Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

vrijdag 26 november 2010

Kerstquilt

Er word me regelmatig subtiel gevraagd hoe of het met de kerstquilt van Jan Patek is.........Nou ik kan die mensen ten delen gerust stellen, want de top is al lang klaar, zoals altijd.....de TOP is klaar, en ik vind hem prachtig geworden!Echt die eenvoudige Folk Art stijl.

De wolletjes die ik ooit eens op een beurs heb gekocht doen het er subliem bij, geeft heel leuk de sfeer aan, dat zie je ook bij de mantels van de herders en de koningen.
Wat Jan Patek niet heeft gedaan, maar ik wel, is het borduren van de gezichten, ze zijn heel simpel aangezet, maar geven voor mijn gevoel net ietsje meer leven aan de quilt.
En hier zit ik dan te zwoegen...............heen en weer, op en neer, auw.....zonder vingerhoed doen mijn vingers zeer.......

Want dat quilten he......dat vreselijke quilten.....ik ben begonnen met dik linnen country garen, nou, dat was helemaal niets! dat krijg ik er niet door getrokken, nu wil ik het met dunner garen doen, soepeler, ik heb woensdag op de mandjesdag "quiltles"gehad, en dan zie je dus dat iedereen een andere manier van quilten heeft,ik ben gestrand op gewoon recht op en neer, steekje voor steekje, maar wel in de ring, en ik heb me er maar bij neergelegd dat ik nooit een"" tomaat"zal worden.......
Maar goed, oefening baart kunst zullen we maar zeggen, en dit is tot nu toe het resultaat, ik heb de binding er al aan gezet, kon het niet laten,ben al een heel stuk met doorquilten, en wat ik zeker weet is dat hij hangt met kerst!

Zien jullie de kamelen de verkeerde kant oplopen....hahaha, het applicatie in spiegelbeeld verhaal......Ik maak hem misschien wel als kerstkaart dit jaar.Iedereen een heel fijn weekend! Ik ga morgen naar de Naald en Draaddag.

47 opmerkingen:

 1. Hallo Jeannet,
  Je kerstquilt wordt erg mooi, wat een mooie lapjes heb je gebruikt.
  Dat je geen liefhebber bent van handquilten kan ik me voorstellen als je zonder vingerhoed etc. werkt....ik moet er niet aan denken!!
  Maar goed, jij quilt op jouw manier, 1 op, 1 neer, en zo kom je er ook. Veel succes met het afmaken van je quilt en als hij klaar is zien we hem vast nog wel ene keertje hoop ik.
  Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow!! Wat een prachtige kerstquilt zeg! En dat quilten, iedereen doet het op zijn manier. Ik ben blij dat ik het met de Aunt-Becky heb doorgezet, want ik heb daar nu héél veel gemak van. Nooit zere vingers, soms kan ik gewoon niet stoppen met quilten...... Groetjes, Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De quilt is prachtig, een plaatje. En ja dat quilten !! Ik heb het deze week ook weer mogen proberen. Iedere keer denk ik dit moet je (ik dus) iedere dag een uur doen, dan verleer ik het niet. sterkte en wees lief voor je vingers. groet liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Jeannet,

  Precies het goede bericht voor mij op de goede dag. Ik was ook heel benieuwd naar je kerstquilt. Supermooi! De wolletjes passen er perfect in. En de geborduurde gezichtjes spreken inderdaad.

  Zie mijn bericht op het startpagina-forum. Het eerste boek van Kathleen Tracy te koop als e-book, vandaag voor maar $ 5,50. Omdat je een 'fan' bent, geef ik het even door.

  Hartelijke groet,
  Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je kerstquilt is prachtig!!! Doe je wel leif voor je vingers?? Ze moeten nog langer mee dan alleen vandaag.

  Hihi.... het is vaak dat er iets mis gaat met de spiegelbeeld applicaties.. ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Jeannet ook ik vind je quilt erg mooi geworden en even doorbijten met quilten dan kom je er heus wel.Groeten Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk, die patronen van Jan Patek! Wat een mooie quilt is het geworden en de rand is ook zo prachtig. Nu kan je er nog een week of 6 van genieten voor hij weer een poosje de kast in mag. En quilten zonder vingerhoed? Auch!! Mijn advies zou zijn, investeren in een goede cursus doorpitten. Op het begin wil je de proeflap vele malen in de hoek gooien maar uiteindelijk krijg je de smaak te pakken en dan heb je er veel profijt van!
  Fijn weekend, groetjes, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik moet er niet aan denken om zonder mijn vingerhoed en aunt becky te werken, je houdt geen vingers meer over.
  Gewoon blijven oefenen Jeannet, maar dan wel met vingerhoed en je quilt losjes in de ring.


  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zoals iedereen vind ik je Kerstquilt helemaal het einde... Schitterende kleuren heb je gebruikt, ja en dan...quilten. Ik doe het ook niet graag maar 't moet! Handquilten is en blijft altijd 't mooist... En als je dan klaar bent ben je zo blij met het resultaat.

  groet Heleni

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi geworden Jeannet. Tja, dat handquilten, dat vind ik ook zo'n probleem. Vandaar dat het zo dik aan is met mijn naaimachientje en mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat is je kerstquilt prachtig geworden heeeeeel erg leuk prachtige lapjes en kleuren.... !!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zo heeft iedereen zijn talenten maar het wordt vast heel mooi.
  Ik quilt ook zonder vingerhoed en op z'n Jan Boeren Fluitjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik mocht hem woensdag natuurlijk al een beetje zien, maar wat heb je
  sindsdien veel gedaan! En wat wordt
  hij leuk! Die hangt in ieder geval
  met de Kerst. En met die steekjes
  komt het echt wel goed, hoor, gewoon
  blijven oefenen.....
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jeannet hij wordt prachtig. Nog even doorbijten en dan hangt er bij jou een zelf gequilte kerstquilt aan de wand. Succes met de laatste loodjes en veel plezier bij de naald en draaddag.
  Goed weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Het is een prachtige quilt! Goed van je dat je toch door zet. Je zult eer van je werk hebben!!!!!
  Die wolletjes zitten daar helemaal op hun plaats. Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik vind hem echt heel erg super geworden, geniet er maar van als hij klaar is.
  Groetjes Anneke ^..^

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat is dat kerstquiltje mooi geworden Jeannet. Ik vind het doorquilten juist erg leuk want dan breng je er wat diepte in en .... je weet dat het dan bijna af is :-) Ik sta ervan te kijken dat je het zonder vingerheod ... brrr ... moet er niet aan denken.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hij is prachtig geworden. En ja handquilten is ook niet mijn favoriet.............

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat is ie leuk geworden, nou fff doorbijten en dan kan ie hangen! Fijne dag, Else

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Het is een geweldige quilt geworden.
  Tomaat ga ik ook niet worden,maar het zijn wel mijn quilt.
  Zo moet je het maar bekijken en jou quilts zijn héééél erg mooi!!!

  groetjes yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Schitterend. Helemaal mijn stijl.
  Leuk ook als kaart inderdaad.
  Er bestaat speciaal quiltgaren in verschillende kleuren, maar dat weet je vast wel.:-)
  Groetjes, Marleen.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat is het een prachtige quilt geworden! Die gezichtjes zijn heel subtiel zo. Wat zal die quilt voor een leuk kerstsfeertje zorgen. Het is een bijzonder idee dat ik nog geen twee weken geleden op de plaats was waar dit tafereeltje ruim 2000 jaar geleden heeft plaatsgevonden.

  Quilt maar gewoon met grote steken, dat past toch goed bij een landelijke quilt? Het ziet er in ieder geval heel relaxed uit op de foto.
  Groetjes en veel plezier morgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat een prachtige kerstquilt is dit geworden!! En wat ben je al vér!
  Zelf ben ik met mijn allereerste quilt bezig en ik heb nog geen idee hoe dat straks zal gaan met doorquilten. Het lijkt me knap ingewikkeld om 1 hand boven en 1 hand onder de quilt te hebben inplaats van dat je net als met borduren de stof 'verfrommeld' in je linkerhand tot je bij de plaats bent waar je werkt. (snap je het nog?? hihihi)
  Succes ermee!!
  groetjes jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Je kerstquilt wordt heel erg mooi met die mooie lapjes en het quilten met de hand
  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Hij was al mooi maar krijgt nu toch wel een kersttingeltje erbij. Jij op de foto al quiltent..... wie heeft je zover gekregen? Jammer dat de Naald en Draad dag voor mij te ver is want ik was er graag bij geweest. Voorzichtig met je vingertjes en waar is je 'gele dingetje' dat trekt ook beter.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Heerlijke kerstquilt is het geworden vindt de ruitjes en kleurtjes super.
  Prachtig toch die eigenwijze kamelen!
  Ook ik ben niet een echt een fan van het met de hand doorquilten maar vindt het wel prachtig en bewonder het handwerk wel!
  Alvast fijn weekend, groeten Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Een leuke actie foto van jouw Jeannet, geniet in deze tijd maar van je quiltje , groetjes Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Het is een prachtige quilt. En hoe je quilt is niet zo belangrijk, als het maar mooi wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wat een prachtige quilt Jeannet, Die kamelen, mooi laten lopen.
  Zijn ze niet net als ezels een beetje eigenwijs. Succes met quilten en wees een beetje zuinig op je vingers ! ! !
  Groetjes Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. I am a big fan of Jan Patek designs. Your quilt is wonderful. I add faces to designs too.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Hoi Jeannet, quilt ziet er prachtig uit, gewoon doorblijven gaan met quilten, op een gegeven moment lukt het en wil je niets anders meer!
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Hoi! Wat een leuke kerstquilt!!! Vind idd met gezichtjes wel beter! Maar quilten zonder vingerhoed? Tja...daar zou ik zelf echt kranjorem van worden! Uhhh die kamelen zijn al weer op de weg terug naar huis. Toch?
  Groetjes, Hubertine

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Wat is dit toch een leuke stijl, hij is schitterend en zal het zeker als kerstkaart goed doen. En quilten doet ieder op zijn eigen manier en bij dit soort quilts hoeft het ook niet met zulke kleine steekjes.
  Veel plezier morgen!
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Wat is hij ontzettend mooi geworden, ik vind hem prachtig en tomaat of niet ik vind dat je het geweldig doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Jannet, you did such an excellent job on this quilt. I love all the detail work, you are an outstanding quilter with lots of patience.

  If you would like, you can enter this in my sewing challenge here at, Paula's Sewing challenge, and you could win a little something, something.

  Hope to see you there soon.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Hoi Jeannet,
  Dat handdoorquilten valt niet mee om te leren. Ik was begonnen met mijn kerstquilt door te quilten met de hand maar het werden koeiensteken. Ik heb nu andere tussenvulling en nu moet het beter gaan. Ik ga dit weekend een nieuwe poging wagen en zal aan je denken! groetjes Franny

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Wat een schatje, Jeannet! Ik vind het doorquilten ok altijd een hele klus... Soms is mijn moeder zo lief om 'm voor mij door te quilten, maar eigenlijk is dat niet de bedoeling natuurlijk :)
  Veel plezier op de Naald & Draaddag. Vandaag gaan wij een keertje niet, want ik heb al afgesproken met iemand op de quilttentoonstelling in Alphen aan den Rijn!
  Fijn weekend.
  Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 38. wat een mooie kerstquilt heb je gemaakt!!
  is leuk, hoor, hiervan een kerstkaart te maken, heb ik een aantal jaren terug gedaan en zulke leuke reacties gekregen!
  dat was de kerststal van Paper Panach...kon er even niet opkomen, maar daar is ie!

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Nou ik vind hem nog steeds prachtig Jeannet...heb hem verleden jaar al bewonderd...en het quilten doe je toch goed??!! het wordt harstikke leuk zo...past echt bij deze quilt...ik moet het ook zo doen vanwege de dikke stijve vingers...het duurt dan even maar het resultaat bij jouw wordt prachtig...ga door hoor....groetjes en een fijn weekend...Francien.

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Absolutely beautiful!!! Lovely hand quilting as always.

  Carolyn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Dag Jeannet,

  Geniet maar van je mooie kerstquilt. Wat een werk zeg! Maar daar zie jij niet tegen op.
  Wat een winterse trekjes hebben we momenteel, wel gezellig, lekker vroeg de lichtjes aan. heeft ook wel weer iets, vind je niet?
  Aan allemaal de groetjes en tot horens, daaaag Crea Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Hallo Jeannet,
  Vandaag heb ik je kerstquilt in het echt bewonderd en wat is hij mooi.
  Trouwens al je tentoongestelde creaties zijn schitterend.
  Het was leuk om je te ontmoeten.
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Je kerstquilt is wel erg mooi geworden. En die kamelen lopen niet verkeerd, zij wijzen de weg!

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Je kerstquilt is echt supermooi geworden! Heel gaaf, in heerlijke kleuren uitgevoerd. Jammer dat je zulke zere vingers er aan overhoud. Ik heb net een cursus quilttechniek gevolgd en heb leren werken met een Aunt Becky (aan de onderkant) en vingerhoed (aan de bovenkant) Geen zere vingers meer. Maar zo heeft iedereen zijn/haar eigen manier van werken die goed bevalt, en dat is natuurlijk prima. Geniet lekker van je mooie quilt!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet