Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

woensdag 3 november 2010

Wel of niet, niet of wel....

Allemaal heel hartelijk bedankt voor de vele reacties op mijn snowball, dat is echt niet zoveel werk hoor, dat lijkt maar zo,snijden, naaien op de machine en door LATEN quilten, dan schiet het wel op ja......het appliceren van de bloemen was het meeste werk.
Ik had een dilemma, dat kun je zo maar eens hebben als quiltster achter in de polder, of ergens anders, jullie zullen het vast wel herkennen......zoveel moois om te maken......zo veel keuzes op al die bloggen......steeds weer nieuwe patronen en stoffen die uitkomen, de één nog mooier dan de andere.....
Ik heb de laatste zonnebloem uit de tuin geplukt, en ben gaan tellen, gedachteloos.....wel...niet....wel...niet....wel.....
NIET.........ehhhh, of toch maar wel..........
Jaaaaa, toch maar wel........veel naar gekeken, snel steeds weer weggeklikt ,kanikniet........istemoeilijk...........kleurenzijnnietmijnsmaak.........smoesjes, anders was het niet. Ik ben er * flieft"* op, gewoon ouderwets * flieft*, na de antieke quilt van Guute ben ik er mee besmet geraakt, medaillonquilts vind ik zo leuk om te doen, steeds weer een andere rand, het uitzoeken van de stofjes, het opbouwen van zo,n quilt.........tis wel een beetje mijn ding moet ik zeggen.De Midnight Centuryquilt van Threadbear gemaakt door Margaret Mew.
Het mag dan wel mijn ding zijn,het waren niet helemaal mijn stofjes, te oranjeachtig, dat weerhield me een beetje, maar ja, je kan natuurlijk ook zelf een stofkeuze maken, dat is ook een uitdaging op zich, en dat ga ik nu doen.Ik heb links een aantal basisistoffen uitgezocht, het oranje wordt antiekrood en uit het snoepdoosje rechts ga ik de kleinere stukjes halen. Mmmmm, ik heb er wel veel zin in......Maar het kijken er naar en het denken er over is ook al genieten moet ik zeggen.

A.s. zaterdag de internationale pincushionday......ik weet niet of er nog mensen zijn die hun speldenkussentje nog niet hebben gehad ? Dan hoor ik het graag, een aantal kwam via Duitsland waar Tineke woont dus dat duurde even.Ik ben heel benieuwd wat iedereen er van gebakken.Vergeten jullie niet om aan de rechterkant op mijn blog op het " home for the holiday " badge te klikken ? Daar zijn de komende weken een aantal vreselijk leuke gratis patroontjes weg te halen van in ieder geval mijn favoriete ontwerpsters, Brenda Gervais, Jan Patek, Kathy Smith, Debbie Field en nog een aantal. Ik ga zo naar de BEE, kijken wat daar weer voor moois voorbij komt. Iedereen een fijne dag, en tot zaterdag.....

34 opmerkingen:

  1. Het is wel een hele mooie quilt, zeker als je ´em maakt met je eigen kleuren, wordt ie alleen nog maar mee van jezelf van.

    Groetjes, Martine

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wordt een uitdaging Jeannet deze quilt,maar wel leuk om te gaan doen,vooruil het uitzoeken van kleuren en stofjes is een leuke bezigheid. succes ermee.
    groetjes Tilly

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat wordt weer een mooie quilt. Leuk die rode stofjes.
    tot straks
    Franny

    BeantwoordenVerwijderen
  4. het is een hele mooie quilt, en nog mooier met de kleuren die jij wilt gaan gebruiken!
    want idd zijn de kleuren van het plaatje niet zo....alhoewel dat ook een kwestie van smaak is natuurlijk!
    wat een heerlijk snoepdoosje heb jij, zeker gevuld met allerlei lekkers, dat heb ik wel gezien!!!!
    succes met denken, puzzelen enz!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat zal vast een prachtige quilt worden aan de kleurtjes zal het niet liggen.
    Gisteravond, dacht ik wat een vreemd bericht, wel niet wel niet, niet dus, er was geen nieuw bericht te vinden, nu staat er een bericht met foto, helemaal goedgekomen, hihi!
    Fijne dag, groeten Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heel mooi Jeannet! Ik ben benieuwd hoe de quilt wordt in jouw mooie warme stofkeuze.

    Groetjes, Ria

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Je moet maar zo denken dan ben ik van de straat af. Ik denk dat rood ook mooier is, ben benieuwd

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Prachtig Jeannet, dat wordt (mee)genieten! Na deze quilt haal je je schouders op voor een scherp puntje meer of minder - LOL. Je gaat hem toch wel op HAAR naaien he?

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Mooi patroon!En met eigen stofjes wordt het ook meer je eigen quilt. Gaat vast helemaal lukken. Mijn medalionquilt is net gisteravond afgekomen en lag vannacht al lekker op bed. Ik ben ook gek op dit type quilts.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik heb deze quilt gisteren nog in mijn handen gehad. Margaret Mew heeft hem aan Den Haan en Wagenmakers te leen gegeven.
    Wat leuk dat je er aan gaat beginnen. Ik ben heel benieuwd hoe hij bij jou wordt. Succes !

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een mooi project ga je beginnen,succes.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Een prachtige quilt!!! Heel veel plezier met maken....

    BeantwoordenVerwijderen
  13. ik zou 't gewoon doen! :)
    lieve groet en tot....riet

    BeantwoordenVerwijderen
  14. het is inderdaad een pracht. Ik ga ook zo naar de BEE eens kijken wat de andere deelnemers aan het maken zijn. En die twijfel..... wie niet....

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wow....die is mooi en je hebt er zo te zien hele mooie stofjes voor uitgekozen.

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een mooie quilt, daar hoef je toch niet lang over na te denken. Het is juist leuk om hem in je eigen kleuren te maken. Maar dit projectje zal je wel even bezig houden. groet liesbeth

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een mooie quilt Jeannet! Leuk om hier stofjes voor uit te zoeken. Ook je andere quilt is erg mooi geworden! Op dit moment zijn we aan het klussen in huis en ik kom er gewoon niet aan toe om te quilten of knutselen! geniet ervan. groetjes Maud

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat een mooie quilt, soms moet je gewoon alleen naar het patroon kijken en niet naar de stoffen die er gebruikt zijn. Ik denk dat dit weer een prachtstuk wordt met je eigen gekozen stoffen. Ben benieuwd.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Oh, Dit wordt een heel mooie quilt als ik die stofjes van jou zo zie.
    ben erg benieuwd.
    Groetjes Mascha

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Die twijfel over al die mooie projecten, die je voorbij
    ziet komen en dan dat gebrek aan tijd.... heeeel her-
    kenbaar! Maar wat heb je de stoffen goed en smaak-
    vol bij elkaar gekozen! Dat gaat een pracht van een
    quilt worden. Groetjes van Ageeth.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Dat is een hele mooie quilt, gelijk heb je dat je hem wel gaat maken. Ik ben al benieuwd naar het eindresultaat.
    Groetjes Anneke ^..^

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Mooie quilt gaat dat worden in jouw kleuren!
    Ben heel nieuwsgierig.
    Veel plezier op de bee!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Oooh wat ben ik blij dat die zonnebloem je verteld heeft dat je het WEL moet doen!! Dit is echt een plaatje. Ben heel erg benieuwd hoe jouw uitvoering wordt. Dattie mooi gaat worden, dat staat zowiezo vast!!
    Veel plezier met de verdere voorbereidingingen EN met de start!!

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Dat is een mooie quilt die je gaat maken !! Maarre .. hoe zit het dan met Clarissa :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Dat je daar nog zolang over twijfelt ;) Gewoon doen! Wordt vast weer een prachtig project, zeker in "jouw" kleurtjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Wat een prachtig quilt! Een hele uitdaging hoor! Tenminste dat zou het voor mij zijn. Jij hebt 'm waarschijnlijk in no time af! Ik ga er vast van mee genieten via je blog!

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Wat een prachtig patroon is dit! En natuurlijk kun je hem in je eigen kleurtjes maken. Zal vast heel mooi worden! Veel voorpret gewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Wat een mooie quilt, eigen kleurtjes vind ik eigenlijk het leukst hoor.
    Succes met je nieuwe project groetjes Hennie.

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Wat een schitterende quilt en wat zal hij mooi worden in jouw eigen kleuren!
    Groetjes, Cisca

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Zo, jij bent voorlopig van de straat ( LOL )
    Kan me voorstellen dat je hebt zitten dubben over dit mega project.
    Beloofd wel weer een heleboel leuke berichtjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Oh I just love your blog. You are so creative. I have also started a blog, but are strugling with putting photos on. They are so big. Will have to ask my kids, they will probably know. I am from South Africa and speak Afrikaans which is very similar to Dutch. I have been to Deventer in October. We also visited France. I have met Dorry and Petra Prins. So excited!!! My blog is "Zeldastitches.blogspot.com"

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Heerlijk he, die voorpret, en dan moet het echte werk nog beginnen! Succes ermee! Ik houd mij voorlopig bezig met wat eenvoudigere projecten!
    De pincushion is binnen en ik ben er erg blij mee; benieuwd wat iedereen zaterdag gaat showen!
    groeten jeanet

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Looking forward to posting my pincushion soon. Carin received mine and I received her lovely pin cushion-- so we are both set to go!

    Love your fabrics I have some of those too! I think we like the same!

    As always Jeannet, thanks for sharing.

    Hugs, Carolyn

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Hallo Jeannet,
    Viavia kwam ik op jouw blog. Wat heb ik daarvan genoten.... Het ziet er heel gezellig uit. Daarom ga ik je nu volgen.
    Mag ik je uitnodigen om ook eens een kijkje op mijn blog te nemen?

    groet Heleni

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.