiddels ook al vastgeprikt aan de achterkant.

Ik heb dit prachtige boek gekregen. De kleuren van de kaft vond ik zo mooi passen bij de stofjes die ik van de week binnen kreeg van overzee, ik weet het....ik ben een stofjesfetisjist....een hamster zou Martine zeggen..........
Ik vond de sneeuwman hier in het midden ook erg leuk, daar had ik op gestemd, maar er was zoveel moois te zien, het was beslist een erg leuk en vooral ook inspirerend onderdeel van de dag.

Het was een heel geslaagde dag, en enorm druk bezocht! Het was een heerlijke plek om op zo,n "donkere dag voor kerstmis" door te brengen, er vielen zelfs af en toe minuscule sneeuwvlokjes,de lokatie is dan ook erg leuk, sfeervol met uitzicht op de mooie oude kerk van Heenvliet,het gezellige oude Heenvliet met zijn Ring en zijn panden uit 1740. Daar hebben we ook nog even van genoten toen het "geroezemoes" een beetje veel werd voor de al wat ouder wordende oren........Nou, volgend jaar weer, 5 maart mogen we op herhaling, niet allemaal komen, anders moeten Els en Liesbeth nog op zoek naar een grotere lokatie.........

35 opmerkingen:

 1. Nou je hebt een dag met een gouden randje gehad, zoveel mooie dingen om te zien! En tweede prijs super toch en... weet je wat het fijnste is.... met jou mag die mooie quilt mee naar huis, echt eentje om van te genieten!
  Fijne dag, groeten Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het was gezellig toch? Ik heb er ook van genoten en vooral jouw totale tafel was wat een heleboel mensen aan trok, het stond zo gezellig! Maar inderdaad die sokken, onwijs! Nu ik schrijf de datum voor volgend jaar vast op de kalender, want dan wil ik een hele dag en zorg ik ook dat ik er lekker vroeg ben! Geniet maar van je boek!! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een gezellige dag.
  Gefeliciteerd met de tweede plaats
  groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie dingen waren er te zien. Leuk zo'n dag. En natuurlijk helemaal super als je ook nog een tweede prijs wint. Krijg je het alsnog helemaal warm. Hoe koud het buiten ook moge zijn. Proficiat.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijke dag heb je gehad Jeannet.
  En gefeliciteerd met je prijs!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Met recht een prijs gewonnen! Hij is idd hartstikke leuk! Het klinkt als een super gezellige dag! Ik zal de datum voor de volgende keer alvast in mijn agenda zetten! Fijne dag en geniet van je stofjes en nieuwe boek! Groetjes Hubertine

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geweldig zo'n dag, kunnen ze hier nog wat van leren.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gefeliciteerd met je tweede plaats, het zag er heel erg leuk uit. Wat was het gezellig he om zo je zaterdag eens door te brengen.
  Ik ben 5 maart zeker weer van partij.

  groetjes ada

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Van harte gefeliciteerd. Het klinkt als een reuze gezellige dag !!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gefeliciteerd met je prijs!! Klinkt inderdaad als een hele gezellige dag. Ik ben er nog nooit geweest, maar ga meteen de datum in m'n agenda zetten.Groetjes, Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gefeliciteerd met je prijs. Dat heb je verdient. Leuk verslag heb je geschreven.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gefeliciteerd met je eervolle vermelding. Welverdiend hoor. Het is een leuk quiltje. En wat klinkt het allemaal gezellig. Wat te ver uit de buurt vanaf hier, anders zou ik zeker een keer komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. GEFELIcITEERD!! Wat ziet dit er allemaal weer gezellig uit. Wat worden er toch mooie dingen gemaakt...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hallo Jeannet,

  Gefeliciteerd met je prijs!!
  Echt verdiend!
  Geniet er maar van.
  Rieteke

  BeantwoordenVerwijderen
 15. hoi Jeannet ,fijn dat je het gezellig hebt gehad en dan ook nog de tweede prijs met je quilt,ook nog van die heerlijk stofjes binnen gekregen, je dag kon niet meer stuk.
  Leuke werkjes laat je zien,ik herken er verschillende patroontjes van mij in, nou een fijne maandag ,groetjes bep

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Het is ook zo'n mooie quilt. Je hebt de prijs echt wel verdiend. Trouwens die kerstsokken ook, wat een mooi borduurwerk. Fijn dat je zo'n leuke dag hebt gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Gefeliciteerd met je tweede plaats! Ik heb één keer zo'n dag in het Heenvliet mee mogen maken en dat was ook al zo gezellig. En die kouwe kerel is weer fantastisch!
  Tja, soms moet je keuzes maken... Maar ik heb zondag een hele gezellige dag gehad bij Bep!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hoihoi, van hartemet je prijs hoor! Die sokken zijn ook gaaf wat een werk moet dat geweest zijn.
  Wat een gezelligheid daar....jammer dat het zo ver weg is. groetjes Jasmijn

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Nou, Jeannet, van harte en welverdiende gefeliciteerd
  met je Kerstquilt, hoor! Hij is dan ook echt een plaatje!
  Nu ik dit allemaal zie, wel spijt, dat ik niet gegaan ben.
  Het ziet er zo gezellig uit! Maar, ik lees, dat ik 4 maart
  een herkansing krijg. Groetjes, Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Zo te lezen heb je een superdag gehad en wat leuk je quiltje een eervolle vermelding had. Het is ook supermooi !!
  je hebt een heel mooi boek met weer supergave stofjes :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Gefeliciteerd met je prijs en het is ook zo je quilt is prachtig. Mooie kleuren, stoffen en patroon. En wat heb je veel gezien en wat mooi allemaal. Het ziet eruit als een geweldige dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een heerlijke dag en wat waren er mooie dingen te zien. Ik had niet geweten wat ik moest kiezen, allebei die sneeuwmannen zijn prachtig en jouw quilt is ook zo schitterend, je bent een beetje te bescheiden, want volgens mij is hij heel mooi gemaakt en de kleuren bij elkaar zoeken is ook een kunst apart. Dus verdiend gewonnen, dat boek! Ik hoop, dat het me volgende keer lukt ook te gaan, want het lijkt me zo leuk!
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat ziet dat eruit als een heerlijke, gezellige dag, gefeliciteerd met je 2e prijs en wat een mooie dingen zie ik weer voorbij komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. WAt een gezellige dag heb je gehad,en leuke ontmoetingen.Leuk prijsje won je met je kerstquilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Leuk Joh. Hartstikke gefeliciteerd hij is ook zo sfeervol. Jammer dat ik zo ver weg woon. Je boek is super! Geniet ze.......

  BeantwoordenVerwijderen
 26. heerlijk zo'n dag! het delen van je hobby is niet altijd even vanzelfsprekend. maar dat anderen je eigenlijk al een beetje kennen lijkt mij ook een vreemde gewaarwording.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Lots to look at on your post today. The snowman with the tall hat is what catches my eye. He is very handsome.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. wat ziet dat er allemaal gezellig uit!!!..wat zul je genoten hebben...en gefeliciteerd met je mooie prijs...
  fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Proficiat met je tweede plaats. Ik vind je quilt heel erg geslaagd! Ik hou vooral van je kleuren en de compositie.
  Waar vind ik trouwens info over dit soort van bijeenkomsten? Misschien komt er dan nog wel eens een Belg extra :)
  Groetjes vanuit Antwerpen en keep up the good work

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Gefeliciteerd, daar mag je trots op zijn! je quilt is prachtig, geen wonder dat die veel mensen aan sprak. En die sokken... daar viel mijn mond ook van open!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. gefeliciteerd meid, dat is een fijne opsteker, maar je hebt het echt verdiend met die (sf)eervolle quilt. het klinkt als een geweldig inspirerend dagje ...o, ik wou dat ik in Holland was...(heb ook trek in een boterletter!)

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Van harte gefeliciteerd! Je hebt genoten, dat is duidelijk. En nog een mooie sneeuwman ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Hè verdikkeme......wist 't niet. Maar heb het nu in de agenda gezet hoor!! En als het druk is....dan schuiven we maar een beetje in!!
  Hé wat leuk dat je 2e bent geworden.....wees er maar lekker trots op. Het is ook een hele leuke quilt. Hoe is het nu met je vingertjes? Zit er nog vel op?

  BeantwoordenVerwijderen
 34. wat een gave sneeuwman. Het is voor mij echt te ver om even te doen........
  Jammer maar helaas......

  Gefeliciteerd met je prijs

  BeantwoordenVerwijderen
 35. wat een superdag en gefeliciteerd met je prijs!!
  die sokken: wow, wat mooi!
  daar wordt je ook stil van, denk ik!!!
  maar er was ook wel heel veel moois te zien, geweldig!!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet